Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

statystyki ze STEMa doskonale pokazują, że pecetowcy tylko w darmowe gierki na tych swoich komunijnych rigach "do nauki" ciorają. czasem jak promocja -60% się trafi na cywilizacje i ocenki z przyry dobre to rodzice kupią, ale tak to tylko LoL i DOTA.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Daję minusa, bo nie chce mi się czytać tego blacharskiego bełkotu.

to są bomby prawdy poparte statystykami ze STEMA więc musisz z tym handlować wannabe wyścigowcu.

Opierając się tylko statystykami STEMA wiemy że tylko garstka gra w FHD więc (pipi)isz głupoty

Tylko garstka kończy gry, więc (pipi)isz głupoty

Wiemy też że w jedną grę gra tam więcej osób niż w pozostałych 99 z top 100, więc (pipi)isz głupoty

Wiemy też że ludzie grają w stare gry bo nowych nie ma, więc (pipi)isz głupoty

Podsumowując, ogarnij się bo (pipi)isz głupoty, a na samym końcu, nie zasłaniaj się statystykami ze STEMA bo się ośmieszasz.

Opublikowano

Podsumowując, ogarnij się bo (pipi) głupoty, a na samym końcu, nie zasłaniaj się statystykami ze STEMA bo się ośmieszasz.

Ho ho i kto tu się ośmiesza. No ale widzę,że świetnie się spisujesz jako zastępca Mendrka w bredzeniu na maxa.

Opublikowano

Opierając się tylko statystykami STEMA wiemy że tylko garstka gra w FHD więc (pipi) głupoty

33% wszystkich użytkowników to garstka? Widzę, że nie uważałeś na matmie.

Następną popularną rozdzielczością jest 1368x768(typowa laptopowa) z 25,97%, a potem uwaga 3840x1080 z 25.92%.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

33% (i jeszcze kilka procent w wyższych) to jest garstka? Na dodatek ilościowo to więcej niż wszystkich posiadaczy PS4 razem wziętych xD. Z których też oczywiście nie wszyscy grają w Full HD, albo z powodu ograniczeń sprzętowych (telewizory bez FHD), albo nawet z przymusu, bo ich przepotężne laptopowe GPU nie ogarnia 1080p w niektórych gierkach :).

Jeśli sprawdzimy ile ludzi gra w >900p (czyli powiedzmy sobie szczerze, standard na PS4), to dostajemy ponad 50%. Nic nie znacząca garstka.

Opublikowano

Następną popularną rozdzielczością jest 1368x768(typowa laptopowa) z 25,97%, a potem uwaga 3840x1080 z 25.92%.

To nie do końca tak. 3840x1080 jest popularna, ale wśród ludzi z wieloma monitorami, ale to wciąż jest garstka wśród wszystkich.

Następna po 1368x768 jest 1600x900.

Zresztą, je,bać to. Tak to się gada z konsolowcami, rozmawiasz o gierkach, a ten od razu zaczyna sięgać po tabelki i procenty. Ja (pipi).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

To nie do końca tak. 3840x1080 jest popularna, ale wśród ludzi z wieloma monitorami, ale to wciąż jest garstka wśród wszystkich.

Następna po 1368x768 jest 1600x900.

Fakt, info o wielu monitorach jest od razu pod innymi rozdzielczościami i źle zerknąłem. Co nie zmienia faktu, że exact znowu gada bzdury.

Opublikowano

statystyki ze STEMa doskonale pokazują, że pecetowcy tylko w darmowe gierki na tych swoich komunijnych rigach "do nauki" ciorają. czasem jak promocja -60% się trafi na cywilizacje i ocenki z przyry dobre to rodzice kupią, ale tak to tylko LoL i DOTA.

Nie czuć w tym autentyzmu, naturalności. Straciłeś wenę odkąd jesteś klapkiem. Bomba prawdy.

Opublikowano

Ludzie czasem mowia, ze zagrali w tlou bo poprzednie gry ND ich do tego zachecily, mnie nie zachecily. Tlou sprawdze, ale dopiero jak bedzie za 30 zlotych + wysylka.

