Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

lol - ciekawe ile jeszcze razy od najwiekszych betonow MS przeczytam, ze ktos jest choragiewka, bo nie podoba mu sie 1 (napisze moze to slownie - JEDNA) konsola MS (w tym glownie przez marketing i podejscie do nextgenow).  :teehee:

Szkoda, ze MS nigdy nie chcial wejsc na rynek handheldow. Vite hejtuja z reguly osoby, ktore nigdy nie mialy jej w reku, czasami zdarzaja sie jednostki jak Czezky, ktory ogral pare gier na krzyz z plusa i twierdzi, ze to cala biblioteka, czy Edit: ktoś na I :turned: , dla ktorego szczytem marzen bylo zobaczyc NFS Rivals na 5calowym ekraniku, ale jak wejdziemy do odpowiedniego kacika, to wiekszosc posiadaczy tego sprzetu jest zachwycona. Czekam teraz na 101 post Ravena, ze jak ktos wydal 500 ZŁ!!!! na kolejna konsole bez gier to musi mu sie podobac!. Sam regularnie pocinam od listopada, gier do nadrobienia ciagle mam od za(pipi)ania i chyba predzej opchne PS3 po nadrobieniu zaleglosci niz pozbede sie Vity. Dlatego mam nadzieje, ze Sony nie wycofa sie z handheldow...

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

vite sie hejtuje glownie za to ze wiekszosc najlepszych na nia pozycji mozna ograc na innym sprzecie, a exy to z reguly japonszczyzna + tytuly aaa z pierwszego rzutu sony kiedy jeszcze interesowali sie ta konsola (w2048,gravity rush, golden abyss itp)

do mnie obecny target vity czyli gry z ps plus + indyki + lokalizacja japonszczyzny trafia swietnie ale jestem swiadom ze niektorym to moze bardzo przeszkadzac, tym bardziej ze sony tworzylo ten sprzet i reklamowalo i promowalo poczatkowo do zupelnie czego innego

Opublikowano

majac 8 lat 360tke tez wiekszosc gier moglem ograc na innym sprzecie, a tytulow exclusywnych w moim GamerTagu z 80tys GS jest pare na krzyz (pewnie jak u wiekszosci tutaj). W takie pozycje jak Guacamelee, Rayman, LBP, Dragons Crown itp. wole pocinac na Vicie, do tego wiele gier ma cross-save, cross-buy, cross-play, PS+, indyki, lokalizacja - dla mnie rewelacyjne uzupelnienie konsol stacjonarnych. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

czy Ins, dla ktorego szczytem marzen bylo zobaczyc NFS Rivals na 5calowym ekraniku

Co ty znowu za pjerdoly wypisujesz ? Klaperstwo na mozg Ci sie rzucilo ?

Opublikowano

no a nie Ty przez pare stron narzekales, ze Sony nie moze zrobic portu NFS'a ? 

nie Ty pisales, ze ograles na Vicie wszytsko i totalnie nie ma w co grac na tym sprzecie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dlatego mam nadzieje, ze Sony nie wycofa sie z handheldow...

a ja wlasnie trzymam kciuki by vita to byl ostatni handheld - sony nie ma kompletnie pomyslu i kompletnie nie nadaza i nie wie co sprawia ze ludzie chca kupowac gry na przenosniaki. Jaka mialaby byc in nowa konsola psp3 - znowu bebechy kosmiczne, znowu pare gier z wy.ebana w kosmos grafa a potem znowu foch ze nikt tego nie kupuje.

sukces psp to juz byl fart = smartfony dopiero raczkowaly + crisis core + monster hunter i juz sie niczym martwic nie musieli

Opublikowano

no a nie Ty przez pare stron narzekales, ze Sony nie moze zrobic portu NFS'a ? 

nie Ty pisales, ze ograles na Vicie wszytsko i totalnie nie ma w co grac na tym sprzecie ?

nie ?

Opublikowano

to cofam, musialem Cie z kims pomylic - szori !

granie na smartfonach jest chyba jeszcze gorsze niz granie na PC. Vita dla mnie przede wszytskim byla za droga, jasne gier AAA pokroju Killzona, Uncharted, GR, Tearaway jest jak na lekarstwo, ale wychodza, ba - do konca tego roku Sony chce ratowac sytuacje PS4 portami gier z Vity (w sumie tez o niczym innym nie marzylem kupujac nextgena !  :teehee: ). 

