Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

moze rozwin, zanim zaczniesz wysysac sobie rzeczy z palca.

Zmieniasz obozy jak rękawiczki. Jesteś zwykłą chorągiewką i hipokrytą.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

#tylkoNintendo Czezky postąpił najlepiej jak tylko mógł

#tylkoXbox Soul postąpił trochę gorzej, ale nadal rozważnie i logicznie

#PS4nikogo Kermit, [*]

Chyba cos ci sie pomylilo, Kermit czolowy poddany Krola Spencera, stal w pierwszym szeregu broniac dobrego imienia Xboxa podczas ataku gargulcow ze skaza #sonyslave.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ale wy macie bóle o tego pieseła :) Nie kumam, mnie żadne pieseły, koteły ani pieniążki nie są w stanie wkurzyć.

Wkurza ich hejt na kość, pieseł to przykrywka.

Opublikowano

Prawdopodobnie powodem, dla którego W_D na PC i PS4 wygląda tak samo jest to, że Sony dało łapówę Ubi, żeby ucięli wersję PC, bo ich konsolka nie wyrabia przy lepszych efektach gry. Beka.

Jakieś źródło? 

IMO bzdura do kwadratu, wymyślona przez pc-towych bólodu*ców. Sony nie stać, to raz. MS stać, więc on jak już, to dwa. Łapówa musiałaby być jakaś gigantyczna i nieopłacalna, to trzy.

Jednak żadnej łapówki nie musiało być. Ubi patrzy długofalowo. Wiedzą, że konsole to dla nich główne źródło ogromnego dochodu. Nie będą więc rozbijać rynku na pc-towy i konsolowy, bo nielogiczne byłoby utrudnianie startu konsolom. To tak jakby robić autostradę, a po chwili robić rozjazd na polną drogę. PC to dla Ubi (jak i dla wielu dużych wydawców) taki niewygodny klient. Nikt go nie lubi, ale kupuje coś, więc szkoda by nie obsłużyć. Jednak micha ciesz się bardziej, jak do sklepu wpada klient-konsola. Na PC zresztą rządzi zatoka i Steam, i obie te rzeczy zabierają klientelę Uplayowi i Originowi, forsując albo darmochę, albo ceny jak za cebulę w BIedronce.

Ubi swoje podejście polityczne do kwestii PC-ta dało wyraz chociażby tu:

http://www.chip.pl/news/rozrywka/rozrywka/2012/08/skala-piractwa-gier-na-pc-siega-ponad-90

Ponad 90% Graczy posiadających komputery stacjonarne nie korzysta z legalnych kopii swoich gier. Tak przynajmniej twierdzą twórcy m. in. serii Assassin's Creed. Zgodnie ze słowami Yveaa Guillemota, prezesa Ubisoft, skala piractwa na PC sięga aż 93%-95% procent. Tym samym tylko około pięciu Graczy na sto gra w oryginalne gry. Ratunkiem dla francuskiego dewelopera w takiej sytuacji jest więc inwestycja w modny teraz model rozgrywki - czyli free-to-play.

"Pragniemy rozwijać rynek PC, a F2P jest świetnym sposobem, aby tego dokonać." - twierdzi Guillemot w wywiadzie dla GamesIndustry. Przedstawiciel Ubisoftu uważa, że tylko od pięciu do siedmiu procent Graczy płaci za mikrotransakcje realizowane w grach z modelu free-2-play. Taki sam procent konsumentów na PC w ogóle płaci, natomiast reszta korzysta z oprogramowania zdobytego w nielegalny sposób. "Poziom piractwa wynosi od 93 do 95 procent, a więc w ostatecznym rozrachunku jest tak samo jak z modelem free-to-play." - dodaje. Chodzi po prostu o to, że realizacja gier, w które można grać bez konieczności płacenia, jest tańsza, a osiągnąć można zyski na zbliżonym poziomie.

