Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

To warto to podkreślić raz jeszcze, bo może ktoś przegapił :) Beka z GWG jest i tak lepszym tematem, niźli kolejne suche potyczki Forza vs. Gran Turismo. Już wolałbym BF vs. CoD, albo krasnale i motocykliści vs. reszta świata.

Ale cieszy mnie to, że beka z XO wyprzedza nawet mój prawda patrol. Mogę sobie teraz spokojnie wrócić do swoich zajęć, bez obaw że coś zostanie pominięte ;)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kompromitacją jest to, że Mendrek jak zwykle kłamie :)

Major Nelson nigdy nie mówił, a w oficjalnej nocie prasowej też nie było mowy, że na Xone będą dwie gry co miesiąc. Zawsze mówili, że będą gry, ale nie podali nigdy liczby.

Tutaj linki do postów MN na jego blogu:

http://majornelson.com/2014/05/30/xbox-live-games-with-gold-for-june-2014/

http://majornelson.com/2014/06/26/xbox-live-games-with-gold-for-july-2014/

Oficjalna nota prasowa:

http://news.xbox.com/2014/05/xbox-delivering-more-choices

Mendrek, zgłoś się do PPE.pl, tam podobno łapią pierwszych lepszych do pisania bzdur :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wszyscy myśleli, że będą dwie. Nawet Sony się dało nabrać, bo krótko po tym ogłosili, że będą dawać dwie gry w Plusie.

Dzięki ci, MS ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Sony niczym Robin Hood zabrało bogatym (PS3 - roczne gry) i dało biednym (PS4).

#sonytakiedobre

;)

Dziwne, że tego Mendrek nie skomentuje, jak wiadomo ma tylko PS3 i w tej sytuacji Sony go ograbiło z dodatkowych gier :P

Opublikowano

Na Gafie już rozpracowali o co chodzi :P

Na początek dali 2 gry na One, wiec wszyscy myśleli, że tak będzie co miesiąc. Nikt nie zwrócił wtedy uwagi na napis mniejszym drukiem (serio :P) że normalnie będzie to 1 nowa gra na One i 2 na X360.

Jeśli idzie o Forzę i GT (T10 i PD) to jedni i drudzy są siebie warci (tu i tu są wyraźne braki rozwoju w pewnych istotnych kwestiach). Plusem Forzy (T10) jest przynajmniej to, że nie mają takich zboczeń jak PD, że wszystkie auta muszą robić sami (przez co jest tak mało premiumów) i nie wypuszczają wersji beta, która dopiero rok po premierze osiąga docelowy poziom (i zawartość).

Opublikowano

Od premiery GT5 minęły cztery lata i generacja konsol, a boty nadal nie mają cyklu dnia i nocy oraz zmiennych warunków pogodowych w swoim flagowym simracerze.

Poczekaj do przyszłorocznej premiery FM6 w niej powinny się znaleźć a wtedy jedynie zostanie ci się przyczepić do wyglądu widowni bo do niczego innego nie będziesz mógł , jeśli jednak nie to będzie beka z T10 że nie dali rady zrobić tego co PG ;)

Jak Yamauchi pokaże GT7, to niektórym kapcie z wrażenia pospadają.

Masz rację spadną tyle że ze śmiechu jeśli będzie to poziom 5/6.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Sony niczym Robin Hood zabrało bogatym (PS3 - roczne gry) i dało biednym (PS4).

#sonytakiedobre

;)

Dziwne, że tego Mendrek nie skomentuje, jak wiadomo ma tylko PS3 i w tej sytuacji Sony go ograbiło z dodatkowych gier :P

gier rocznych i tak nie zmieniali od dluzszego czasu, mieli to zrobic na poczatku badz pod koniec zeszlego roku i tez cisza - 2 gry co miesiac na wszytskie platformy jest oferta znacznie korzystniejsza.

Edytowane przez easye

Opublikowano

W sumie, to dobrze, ze sa indyki na next genach, inaczej to by sie ms z sony juz wystrzelalo z amunicji

Edytowane przez Ferris71

Opublikowano

Który bot stworzył najwięcej kont na facebooku?