Zobaczymy co przyszlosc przyniesie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

jakie niby porty gier z vity na ps4 w 2014?

vita na premiere kosztowala ok ale memorki byly przegiete - vita+8gb memorka na premiere kosztowala tyle samo co ps3 gdzie biblioteka gier byla przeogromna

nawet po obnizkach memorki dalej sa dla mnie za drogie, to jest kilkuset procentowa przebitka w stosunku do zwyklych popularnych kart uzywanych w komorkach czy aparatach, jeszcze jakby one byly szybsze od "standardowych" a nie sa

E3 i wypowiedzi w ich trakcie mowia jednoznacznie - psp3 nie bedzie, i dobrze - powtarzam, sony nie ma pojecia jak poruszac sie na rynku handeldow gdzie krolem jest nintendo i gry na ios

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Nudzi mi się to się odniosę do zarzutów Ficusia :)

Racja.

skróciłem Twoją wypowiedź pokazując meritum. 

:D

Opublikowano

jakie niby porty gier z vity na ps4 w 2014?

E3 i wypowiedzi w ich trakcie mowia jednoznacznie - psp3 nie bedzie, i dobrze - powtarzam, sony nie ma pojecia jak poruszac sie na rynku handeldow gdzie krolem jest nintendo i gry na ios

dlatego ogrywasz ciagle gierki na Vicie a nie 3Dsie ? Nie ma znaczenia, co mowia na obecnym E3, bo za 2 lata moga mowic zupelnie co innego.  Co do gier - w wakacje rzuca wiekszosc portow na PS4 - Guacamelee! Super Turbo Champion Edition ^^, Olliolli, Spelunky, Hotline MIami, Switch Galaxy itp. Lista gier na PS4 bedzie jeszcze bardziej "miazdzaca"! LOL  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sony nie stać by znowu zmarnować kasę na projektowanie handhelda który miałby ogromne szanse ponieść porażkę. Niech zapomną o tej gałęzi i skupią się na tym co im wychodzi czyli stacjonarkach.

Opublikowano

Sony już nigdy nie stworzy hanhelda. Tego moźna juz być w 100% pewnym.

Vane to gra od ludzi początkowo odpowiedzialnych za The Last Guardian. Na razie, tylko PC. Oczywiście indyk.

Opublikowano

sukces psp to juz byl fart = smartfony dopiero raczkowaly + crisis core + monster hunter i juz sie niczym martwic nie musieli

cała prawda o rynku gier = nieważne ile (pipi)enia i racjonalnych argumentów ktoś wymyśli za jakimś sprzętem, żeby odnieść sukces trzeba działać z logika godną sprzedawcy ziemniaków na bazarze.

Niska cena + tona reklam + multiplatformy + dobre zdanie tłuszczy

Opublikowano
Szkoda, ze MS nigdy nie chcial wejsc na rynek handheldow. Vite hejtuja z reguly osoby, ktore nigdy nie mialy jej w reku, czasami zdarzaja sie jednostki jak Czezky, ktory ogral pare gier na krzyz z plusa i twierdzi, ze to cala biblioteka, czy Edit: ktoś na I  :turned: , dla ktorego szczytem marzen bylo zobaczyc NFS Rivals na 5calowym ekraniku, ale jak wejdziemy do odpowiedniego kacika, to wiekszosc posiadaczy tego sprzetu jest zachwycona. Czekam teraz na 101 post Ravena, ze jak ktos wydal 500 ZŁ!!!! na kolejna konsole bez gier to musi mu sie podobac!. Sam regularnie pocinam od listopada, gier do nadrobienia ciagle mam od za(pipi)ania i chyba predzej opchne PS3 po nadrobieniu zaleglosci niz pozbede sie Vity. Dlatego mam nadzieje, ze Sony nie wycofa sie z handheldow...

