Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Alpha, Beta jest na obu next genach tylko ze na Xbonie kilka dni pozniej?

Tak beta jest na obu. Nie czytaj postow kopera bo chlopak jest oderwany od rzeczywistosci.

Prawda jest taka, że ten Sniper i tak nikogo. Ludzie czekają na Chief Collection w tym remaster Halo 2 ( :wub: )

REMAKE synu REMAKE!!!

A propos tej kolekcji, ktore gry beda faktycznie remake'iem a ktore remasterem ?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

1,2 - remake

3,4 - podbita rozdzialka I 60fps

Opublikowano

Alpha, Beta jest na obu next genach tylko ze na Xbonie kilka dni pozniej?

Tak beta jest na obu. Nie czytaj postow kopera bo chlopak jest oderwany od rzeczywistosci.

Prawda jest taka, że ten Sniper i tak nikogo. Ludzie czekają na Chief Collection w tym remaster Halo 2 ( :wub: )

REMAKE synu REMAKE!!!

A propos tej kolekcji, ktore gry beda faktycznie remake'iem a ktore remasterem ?

Halo: CE - remake na X360 - remaster na Xone

Halo 2 - remake na Xone

Halo 3 i 4 - remaster na Xone

Opublikowano

Coś obstawiam że przez to (pipi)ane playstation now, w moje kupione klasyki z psone nie zagram na ps4, tylko bede musial placic drugi raz.

Opublikowano

Jaram sie. Za Halo zabieram sie od dawna ale nigdy nie zbieglo sie z tym zeby klocka kupic. Jak w przyszlym roku kupie XO to bedzie dobry start z ta kolekcja.

Opublikowano

Dla mnie akurat to samo. Idealny moment zeby ogarnac te serie :) lepiej pozno niz wcale.

Opublikowano

Mnie najbardziej jara (poza samym rimejkiem Halo 2, które jest jedyną częścią, w którą nigdy nie grałem) pomysł z playlistami crossgame = przechodzimy po kolei misje ("tematycznie") z różnych części, np. playlista "Tanks, Tanks, Tanks" itp. :)

Niewątpliwą zaletą tej kolekcji będzie to, że pomimo iż pierwszą grę od czwartej dzieli dekada, to wszystkie będą prezentować, powiedzmy, w miarę zbliżony poziom w tym sensie, że będą wyglądać tak jakby wszystkie wyszły na przestrzeni tej samej generacji.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Halo 2 najlepsza część fabularnie i najciekawsze misje.

Halo CE trochę już trąci tymi przedłużającymi się levelami, ale Halo 2 tak jak i HL2 obsrywa większość fpsów wydanych 10 lat później.

Opublikowano

2jka w singlu chyba mi sie najbardziej podobala ale spora lyzka dziegciu bylo zakonczenie ...

nie cierpie takich sequel baiting'owych zakonczen :/

Opublikowano

1,2 - remake

3,4 - podbita rozdzialka I 60fps

Każda część ma być 60fps/1080p

Opublikowano

The Pit i Guardian w 1080/60.. dawac to juz :D

Opublikowano

Wystarczy przeczytać posty na tym forum by być absolutnie pewnym że każdy remaster głośnej marki to żyła złota. Skoro nawet tutaj jest masa osób które nie ograły nawet Halo a sama nazwa to must have -  to ile takich klientów jest na świecie? BTW ci którzy też ograli też się jarają, więc narzekanie na remastery wydaje się cokolwiek naciągane.

Jak się Halo, GTA, TLou itp sprzeda to się dopiero otworzy worek z remasterami, zapamiętajcie moje słowa.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Remastery sa ok, ale jak z wszystkim, co za duzo to niezdrowo.

Opublikowano

Z dwojga złego już lepsze solidnie odpicowane remastery niż załosne podbitki do HD z poprzedniej generacji.

Taki MGS,PoP, Ratchety itp. to były naprawdę solidne szpile.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Każda część ma być 60fps/1080p

Halo 2 może nie być w 1080p:

Crucially, all four games run at 60 frames per second. But 343 still isn't sure if it'll get all four games to output at 1080p resolution. It's looking good for Halo 1, 3 and 4, but Halo 2 is the sticking point, which I find slightly bizarre.

"We're heading for 1080p," Ries says. "That's what we want to do, but I can't commit to that right now.

"Some of the levels in Halo 4 are already running at 1080p. I'm confident some of the games will get there. I'm not confident in all of them."