Powiem szczerze, że jestem zaskoczony powyższymi kalkulacjami Pana Guillemota. Wydają mi się one nieco (albo nawet bardzo) naciągane, choć nie da się ukryć, że piractwo to obecnie dość duży problem dla deweloperów. No i nie wiemy też, jakie faktyczne zyski generuje francuski wydawca. Ale żeby aż tylu pecetowców piraciło?

Czy zatem mamy spodziewać się zalewu takich gier jak Anno Online? Niekoniecznie, choć widać wyraźnie, w co teraz intensywnie inwestować będzie Ubisoft.

Ubi widzi pewnie ile im kasy odpływa, i jakby czytać między wierszami marketingowego zmiększania, to piszą to o czym ja sam tłukę tu od dawna - PC klik-klik-pay-klik win, a konsole priorytetem dla core gamers ;)

Opublikowano

#tylkoNintendo Czezky postąpił najlepiej jak tylko mógł

#tylkoXbox Soul postąpił trochę gorzej, ale nadal rozważnie i logicznie

#PS4nikogo Kermit, [*]

Chyba cos ci sie pomylilo, Kermit czolowy poddany Krola Spencera, stal w pierwszym szeregu broniac dobrego imienia Xboxa podczas ataku gargulcow ze skaza #sonyslave.

A, no, może, przepraszam

Opublikowano

#tylko Xbox #tylko nintendo dla Zeldy 

żal tych ktorzy kupują  te szroty dla wyższej rozdzielczość i dwoch kwiatkami przy płocie, rozumiem każdy jakoś sobie to swojego ego zaspokaja. Dobry jesteś nie dość, że kupiłeś mebel to jeszcze mi wmawiasz, że masz w co grać błazenady ciąg dalszy.

Mowa była o PS4 bo to przecież ta konsola ma wyższą rozdzielczość i dwa kwiatki więcej przy płocie a najważniejsze, że jest napisane na niej SONY tak jak na reszcie gratów w domu. Także zanim zaczniesz mnie cytować ogarnij co cytujesz, a nie wklejasz pierwsze lepsze z brzegu.

Zrozum, że nie każdy jest tak na grzany, że by kupować meble do domu tylko po to żeby zbierały kurz i mam na tu na myśli obie konsole, to jeszcze nie ten czas. Kupi się jak przyjdzie odpowiednia na to pora ktroa to moim zdanie będzie wraz z premierą gier wartych wydania kasy na nie . A takowych gier poki co brak IMO

Za rzucałeś mi, że jestem Januszem to Ci udowodniłem, że nim nie jestem więc o (pipi) Ci chodzi, miotasz się jak baba w czasie okresu czasami mam wrażenie, że zamiast siurka masz to drugie. Po za tym pojawiła się dobra okazja więc czemu by nie ?

Czyli jednak 100% zawistnego polaka cebulaka ? najpierw hejty, ze na nextgenach nie ma w co grac, zbedne mebelki, (pipi) dla ego i rozdzialki dla bezmozgich graczy, a teraz gdy jednak znalazla sie gotowka klaszczac uszami kupil konsole ktora jeszcze 7 dni temu nie miala gier. Gardze taka hipokryzja.   :down:

100 % zawistnego Polaka powiedział zawistny Polak nr 1 na forum, dobre sobie w  życiu nie bawiłem się w cebulę, zawsze gry kupowana na premierę za full cenę czy to X czy PS3 więc taki osądy wsadź sobie w buty będzie wyższy. Twój ból dupy jest nie do zniesienia, kupiłem bo była dobra okazja i dalej uważam, że nie ma w co grać i co teraz ????

Myślisz, że po zakupię konsoli nagle zmienię zdanie ? myślisz bo udowodniłeś to pisząc te swoje wypociny. 

ps spójrz najpierw na siebie a później na innych, bo ja u siebie nie widzę "takiej hipokryzji" to nie ja wieje jak chorągiewka na wietrze. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

+ Dodał MODERATOR
dłuższego cytatu się nie dało?

Przecież piszesz o gościu w bluzie PROSTO, przyznać jednak trzeba że z takich ludzi jest większa beka niż z tych co kupili konsole w dniu premiery.

