Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ja grałem na 360 u ziomka.  :ph34r: też nie chodziła idealnie, no ale jednak.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@Ins

Backtracking, nierówny gameplay i art design, kijowy gł. bohater. Jedynie Dante, zmiany stylów w locie, 60 fps i para bossów/ lokacji uratowała tę grę. Taka gra na 7+. Niebo i ziemia w porównaniu z walkami, designem i klimatem DMC3. 

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Nie wyobrażam sobie kolejnej części DMC bez tego kocura.

No, ale ja gram w slashery dla systemu, a nie żeby popatrzeć na lokacje, od tego jest kupa zwana uncharted/tomb raider :reggie:

IMO najlepszym na VII generacji był MGR i Bayoneta. Szkoda że ta pierwsza była tak krótka. 

Ale bayonetta podobno rocksolid 18fps na ps3 ;\ trochę słabo grać w slashera z takim framerate'm

Ujdzie grać dopóki nie sprawdzisz wersji na 360 - ogólnie gra chodzi w 30 klatkach, spada do 15 w prologu czy w ostatnim chapie, reszta w miare stabilnie po wgraniu patcha.

Alfheimy i bossowie - 60 klatek

Normlany gameplay - 30 klatek /2-3 miejscówki gdzie spada na łeb do 10-15, zawsze te same miejsca.

W ogóle to jeszcze a propos tego osom designu w DMC3 - czym się tutaj podniecać? Ciągle tymi samymi miejscówkami? Czy do bólu standardowym wykonaniem wieży? Bossowie świetni, to samo combat system czy bronie, nawet fabuła jest świetna, ale ta gra designersko to kupa. Jedynie 2 ostatnie chapy dają radę. IMO w DMC4 o wiele lepiej pod tym względem, nie wspomnę o DMC1.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

GOW 3 > DMC4  bo bardziej epicka grafika i fajowy bohater  :taknieco:

jezu XM ja wiem że system walki to była petarda, ale co z tego, skoro reszta przez 3/4 gry ssała.

Zresztą wg forumowego kanonu Devil 3> Devil 4 i tyle w temacie.  :hi:

Opublikowano

Ta wersja PS3 Bayonetty nie ma aż takich dropów. Przeszedłem gierkę dwa razy i wydawała mi się megaszybka. Tak, na PS3.

Opublikowano

W ogóle to jeszcze a propos tego osom designu w DMC3 - czym się tutaj podniecać? Ciągle tymi samymi miejscówkami? Czy do bólu standardowym wykonaniem wieży? Bossowie świetni, to samo combat system czy bronie, nawet fabuła jest świetna, ale ta gra designersko to kupa. Jedynie 2 ostatnie chapy dają radę. IMO w DMC4 o wiele lepiej pod tym względem, nie wspomnę o DMC1.

Apex_of_Temen-ni-gru.jpg

rsz_1devil-may-cry-3-dantes-awakening-20

dmc.hd.col.04.lg.jpg

VS (dam w spoiler by nikt się nie zrzygał)

500px-Devil_May_Cry_4_-_Nero_VS_Bael_-_G

s28090_ps3_95.jpg

Ruined_Church_DMC4.png

:yao:  :yao:  :yao:

Co do designu Jedynki zgoda. 

Opublikowano

Ale co Ty mi tutaj dajesz? Przecież napisałem, że bossowie są świetni, natomiast lokacje to kupa. Samo Fortuna Castle wygląda lepiej niż 18 chapterów z "trójki" i chyba jedyna super miejscówka to Road To despair jak i sam UW.

RoadToDispair.jpg

A porównanie widzę w stylu CW czyli biorę walizkę i uciekam bo i tak nic ciekawe z tej "dyskusji" nie wyniosę.

Opublikowano

Przez art design rozumiemy także wykonanie bossów, postaci. Nie tylko lokacji. W czwórce godna pamięci była tylko walka z ognistym demonem, śnieżny zamek. Koniec końców wszystko rozbija się o gust i przyzwyczajenia.

A porównanie widzę w stylu CW

No trochę tak. hehe

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy level-dizajnie w Devilach to wg mnie świetnie poradziło sobie Ninja Theory.

Opublikowano

26127994587319012857.png

84885654874982512062.png

I po co komu exy?

:oh_you:

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

hotline-miami-2-poster-new.png

Niechże to już wyjdzie, chcę pobrać tę gierę, przejść raz, potem drugi, trzeci, czwarty... pięćdziesiąty piąty... 

