Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Na halo 5 w 1080 nie ma co liczyć.

Dlaczego ? Akurat na X1 z każdym kolejnym dniem 1080p jest coraz bardziej prawdopodobne.

@Don - wiadomo że remaster 4 gier >1 gry.

Choćby dlatego, że przy remasterach chwalą się full HD, a przy halo 5 ciągle tylko 60 fpsami :P
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy. Miejmy nadzieję że Xbone jednak radę, nie wierzę że konsola już w 2gim roku zacznie nie wyrabiać. To samo tyczy się PS4.

Prze(pipi)ałbym zakład z pajgim okrutnie.

Opublikowano

Wystarczy przeczytać posty na tym forum by być absolutnie pewnym że każdy remaster głośnej marki to żyła złota. Skoro nawet tutaj jest masa osób które nie ograły nawet Halo a sama nazwa to must have -  to ile takich klientów jest na świecie? BTW ci którzy też ograli też się jarają, więc narzekanie na remastery wydaje się cokolwiek naciągane.

Jak się Halo, GTA, TLou itp sprzeda to się dopiero otworzy worek z remasterami, zapamiętajcie moje słowa.

Kolekcja Halo to nie jest typowy remaster:

1. W cenie jednej gry masz 4.

2. Jedna z nich na potrzeby kolekcji jest zrobiona jako remake (Halo 2).

3. Do rimejku Halo 2 zostały zrobione od nowa filmy dla prologu i epilogu w CG.

4. Remake Halo: CE po raz pierwszy będzie miał multiplayer po sieci.

5. 6 map do Halo 2 zostało zrobionych od nowa.

6. Na tych 6 mapach będzie pierwszy raz dostępne Forge = z tych map powstaną setki nowych.

7. 343 Industries robi zunifikowany system rankingowy dla trybów sieciowych wszystkich gier z kolekcji.

8. Obok zwykłych kampanii będą playlisty tematyczne, np. zbiór misji ze wszystkich części gdzie. np. grasz czołgami albo wszystkie misje "latane".

9. Każda gra będzie miała swój oryginalny tryb sieciowy i w łącznie 100 map do multi.

Teraz weź to sobie porównaj do innych remasterów. Tu nie ma mowy o zwykłym podbiciu rozdziałki dwóch gier i puszczenia tak jak było, tutaj jest masa nowości nawet dla tych co grali we wszystkie części.

o fuck az tak do.(pipi)any jest ten remakemaster? no to te edycje HD z ps3 i ps4 exow od sony sie nawet do piet nie umywaja

Dlatego wszystkim szczeny opadły jak się dowiedzieli, że to kosztuje tylko 60$. Ilość nowości i innowacji gniecie system.

Rimejki 6 map Halo 2 + Forge = nieskończona ilość map do Halo 2 na nowym silniku graficznym.

Poniżej przykładowe screeny z CG do prologu i epilogu Halo 2:

admiralHood.jpg

arbitrer.jpg

prophet.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Bansai - Halo to legendarna marka, Sony takiej nie ma wiec nie zrozumiesz XD. 

19 lat serii Wipeot. 17 lat marki Gran Turismo. 15 mln. sprzedanych kopii GT3, (które Halo to przebije?) i łączna liczba oscylująca w ~75 milionach.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gran_Turismo_(series)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wipeout_(video_game)

Faktycznie zero legend.  :sorcerer: 

Opublikowano

wipeout wychodził na innych konsolach przecież.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Rzeczywiście, ale 6-tą i 7-mą generacje już tylko na ps, gdzie zresztą debiutował w 95'.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Poniżej przykładowe screeny z CG do prologu i epilogu Halo 2:

admiralHood.jpg

arbitrer.jpg

prophet.jpg

To samo studio robiło cut scenki do Halo Wars

najzabawniejsze że w trakcie tego przerywnika też będzie można włączyć starą wersję

Opublikowano

Bansai - Halo to legendarna marka, Sony takiej nie ma wiec nie zrozumiesz XD.

