Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiedzieli, bo to wiedza tajemna, dostępna tylko dla naszego zakonu. Za jej ujawnienie będziemy musieli cię zabić zasilaczem od szrota.

Nonsens. Kto niby miałby go na mnie zrzucić, żaden siłacz nie uniesie go tak wysoko.
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

no ale juz nie udawajcie ze devi na konsole sa super - tak piszecie z bekowej optymalizacji na pc, a co jest na konsolach? zamiast stabilnych betonowych chocby tych 30fps devi wola skaczace 25fps byle grafy za bardzo nie zubozyc. Alleluja, ze poczatek ps4 pod wzgledem stabilnosci animacji to niebo a ziemia w porownaniu z poczatkami ps3

Wszystko dla graczy. Producenci wrzucili podzespoły z rakiet kosmicznych, które są tak proste w programowaniu, że nikt nie powinien mieć z nimi problemów. Grafika przecież niszczy PCta i te jego tytany przez kilka lat do przodu (po pierwszych 2-3, devi mają uruchomić ukryte na dyskietkach pokłady mocy). Żeby odpalić takiego BFa na detalach z nadkonsoli (czyt. INFINITE ULTRA) potrzeba teraz kompa za 8-9 tys, a co dopiero będzie za rok czy dwa, jak BF5, będzie na PS4 wypalał gałki oczne w 1080p i 60k/s. Taaaa...

Nie wiem co pokaże ND w Uncharted 4, prawdopodobnie zniszczą jak zwykle, ale to ND, codzienność będzie wyglądała inaczej. Póki co nie widzę żadnego powodu, dla którego miałbym zainwestować 1500 zł w PS4 niż w GTX 970. Multiplatformy od początku generacji wyglądają ładniej na PC i w większości wypadków nie potrzeba do tego sprzętu za 5-6 tys. Na PC wychodzi dużo dobrych i bardzo dobrych produkcji (niekoniecznie wypalających gałki oczne, sorki) których na konsolach nie ma, w drugą stronę już nie bardzo.

Oczywiście, że na PC zawsze będzie problem optymalizacji i to nawet nie ze względu na mnogość konfiguracji. Tytany muszą się sprzedawać, ale ... konsole też. Jeżeli klapki widzą, że producencji obcinają oprawę gierek na PS4, bo M$ zabulił producentowi, żeby właściciele obu platform mieli "identyczne doświadczenia" (LOL), to dziwne, że nie widzą podobnego procederu ze strony obu producentów konsol w odniesieniu do już dawno, dużo mocniejszych pieców.

Opublikowano

Kumpel, który gra na piecu mówił mi, że w kodzie Paczących Psiaków na PC można odblokować za pomocą jakiegoś modu, że gra wygląda jak z pierwszych trailerów i nawet lepiej chodzi :P

Opublikowano

Kumpel, który gra na piecu mówił mi, że w kodzie Paczących Psiaków na PC można odblokować za pomocą jakiegoś modu, że gra wygląda prawie jak z pierwszych trailerów i nawet lepiej chodzi :P

@fixed nie wszystko co zostało okrojone da się w ten sposób przywrócić ot choćby wnętrza budynków widoczne przez witryny ;)

Ale zapominam, ze rak branzy serwuje cebule i wiekszosc czeka na zrzut z steam'a.

@fixed

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Czyli M$ i $ONY zamiast wydać więcej kasy na lepsze bebechy, ładują te pieniądze w kieszenie producentów, żeby premierowe tytuły nie wyglądały jak rzyg w porównaniu do wersji na PC. Spoko.

Opublikowano

Kumpel, który gra na piecu mówił mi, że w kodzie Paczących Psiaków na PC można odblokować za pomocą jakiegoś modu, że gra wygląda jak z pierwszych trailerów i nawet lepiej chodzi :P

Była taka możliwość, ale Ubishit to zapatchował  :teehee:

Opublikowano

powrocil do CW i on - nasz czlowiek na emigracji!!!

Opublikowano

mialem slub na glowie, a teraz i tak mam malo czasu, wiec chyba zbyt czesto nie bede goscil. Poza tym trzeba napjerdalac w przeznaczenie, a nie na forumie siedziec.

Opublikowano

pokryty sniegiem... czlowiek ktory ma 25 lvl w destiny... smiech na sali.

