Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ja osobiście preferuje korytarzówki. jak zostaję w gierce wrzucony do piaskownicy to nie wiem co robić i z nadmiaru możliwości wyłączam konsolę.

Najgorsze jest to że czasem odpalę jakąś starszą grę retro (np. Assassins Creed 2, nie wiem czy znacie, to jednak starszy tytuł) i okazuje się że wtedy nie było w grach widzenia przez ściany! Byłem zszokowany!! Prawie 20 lat na karku, nie mam tyle czasu na granie, żeby musieć wychodzić za ścianę żeby zobaczyć co za nią jest... No nie mogę uwierzyć, że ludzie kiedyś bez tego grali, jakieś nolife'y chyba... Ja się chce rozłożyć po całym dniu przed telewizorem i kurde widziec gdzie sa przeciwnicy, czy ja dużo oczekuję?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Lel zagraj w wyścigówke bez cofania czasu i zielonych strzałek na drodze to zobaczysz co to hardkor Mati.

Opublikowano

jeśli chcesz grać w gierki, to kupujesz WiiU, dzisiaj premiera GOTY2014

jak chcesz pisać w tym temacie, to bierzesz któregoś ze szrotów MS/Sony, ewentualnie czekasz aż nadejdzie luty, żeby było w co grać

Opublikowano

bierz WiiU - najlepsze exy, najlepszy przelicznik ceny gier do ich zawartosci, nietuzinkowe gatunki jakich nie znajdziesz na innych systemach, gry z takimi srednimi ocen jak na WiiU u konkurencji pojawia sie dopiero kiedy R* lub ND cos nowego wydadza, a przed nami przeciez mesjaszowa Zelda i Xeno2, do tego prestiz posiadania konsoli, ktora za lata bedzie okreslana dreamcastem naszych czasow

jakbym byl bogaty to bym juz mial wiiu

Opublikowano

jeśli chcesz grać w gierki, to kupujesz WiiU, dzisiaj premiera GOTY2014

Wii U nie, bo tylko gry od Nintendo, no i konsola umrze szybko. Czego jej nie życzę, bo te kilka gier to ma wypas, a będzie jeszcze więcej.

Edit. Albo zmieniam zdanie - kupuj. Bo jak pisałem tego posta, to sam zdałem sobie sprawę, że chyba chciałbym ją posiąść.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Chcesz grać w super gierki ? Wii U lub Xbox One. Chcesz mieć argumenty w CW (cyferki) ? Bierz PS4. 

Opublikowano

wniosek jest taki, albo kupisz konsole z grami która umrze, albo konsolę bez gier która będzie żyła wiecznie.

Opublikowano

W ogóle najlepsze combo to jest PS4 + Wii U - polecam graczom. Jest jeszcze Xbox One - jakby dorzucali w abonamencie w jakimś Playu czy coś w ten deseń, to też bierz.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

ja osobiście preferuje korytarzówki. jak zostaję w gierce wrzucony do piaskownicy to nie wiem co robić i z nadmiaru możliwości wyłączam konsolę.

Najgorsze jest to że czasem odpalę jakąś starszą grę retro (np. Assassins Creed 2, nie wiem czy znacie, to jednak starszy tytuł) i okazuje się że wtedy nie było w grach widzenia przez ściany! Byłem zszokowany!! Prawie 20 lat na karku, nie mam tyle czasu na granie, żeby musieć wychodzić za ścianę żeby zobaczyć co za nią jest... No nie mogę uwierzyć, że ludzie kiedyś bez tego grali, jakieś nolife'y chyba... Ja się chce rozłożyć po całym dniu przed telewizorem i kurde widziec gdzie sa przeciwnicy, czy ja dużo oczekuję?

Jest widzenie przez sciany AC 2 przeciez

Opublikowano

wniosek jest taki, albo kupisz konsole z grami która umrze, albo konsolę bez gier która będzie żyła wiecznie.

Tylko jedna konsola żyje wiecznie.

9977483060000000057689.jpg

Póki co magnetowidy nie mają do niej startu.