19 lat serii Wipeot. 17 lat marki Gran Turismo. 15 mln. sprzedanych kopii GT3, (które Halo to przebije?) i łączna liczba oscylująca w ~75 milionach.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gran_Turismo_(series)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wipeout_(video_game)

Faktycznie zero legend. :sorcerer:

I kazda z tych marek poszla sie kochac.

#Sonytakiedobre

Opublikowano

GT już nie ma? Ciekawe.

A Wipeout będzie. They always coming back. 

Opublikowano

Wiecie co? #tylkoNintendo i w ogóle Xboty to zło ale... muszę kurcze przyznać, że faktycznie kolekcja pif paf do krasnoludków z blasterków w postacie Halo 1-4 robi na mnie wrażenie i chętnie bym w to zagrał. Szacun dla Microsoftu za taką tanią i odpicowaną remasterkę serii

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

They always coming back. 

Prawie dobrze ;)

Te screeny po lewej z Halo CGI wygladaja nieziemsko, kto przy zdrowych zmyslach mialby ochote wlaczyc stare :D ? Sa jakies screeny bezposrednio z gry ? Ciekaw jestem roznicy.

Edytowane przez Señor Member

Opublikowano

The Last Guardian to najlepsze co ma Sony. Gra nawet nie musi się ukazać, już jest legendą.

Edytowane przez aux

Opublikowano

ICO i SOTC są jednak bardziej namacalnymi.

#thisiswaiting (kiedyś tam)

Opublikowano

They always coming back.

Prawie dobrze ;)

Te screeny po lewej z Halo CGI wygladaja nieziemsko, kto przy zdrowych zmyslach mialby ochote wlaczyc stare :D ? Sa jakies screeny bezposrednio z gry ? Ciekaw jestem roznicy.

Różnica jest spora, ale remake jakoś szałowo to nie wygląda.
Opublikowano

They always coming back. 

Prawie dobrze ;)

To będzie mniej więcej poziom remake'u Halo: CE, może trochę lepiej:

egCt1fF.jpg

c8vrrnN.jpg

Opublikowano

Musiales wrzucic krasnale :teehee:

Jesli bedzie na podobnym poziomie to fajnie, dla posiadaczy Xbone'a szykuje sie niemale swieto, jak kupie XO sprobuje sie zaopatrzyc w te kolekcje, glownie z powodu nie klujacej w oczy 1nki i 2jki wlasnie.

Opublikowano

glownie z powodu nie klujacej w oczy 1nki i 2jki wlasnie.

Ale przecież grafika nic nie znaczy :(

Opublikowano

glownie z powodu nie klujacej w oczy 1nki i 2jki wlasnie.

Ale przecież grafika nic nie znaczy :(

Tak mowi tylko oboz ktory ma w danej generacji gorsze multiplatformy.

Opublikowano

Fani Nintendo tak mowia przeciez XD

Opublikowano

A wlasnie i fani Nintendo.

tak latwo o nich zapomniec

monster hunter <3

nie no lubie Nintendo, mam Wii U, ale w tym konflikcie tylko 2 strony sie licza

Opublikowano

Ja to zawsze słyszałem od botów, którzy 90% wymienionych IP na wyłączność ps3 nawet nie mieli w napędzie/ nie słyszeli o obecnych multi itd., itp.

Opublikowano

którzy 90% wymienionych IP na wyłączność ps3 nawet nie mieli w napędzie

Czyli tak jak znakomita większość januszy z ps3 które dostali z abonamentu w plusie/playu?

Opublikowano

Nie wiem. Nie znam się. Plusa miałem raz, w ramach programu Welcome Back. 

Opublikowano

Wracając do tematu prędkości ściągania. Wróciłem do chaty, sprawdziłem na PS3 i PS4 średnio 7 megabajtów na sekundę leci. OCB z tymi wolnymi downloadami?? U mnie działa szybko.

Edyta:

Sory MeSSer, nie wyraziłem się precyzyjnie. Poprawiłem.

Edytowane przez Dark_Pharmacist

Opublikowano

Nie szanujesz marki :( ewentualnie masz inną konsolę w widocznym miejscu i plejaki się obraziły.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.