Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawy jestem kto kupuje to ps4, bo na pewno nie gracze ;/

Jak tak dalej pójdzie to się okaże, że po ch.uj exy, wystarczy dobry marketing i stworzenie mody na dany sprzęt. Zresztą sytuacja WiiU to świetnie pokazuje niestety :(

Edytowane przez terror

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ciekawy jestem kto kupuje to ps4, bo na pewno nie gracze ;/

Jak tak dalej pójdzie to się okaże, że po ch.uj exy, wystarczy dobry marketing i stworzenie mody na dany sprzęt. Zresztą sytuacja WiiU to świetnie pokazuje niestety :(

Przecież tak jest od dawna i tyczy się również gier

Opublikowano

Gracze po prostu wiedzą, że PS4 jest przyszłościową konsolą z odpowiednim zapasem mocy i z najlepiej, oraz najbarwniej zapowiadającymi się grami. Trzeba jednak oddać, że One ma lepszą końcówkę roku, a i dobrych gier na pewno nie zabraknie. Ogólnie Sony posiada zdolniejszych developerów i tylko czekać co wyczarują z mocniejszej konsoli. Niemniej mimo tego, że xbox u mnie gorszy to i tak zapragnąłem go z całego serca i dziś znowu mi się śnił. Jest to bardzo dobry system, przy tym ładnie wykonany (mało istotny plusik).

Opublikowano

Nom mnie też to smuci (sytuacja wii u). Popatrzcie jednak tak. Ludzie mogą kupować tyle ps4 z powodu chęci ogrania multiplatform. Październik był bogatym miesiącem i kogoś kogo interesowały tylko multiplatformy mógł zainteresować ps4. Gdyby exy sprzedawały konsole to na pierwszym miejscu za październik powinno być wii u a na drugim xo. Ps4 może na 5 za vita i 3dsem :)

Opublikowano

PS4 znowu sprzedało się lepiej w USA od XO. Jestem ciekaw jak będzie wyglądało to za miesiąc, kolekcja Magdy Gessler już musi sprawić, że XO wygra w USA.

Pcbav2X.png

Ten wpis M$, że sprzedali już 10mln sztuk to była zagrywka pod tą informację, wiedzieli że przegrali kolejny miesiąc i chcieli jakoś złagodzić porażkę! Oczywiście kłamstwo, że sprzedali 10mln ale do sklepów to już PR w stylu M$.

Jeżeli ta konsola nie wygra chociaż jednego miesiąca w tym roku to będzie to niezły plaskacz konsumentów w USA w policzek Microsoftu. Można powiedzieć, że jankesy toczą bekę z X0 :D

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Hoho, boty boli pupa że jednak ludzie uznają PS4 za lepszy wybòr. Pròbują sobie wmòwić, że Sony to bogowie marketingu (do niedawna nowicjusze), że ludzie ktòrzy do niedawna wybierali X360 nagle z mędrcòw rynku stali się ułomnymi szympansami, że przecież zestaw kotletowy Magdy Gessler i kolorowy generic paf paf są i w ogòle...

Jej, kto by jeszcze dwie edycje CW temu przypuszczał, że takie dramaty będą się tu odbywać!

Opublikowano

Titanfall nie pomogl, forza nie pomogla, SO zawiodlo, a raczej boty ktore nie kupuja tej gry. Teraz nadzieja w halo xd

Opublikowano

a multi w Halo już naprawili?

może Halo wygra jeden miesiąc tak/nie? :)

Opublikowano

W listopadzie muszą wygrać, "Halo!? Słucham!?" to ostatnia deska ratunku i raczej nie zawiedzie.

Opublikowano

To zabawne, że MS chwali się potrojoną sprzedażą i wyprzedzeniem jednorazowo konkurencji, po tym jak sprzedaje go za pòłdarmo. Znając ich PR i patrząc jak botki żyją w świecie fantazji, ta jednorazowa akcja stanie się całorocznym, ba całogeneracyjnym sukcesem, gdzie będą trąbić że XO wyprzedza PS4.

Oczywiście, że szrot nie szrot, cebulowe hamburgery kupią. To nie uczyni tej konsoli lepszego wyboru od PS4, zwłaszcza gdy cena wròci do normy. Zapewne akcjonariusze będą zadowoleni że XO musi być sprzedawany po cenie dyskontowej, by mògł nawiązać walkę z konkurencją. Oj Amazon znowu się pewnie zbliża...

Czemu Ty się nie zatrudnisz w jakimś oddziale Sony na stanowisku analityka rynku, czy czegokolwiek innego związanego z tym wirtualnym światem w którym tkwisz? Spełniałbyś się chłopie, ewidentnie tutaj się marnujesz.
Opublikowano

npd za pazdziernik policzylo 4 dni sprzedazy SO, i to bez gier z bundli i cyfrowek a klapy swietuja, ze boty nie kupujo

jakos prawie kazdy xbot z xone na forum ma SO w swojej kolekcji ale cii...

Opublikowano

jak od zawsze wiadomo preferencje growe forumka odzwierdziedlaja swiatowe trendy gamingowe

Opublikowano

npd za pazdziernik policzylo 4 dni sprzedazy SO, i to bez gier z bundli i cyfrowek a klapy swietuja, ze boty nie kupujo

Ten dalej brnie i podważa wyniki NPD, a tekst że ludki na forum mają SO  :facepalmz:.