Opublikowano

A czy przypadkiem pierwsze modele PS2 nie miały zasilacza w środku, co powodowało ich awaryjność, a później w slimce wywalili go na zewnątrz?

Tak było, chociaż mój fat ma 11 lat i działa. Nie jestem pewien, czy zasilacz miał wpływ na awaryjność (tak było na pewno z pierwszymi modelami PSX), w Polsce problem awaryjności był bardzo rozdmuchany przez fanów noname'owych płytek dvd wrzucanych do konsoli.

Co nie zmienia faktu, że opcja z zasilaczem z zewnątrz faktycznie wydaje się bezpieczniejsza i może wpłynąć na rozmiar konsoli, no ale przykład Xone pokazał, że to nie reguła.

Opublikowano

A czy przypadkiem pierwsze modele PS2 nie miały zasilacza w środku, co powodowało ich awaryjność, a później w slimce wywalili go na zewnątrz?

Tak było, chociaż mój fat ma 11 lat i działa. Nie jestem pewien, czy zasilacz miał wpływ na awaryjność (tak było na pewno z pierwszymi modelami PSX), w Polsce problem awaryjności był bardzo rozdmuchany przez fanów noname'owych płytek dvd wrzucanych do konsoli.

Co nie zmienia faktu, że opcja z zasilaczem z zewnątrz faktycznie wydaje się bezpieczniejsza i może wpłynąć na rozmiar konsoli, no ale przykład Xone pokazał, że to nie reguła.

Ja konsolkę karmiłem oryginałami a od 2003 do 2006 zdążyłem zajechać dwie PS2-ki (były wymieniane lasery, potem kupiłem nowszy model - te same akcje), dopiero przy trzecim zakupie trafiłem na konsolę, która chodzi po dziś dzień (pewnie dlatego, że od początku grałem na niej z dysku twardego, jedynie podczas zrzucania gier laser pracował), ale trauma została.

Za to pierwszy Xbox - król bezawaryjności, szkoda, że gierek było mało.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Byłem botem w minionej generacji. Juz niemal zdecydowany na ps4 przeglądałem oferty o jeden fakt mnie zaniepokoil. Znalazłem dużo ofert zamiany ps4 na xbone a żadnej w odwrotna stronę. Stąd te wahania...

No i polityka sony...bo gry mi pasują bardziej niż na xone ale nie wiem czy nie lepiej mieć kilka tytułów mniej niż nie móc grać online. To skandal że tyle czasu od premiery sony nadal kręci wały.

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

Byłem botem w minionej generacji. Juz niemal zdecydowany na ps4 przeglądałem oferty o jeden fakt mnie zaniepokoil. Znalazłem dużo ofert zamiany ps4 na xbone a żadnej w odwrotna stronę. Stąd te wahania...

Kup sobie to PS4 i wkrotce wymienisz na Xboxa One, albo oszczedz sobie latania na poczte i od razu kup XO.

Opublikowano

No i polityka sony...bo gry mi pasują bardziej niż na xone ale nie wiem czy nie lepiej mieć kilka tytułów mniej niż nie móc grać online. To skandal że tyle czasu od premiery sony nadal kręci wały.

te oferty są sfabrykowane przez xbotów.

Opublikowano

a same posty botów w CW nie wystarczają Ci do podjęcia decyzji?

mi wystarczyły

Opublikowano

Fanek kupuj Xboxa i gramy w gry, a nie bedziesz sciemnial przed znajomymi ze masz konsole do gier nowej generacji.

amfm8eT.jpg

Opublikowano

PS4 to sprzęt dla dynamicznych pracowników korpo, gości, którzy od czasu do czasu lubią pyknąć w FIFA i zabłysnąć przed kumplami, że mają modny gadżet reklamowany w telewizji.

Prawdziwi gracze, ci z nadwagą, ci co przechodzą 20 gier w tygodniu, ci co nie mają życia, znajomych, a nagą kobietę widzieli tylko w internecie siedzą na Xboksach. Patrz ja.

