Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Microsoft to co najwyżej petarde odpali a nie rakiete.  :reggie:

Sony ma tylko zimne ognie. :kaz:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie wiem czy to mega promocja, zwykła promocja czy normalna cena, ale dzisiaj będąc w saturnie widziałem PS TV za 399 zł. Premiera europejska jutro, tak na marginesie.

Chciałem kupić, ale ostatecznie się wstrzymałem i planuję kupić do końca roku. Świetna cena, a dodatkowo - dowiedziałem się dzisiaj - że PS TV ma slot na karty pamięci gier z Vity. :o

Update:

Cóż, nie wiedziałem też o tym, że ten sprzęt nie wspiera gier takich jak: Uncharted, Wipeout, LBP vita, Tearaway czy Soul Sacrifice. Dla samej Persony 4 i Muramasy to trochę droga zabawka. Co to ma niby być kur... Sony? Kiedy patch?

Większość gier która na Vicie wykorzystuje ekran dotykowy nie działa na PS TV. Patch tutaj pewnie niewiele da, bo na co przełożyć dotykowe sterowanie? Na guziki, analogi?

Może mi ktoś wyjaśnić w takim razie, po co komu to PS TV? Do czego to służy tak właściwie, żeby wyrzucać 4 paczki?

Opublikowano

wipeout hd, pacific rift, god of war3, trylogia uncharted, trylogia ratchetow, multi killzone2, lbp1, tlou, valkyria chronicles, heavy rain - przy kazdej sie co najmniej dobrze bawilem, gadanie ze ps3 z exow przez generacje mial tylko tlou i gre of from software to po prostu hipokryzja

Opublikowano

Na 360 poza trylogią Gearsów też nie było nic wartego uwagi. :reggie:

Opublikowano

Nie wiem czy to mega promocja, zwykła promocja czy normalna cena, ale dzisiaj będąc w saturnie widziałem PS TV za 399 zł. Premiera europejska jutro, tak na marginesie.

Chciałem kupić, ale ostatecznie się wstrzymałem i planuję kupić do końca roku. Świetna cena, a dodatkowo - dowiedziałem się dzisiaj - że PS TV ma slot na karty pamięci gier z Vity. :o

Update:

Cóż, nie wiedziałem też o tym, że ten sprzęt nie wspiera gier takich jak: Uncharted, Wipeout, LBP vita, Tearaway czy Soul Sacrifice. Dla samej Persony 4 i Muramasy to trochę droga zabawka. Co to ma niby być kur... Sony? Kiedy patch?

Większość gier która na Vicie wykorzystuje ekran dotykowy nie działa na PS TV. Patch tutaj pewnie niewiele da, bo na co przełożyć dotykowe sterowanie? Na guziki, analogi?

Może mi ktoś wyjaśnić w takim razie, po co komu to PS TV? Do czego to służy tak właściwie, żeby wyrzucać 4 paczki?

Projektanci poszczególnych gier przerobili oczywiście niektóre elementy związane ze sterowaniem dotykowym. Przykładowo, w strzelance Killzone poruszamy gałkami analogowymi kontrolera, by symulować ruch przeciągnięcia palcem po ekranie.

Deweloperzy mają na bieżąco wprowadzać nowe funkcje w aktualizacjach, które uczynią sterowanie bardziej intuicyjnym - choćby poprzez umożliwienie używania funkcji panelu dotykowego kontrolera DualShock 4. Do grania i nawigacji po menu - identycznym jak w PS Vita - można też używać kontrolera DualShock 3.

Poza tytułami tworzonymi wyłącznie z myślą o Vicie, mikro-konsola odtwarza też inne produkcje, które możemy uruchomić na przenośnej konsoli Sony. Mowa tu o pozycjach z PSP, „klasykach” PS One czy małych produktach z działu PlayStation Mini.

Drugą istotną funkcją PlayStation TV jest streamowanie gier z PlayStation 4 na drugi telewizor lub inny ekran. Największym zaskoczeniem okazuje się w tym przypadku niewielkie opóźnienie, praktycznie niezauważalne. Nie doświadczamy żadnego przycinania obrazu czy lagów.

Sony twierdzi, że to powstało z myślą o początkujących graczach, którzy zaczynają. Sprzęt został wyceniony na 400 zeta i rozwinie skrzydełka dopiero z wejściem Playstation Now. Jest przydatne do streamowania gry na drugi TV. Nie wiem czy na razie warto wykładać na to kasę.

Opublikowano

Rok 2015 rokiem PS4? Bo wychodzi co? Uncharted 4, Bloodborne i The Order? ;)

Ja jestem gotów zaryzykować i po E3 2015 z Sony i PS4 nie będzie co zbierać, jak Microsoft odpali swoje rakiety.

??  :rolleyes:

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

trzymojcie mnie :obama:

Zapomniał o Forzie, wybacz mu.
Opublikowano

Smieszna jest ta wiara w super gry od Sony, rzeczywistosc pewnie bedzie taka jak z ps3, przez 8 lat zycia konsoli jedna swietna gra od From Software i perelka od ND. Az chce sie leciec po konsole xD

Dałbym minusa za te brednie ale mi się skończyły :(

Opublikowano

Ale to niestety prawda.

