Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Zamiast zmieniać temat na jakie to ps3 jest do kitu, podyskutujmy dlaczego xbox one sprzedaje się tak słabo pomimo tylu wspaniałych gier, ogromnej kasy na promocję i niższej ceny od ps4.

Nie ma problemu. Ale najpierw trzeba sprostowac bzdury, ktore wypisales.

1) Xbox One wcale nie jest tanszy od PS4, obie konsole kosztuja na amazonie po 400$/330 funtow

2) ogromna kasa na marketing? Tego nie wiem. Wiem za to, ze Sony wywala na marketing zdecydowanie wiecej. Sama promocja destiny musiala kosztowac ich grube miliony, mogliby zrobic za to dobra gre AAA, ale po co, lepiej opychac konsole januszom

3) akurat z tym, ze xbox one ma wiele wspanialych gier nie sklamales, ale te gry tylko potwierdzaja, ze klapy wola konsole bez gier, bo sony wywala ciezarowki kasy na marketing, a nie na gry

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Zamiast zmieniać temat na jakie to ps3 jest do kitu, podyskutujmy dlaczego xbox one sprzedaje się tak słabo pomimo tylu wspaniałych gier, ogromnej kasy na promocję i niższej ceny od ps4.

1) Sprzedaż PS4 - wspaniała końcówka PS3, która na pewno przyczyniła się do naturalnego przejścia na PS4;

2) Katastrofalna prezentacja XOne z jego funkcjami w maju 2013 i kilka prostych od Sony na E3 2013;

3) Gry. Co by nie mówić o ilości i jakości, produkcje na XO są - jakby to napisać - GŁUPKOWATE. Dead Rising 3, Sunset, naparzanki w TitanFall i Halo. Tymczasem exy od Sony starają się uderzać w bardziej dojrzały ton, czego szczytowym osiągnięciem jest The Last of Us.

4) The Last of Us - wyszło na PS3 i PS4, ludzie pragną kontynuacji, którą z pewnością dostaną na PS4.

5) PS4 jest konsolą najmocniejszą, z perspektywą ogromnej biblioteki najlepszych exów od mocarnych devów 1st party i japońskich perełek.

Pozdrawiam.

A ja pozdrawiam graczy.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

No cena tego bundla ps4 idealna dla frajerow kupujacych te konsole, taniej mozna kupic konsole i gre osobno XD

(Moglbym cie wyprowadzic z bledu, ale w ten sposob sie osmieszyles, nawet nie potrafisz spojrzec kto jest sprzedawca i ile kosztują bundle ps4 z gra od amazona)

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Jaka końcówka PS3!? Na razie mamy za sobą 70% planu dziesięcioletniego, z czego już ostatni rok wieje sandałem ;/.

Opublikowano

Bedzie lbp3 niedlugo, awww yiss.

Przy ps3 trzyma mnie tylko nowa persona, tak to bym nie trzymal tego szrota.

Opublikowano

2) ogromna kasa na marketing? Tego nie wiem. Wiem za to, ze Sony wywala na marketing zdecydowanie wiecej. Sama promocja destiny musiala kosztowac ich grube miliony, mogliby zrobic za to dobra gre AAA, ale po co, lepiej opychac konsole januszom

Zabawna ta końcówka. Piszesz, że Sony opycha konsole januszom, gdy to MS robi bundle z Titanfall, Fifa, CoD i Assassin - najbardziej januszowe gry :teehee:

No i ten marketing Destiny na pewno kosztował mniej niż te wszystkie bundle gdzie MS daje gry za darmo.

Opublikowano

Jezu, ale sony wypralo wam mozgi.

bundle ps4 sa z: takze fifa, watch dogs, destiny - faktycznie same ambitne produkcje, 0 janusza.

Poza tym bundle te kosztuja 350funtow, dokladnie tyle co bunde xbone z gra.

Jacy wy jestescie zalosni.

Opublikowano

Ale ja nie pisałem, że Sony takich nie robi (bo robi, najnowszy przykład to GTAV). Lubisz rzucać januszami na lewo i prawo, to pokazałem, że MS ma bardziej casualowe gierki w zestawach.

Opublikowano

Ale są też z DriveClub, The Last of US, Infamous SS, a Xbox takich bundli nie ma. Szach MAT, niebieskie wygrywa

Opublikowano

Napisales bundle, w ktorych dodaje gry za darmo, chyba ze chodzilo Ci o te promocje w ameryce tylko co dorzucali gre, bo 'zwykle' bundle kosztuja tak samo dla obu platform.

A januszowe gry to januszowe gry, wlasnie Ci wypisalem, ze sony ma identyczne januszowe bundle, chyba ze zaraz zaczniesz wciskac ze destiny jest mniej januszowe od titanfalla, a watch dogs mniej januszowy od ac, co nie ma absolutnie sensu.