Bardzo dobrze, że tego nie zrobili potrzebne to im jak qrvie majtki, Vita leży i płaczę i nie trzeba jej kupować, że by wiedzieć o tym, plus taki ,że cena w końcu spadła ale co z tego jak zrobili z niej pada do PS4 z ekranem  :teehee:

Opublikowano

Sony już nigdy nie stworzy hanhelda. Tego moźna juz być w 100% pewnym.

True. Cała para w PS4 i jej następczynię, dodatkowo PS Now. Vita martwa, następcy nie będzie.

Opublikowano

ktos wogole wierzy ze PS Now bedzie dzialac ? Przeciez oni nawet q(pipi)wa listy znajomych na PSN nie moga ogarnac od 5 lat i co miesiac musza koserwowac serwery pare godzin, by konsola wyswietlala suche informacje bez bledow.

Co do Vity - od polowy listopada na Vicie ogralem kolo 30 gier, oczywisie nie wszystkie mam skonczone, sporo gier z Plusa na dysku kompa czeka na swoja kolej, do tego pare tytulow pudelkowych jak Virtua, Persona czy Killzone, 150 gier w tym roku, pare tytulow AAA - no dla mnie daleko tej konsoli do martwej.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale gry daja za darmo.

Opublikowano

no i super, ze tak rospieszczaja graczy, ktorzy posiadaja ich sprzet.

Sam teraz nadrabiam hity pokroju Pupeteer, Hitmana i wielu innych, ktorych nie kupilem, nie znalem, a teraz oderwac sie nie moge. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

A ja caly czas czekam az mi sie trofea odswieza xD

Opublikowano

a co cie czeka w 2015 roku na vite? indyki indyki indyki indyki, ostatnie duze aaa od sony to freedom wars i orishika, nawet dalej nie podali platformy docelowej do gravity rush2 co daje pewnosc ze pewnie kombinuja cos z ps3 lub ps4, multiplatformy tez sie skonczyly - capcom juz nie portuje bijatyk, namco echo, sega echo, ea echo pffff sorry wydaje fife co roku oparta o build z edycji fifa11 z duzych konsol. Square po postach i blaganiach fanow vity o type-0 na vite robi remaster na ps4 i xone

o ile 2013 vita miala fajny jesli chodzi o nie indyki - byl rayman origins, batman, taraway, killzone mercenary to 2014 juz jest sporo ubozszy, a 2015 juz calkiem lysy

oczywiscie kto lubi indyki i japonszczyzne znajdzie cos dla siebie - orishika, freedom wars, danganrompa2, murasaki baby czy multiplafromowe indyki jak hotline miami2 czy velocity x2 ale to juz raczej agonia - vita to jest bedzie konsola marginalna dla bardzo specyficznego odbiorcy - na pewno nie jest uniwersalna

Opublikowano

To odswiezaj na Vicie badz PS4 hav3n. To ze PS3 jest ch(pipi)owa softwarowo konsola ustalilismy pare edycji tematu wczesniej.

Ale Ficus - na handheldach zapowiedzi gier, ktore ukaza sie za 1,5r od zawsze chyba byly tylko przy premierze konsoli. I skad wiesz, ze nowy LBP, Rayman i inne multiplatformy nie wyjda na Vite ? Bo EA robi to do czego nas przyzwyczailo od lat ? W najblizszych 2 miesiacach oprocz tych indykow wychodzi Freedom Wars, One Piece: Unlimited World Red, Child of Light, Ratchet & Clank Trilogy, MouseCraft - tak jak piszesz Oreshika i Legosy. Nie wiem jakie daty premier sa na 2015r, bo tak odlegly okres mnie nie interesuje na zadnej konsoli i nie wierze, ze nie wyjdzie zadna gra.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zartowalem, mam wyj.ebane na trofea xD

Opublikowano

a dla mnie osiagniecia i trofea sa bardzo fajnym pomyslem, przedluzajacym nieraz zywotnosc danego tytulu. Nie mowie tu o tepym grindowaniu, ale zdarzaja sie produkcje z bardzo fajnymi wyzwaniami. Nawet w takim Cracdown do dzisiaj pamietam 20minutowa wspinaczke na najwieksza wierze w grze, by skoczyc na banie do malego stawu miedzy budynkami - gdyby nie osiagniece nawet pewnie bym na to nie wpadl...

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.