A to nie Ty kiedyś pisałeś, że obejrzałeś na yt zakończenie(czy tam przeczytałeś gdzieś jego opis) i Ci się nawet podobało? Jeśli tak to nie bierzesz bo, powiedzmy sobie szczerze, gra głównie zaskakuje świetnie wyreżyserowanymi cutscenkami, fabułą i chęcią poznania jej do końca i choć uważam tytuł za jeden z najlepszych w jakie grałem na tej generacji to obiektywnie patrząc gameplay jest po prostu dobry, mnie samego nie wystrzelił z kapcioszków choć grało mi się rewelacyjnie. Dodatkowo ograłem w premierę, gdy jeszcze tak nie była hype'owana, teraz to pewnie bym się srogo zawiódł na niektórych elementach.

Choć oczywiście chciałbym żebyś zagrał i żeby Ci się spodobało, ale wydaje mi się że tak się nie stanie.

Przeczytałem jakie jest kiedyś i nie tyle mi się podobało co zaskoczyło mnie że akurat takie ono jest.

Opublikowano

Cyferki cyferkami ale wracając do tematu, wy (eXact i Observer) naprawdę uważacie, że obecnie gry robione pod posiadaczy konsol nie są uproszczone jak dla ludzi niepełnosprawnych? Przecież to widać w niemal każdym większym tytule (z kilkoma wyjątkami rzecz jasna).

Dobrym przykładem będzie tutaj porównanie dwóch przedstawicieli tego samego gatunku - przystosowanego pod konsole Diablo 3 i typowo PCtowego Path of Exile. Pod względem głębii gameplayu, skomplikowania i złożoności to tak jakby porównać wypróżnianie się do misji sondy kosmicznej Rosetta.

Opublikowano

jak jedynym obowiązkiem w życiu jest szkoła do 12 i potem zadanie domowe z przyry to znajduje się czas na zagłębianie się w skomplikowany system path of exile. kiedy dochodzi praca i rodzina wtedy pozostaje jedynie sesyjka na weekendzie z kolegą na kanapie w diablo 3 popijając piwko i rozmawiając o tym jak to na xboksie nie ma gier. #KiedyśZrozumiesz

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

26 lat na karku robi swoje, nie po to wkur,wiam się cały dzień w tyrce, żeby wracać do domu, siadać przed kompem i dalej się wkur,wiać nad jakimiś tabelkami i skomplikowanymi gierkami

Opublikowano

11h zmiana, wracam do domu zje.bany i jeszcze mam się garbić i ręcznie przerzucać loot do poszczególnych postaci w wasteland2?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

A w dupie mam to kto jakie ma zmartwienia, nie chce aby z mysla o takich jednostkach produkowane byly gry. Gry (pipi) w ktorych wystarczy trzymac analog do gory idac korytarzem.

Konsola powinna byc tak zaprogramowana, ze jesli ktos ja odpala kilka razy w tygodniu na godzine z piwskiem w reku to wlacza sie protokol o nazwie "utylizacja raka" i nastepuje samozniszczenie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

I jeszcze te sterowniki, ciągle coś nie działa, blue screen. Na konsoli wkładasz płytę i grasz, nie mam czasu na bawienie się w ustawieniach pół dnia żeby sobie zagrać.

psn-error-ps4-launch.jpg

driveclub-error.png

XHK8D4PQ.jpg

errorcode.jpg

Opublikowano

Gry (pipi) w ktorych wystarczy trzymac analog do gory idac korytarzem

Kochane przez wszystkich playstation juz oferuje taka rozrywke, calkiem slusznie nazywajac ja podroza - siadasz, nic nie robisz i czekasz az dotrzesz na miejsce, cos jak jazda autobusem czy pociagiem.

Opublikowano

Adi, gry robią się upośledzone, ale nie przez konsole tylko przez komercjalizacje gier, przez to że na grach zarabia się teraz więcej niż na filmach.

Pad jest tylko kontrolerem do gier, takim samym jak klawiatura i myszka, takim samym jak kierownica, to że w Diablo 3 gra się lepiej na konsoli nie oznacza że jest to wina konsol, oznacza to że to PCty są zdałnione bo ludzie cebulaki nie chcą kupić normalnego kontrolera do gier, twórcy więc muszą dostosowywać interfejsy do maszyny do pisania.