Opublikowano

Który bot stworzył najwięcej kont na facebooku?

Myślę że Don
Opublikowano

Spytał się ziomek kupujący grę na konsolę, której nie ma żeby przycebulić drugą darmową grę :P

Daleko mi do czoła stawki :)

Opublikowano

So, I'm currently playing the game. Watched the introduction cutscene and it was running at a nauseating 60fps.

the current generation consoles ps3/360 version [30fps] has more awesome cinematic feeling to it, while the next Gen feels like a game running on an emulator with a speed hack.

it would be awesome if kojipro releases an update for 30fps mode for cut scenes.

http://neogaf.com/forum/showthread.php?t=783849

wat ?

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Konsolomaniaki i ich cinematic framerate xD. Dobrze zrobione gry (czyli takie, które mają 60fps) powinny mieć jakiś "potato mode" żeby ślepcy mogli grać w upośledzoną, "filmową" wersję gry. Tak to jak jacyś kretyni piszą po forach i spece od researchu robią sobie w notatkach: "więcej świecidełek = konsolomaniak zadowolony, więcej klatek = konsolomaniak zadowolony".

@up

Czy nazywanie rzeczy po imieniu to byłoby obrażanie? Dostałbym warna za coś takiego?

Opublikowano

ale on piszę o przerywniku filmowym, a nie o rozgrywce przecież. prawdziwy kinomaniak powie ci, że 24 klatki > 60 klatek.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

No obejrz hobbita w 48 i w 24 fpsach, a zrozumiesz o co mu chodzi.

gra (cutscenka tez) ≠ film

Poza tym ogladalem, bylo "inaczej", ale to tylko i wylacznie dlatego ze przez cale zycie ogladalem filmy w 24 i nagle sie musialem przestawic na cos nowego, zadnych nudnosci nie mialem. Gry to kompletnie inna para kaloszy.

Jeden typek dobrze to skomentowal:

After years and thousands of posts full that were sarcastically talking about cinematic frame rates and how it makes games better someone actually believed they were genuine.

xD

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Gra to wciąż nie film. Podczas kręcenia filmu każda klatka łapie naturalne rozmycie, kiedy w grach każda klatka teoretycznie renderowana jest jako "czysta" i dopiero jeśli programiści zaprogramują motion-blur to moglibyśmy mówić tutaj o jakiejś filmowości.

Opublikowano

ważne jest jeszcze czy gra kręcona jest kamerą cyfrową czy analogową

Opublikowano

Latwo bedzie zweryfikowac czy koles nawpyerdalal sie PRowego placebo pod tytulem Cinematic Experience czy nie.

Ktos tu mial nudnosci podczas ogladania cutscenek w MGS GZ na PS4/XO ?

Opublikowano

No obejrz hobbita w 48 i w 24 fpsach, a zrozumiesz o co mu chodzi.

gra (cutscenka tez) ≠ film

Poza tym ogladalem, bylo "inaczej", ale to tylko i wylacznie dlatego ze przez cale zycie ogladalem filmy w 24 i nagle sie musialem przestawic na cos nowego, zadnych nudnosci nie mialem. Gry to kompletnie inna para kaloszy.

Jeden typek dobrze to skomentowal:

After years and thousands of posts full that were sarcastically talking about cinematic frame rates and how it makes games better someone actually believed they were genuine.

xD

Zdanie mam takie samo, gry to nie film, po prostu wyjaśniłem o co mu chodzi :)

Opublikowano

W sumie zabawne, że YouTube będzie wkrótce oferował możliwość wrzucania filmów w 60fps, a praktycznie 3/4 materiałów z gier "next genowych" w ogóle tego ficzera nie wykorzysta...

Pomijając oczywiście przekręty typu gameplay odpalony na PC, ale reklamowany jako multiplatforma.

Ach ten cinematic experience...

Opublikowano

Ciekaw jestem czy to takie samo 60 FPS jak te Full HD na YT :P

Opublikowano

Specjalnie dla konsolowców będzie smooth 30-60fps. :sorcerer:

Opublikowano

Albo "rock solid 30-60 fps" :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.