Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Blacharze mogą sobie co najwyżej pomarzyć o konsolowych gierkach. Co z tego, że ma taki jeden z drugim GTX 980 jak nawet devom się nie chce dobrze optymalizować gier pod takie potwory. Najświeższy przykład - Evil Within.

No ta, typowy dupościsk.

Edytowane przez Nemesis

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jak juz jesteśmy przy dymaniu blacharni przed producentów kart graficznych, bomba prawdy o Metro.

Ciekawy przypadek , tytuł wydany dwukrotnie ,  dwukrotnie pokazuje jakim kiepskim interesem jest peecee. Tabelki miażdżą :)

Wiemy jak biednie sprawa z grami wykorzystującymi sprzęt na PC.  W 2010 , pomimo  5-cio letnich już  konsol  i pecetów które były w tym czasie średnio dwa razy zmienione , na pececie dalej panowała zatrważająca bieda. kiedy konsolwcy wymieniali, unchartedy, gearsy, red dead , gran turismo i inne wypasy , zdesperowany fanboj pecetowy z urokiem świadka jechowy przywoływał wtedy  metro 2033. Owszem technicznie gra miała imponujące elementy ale kulała w innych ,

Tak czy inaczej na tle wersji na xbox 360 nie było to znowu jakieś wybitne osiągniecie i propozycja świadka jechowy słaba:>

Popatrzmy jak sprawowało się to "cudo" na  sprzęcie który miał " możliwości następnej generacji" ( przynajmniej na papierze. ) i kosztował jak kilka konsol. oczywiście w rozdzielczości fullhd w której żuczki pecetowe grały w 1999 hurrdurr;) 

metro2033__dx_10_1920.jpg karty grafiki xboxa360 nie ma:>

Gdyby cokolwiek z bełkotliwych obietnic w świecie pecetowym przekładało się na rzeczywistość, to takie metro powinno być wciągnięte nosem przez geforca 8800.   Na pudełku mojego przecież było napisane "DESIGNED FOR FULLHD gaming , next gen grapic hurr durr" LOL.

Jeszce lepiej sprawowała się najnowsza generacja directx która miała sprawić że będzie UWAGA:
SPRAWNIEJ

metro2033_dx_11_1920.jpg

Mineły 4 lata, bieda dalej trwa. Start nowych konsol które na szybko już w kilka miesięcy ośmieszyły peceta. Ogłoszono remake dwóch części metro z odrestaurowaną i zoptymalizowaną, grafiką, lepszymi teksturami i modelami. usprawnieniami w gameplayu, wszystko w 1080p i zablokowanych 60fps. Obstawiam że świadek jechowy zawył , aż z nerwów zapomniał ile wydał w 2010 na pecata:D.

Popatrzmy na testy wersji redux

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test

Cudownych pecetów od 2010 nie ma już na, pewnie sa od lat gotowe na next gen z 10fps;)

Wersje konsolowe oferują niemalże najwyższe detale w 1080p i stałych 60fps a mają "tabletowe" cpu(LOL) i kartę grafiki porównywalna z 7770 lub 7850 (xbone i ps4).

Tymczasem pecet w teście wyposażony w procesor za 3tys zł i pełną game kart grafiki.

Widzimy ze sporo mocniejsz karty w peecee radzą sobie gorzej niż konsole,  Przykładowo radeon 280 rockmana wyciąga na min 10 fps mniej niz ps4 ( w praktyce gorzej bo rockman ma gorszy procesor) Różni krzykacze sie już pałętali tutaj ,   ten miał 660 ten miał 770. wszystkie miały wystarczyć na całą generacje lepiej niż konsola a tu taki lol.

Jakby tego było mało,widzimy titany i inne bezużyteczne grzałeczki  które pomimo 3 krotnej papierowej wydajności dają tylko 30% więcej niż konsole.  Pecetowa dzicz w najczystszej  postaci. Chcecie jeszcze śmieszniej zajrzyjcie do mocnego pc. mindblown.

Przyznam że jestem zawiedziony, myślałem że ostre dymanie oficjalnie zacznie sie w przyszłym roczku, jak wyjdą następne serie, coś , ale widzę że branża pecetowa już bawi sie na całego XD. jakbym był pecetowym masochistą to czułbym sie tak;

unchartedforpc.gif

zaraz zaraz jest światełko w tunelu , dead rising 3 po patchu crash uje częściej niż przed a patch dla metro wniósł nute renesansu dla niepełnosprytnych . Żeby pecetowcom nie było smutno , wstawili w 3 miejscach w grze takie oto"realistyczne" światełka , które wyrzucili wcześniej bo były kiepskie i zasobożerne.

metroredux-lighting-teaser.jpg pc exxlusive - świecące schody
Chyba jest okej , zwykle takie ochłapy sprawiają że chłopcy pecetowcy czują się dowartościowani;)

Widziliście jakieś LOL reakcje w tej sprawie?:

Hahah, banda komunijnych złodziej.