Muszę w kalendarzu zaznaczyć dzień świąteczny czyli ten w którym dowiedziałem się o tym temacie.

Opublikowano

Zrozum, że nie każdy jest tak na grzany, że by kupować meble do domu tylko po to żeby zbierały kurz i mam na tu na myśli obie konsole, to jeszcze nie ten czas. Kupi się jak przyjdzie odpowiednia na to pora ktroa to moim zdanie będzie wraz z premierą gier wartych wydania kasy na nie . A takowych gier poki co brak IMO

Za rzucałeś mi, że jestem Januszem to Ci udowodniłem, że nim nie jestem więc o (pipi) Ci chodzi, miotasz się jak baba w czasie okresu czasami mam wrażenie, że zamiast siurka masz to drugie. Po za tym pojawiła się dobra okazja więc czemu by nie ?

Przykro mi Soul, ale twoje tłumaczenie jest marne w cholerę. Sam się miotasz we własnych wypowiedziach. Marne konsole, brak gier, mija tydzień, One w domu :whistling:

Opublikowano

od 3 stron ludzie piszą abym poszedł do sklepu zobaczył obie konsole i wybrał, a ja w każdym poście pisze, że jestem zdecydowany na PS4 i pytam zupełnie o coś innego haha :D

widze, że chyba na nowo wojne wywołałem

ja tylko pytałem o to:

tutaj chyba więcej osób zagląda, więc wkleje jeszcze raz:

1. kupować PS4 już teraz czy zaczekać do września?
2. można liczyć na spadek ceny PS4 po premierze Xbox One jak myślicie?
3. we wrześniu będą pewnie też nowe bundle PS4 ?  czy tylko biały z Destiny?
4. gdzie kupie najtaniej nówke w sieci?
5. używana to chyba troche ryzyko?

ale już nvm

Edytowane przez Fanek

Opublikowano
Przykro mi Soul, ale twoje tłumaczenie jest marne w cholerę. Sam się miotasz we własnych wypowiedziach. Marne konsole, brak gier, mija tydzień, One w domu  :whistling:

Ja się miotam ? aha rozumiem to ja już nic nie muszę pisać wystarczy, że kupię konsole jest ONE w domu to pewnie nagle uważam inaczej??? ciekawe. 

Bo ja nie przypominam sobie, żebym latał po wszystkich tematach świata i głosił xbox najlepszy ma od (pipi)a gier i w ogóle i w szczególe, no ale ok Moldar Ty wiesz lepiej.

Edytowane przez Soul

Opublikowano
  • Autor

od 3 stron ludzie piszą abym poszedł do sklepu zobaczył obie konsole i wybrał, a ja w każdym poście pisze, że jestem zdecydowany na PS4 i pytam zupełnie o coś innego haha :D

widze, że chyba na nowo wojne wywołałem

ja tylko pytałem o to:

tutaj chyba więcej osób zagląda, więc wkleje jeszcze raz:

1. kupować PS4 już teraz czy zaczekać do września?

2. można liczyć na spadek ceny PS4 po premierze Xbox One jak myślicie?

3. we wrześniu będą pewnie też nowe bundle PS4 ?  czy tylko biały z Destiny?

4. gdzie kupie najtaniej nówke w sieci?

5. używana to chyba troche ryzyko?

ale już nvm

Masz całe subforum dla PS4, ale wlazisz z takimi pytaniami do tematu w którym ludzie się kłócą który plastik bez gier jest lepszy a później się dziwisz, że ludzie Ci piszą o Xbonie i innych Januszach. Z takim trybem rozumowania to chyba rzeczywiście PS4 jest w sam raz dla Ciebie.

Opublikowano

Przykro mi Soul, ale twoje tłumaczenie jest marne w cholerę. Sam się miotasz we własnych wypowiedziach. Marne konsole, brak gier, mija tydzień, One w domu  :whistling:

Ja się miotam ? aha rozumiem to ja już nic nie muszę pisać wystarczy, że kupię konsole jest ONE w domu to pewnie nagle uważam inaczej??? ciekawe. 