Opublikowano

Pierdu, pierdu. Ps4 masakruje sprzedaza xbone, mimo ze podobno nie ma gier. Jak sie zaczna pojawiac gry jak Bloodborne czy The Order to nie bedzie co zbierac.

Tak, tak. W szczególności gry jak The Order :D

Opublikowano

nie chwalą się bo PS4 zrobił się gadżetem jak Wii. Fajnie mieć bo inni mają, ograć gierkę a potem schować do szafy...

No i chu.j (pipi). Wyjdą pierwsze konkretne gry pisane na nowych silnikach, tytuły na wyłączność plus ogromne wsparcie dla sceny niezależnej i Sony nie będzie się wyrabiało z produkcja PS4. Trolling trollingiem ale PS4 nie będzie miało sobie równych w 2015.

Rok 2015 rokiem PS4? Bo wychodzi co? Uncharted 4, Bloodborne i The Order? ;)

Ja jestem gotów zaryzykować i po E3 2015 z Sony i PS4 nie będzie co zbierać, jak Microsoft odpali swoje rakiety.

(taaa, minusujcie klapki, armageddon jest nieunikniony, a póki co jarajcie się modnym gadżetem, w Logo w końcu był artykuł, że warto kupić, bo ludzie kupują)

Żeby odpalać rakiety to trzeba mieć wewnętrzne studia developerskie a nie tylko trylogia halo, forza, gears co roku :reggie:

Opublikowano

Ja się tylko dostosowuje do tekstów w rodzaju "Bo na ps3 tylko dwa fajne exy wyszły" :kaz:

@ex4ct

żeby nazywać którąkolwiek Forzę racerem generacji bez ogrania Wipeout Fury, to trzeba nie mieć rozumu i godności człowieka.

edit:

mam nadzieję że grałeś w WHD:F :obama:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Pierdu, pierdu. Ps4 masakruje sprzedaza xbone, mimo ze podobno nie ma gier. Jak sie zaczna pojawiac gry jak Bloodborne czy The Order to nie bedzie co zbierac.

Tak, tak. W szczególności gry jak The Order :D

Widzę że dzisiaj pracująca sobota w microsofcie :oh_you:

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Żeby nazywać Wipeout Fury racerem generacji bez ogrania PGR4, to trzeba nie mieć rozumu i godności człowieka. 

Opublikowano

Te Twoje suchary Andrew są już dawno po terminie ważności.

Opublikowano

Ja się tylko dostosowuje do tekstów w rodzaju "Bo na ps3 tylko dwa fajne exy wyszły"

ból du,py spowodowany tamtym postem pozwala mi myśleć, że coś jest na rzeczy :excl:

Opublikowano

Żeby nazywać Wipeout Fury racerem generacji bez ogrania PGR4, to trzeba nie mieć rozumu i godności człowieka. 

ogralem, tak samo jak PGR3. dalej z asfaltowych racerów Tylko Burnout Revenge i Dominator. :kaz:

Opublikowano

:facepalmz:  :facepalmz:  :facepalmz:

Dobrze, że chociaż wymieniasz Burnout Revenge, a nie kupiaste Paradise

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Te Twoje suchary Andrew są już dawno po terminie ważności.

Wyrzucili cię? Widać i Ciebie dosięgły cięcia w Europejskiej dywizji microsoftu. Za odprawe kupiłeś Wiiu i ostatnio chwalisz nintendo, złóż cv, nic na tym nie tracisz, myślę że warto zaryzykować :reggie:

Opublikowano

Burnout Paradise >>>>>> gu,wno >>>>> forza crapizon 2

Opublikowano

:facepalmz:  :facepalmz:  :facepalmz:

Dobrze, że chociaż wymieniasz Burnout Revenge, a nie kupiaste Paradise

No kurfa każ mi cię jeszcze zmusić do pokochania Demon's Souls xDD

Pozwól że wytłumaczę ci to po gifowemu:

m8ZV7J.gif

No YOLO. Ałto se po asfalcie jedzie. gdzie ja tego nie widziałem... oh wait (MSR, Test Drive, Split Second, GT, Forza, milion NFSów, itd. itp.)

A tak w racerach wg Sony:

A9gkbW.gif

Z6VRx0.gif

I czuje się mniej więcej tak:

:fsg:  :banderas:  :czezky:   :sexkonik:  :sexkonik:  :sexkonik:  :sexkonik:  :sexkonik: /5  :buziak:

Mam nadzieję że pomogłem zrozumieć. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Z6VRx0.gif

Piękny gif, jednak takie skillowe, arcade'owe wrażenia to zapewnia tylko SONY i konsole PLAYSTATION. :fsg: :fsg: :fsg:

Opublikowano

:rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:  :rep_up:

za cholerę bym tak nie umiał.  :smutas:

Opublikowano

Ja rozumiem Wipout, jest cudowny, no ale za cholere nie można tego porównywać do PGRa. Rozumie ? 

Ale Motorstorm ? Gra dla inwalidów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.