Opublikowano

Ja sobie blache sprawie blache pod choinkę, po latach konsolowego szarpania mam smaka na jakieś strategie i rpgi. Ale tutaj widzę hipokrytów sporo, z jednej strony rzucacie się sobie do gardeł o wydajność/grafę PS4/xboxone, ale jak ktoś przyjdzie i powie że na pctach i tak wszystko wygląda najlepiej (jak ma się kasę), to machacie ręką i mówicie że to nie ma znaczenia : ))

Opublikowano

Masz tlou czy gta v lepiej wygladajce niz na konsolach? No nie sondzem :reggie:

taa jasne a tu?

[...] gamerankings to jedyny prawilny serwis

Ahaha jaki selfownage kidnappy kolejny raz :pope:
Opublikowano

Ja sobie blache sprawie blache pod choinkę, po latach konsolowego szarpania mam smaka na jakieś strategie i rpgi. Ale tutaj widzę hipokrytów sporo, z jednej strony rzucacie się sobie do gardeł o wydajność/grafę PS4/xboxone, ale jak ktoś przyjdzie i powie że na pctach i tak wszystko wygląda najlepiej (jak ma się kasę), to machacie ręką i mówicie że to nie ma znaczenia : ))

i w co będziesz grał? w wyglądające jak gra z ps2 divinity, pillars of eternity prezentujące poziom mniej więcej buldurs gate 2: enhanced edition czy zabugowane i archaiczne wasteland 2? lepiej zostań przy playstation 4 dobrze ci radzę.

Opublikowano

a widzisz, trafiles niezle, divinity jest na mojej liscie, i juz wystarczajaco wiele o tej grze czytalem/widzialem ze wie ze mi sie spodoba, a jak jedyne co jestes w stanie o niej powiedziec to ze wyglada jak z ps2 to niezbyt mnie przekonuje - persona 4 wyszla na ps2 i to moja ulubiona gre ever wiec nie tylko na grafe patrze. infamous na ps4 byl sliczny ale co z tego, mnie osobiscie wynudzil.

Opublikowano

Przeciez na blache jest tyle wybornych pozycji z trzech dekad do wyboru, wiec nie wiem kto w ogole by chcial ogladac sie za jakimis konsolowymi kupsztyngami.

Opublikowano

Przeciez na blache jest tyle wybornych pozycji z trzech dekad do wyboru, wiec nie wiem kto w ogole by chcial ogladac sie za jakimis konsolowymi kupsztyngami.

smutna, że trzeba patrzeć trzy dekady wstecz w poszukiwaniu dobrych gier. aktualnie wychodzących i zapowiedzianych na przyszłość megaton jakoś nie widać. no chyba, że mówimy o star citizenie na którego blachary wpompowują fortuny zanim w ogóle wyszedł. na playstation 4 masz nowy rpg od guirella games już niedługo, a na pececie co? gó.wno.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Beki z PC ciąg dalszy. Wymagania AC: Unity na blaszce:

- OS: Windows® 7 SP1, Windows® 8/8.1 (Only 64-bit supports)

- CPU: 
Minimum - Intel Core® i5-2500K @ 3.3 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or above
Recommended - Intel Core® i7-3770 @ 3.4 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or above

- RAM: 
Minimum - 6GB or above
Recommended - 8GB or above

- GPU: 
Minimum - NVIDIA GeForce® GTX 680 or AMD Radeon HD 7970 or above
Graphic Memory minimum - 2GB

Recommended - NVIDIA GeForce® GTX 780 or AMD Radeon R9 290X or above
Graphic Memory Recommended - 3 GB

I te rozpaczliwe posty komputrowców xD

So for the minimum specs you need a PC 2-3X more powerful than the PS4? Ouch

I ostateczna bomba prawdy:

So I spent £700 on a new PC this summer specifically for next-gen games like AC:U and it doesn't even meet the minimum requirements.

Fuck this shit, I'm getting a Wii U.

Opublikowano

Akurat ten ostatni cytat raczej przesadzony, bo ja dalem za kompa 3k rok temu i na min mi akurat pojdzie, co nie zmienia faktu, ze to wrecz zabawne jak devi maja wy(pipi)ane na blacharzy.

Opublikowano

komus trzeba opchnac te tytany. 

Opublikowano

w tym momencie zacytuje moich dwoch kolegow blacharzy - "ale pc sa wstrzecznie kompatybilne i nic nie stoi na przeszkodzie by za 2 lata jak kupie lepszego kompa i podzespoly stanieja zagrac w ten tytul, a ty na swim ps4 dalej nie bedziesz miec wstecznej kompatybilnosci, poza tym pad procz bijatyk i sportowych jest dla ulomnych"

Opublikowano

taa jasne a tu?

[...]  gamerankings to jedyny prawilny serwis

Kogoś chyba czytanie ze zrozumieniem przerasta. Ale u botków nic mnie już nie zdziwi.