Bo ja nie przypominam sobie, żebym latał po wszystkich tematach świata i głosił xbox najlepszy ma od (pipi)a gier i w ogóle i w szczególe, no ale ok Moldar Ty wiesz lepiej.

Ale co mam wiedzieć lepiej. Wyraźnie napisałeś, nie ma gier, konsole będą łapać kurz i kupisz jak wyjdzie coś sensownego. W tydzień nic sensownego nie wyszło i kupiłeś konsole. Nie musze nic lepiej wiedzieć od ciebie, bo sam to zrobiłeś ze swoimi wypowiedziami :teehee: Wybór konsoli mnie średnio interesuje, chodzi tylko o wypowiedzi, co by nie było i tak gratuluje kupna konsoli, bo IMO się nie zawiedziesz i zobaczysz, że sporo dzieli starą i nową generację :thumbsup:

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że są gry, będzie łapać kurza każda konsola to robi a dla Ciebie jest to jakaś nowość hmmm kupiłem ją bo trafiła się okazja, ciężko Ci to zrozumieć to Twój problem nie mój. To co napisałem kiedyś nadal ma pokrycie i kupując ONE zdania nie zmieniłem więc nie pisz mi, że robię coś czego nie robię Ty i easye który mi najpierw piszę peace a później wyskakuje jak filip z konopi z hejtem nazywając mnie zawistnym Polakiem OMG  :teehee:

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No tak, konsola łapie kurz, faktycznie nowość, totalnie nie wiesz co pisałeś wcześniej i próbujesz zmieniać sens swoich postów, nie będę w to dalej brnąć...

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Fanek to taki maly prowokator.

Wchodzi tutaj bez avatara random style, zarzuca politycznie niepoprawne w tym temacie pytania udajac bloga nieswiadomosc i patrzy smiejac sie pod nosem jak Xboty i Klapy walcza o klienta dla swej ukochanej firmy.

Cat-and-dog-fight.gif

Przejrzalem cie kolego, wracaj na gry-online.

Opublikowano

klapki jak pis z macierewiczem - szukaja w aktach i archiwach posiadaczy xbona wszelkich haczyków, niewygodnych poglądów czy opinii aby naruszyć reputacje. no ale trzeba sobie uatrakcyjniać #thisiswaiting

idźcie lepiej pomóc koledze Fanek który nie wie czy kupić PS4 teraz gdy nie ma gier czy we wrześniu jak dalej nie bedzie gier

Edytowane przez kermit

Opublikowano

No tak, konsola łapie kurz, faktycznie nowość, totalnie nie wiesz co pisałeś wcześniej i próbujesz zmieniać sens swoich postów, nie będę w to dalej brnąć...

To po co zaczynasz ? gier nie ma jak nie było będzie łapać kurz do września tak twierdziłem i dalej tak twierdzę a zakup konsoli tego nie zmienia. 

Ale widzę, że dla innych zmienia i to dużo bo od samego rana żyć z tego powodu nie mogą. 

Twoje zdanie jest już chuuj warte, przybij piątkę z Maciomaniakiem. 

Przykro nam ale tu hipokryzja nie ma szacunku. 

Akurat Twoje zdanie nikogo, także staraj się dalej może kiedyś się uda. 

Wybór konsoli mnie średnio interesuje, chodzi tylko o wypowiedzi, co by nie było i tak gratuluje kupna konsoli, bo IMO się nie zawiedziesz i zobaczysz, że sporo dzieli starą i nową generację  :thumbsup:

Powiedziałem, że nie kupię a kupił o to ta cała awantura do tego można mieć do mnie pretensje i tylko do tego, bo reszta to zwyczajna przesada i przyklejanie mi czegoś czego nie napisałem, easye ma dalej ból dupy za tego z plusowanego posta.....

Już wczoraj to "sporo" zobaczyłem wystarczyło odpalić RYSE w 900p .