Czy jeśli Ty grałeś w IŁ 2 Sturmovica na klawiaturze a ktoś grał na Dżojstiku też mówiłeś że jest Januszem?

Czy Ci którzy grają w PCARS na kierownicach to też Janusze bo mają większą kontrolę nad pojazdem?

To jak nisko upadła branża świetnie pokazuje DriveClub, kara za ścinanie zakrętów, brak sugerowanej linii drogi czy hamowania, i brak możliwości włączenia ABSu, TCSu i (pipi) wie czego jeszcze jest karcone w branży, gra dostaje 5/10 bo jest za trudna.

Jeśli twórca będzie chciał zrobić trudną grę czy głęboką, czy różniącą się tak mocno jak Diablo 3 od Path of Exile to jasne że to może zrobić, tylko że nikt tego nie kupi, bo branża zJanuszowiała i kupi taką grę mniej osób niż Januszowe Diablo 3, i nie, nie jest to wina konsol.

Opublikowano

Gry robią kazualowe i januszowe bo na konsolach gra sie na padach a dobrego rpg z wieloma drzewkami nie da sie zrobić pod pada dlatego dla kogoś super rpg to skyrim lel

Opublikowano
To jak nisko upadła branża świetnie pokazuje DriveClub, kara za ścinanie zakrętów, brak sugerowanej linii drogi czy hamowania, i brak możliwości włączenia ABSu, TCSu i (pipi) wie czego jeszcze jest karcone w branży, gra dostaje 5/10 bo jest za trudna.

A może gra dostaje 5/10 bo jest po prostu ch.ujowa? Jakoś Dark Souls jest trudne i dostaje dobre oceny.

Opublikowano

DC dostaje 5/10 bo jest za trudne <smiechkrawczyka> ? W takim razie Sously powinny same 1 dostawac. DC dostaje 5/10 bo wiekszosc rzeczy nie dziala (lub dzialala) i jest biedne w zawartosc.

Jedyne co widzialem jako minus w recenzji jakiejs jesli chodzi o trudnosc, to karanie za kolizje, ale minus byl jak najbardziej na miejscu bo gra ma w (pipi)e czy to TY powodujesz kolizje czy to ktos tobie w dupsko wjezdza, tak czy siak lapiesz kare, a o kolizje z tym debilnym AI nie jest trudno, lubio w dupe ladowac.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

A może gra dostaje 5/10 bo jest po prostu ch.ujowa? Jakoś Dark Souls jest trudne i dostaje dobre oceny.

Co ja mam Ci napisać, sprawdź i się wypowiedz?

Jak ty konsole w gazecie widziałeś, gra jest dobra, nie jest wybitna ale dostarcza masę funu, czy botom i blacharzom się to podoba czy nie.

Opublikowano

No patrz, a ja myślałem, że DC jest średnio oceniane przez pryzmat tego, że za 60$ sprzedają tragicznie niedorobioną grę, bez wielu standardowych opcji pomimo roku opóźnienia i z połową zawartości sprzedawaną w DLC.

Na szczęście mamy takich obiektywnych użytkowników jak eX4ct, którzy zawsze wiedzą w czym rzecz :)

Opublikowano

DC dostaje 5/10 bo jest za trudne <smiechkrawczyka> ? W takim razie Sously powinny same 1 dostawac. DC dostaje 5/10 bo wiekszosc rzeczy nie dziala (lub dzialala) i jest biedne w zawartosc.

Jedyne co widzialem jako minus w recenzji jakiejs jesli chodzi o trudnosc, to karanie za kolizje, ale minus byl jak najbardziej na miejscu bo gra ma w (pipi)e czy to TY powodujesz kolizje czy to ktos tobie w dupsko wjezdza, tak czy siak lapiesz kare, a o kolizje z tym debilnym AI nie jest trudno, lubio w dupe ladowac.

AI jest lepsze niż "drivatary" w Forzie 5 i Forzie Horizon 2, no ale masz prawo do własnej opinii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.