Opublikowano

Biznes sie musi krecic,

Tak samo nie mamy samochodów na ogniwa paliwowe czy jakies inne wodorowe cuda bo hajs z ropy sie musi zgadzac. Koncerny samochodowe robia wspolnie biznes z wydobywcami,
tak developerzy robia wspolny biznes z producentami sprzetu i nic sie nie zmieni puki kasa sie zgadza

Opublikowano

Kidnappa, napisales, ze mc jest do dupy bo zbiera oceny z blogow bla bla i teraz patrzysz tylko na gamerankings, a ile mamy serwisow ze srednimi ocen z gier? Po prostu jak zwykle wypierasz sie z tego co powiedziales, a aktualnie jest Ci nie na reke.

Opublikowano

Akurat ten ostatni cytat raczej przesadzony, bo ja dalem za kompa 3k rok temu i na min mi akurat pojdzie, co nie zmienia faktu, ze to wrecz zabawne jak devi maja wy(pipi)ane na blacharzy.

Asasyny to nawet na recommended słabo chodzą xD 

Po prostu pc ssie i tyle.

Opublikowano

Kidnappa, napisales, ze mc jest do dupy bo zbiera oceny z blogow bla bla i teraz patrzysz tylko na gamerankings, a ile mamy serwisow ze srednimi ocen z gier? Po prostu jak zwykle wypierasz sie z tego co powiedziales, a aktualnie jest Ci nie na reke.

No właśnie, tak pisałem, a nie że gamerankings to jedyny prawilny serwis. Więc nie gadaj, że się jak zwykle wypieram, bo kłamiesz, wmawiając mi rzeczy których nie pisałem.

Opublikowano

Asasyny to nawet na recommended słabo chodzą xD 

Po prostu pc ssie i tyle.

Mi Black Flag chodzi lepiej niż na PS4 - płynniej, z lepszą grafą.

Na....

...laptopie. Ja pier.dole jakie gó.wno.

Opublikowano

No właśnie, tak pisałem, [...] że gamerankings to jedyny prawilny serwis. Więc [...] się jak zwykle wypieram, [...]

no przecież to właśnie napisał Koper

Opublikowano

smutna, że trzeba patrzeć trzy dekady wstecz w poszukiwaniu dobrych gier. aktualnie wychodzących i zapowiedzianych na przyszłość megaton jakoś nie widać. no chyba, że mówimy o star citizenie na którego blachary wpompowują fortuny zanim w ogóle wyszedł. na playstation 4 masz nowy rpg od guirella games już niedługo, a na pececie co? gó.wno.

Konsole to odrzuty po produkcji tytanow. Inzynierzy nie mieli co zrobic z wadliwymi prototypami wiec powpier.dalali je w pudelka wielkosci maski od malucha bo wiedzieli, ze tabuny paraolimpijczykow nie potrafiacych wyswietlic nawet biosu, beda sie o nie i tak zabijac bo zadowoli ich, w drugiej dekadzie 21 wieku, rozdzielczosc 720p, ktora na PC byl w stanie obsluzyc komp z windowsem 98. Konsolorze to podludzie bez ambicji.

Opublikowano

To uczucie gdy PC w tym roku dostaje najlepsze RPGi, najlepsze wyścigi, PCtowy esport urósł w siłę jeszcze bardziej, najlepsze wersje multiplatform, kilka bardzo dobrych strategii i masę mniejszych perełek jak Abyss Odyssey (które na PS4 będą GOTY za rok jak dzadzą w plusie) a konsolowce myślą, że kogoś obchodzą jakieś gierki Ubisoftu ixde.

Yeti to już w ogóle z tym "najładniejszym racerem" xD. Milion drzew, grafika a gra to typowy pustak który zasysa przy nowej Forzie. Poczekajmy jeszcze na beke z konsolowej wersji Project CARS w którą będzie się grało jak w shifta. Warto dla takich gier kupić kierownice za cene konsoli i łudzić się że na konsole wyszedł wreszcie jakiś "symuator z prawdziwego zdarzenia".

#tylkoPC

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Widzę w temacie bardzo mocną ofensywę braci Xboksowców i braci Blacharzy. Bardzo mi się podoba ostatnie kilka stron CW. Tak powinno być. Doskonale Panowie!

Opublikowano

komus trzeba opchnac te tytany. 

Idiotów nie brakuje.

So for the minimum specs you need a PC 2-3X more powerful than the PS4? Ouch

Konsole na rynku są już tyle lat, a blacharze są na tyle głupi, że nadal ich móżdżki nie pojęły faktu, że co roku producenci kart dokonują na ich dupach gwałtu i co najważniejsze, specyfika konsol i tworzenie pod nich gier, to zupełnie inny świat.

PS3 miało 256mb ramu na grafikę, a dostało takie perły graficzne jak GoWIII, Uncharted czy KZ3.

Opublikowano

PS3 miało 256mb ramu na grafikę, a dostało takie perły graficzne jak GoWIII, Uncharted czy KZ3.

nie chce mi się kopiować z wikipedii itp. zobaczcie co w sobie miało PS2 a jakie wymagania na PC miało GTA San Andreas xD

beka z blachy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.