Opublikowano

U mnie klocek na pewno zawita przy premierze H5, wtedy też ogram wszystkie exy na niego, bo będą pewnie "za grosze". Jednak w kwestii multiplatform poza jednym wyjątkiem (AC:U) prym wiedzie PS4 i tak jak w poprzedniej generacji X360 służy mi do ich ogrywania, tak w tej będzie mi służyło PS4. W każdym razie na pewno nie PC.

Opublikowano

Jednak w kwestii multiplatform poza jednym wyjątkiem (AC:U) prym wiedzie PS4 i tak jak w poprzedniej generacji X360 służy mi do ich ogrywania, tak w tej będzie mi służyło PS4. W każdym razie na pewno nie PC.

Wczoraj Ubisoft zapewniało nas, że zabiera się już za poprawianie problemów z Assassin's Creed: Unity. Niestety okazało się, że patch eliminujący problemy z frameratem zostanie wydany z opóźnieniem, bo w pierwszej kolejności firma zajmie się "poważniejszymi bugami".
Wygląda na to, że przez jakiś czas będziemy musieli sobie radzić sami. Na szczęście gracze już wykryli, jaka jest przyczyna spadków framerate'u w Assassin's Creed: Unity. Okazuje się, że by znacznie usprawnić płynność animacji w nowej grze należy przenieść PlayStation 4 do trybu offline. Ten sam "trik" dotyczy wersji PC. Takie rozwiązanie problemu pojawiło się na forum Reddit. Jego działanie potwierdziło kilkudziesięciu graczy. Opcjonalnie można przebudować bazę danych PS4 poprzez odpalenie konsoli w trybie awaryjnym (safe mode).

http://www.ppe.pl/news-32145-gracze_sami_poradzili_sobie_ze_spadkami_frameratu_w_assassin_s_creed__unity.html

Wyjdzie patch i AC:U będzie działało lepiej na PS4 ;)
Opublikowano

Ja dzięki temu, że mam więcej znajomych na xone + stabilniejszy online + lepszy pad + bardziej odpowiadający mi system (snapowanie aplikacji, system osiągnięć itd.) wolę grać w multiplatformy na konsoli Microsoftu mimo tego, że są w 900p (większość).

Piszecie, że titanfall nie uratował xone, tak samo forza, sunset overdrive czy koleckja halo. Ja patrzę na to inaczej, dla mnie jest to mnóstwo bardzo dobrych gier, zapewniających mnóstwo godzin świetnej i różnorodnej zabawy, niedostępnych na konsoli konkurencji (nie przepadam za graniem na pc). Smutno mi, jak widzę, że tak cieszycie się z porażki łoniaka (chociaż i tak 99% to trolling :P).

W ogóle nie wiem, jak wy, ale co wy na to, żeby otworzyć taki temat, jak console wars tylko bez trolowania, temat w którym można by było ciekawie i sensownie podyskutować o gierkach, co ? Mi by się podobało ;)

Opublikowano

Są już wyniki NPD. PS4 ponownie pierwsze. Sunset i Bayonetta nie załapały się do top 10.

Czyli gry jak Sunset na xbone to jak rzucać perły przed wieprze. Boty i tak wybiora kolejnego CoDa albo halo.

Bo na PS4 najlepiej sprzedającymi się grami wcale nie jest CoD, BF i Pacz Psy :P

Opublikowano

Ten lepszy pad to taka baja, albo miałeś pada od ps4 2 min w ręku.

Opublikowano

Mi równiez lepiej leży pad od PS4, co prawda pękające gumki na analogach to jest gruba beka, ale poza tym serio nie ma się do czego przyczepić.

Opublikowano

Ten lepszy pad to taka baja, albo miałeś pada od ps4 2 min w ręku.

Żadna baja, pad od Xone to najlepszy pad na ziemi, żaden Dualshock 4 tego nie zmieni (chociaż tez jest świetny).

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Matko easye, ps4 kupiłem na premierę i sprzedałem w lipcu 2014. Przez ten czas z kilkaset godzin przegrałem na tym padzie i sory, ale dla mnie pad od xone jest o wiele lepszy. Największą różnicę stanowią gałki w których kciuk o wiele lepiej się układa. Poza tym pad jest solidniej wykonany, nic nie trzeszczy, a guma się nie ściera.

Opublikowano

Ciekawe jak Insomniac dzieli się profitami z SO, zważywszy, że IP należy do nich.

Opublikowano

Ten dalej brnie i podważa wyniki NPD, a tekst że ludki na forum mają SO  :facepalmz:.

@kermit

Jak smiesz podwazac wyniki NPD kermit, chcesz zeby barani gamingu cie dojechali ? xD

@terror

To ze po 6 godzinach trzeba przestac grac i mozna sie wygodnie polozyc na kanapie ogladajac jakis serial zapominajac o tym balasie ;).

Pad od XO jest lepszy, mam stycznosc z 2 padami niemalze codziennie, preferuje ten od XO, w poprzedniej generacji pad od 360tki rowniez mi lepiej lezal, choc 90% rzeczy ogrywalem na PS3. Tak czy siak, kudosy dla Sony bo DS4 >>>>> DS3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.