Rekomenduję Xboksa One.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Bojowe zadanie dla obydwu drużyn. Nie chcę zakładać nowego tematu. Proszę o merytoryczne argumenty najlepiej posiadaczy obydwu konsol. xbone czy ps4? ale tak serio bez trollingu i bez ataków na obóz konkurencji. Proszę o kilka argumentów.

Zadaj sobie jedno ale za to bardzo wazne pytanie, czy chcesz w lutym grać w Bloodborne.
Opublikowano

Polecam xboxa ludziom którzy lubią być wyśmiewani i poniżani w swoim życiu oraz wolą chłopców, pozdrawiam.

Opublikowano

Drugie pytanie to takie czy interesuje Cię granie w lepszego Wiedźmina 3

Ja miałem obie konsole i na chwile obecna siedzę na PS4, nie patrzę na gry które są dostępne wyłącznie na jedna konsole bo tych nie wychodzi aż tyle by trzymać się jednego sprzętu a te co wyszły nie są tytułami które są system sellerami.

Bateria w padzie od PS4 to jest problem, ale takim samym problemem jest ładowanie smartfonów codziennie przed snem, lub spuszczeniem wody za każdym razem po użyciu toalety.

Ja problem rozwiązałem stacja dokująca do padów a dodatkowo moja kochana żona kupiła mi drugiego pada, kupując konsole długoterminowo z myślą o wspólnej zabawie ze znajomymi inwestycja w stacje dokująca i drugiego pada nie jest wcale głupia.

Na chwile obecna gier na PS4 jest więcej, a te które dostajesz w ramach uslugi PS+ sa lepsze niż na Xbox One.

Przyszły rok zapowiada się na pogrom Xboxa zaczynajac od Bloodborna czy świetnego cinematic experience które jest teraz na topie jakie zobaczysz w The Order, konsola jest mocniejsza a interfejs przyjaźniejszy dla gracza, o szybkości nie wspominając bo ps4 miałoby za dużo plusów.

Będąc w pracy możesz sobie za pośrednictwem aplikacji sciągnąć interesująca ciengre czy demo a gdy wrócisz do domu to gra będzie czekała na odpalenie, jeśli twoja rodzina oczekuje trochę prywatności to dodatkowo możesz kupić najlepsze słuchawki w stosunku jakość-cena jakie są dostępne na rynku i dodatkowo korzystać z nich bezprzewodowo, możesz je rownież sparować z ps3/vita czy telefonem.

Konsola jest mniejsza przez co zajmuje mniej miejsca a zasilacz jest we wnętrzu konsoli co przekłada się na łatwe ulokowanie konsoli w dowolnym miejscu.

Usługa sieciowa na PS4 jest gorsza co widać na przykładzie DC i strach myślec co będzie przy Bloodbornie...

Myśle ze to się zmieni niebawem bo flejm w internecie jest za duży na Sony i Sony wreszcie pod presja ulegnie.

Jeśli natomiast interesuje cie szybka przygoda, szybki numerek z nowo poznana dziewczyna na dyskotece to Xbox One bedzie bardzo dobrym wyborem, nic więcej pózniej od niej nie oczekuj bo nie ma co więcej sobą zaoferować.

Pamiętaj tylko ze to PS4 bedzie ta wierna żona która bedzie cię karmiła grami by twój apetyt gracza był ciagle zaspokojony.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ok panowie, mysle ze mozna usunac "Prawie jak" z tytulu Exacta.

Opublikowano

Bansai - opróżnij skrzynke jest pełna :)

zaraz jeszcze Yeti może ci podać dane ile razy konsola jest mocniejsza

co do 4h w DS4 jak pisze Ping nie słuchaj bo trzyma znacznie dłużej jak wszystko ustawi sie ok z przygaszeniem i oszczedzaniem energii, mi jeszcze ani razu nie trzymał krócej niż 8h

Opublikowano

Dziękuję za opinie a teraz pytanie do klapków. Powiedzcie tak uczciwie, jak bardzo w skali 1-10 jesteście robieni w uja przez Sony? Chodzi głównie o możliwość gry online. Wiem, że dc to tragedia, (ale mnie to nie interesuję bo sobie pogram w fh2 na 360) ale jak jest w innych grach? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.