Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Na xone można snapowac achievementy, a wy co dalej synchro pucharków z serwerem ? xD

Sprawdzaja sobie na Vicie XDD

Polecam sprawdzanie trofeów na PS4 gdy nie jest się wpiętym do PSN.

Nie da się. :////

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

#4theplayers 

Opublikowano

Czyli ps4 musi byc always online żeby normalnie funkcjonowała xD hahahahaha

Opublikowano

Na to wychodzi. W du.pie mam synchronizację, ale wczoraj podczas awarii PSN chciałem sobie sprawdzić, za co wpadły mi trofiki podczas grania. Takiego wała - nie jesteś wpięty do PSN, to nie sprawdzisz listy. To już nawet PS3 na to pozwalało, nie mówiąc już o vicie. Pewnie naprawią to w jakimś update.

Edytowane przez ping

Opublikowano

No fakt, bo acziwy i trofea, sa niezbedne w funkcjonowaniu konsoli. W sumie gdyby nie one wiekszosc dzisiejszych gier byla by raz do przejscia i out

Edytowane przez Ferris71

Opublikowano

Czyli ps4 musi byc always online żeby normalnie funkcjonowała xD hahahahaha

Mała ironia losu ;)

Opublikowano

Na to wychodzi. W du.pie mam synchronizację, ale wczoraj podczas awarii PSN chciałem sobie sprawdzić, za co wpadły mi trofiki podczas grania. Takiego wała - nie jesteś wpięty do PSN, to nie sprawdzisz listy. To już nawet PS3 na to pozwalało, nie mówiąc już o vicie. Pewnie naprawią to w jakimś update.

Kwestia trofeów (chociaż same w sobie są fajne) jest potraktowana mocno po macoszemu. Synchronizacja nie powinna wchodzić w ogóle w rachubę. Nie raz i nie dwa chciałem sprawdzić, jakie trofiki mi wpadły jak byłem gdzieś z dala od konsoli i nagle bach! Przecież nie zrobiłem synchronizacji! Wkurzało to przeokrutnie.

Opublikowano

No fakt, bo acziwy i trofea, sa niezbedne w funkcjonowaniu konsoli. W sumie gdyby nie one wiekszosc dzisiejszych gier byla by raz do przejscia i out

To już stały element gier. Nie poluję na osiągnięcia, ale sprawdzam sobie w grach co może łatwo wpaść.

Najlepiej jest jak gram na WiiU, np. zdobywam 200 gwiazdkę w Mario 3D World i mimowolnie nachodzi mnie myśl "na klocku już by jakieś osiągnięcie wpadło" :P Czegoś brakuje. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

przeciez na PS4 konsola synchronizuje je z automatu gdy wchodzisz w trofea.

Edit: a pisaliscie o PS3 - to juz w ogole byla mocna zenada, nie dosc, ze za kazdym razem trzeba to synchronizowac, trwa to w nieskonczonosc, obrazki, nawet jak nic nowego nie zdobedziemy za kazdym razem musza sie przeladowac, to jeszcze pokazuje gry w porzadku alfabetycznym, a nie to w co gralismy ostatnio...

Na PS4 cay system chodzi tylko jak jestes online, bo wszytsko trzymane jest po stronie serwerow, co dla mnie takze jest mega bzdura. Powinny byc jakies pliki tymczasowe, a nie - bez podlaczenia do PSNu nie zobaczysz ani trofikow, ani listy znajomych.

Edytowane przez easye

Opublikowano

przeciez na PS4 konsola synchronizuje je z automatu gdy wchodzisz w trofea.

Nooo... a jak nie wejdziesz, tooo... ?

Opublikowano

no nie odswieza Ci sie - dzieki bogu i tak trwa to 1/10 tego co na PS3. Nie czeje, dlaczego na kazdej konsoli u nich ten system jest inaczej rozwiazany. PS3 to masakra, na Vicie podejrzysz wszytsko, bo masz zakladke offline, na PS4 tylko jak jestes podlaczony do PSN  :teehee:  

Edytowane przez easye

Opublikowano

To już stały element gier. Nie poluję na osiągnięcia, ale sprawdzam sobie w grach co może łatwo wpaść.

Najlepiej jest jak gram na WiiU, np. zdobywam 200 gwizdkę w Mario 3D World i mimowolnie nachodzi mnie myśl "na klocku już by jakieś osiągnięcie wpadło" :P Czegoś brakuje. 

