Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Czytaliście nowy numer PSX? Pomijając idiotyczne oceny niektórych gier tego się nie da czytać bez zmuszania własnego organizmu do tej czynności. To był ostatni numer, który kupiłem. Pomyśleć, że kiedyś człowiek czekał na nowy numer bardziej niż obecnie na mesjaszowe gry.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Mikropłatności, czyli rak ze smartfonów z powodzeniem wchodzi na kąsole, tylko czekać jak w końcu (jak wszystkie inne problemy branżuni) przywędruje na PC. A niech Was, kąsolomaniaki.

Freemium, pay4win i inne modele ruchania graczy w dupę powstały na PC już dawno temu i odniosły tam ogromny sukces, dopiero potem przeszły na komórki. Konsole, ostoje prawdziwego grania, długo opierały się temu typowo pecetowemu rakowi. Tu możesz uzupełnić wiedzę: http://en.wikipedia.org/wiki/Free-to-play

O, mój ulubiony klapek wynurzył się z nory :).

No, szkoda tylko, że freemium na PC ma postać TF2, Doty czy Path of Exile, gdzie może grać ile wlezie a zakupy są kosmetyczne. Teraz mi szczerze odpowiedz, czy komórkowe F2P wygląda tak samo. No właśnie, nie wygląda. Gry są darmowe tylko na początku, a później by wykopać coś w Dungeon Keeperze, pojechać wyścig w Asphalcie czy przejść jakiś kosmiczny level w jakichś kuleczkach musisz bulić kasę, bo inaczej będziesz czekać całymi dniami albo poziom trudności jest kosmiczny. Wskaż mi popularne gry na PC, które w ten sposób perfidnie wyciągają od graczy pieniądze, w dokładnie ten sam sposób jak to Just Cause próbuje, gdzie podstawowa akcja w grze może być tak naprawdę wydatkiem. To nie są już kosmetyczne zmiany jak czapka czy skrzydełka, to nie są nawet DLC, które raz kupisz i spokój. W to można ładować kasę bez końca.

Opublikowano

Czytaliście nowy numer PSX? Pomijając idiotyczne oceny niektórych gier tego się nie da czytać bez zmuszania własnego organizmu do tej czynności. To był ostatni numer, który kupiłem. Pomyśleć, że kiedyś człowiek czekał na nowy numer bardziej niż obecnie na mesjaszowe januszowe gry.

No ale co nie zagralo oprocz zabawnych ocen?

Opublikowano

Czytając recenzję miałem wrażenie, że pisał ją janusz dla drugiego janusza, a nie hardcorowy zgred z podziemia dla zapaleńca, jak niegdyś.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Nie wiem średnio mnie interesuja te remastery, ale jednak odświeżenie jednej z najlepszych gier z xboxa i wrzucenie mega wielkiego kontentu w postaci multiplayerów w 1080p/60fps z dedykami jest warte odnotowania. A Tlou skończyłem raz i wracać zamiaru nie mam ot pif paf do zombie.

Ja też nie, staram się nie napełniać twórcom kieszeni za ponowne wydawanie tego samego. Śmieję się tylko, bo co niektórzy jarali się tutaj strasznie tą kolekcją a jak widać póki co ta zbiera oceny niższe niż w konkurencyjnym remasterze. A ostatnio oceny przecież to jeden z waszych głównym argumentow.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Raven jak zwykle próba odwrócenia uwagi i ucieczki od od swojej bzdury, gdzie napisał że F2P było wcześniej na konsolach niż na PC na przykładzie nowego Just Cause. A teraz bomba prawdy o tej grze:

Developerzy chcieli początkowo wydać Just Cause 3 w dwóch wersjach – gra na PC miała być oparta na systemie F2P, a na konsolach miała być pełnopłatnym tytułem z opcjonalnymi mikrotransakcjami. Plany uległy jednak zmianie, nie wiadomo jednak, co to dokładnie oznacza. Link

I już jasno pokazane która platforma zaraża rakiem F2P.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Ej, mam innego newsa, patrz:

PlayStation to gów,no

halo, halo - jak już cytujemy newsy to całe a nie wybiórczo

Xbox najlepsza konsola, Spencer król a PlayStation to gów,no
Opublikowano

Dysk twardy, instalacje, system operacyjny, patche, ustawienia, f2p.

- na czym grasz?

- na konsoli

:yao:

Opublikowano

Przynajmniej przez 5 lat mam z głowy kupowanie RAMu i nowej karty graficznej.

Gdy branża zmieni także i to - to będzie jej koniec.

Opublikowano

Nie wiem średnio mnie interesuja te remastery, ale jednak odświeżenie jednej z najlepszych gier z xboxa i wrzucenie mega wielkiego kontentu w postaci multiplayerów w 1080p/60fps z dedykami jest warte odnotowania. A Tlou skończyłem raz i wracać zamiaru nie mam ot pif paf do zombie.

Ja też nie, staram się nie napełniać twórcom kieszeni za ponowne wydawanie tego samego. Śmieję się tylko, bo co niektórzy jarali się tutaj strasznie tą kolekcją a jak widać póki co ta zbiera oceny niższe niż w konkurencyjnym remasterze. A ostatnio oceny przecież to jeden z waszych głównym argumentow.

No porównywanie kolekcji gier z dwóch generacji kontra najlepsza gra roku 2013 >ISHYGDDT

Opublikowano

Masz racje blubi, bez sensu porownywac GTAV do Kolekcji Szefa Kuchni.

Opublikowano

Racja. Ale w tym poście chodziło mi o The Last of Us, ale zapomniałem, że to gów.no obesrane ma średnią 2% niższą niż GOTY 2013, mesjasz - GTA V.

Opublikowano

No i ten remaster na odpyerdol, widać jakie podejście ma naughty dog do swoich fanów.  :reggie:

Opublikowano

Raczej pokazuje jak bardzo nie miało generując jeszcze taką grafę na PS3 w 2013. PS4 to raczej kosmetyka i luksus 60 klatek. Na więcej nie starczyło czasu a studia i tak miało problemy z przeniesieniem silnika na PS4.

Opublikowano

If you know what I mean...

Bez_tytu_u.png

Jak dam radę, to później wrzucę cały film z owego epickiego zajścia.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

eee not cool

Opublikowano

Bardzo zwęglony. :)

Mi tam się bardzo podobało.

Opublikowano

Najnowszy numer PSX Extreme, ostatni, który kupiłem.

Dlaczego się pali? Bo tak jak napisałeś - syf.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Nie kupuję tej dziadowskiej gazety PSX EXTREME od paru lat i Wam też polecam nie kupować, wręcz rekomenduję.

EDIT: no patrz jaka telepatia, się zbiegło ładnie.

Opublikowano

Spalił jakieś pisemko, bo nie dało SO 9/10.

2b420396728423ddef3e787caf8a4f8321f1a59d

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Fajne wiadro na popiół.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.