Bo glowna pasja YETI'ego nie sa gry tylko konsolowa wojna w imie Zakonu Rycerzy Playstation i zapraszanie Xbotow oraz blacharzy do domu na pokaz DC na swoim 55 calowym hx850, a jak wychodza to ponoc takie miny maja:

1126.gif

Yyyyy, znaczy sie ponoc takie:

92616-Chris-Farley-sunglasses-up-gif-Oje

Opublikowano

Wszystko dla graczy. Producenci wrzucili podzespoły z rakiet kosmicznych, które są tak proste w programowaniu, że nikt nie powinien mieć z nimi problemów. Grafika przecież niszczy PCta i te jego tytany przez kilka lat do przodu (po pierwszych 2-3, devi mają uruchomić ukryte na dyskietkach pokłady mocy). Żeby odpalić takiego BFa na detalach z nadkonsoli (czyt. INFINITE ULTRA) potrzeba teraz kompa za 8-9 tys, a co dopiero będzie za rok czy dwa, jak BF5, będzie na PS4 wypalał gałki oczne w 1080p i 60k/s. Taaaa...

Nie wiem co pokaże ND w Uncharted 4, prawdopodobnie zniszczą jak zwykle, ale to ND, codzienność będzie wyglądała inaczej. Póki co nie widzę żadnego powodu, dla którego miałbym zainwestować 1500 zł w PS4 niż w GTX 970. Multiplatformy od początku generacji wyglądają ładniej na PC i w większości wypadków nie potrzeba do tego sprzętu za 5-6 tys. Na PC wychodzi dużo dobrych i bardzo dobrych produkcji (niekoniecznie wypalających gałki oczne, sorki) których na konsolach nie ma, w drugą stronę już nie bardzo.

Oczywiście, że na PC zawsze będzie problem optymalizacji i to nawet nie ze względu na mnogość konfiguracji. Tytany muszą się sprzedawać, ale ... konsole też. Jeżeli klapki widzą, że producencji obcinają oprawę gierek na PS4, bo M$ zabulił producentowi, żeby właściciele obu platform mieli "identyczne doświadczenia" (LOL), to dziwne, że nie widzą podobnego procederu ze strony obu producentów konsol w odniesieniu do już dawno, dużo mocniejszych pieców.

pajgi, ogarnij się, to nie miejsce na takie racjonalne, rozsądne wypowiedzi : ))
Opublikowano

Prawdziwy pececiarz nie może inaczej, mamy to w DNA :(.

Opublikowano

Zeratul, człowiek który w 2014 zatrzymał się na rozdzielczości hd ready.
Opublikowano

ALe z tym w druga strone juz nie bardzo to pozwol ze zaprzecze, po ograniu dema guilty gear xrd i bayo 2 smiem twierdzic ze bede mial po co telewizor wlaczyc :)

Ale laptopa kupie bo w pracy trzeba na czyms grac, na 3dsie vicie i ipadzie troche posucha ostatnio... Fajno by bylo jakby do gwiazdki pojawil sie gdzies jakis laptop z 970m za 5-6 tys - jest to teoretycznie realne?

Edytowane przez Kassmageant

Opublikowano

Do bayo i guilty gear będziesz potrzebował dwóch konsol... No i ja pisałem o PS4/XO, a nie Wii U na którym Yeti nie znajdzie swoich ulubionych, nietuzinkowych gier (BF, Destiny)

Opublikowano

Bo glowna pasja YETI'ego nie sa gry tylko konsolowa wojna w imie Zakonu Rycerzy Playstation i zapraszanie Xbotow oraz blacharzy do domu na pokaz DC na swoim 55 calowym hx850, a jak wychodza to ponoc takie miny maja:

Tak, potwierdza, lubię masakrowac blacharzy i botow także w realu. Kombo PS4, DC, HX850 nadaje sie do tego idealnie.

Poza tym niech ktoś wrzuci najaktywniejszych userow z tej edycji CW lub ostatnich np. 3 miesięcy. Będzie zabawnie.

Opublikowano

yeti- ile i jakie masz gry na ps4? 

Opublikowano

Można bez problemu sprawdzić.

Resogun

Outlast (nieruszony)

Valiant Hearts

Crapzone 6

Battlefield 4

Remaster Tlou

Oddworld

Destiny

Driveclub

Piszesz Yeti, myślisz Janusz

Opublikowano

Ps4- ssie. 

Dziekuje dobranoc

Opublikowano

Rodzyn tygodnia z forum Wiedźmina 3 o The Last of Us:

Osobiście stęskniłem się za bohaterami i przymierzam się powoli do kolejnego "obejrzenia" gry na tubie. Niestety strasznie ciężko znaleźć jakiś dobry walkthrough bez komentarza na poziomie trudności grounded.

by Nars. Moderator na forum Wiedźmina 3. Przedstawiciel PC Master Race.

Opublikowano

typowi blacharze to smutni ludzie

Opublikowano

Janusze gejmingu też tak nadrobią MGS1-3 przed V. hehe chociaż nie, to nie jest ani trochę śmieszne.  :mellow:

Edytowane przez nobodylikeyou

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.