Gdyby platformy Nintendo miały punkciki to bym przepadł. Z drugiej strony jak gram na Wii to mam ochotę masterować niektóre tytuły. Teraz na blacie jest Super Mario Galaxy - wewnętrzne OCD nakazuje mi zdobyć wszystko co się da. Z kolei takie Trauma Center przejdę raz i odstawię na półkę, a jak by były punkciki to bym dziwczył na nie.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Osobiście uważam że większym problemem od braku możliwości podglądu trofeów w trybie offline jest posiadanie tak chuujowego internetu który rzadko kiedy działa.

Ewentualnie zgłoszenie sprawy do jakiegoś instytutu praw dziecka z zażaleniem o znęcanie nad dzieckiem skutkiem czego jest kara na telefon komórkowy, bo chyba 200zl na telefon z Androidem na którym można odpalić apke Sony każdy ma, przecież tu sami smakosze wina pelnoletniego.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

tylko co Ci pomoze apka, jak nie synchronizujesz trofeow ? Przeciez nie pokaze Ci osiagniec ktore wpadly gdy Sony akurat robilo konserwacje.

Don - pisales o statystykach w profilu na One i liczniku, ktory pokazuje czas poswiecony na dana gre. Znajde gdzies filmik jak to sie prezentuje, bo nawet nie zwrocilem na to uwagi. 

Patrzylem jak wyglada nowy profil u kumpla i byl jak na Win8 - osiagniecia, daty, %gry, ale nigdzie nie widzialem licznika godzin.

Edytowane przez easye

Opublikowano

na Nintendo takich problemów nie ma!

#tylkoNintendo

Opublikowano
Edit: a pisaliscie o PS3 - to juz w ogole byla mocna zenada, nie dosc, ze za kazdym razem trzeba to synchronizowac, trwa to w nieskonczonosc, obrazki, nawet jak nic nowego nie zdobedziemy za kazdym razem musza sie przeladowac, to jeszcze pokazuje gry w porzadku alfabetycznym, a nie to w co gralismy ostatnio...

Nie to że bronię PS3 bo to niezła kupa (2 dni temu 2 albo 3 raz w życiu włączyłem na chwilę przeglądarkę - skończyło się craschem konsoli i odbudową bazy danych :D ) ale... na PS3 nie musi Ci się za każdym razem synchronizować. Wystarczy że się przełączy z trybu online na tryb offline pokazywanie trofeów i nic się nie wczytuje, nie synchronizuje za każdym razem i nie trwa to w nieskończoność Po prostu wyskakują od razu trofea i tyle. Nawet te chwilę temu zdobyte. A pokazywanie w kolejności też możesz sobie zmienić.

Opublikowano

beka z niedziałających pucharków w offline na PS4, ale już pomysł always online na One tak bardzo innowacyjny

Opublikowano

Nie to że bronię PS3 bo to niezła kupa (2 dni temu 2 albo 3 raz w życiu włączyłem na chwilę przeglądarkę - skończyło się craschem konsoli i odbudową bazy danych :D ) ale... na PS3 nie musi Ci się za każdym razem synchronizować. Wystarczy że się przełączy z trybu online na tryb offline pokazywanie trofeów i nic się nie wczytuje, nie synchronizuje za każdym razem i nie trwa to w nieskończoność Po prostu wyskakują od razu trofea i tyle. Nawet te chwilę temu zdobyte. A pokazywanie w kolejności też możesz sobie zmienić.

o - nawet nei wiedzialem. I wtedy jest opcja reczna synchronizacji z siecia, czy musze przestawiac na online znowu ?

Opublikowano

Jest opcja ręcznej synchronizacji - daje się trójkąt na zakładce trofea i Synchronizuj z serwerem. Tak sam efekt będzie jak najedzie się na swój profil na Friends Liście.

Ja to olewam póki mam PS+ to niech "samo się robi".

Opublikowano

Jeśli chodzi o trofea, to Sony miało świetny pomysł z tym żeby na PS4 (i PS App) pokazywać ile % graczy zdobyło dane trofeum. Można sobie zobaczyć jak mało ludzi kończy gry ;)

I może właśnie dlatego trofea nie działają offline? :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Don - pisales o statystykach w profilu na One i liczniku, ktory pokazuje czas poswiecony na dana gre. Znajde gdzies filmik jak to sie prezentuje, bo nawet nie zwrocilem na to uwagi. 

Dodatkowe statystyki, w tym licznik godzin dostępne są z poziomu smartglass.

Opublikowano

to dlatego tego nie widzialem, fajna opcja, mogliby ja rozwinac i dac do profilu bezposrednio.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.