Ussr - xbone ma bundle z forza 5 (lepsza od drivecluba) i sunset overdrive (ciekawsza od pedaua w rurkach), takze nie jest zle.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

The Last of Us to na PS3 juz bylo, nie chwalilbym sie tym bo na konsole nowej generacji powinny powstawac nowe innowacyjne i ciekawe gry,a jak narazie to 70% to jakis remake, remaster i to samo mozna ograc na innych konsolach.

Opublikowano

Były Devinitive Editiom, Remaster Edition, Redux a na Remake wciąż czekamy. rrrrrrReeeesident eeeeEvil

Opublikowano

było kilka miesięcy remasterów, musili coś wrzucić aby były jakieś gry, są jeszcze jakieś remastery które mają wyjść w tym roku?  chyba nie (poprawcie jeśli sie myle)

mi przykładowo dla kogoś kto nie miał PS3 remastery jak najbardziej trafiły bo mogłem sobie ograć te gry i napewno takich osób jest kilka milionów

dużo osob z X360 przerzuciło sie też na PS4

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Jeszcze jedna kwestia.

Klapy wrzucaja na xbone, ze taki titanfall czy horizon 2 wychodzi tez na x360, a jak pada pytanie co jest do ogrania na ps3 w tym roku to cisza jak makiem zasial xD

Na x360ce gracze musza sie zadowolic gorszymi wersjami gier tworzonych na xbone, a na ps4 sie jaraja lekko poprawionymi grami z ps3, super dil. Na ps3 posucha i 1 gra na rok.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

wiedzmin 2 byl mega przehype'owany. Super poczatek, ale im dluzej tym gorzej. Drugie przejscie to juz na sile robilem. 7/10

Właśnie początek był najgorszy z całej gry, a graficznie ten zamek w stosunku do reszty to jakiś żart był. Naszczęście reszta była goty.

Opublikowano

Jeszcze jedna kwestia.

Klapy wrzucaja na xbone, ze taki titanfall czy horizon 2 wychodzi tez na x360, a jak pada pytanie co jest do ogrania na ps3 w tym roku to cisza jak makiem zasial xD

Na x360ce gracze musza sie zadowolic gorszymi wersjami gier tworzonych na xbone, a na ps4 sie jaraja lekko poprawionymi grami z ps3, super dil. Na ps3 posucha i 1 gra na rok.

NO PRZECIE BĘDZIE PERSONA i LITTLEBIGPLANET SUPER GIERKI KUR,WO

(pipi)a chińska bajka i edytor z funkcją upośledzonej platformówki dla małych dzieci xDD

Opublikowano

wiedzmin 2 byl mega przehype'owany. Super poczatek, ale im dluzej tym gorzej. Drugie przejscie to juz na sile robilem. 7/10

Właśnie początek był najgorszy z całej gry, a graficznie ten zamek w stosunku do reszty to jakiś żart był. Naszczęście reszta była goty.

Dokładnie. Ogrywam własnie sobie przez W3, dwójeczke i poczatek jest słaby potem jest super, las w bindudze nocą był mega spoko.

Opublikowano

Jeszcze jedna kwestia.

(pipi) chińska bajka i edytor z funkcją upośledzonej platformówki dla małych dzieci xDD

Akurat Persona 5 jest robiona na PS3, a PS4 dostanie po prostu remaster, który poza rozdzielczością pewnie niczym nie będzie się różnić od wersji na PS3. Może poza wyjątkiem ceny wyższej o kilkadziesiąt PLN.

Opublikowano

Jeszcze jedna kwestia.

(pipi) chińska bajka i edytor z funkcją upośledzonej platformówki dla małych dzieci xDD

Proszę nie obrażać LBP, zje.bana mechanika skoku wcale powoduje, że gra platformowa jest chu.jowa. :reggie:

PLATFORMÓWA z chu.jowym skokiem, czaicie? PLATFORMÓWKA.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

mi przykładowo dla kogoś kto nie miał PS3 remastery jak najbardziej trafiły bo mogłem sobie ograć te gry i napewno takich osób jest kilka milionów

dużo osob z X360 przerzuciło sie też na PS4

Rozumiem, że można kupić TLOU, to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji i ex, ale wytłumacz mi kupowanie Metro, Sleeping Dogs, Tomb Raidera i parę innych skoro to multiplatformy?

Przecież to tylko znak, żeby robili więcej remasterów i niedługo będzie więcej remasterów niż NOWYCH i ciekawych IP. Do ch*ja z takim kierunkiem.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

jeju Copper .......

Sony wycofuje sie z PS3 co każdy wie i idzie dalej i bardzo dobrze, im szybciej gry bedą robione tylko na nową generacje tym lepiej dla nas wszystkich

a MS widać chce sobie jeszcze dorobić na grach na X360, co z kolei spowalnia postęp

Opublikowano

No wiadomo, pif-paf i upośledzona Forza to lepszy zestaw.

Opublikowano

PLATFORMÓWA z chu.jowym skokiem, czaicie? PLATFORMÓWKA.

O to jak Trine 2, które tak klapki wychwalają, że w każdej liscie super gier kur.vo ona się znajduje. :reggie:

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.