Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Po prostu staram się wskazać fakt że na PS360 nawet na początku wychodziły gry odmienne gatunkowo/gameplayowo, ale się nie sprzedały i stąd ciąg do pewniaków. To nawet nie rzekomi zbawcy - indyki - a gry AAA. A że były to klapy za klapą to inna sprawa ( ergo - odmienne  gry schodzą w 300 tys. )

Co rozumiemy przez "odmienne gry" (w domyśle AAA)? Dragons Crown - wg Vanilvare osiągnął 800 tys. egzemplarzy w grudniu ub. roku  Ni Ni Kuni, Valkyria Chronicles i  Demon Souls wachają się sprzedażowo od 1.18 do 1.7 mln. egzemplarzy.

Sporo odmiennych się nie sprzedało (Twisted Metal, Pupeteer, Starhawk), fakt, ale nie brakowało wcale nie najgorzej przyjętych odmiennych pozycji, idących pod prąd trendom, choć takie 800 tys. dla Lost Oddysey do sukcesów raczej nie zaliczymy.

Prey( najbardziej oryginalny FPS ostatnich lat, zagadki logiczne w strzelance, kto to widział?). 

[CW mode off]Dodatek DLC do Bio1: Rooms Of Challange i jego trofea/acziki.[/CW mode off]

Prey był jednak ciut wcześniej.

Ech, pierwsza gra, którą samodzielnie zaimportowałem. Jeszcze wtedy lik-sang istniał [*]. Pamiętam, że zrobiła na mnie ogromne wrażenie, bo ogrywaniu tytułów z launchu konsoli towarzyszyły mieszane uczucia, a tu wreszcie pojawił się Prey co to wyglądał next genowo.

Edytowane przez ping

Opublikowano

ja tez mam problem gamingowy jesli chodzi o tytuly AAA - ostatni AAA jaki skonczylem to byl last of us kupiony w dniu premiery - od tamtej chwili do dzis rozgrzebane i nieskonczone gta5, dmc, mgr, batman ac, metro - tragedia

za to indyki lykam i koncze jak glupi

Opublikowano

Mistrzowie kodu. Crysis 2 na klocku masakrował graficznie. Szkoda że na tym poziomie nie stały fabuły ich gierek.

Opublikowano

Graficznie to ich gierki zawsze były mega, gorzej z designem i gameplay'em. Zresztą samą grafą to oni daleko by nie zajechali i widać,że już długo się nie bedą musieli męczyć nad kolejnymi benchmarkami.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Mógłby ktoś zatrudnić ludzi odpowiedzialnych u nich za grafikę a reszta papa. 

Opublikowano

Jeśli to prawda, że we wszystkich studiach zatrudniają ok. 800 osób, to się nie dziwię - przy takim zatrudnieniu powinni wypuszczać ze 3 produkcje AAA rocznie żeby się utrzymać.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Cóż typowy przykład przerośniętego studia, któremu wiele nie trzeba by upadło. Wielkie molochy przynajmniej wypluwają na tyle szybko swoje kotleciki,że nie muszą się martwić,że nie będzie kasy na bieżące wydatki.

Opublikowano

Jeżeli mają takie problemy, to powinni się szybko z MS dogadywać odnośnie Ryse i dalszej rozszerzonej współpracy, a nie jeszcze bardziej opóźniać prace. Jeżeli wszystko stawiali na jedną kartę, czyt. sprzedaż Cryengine, to musieli być niezłymi naiwniakami biorąc pod uwagę, że pewnie z 80% rynku multiplatformowego trzyma w garści Epic.

Opublikowano

Biorac pod uwage ze chyba tylko Evolve I Sniper korzystaja z ich technologii to na sprzedazy samego CryEngine daleko nie zajada.

Epic sprzedal tyle licencje na UE3 w poprzedniej generacji ze moga spac na pieniadzach. Nie ma co sie dziwic ze nie chce im sie juz robic duzych gier I sprzedali Micro IP Gearsow.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Panowie nie hejtujcie mnie i nie nazywajcie randomem, bo mam konkretne acz dla znawcy głupie pytanie - jaką konsolę N kupić bym mógł zagrać w jak najwięcej odsłon zeldy? Te Wii U ma wstęczną kompatybilność?

Od samego początku u mnie Sony a chciałbym sobie spróbować czegoś innego.

Edytowane przez dawdi17

Opublikowano

Na forum jest cały dział Nintendo i tam radzę udać się w celu uzyskania rzetelnej informacji. Powiem tylko tyle, że WiiU jest kompatybilne wstecznie z Wii.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

WiiU

-Wind Waker HD zrobiony pod WiiU

-2 Zeldy z Wii, które odpalisz dzięki wstecznej kompatybilności

-2 Zeldy z n64 do ściągnięcia z Virtual Console

-gra roku 2015, która jest jeszcze w produkcji

-Zelda ze SNESa do ściągnięcia z Virtual Console

Albo odpal sobie na emulatorze na PC.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ocarina of Time jest dostepna z Virtual Console?

Opublikowano

z ciekawosci - ile kosztuja zeldy z n64 z virtua console?

Opublikowano

Ocarina of Time jest dostepna z Virtual Console?

Na VC WiiU jeszcze nie ma, ale na VC Wii jest. VC Wii jest dostępne na WiiU.

Opublikowano

a czym sie rozni VC Wii odpalone na WiiU od VC WiiU dedykowanym? niemozliwoscia grania na ekranie padleta? jak z tymi cenami zeld?

Opublikowano

Crytek wyrósł na silniku, który napędził pc-tową grę-benchmarka. Wtedy jeszcze był boom na grafę, i było miejsce na gry takie jak Crysis, do tego PC był jeszcze w innym miejscu. Crytek rozrósł się, ale jednocześnie musiał się liczyć z tym, że konsole dominują rynek co raz bardziej. I tu moim zdaniem Crytek sobie nie poradził. Silnik nie był na tyle elastyczny, nie był tak rozpromowany jak UE, co zniechęcało małe i średnie studia, a wielcy wydawcy mieli swoich devów od silników, a samo studio nie potrafiło wydać mega-hitu na konsolach (a dodatkowo Crysis-y przegrały w bitwie multiplayerowej z BF-em i CoD-em). Upadek kolosa na glinianych nogach w końcu musiał nastąpić... :)

Opublikowano

a czym sie rozni VC Wii odpalone na WiiU od VC WiiU dedykowanym? niemozliwoscia grania na ekranie padleta? jak z tymi cenami zeld?

Tak, dokładnie tym. Cen nie znam, a nie mam konsoli pod ręką.

Opublikowano

Ej a jest jakaś dopasiona wersja Okaryny ( nie licząc 3DS ) która nie chodzi w 22 klatkach ? Na emulatorze również tak się ślimaczy.

Opublikowano

Niestety nie ma. Jak OoT to tylko na 3DSie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.