"The only open question right now is Halo 2 Anniversary mode," O'Connor adds, "because we have the two frame buffers, and we're doing Xbox One level of graphics. The idea is we try and get it to 1080p but we may have to sacrifice the resolution on that to have that mode. Our target is to get to 1080p."

http://www.eurogamer.net/articles/2014-06-12-halo-the-master-chief-collection-is-pure-fan-service

Opublikowano

Wystarczy przeczytać posty na tym forum by być absolutnie pewnym że każdy remaster głośnej marki to żyła złota. Skoro nawet tutaj jest masa osób które nie ograły nawet Halo a sama nazwa to must have -  to ile takich klientów jest na świecie? BTW ci którzy też ograli też się jarają, więc narzekanie na remastery wydaje się cokolwiek naciągane.

Jak się Halo, GTA, TLou itp sprzeda to się dopiero otworzy worek z remasterami, zapamiętajcie moje słowa.

Kolekcja Halo to nie jest typowy remaster:

1. W cenie jednej gry masz 4.

2. Jedna z nich na potrzeby kolekcji jest zrobiona jako remake (Halo 2).

3. Do rimejku Halo 2 zostały zrobione od nowa filmy dla prologu i epilogu w CG.

4. Remake Halo: CE po raz pierwszy będzie miał multiplayer po sieci.

5. 6 map do Halo 2 zostało zrobionych od nowa.

6. Na tych 6 mapach będzie pierwszy raz dostępne Forge = z tych map powstaną setki nowych.

7. 343 Industries robi zunifikowany system rankingowy dla trybów sieciowych wszystkich gier z kolekcji.

8. Obok zwykłych kampanii będą playlisty tematyczne, np. zbiór misji ze wszystkich części gdzie. np. grasz czołgami albo wszystkie misje "latane".

9. Każda gra będzie miała swój oryginalny tryb sieciowy i w łącznie 100 map do multi.

Teraz weź to sobie porównaj do innych remasterów. Tu nie ma mowy o zwykłym podbiciu rozdziałki dwóch gier i puszczenia tak jak było, tutaj jest masa nowości nawet dla tych co grali we wszystkie części.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Na halo 5 w 1080 nie ma co liczyć.

Dlaczego ? Akurat na X1 z każdym kolejnym dniem 1080p jest coraz bardziej prawdopodobne.

@Don - wiadomo że remaster 4 gier >1 gry. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Kolekcja Halo to nie jest typowy remaster:

1. W cenie jednej gry masz 4.

2. Jedna z nich na potrzeby kolekcji jest zrobiona jako remake (Halo 2).

3. Do rimejku Halo 2 zostały zrobione od nowa filmy dla prologu i epilogu w CG.

4. Remake Halo: CE po raz pierwszy będzie miał multiplayer po sieci.

5. 6 map do Halo 2 zostało zrobionych od nowa.

6. Na tych 6 mapach będzie pierwszy raz dostępne Forge = z tych map powstaną setki nowych.

7. 343 Industries robi zunifikowany system rankingowy dla trybów sieciowych wszystkich gier z kolekcji.

8. Obok zwykłych kampanii będą playlisty tematyczne, np. zbiór misji ze wszystkich części gdzie. np. grasz czołgami albo wszystkie misje "latane".

9. Każda gra będzie miała swój oryginalny tryb sieciowy i w łącznie 100 map do multi.

Teraz weź to sobie porównaj do innych remasterów. Tu nie ma mowy o zwykłym podbiciu rozdziałki dwóch gier i puszczenia tak jak było, tutaj jest masa nowości nawet dla tych co grali we wszystkie części.

o fuck az tak do.(pipi)any jest ten remakemaster? no to te edycje HD z ps3 i ps4 exow od sony sie nawet do piet nie umywaja

Opublikowano

Jak się nad tym zastanowić, to faktycznie najlepsze rozwiązane jak całymi seriami podbijają te gry. Taki MGS czy PoP w 1080p60 na nowym silniku to byłoby cudo.

Opublikowano

mgs1 na nowym silniku juz byl - jedna z mojego top5 w ktore chcialem zagrac a nigdy nie zagralem, choc ponoc duze kontrowersje wzbudzaja cutscenki w niej bo ponoc az za duzy matrix tam sie wyczynia

Opublikowano

Mówię o remasterowaniu całych serii, no ale w przypadku MGS może być ciężko xD

Opublikowano

mgs1 na nowym silniku juz byl - jedna z mojego top5 w ktore chcialem zagrac a nigdy nie zagralem, choc ponoc duze kontrowersje wzbudzaja cutscenki w niej bo ponoc az za duzy matrix tam sie wyczynia

Jest kilka dziwnych scen kiedy Snake odpierdziela cuda niczym Neo i sadzi uniki przed kulami, ale ... warto, zaufaj ze warto :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.