Edytowane przez Soul

Opublikowano

no ale trzeba sobie uatrakcyjniać #thisiswaiting

Jakby nie patrzeć w ostatnim czasie mamy tu zalew botów i tylko od czasu do czasu wypowie się jakiś klapek. Jak ma się konsole z prawie dwukrotnie większą biblioteką gier to nie ma czasu na forum. Z kolei boty nonstop na forum post za postem klepią, a xbone bez gier się kurzy.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Dobra Soul, idź się kompromitować gdzie indziej z tym swoim bolem dupy. Jedyna osoba która jak widać coś bolało jesteś Ty.I nagle wszyscy mamy Ciebie zrozumiec, bo miałeś okazje. Lol, kupiłem Ps4 przy premierze za 1500 zl, ale tego już Twoja głowa nie ogarnia, że nie trzeba pracowac w sklepie z grami by mieć dobra oferte i skorzystac. Idź sobie teraz Vite kup xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Licytacja kto ma większy ból. Klasyk :)

Opublikowano

Co cię boli? Czy aż tak cię to boli, że Soul na xboxa może sobie pozwolić?

Opublikowano

Co cię boli? Czy aż tak cię to boli, że Soul na xboxa może sobie pozwolić?

Przecież wcale nie chodzi o to w dyskusji....
Opublikowano

W czym przepraszam?

Opublikowano
Dobra Soul, idź się kompromitować gdzie indziej z tym swoim bolem dupy. Jedyna osoba która jak widać coś bolało jesteś Ty.I nagle wszyscy mamy Ciebie zrozumiec, bo miałeś okazje. Lol, kupiłem Ps4 przy premierze za 1500 zl, ale tego już Twoja głowa nie ogarnia, że nie trzeba pracowac w sklepie z grami by mieć dobra oferte i skorzystac. Idź sobie teraz Vite kup xD 

Nie ja od was tego nie wymagam, wymagam jedynie abyś nie przyklejał mi czegoś czego nie zrobiłem/napisałem, tu rozmawiać jest ciężko a co dopiero wymagać zrozumienia mnie.....teraz już wiem co u Ciebie znaczy peace wredna żmijo dawaj dalej może Ci ulży. 

Grunt to przyznać się do błędu, mówiłem, że nie kupie a kupiłem, zgadza się, jeżeli ktoś nie jest wstanie docenić w  jakiś sposób takiej osoby to ja nie wiem czego tu nie którzy oczekują od życia. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nie ja od was tego nie wymagam, wymagam jedynie abyś nie przyklejał mi czegoś czego nie zrobiłem/napisałem, tu rozmawiać jest ciężko a co dopiero wymagać zrozumienia mnie.....teraz już wiem co u Ciebie znaczy peace wredna żmijo dawaj dalej może Ci ulży.

Grunt to przyznać się do błędu, mówiłem, że nie kupie a kupiłem, zgadza się, jeżeli ktoś nie jest wstanie docenić w jakiś sposób takiej osoby to ja nie wiem czego tu nie którzy oczekują od życia.

Stary - ale ja Ciebie cytowalem, a teraz bedziesz pisal, ze wmawiam Ci rzeczy, ktorych nie napisales. PROSTE, ze nie lubie hipokrytow, hejtujacych rzeczy ktorych nie maja, czy to z zazdrosci, czy z innych blizej niezrozumialych powodow, a gdy pojawi sie pierwsza lepsza okazje, to lykaja bez popity, "szczesliwi", usmiechnieci od ucha do ucha, ze stali sie posiadaczami sprzetu, o ktorym 7 dni wczesniej pisali ze jest dla imbecyli. I kto przed edycja postu pisal "ze Ty masz mozg i go chociaz uzywasz", dlatego tego sprzetu nie kupisz? No to qr(pipi) zablysnales! I za co teraz mamy Ciebie cenic ? po tych wszystkich postach i (pipi)ania nextgenow, uzytkownikow sam kupiles sobie konsole "zeby sie kurzyla", choc pewnie caly wrzesien zajarany bedziesz lupal w Destiny, a w najblizszych miesiacach nie oderwiesz sie od pada zaliczajac te pare gier na krzyz ^^.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.