Nie mogę się doczekać wychwytywaniu różnic w broniach mellee, powtórki z narkotycznego flow z jedynki, szukaniu OP maski do speedrunów (czy co to tam tym razem będzie), szukaniu nowych route'ów, znajdywaniu bugów i exploitów. Jak już wyjdzie to ściągam to na ps3 i zamykam się w pokoju na przynajmniej 3 doby, nawet bloodborne mnie tak nie grzeje jak to cholerstwo.

Jonatan Soderstrom to bóg gamingu i chu.j.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Ustalili w końcu premierę tego cuda czy dalej nie wiadomo? :(

Opublikowano

26127994587319012857.png

84885654874982512062.png

I po co komu exy?

EA i Ubi rak branży z przerzutem do (bólu) dupy!

Opublikowano

26127994587319012857.png

84885654874982512062.png

I po co komu exy?

exy są dla graczy, kretyni wolą nic nie znaczące cyferki

Opublikowano

Czy całe tlou to jest qte i cutscenki? Scenariusz jest fajny ale to (pipi)a nie jest gra tylko interaktywny film.

Opublikowano

Czy całe tlou to jest qte i cutscenki? 

Nie całe, jakieś 15-20% to jest satysfakcjonujący gameplay. <consolegaming> :newell:

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale dla mnie w MGSach gameplay jest po prostu słaby, nawet bardzo. No ale nie będę przechodzić MGSów na jutubie przecież.

motorstorm za trudny, w mgs słaby gameplay :yao: jesteś prawdziwym januszem gamingu, pewnie dla ciebie najlepszy jest feeling z gry jak jedziesz cały czas przed siebie przecinając trasy wzdłuż i wszerz jak w horizon 2, a jak wlecisz w drzewo stojące na środku pola po 5 minutowej jeździe na wprost to "zarzucam cofanie" :yao: :yao: :yao:  ale sie wygodne te xboty zrobiły #zaorać

Edytowane przez mersi

Opublikowano

DMC4 i słaby design.Co ja czytam już od rana :/

cAsHdMc.jpg

TIhXxS3.jpg

8x56OLp.jpg

Fortuna city i zamczysko chyba najlepsze lokacje z DMC4. Nawet dzisiaj prezentują się zacnie.

Do tego system walki z czwóreczki to chyba najlepsza rzecz jaką można było wycisnąć z tej serii.Nero na początku mi nie podchodził ale z czasem fajnie się nim wymiatało.

Ciekawe czy kiedyś Capcom wypluje na rynek DMC5,pykło by się w nowe przygodu Dantego albo może dla odmiany Spardy. To by była mocna rzecz.

Opublikowano

czy posiadanie xboxa ma jeszcze jakis sens skoro jesli zaraz plotki sie potwierdza kazda sensowna "eksluzywna" gra bedzie dostepna tez na pc, a multiplatformy lepsze u konkurencji????????????

ile z exow z ps4 ogramy na pc????????ile exow z wiiu ogramy na pc??? wlasnie....

chcesz xbox one w wersji delux -----> kup pc z padem z one

BOOM HEADSHOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:  :shotgun:

A jak tam wygląda sprawa z posiadaniem VITA?

W ogóle jakie to jest ciekawe, że sprzęt nazywany przez entzjastów "ostatnią dobrą konsolą" bazuje na PCiarskich gierkach, oczywiście gorzej działających (dłuższe loadingi, sterowanie przeniesione na fikuśne mikro grzybki) i droższych.

chcesz VITA w wersji delux ------> graj na starym PC z padem z one

:shotgun:     + :doom:  = :daddy: 

Opublikowano

Gierki z ps+ plus vita to wygryw życia i żadne twoje narzekanie tego nie zmieni.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Czy całe tlou to jest qte i cutscenki? Scenariusz jest fajny ale to (pipi)a nie jest gra tylko interaktywny film.

Nie pamiętam chyba jakiegoś zalewu QTE, może Ci się z Heavy Rain pomyliło, albo masz HR bo sprzedawca przełozył okładki? :)

Ja rozumiem hejty botòw na TLOU. Za rekordy nagròd, najwyższe oceny, za orgazmy grających, a przede wszystkim że to potężny argument za wyborem Playstation ponad Xboxem i basta...

Opublikowano

Tymczasem polacy wydali ponoć bardzo dobrą grę indie

Wczoraj była premiera, obecnie ma 2 miejsce w top sellers na STEMIE  :newell:

Po transistorze najlepsza gra tego roku, a janusze dalej assasinek i far cry 4? rozumiem

Opublikowano

exy są dla graczy, kretyni wolą nic nie znaczące cyferki

Ale mógłbyś nie obrażać botków, ostatnio oceny to ich główny argument.

Opublikowano

Chociaż nie jarają się fc4 [*]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.