Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tak, w dobre gry sie gra, niekonieczne jest spuszczanie sie nad nimi na forum.

Liczba stron nie jest wyznacznikiem niczego, czesto lwia czesc postow to te pisane na fali hype'u z setkami gifow, gdy mydli nam sie oczy obietnicami developera i bullshotami. Jako przyklad niech posluzy temat o Killzone 2.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

nie twierdze że jest to dokładny miernik, ale jednak żadna chujowizna nie ma 200 stron tematu, a jednocześnie żadne GOTY nie poprzestaje na kilku stronach,

podajcie mi jedną gre która ma na forum zaledwie kilku stronicowy temat która jest lepsza od gier które mają kilkaset stron (i niech nikt nie sugeruje że battlefield to crap, bo jak sie w jaką gre gra cały rok to nie może być crap nawet jeśli sie komuś bugi nie podobają - i nie mówie o sobie bo ja nie grałem rok ale jest sporo ludzi która caly czas gra i dlatego produkują dużo stron a to też świadczy na plus o grze)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Zelda Ocarina of Time

( nie ma nawet wlasnego tematu :o )

Edytowane przez asax

Opublikowano

Zelda Ocarina of Time

to remake na konsole którą ma 5 osób na forum, a oryginał wyszadł jak 90% forumowiczów uczyło sie korzystac z nocnika, to nie jest miarodajny przykład i niczego nie dowodzi

The world ends with you 6 stron, cudowna gra.

no najwyraźniej nie aż tak cudowna dla ogółu jak dla ciebie

ja też moge wam podać przykład gry która jest moją ulubioną a gdyby nie ja to temat o niej miał by pare stron zamiast 500, ale tu nie chodzi o osobiste preferencje tylko o ogólny wyznacznik

nigdy nie pisałem że gra która ma kilka stron nie może sie komuś podobać, jest masa gier które mają swoich (niewielu) zagorzałych fanów mimo że nikt inny na nie nie zwraca uwagi, ale to nie o to chodzi, wiem o tym dobrze bo moja ulubiona seria w europie nie interesuje nikogo

ilość postów uważam za ogólnikowy przybliżony wyznacznik fajności gry (czasem poprzez fajność można rozumieć jej długowieczność, ale zarazem żadna bryndza nie jest raczej długowieczna. zarazem żadna gra którą sie przechodzi w 3 godziny nie nabije 100 stron bo nawet jeśli jest najcudowniejsza na świecie to ludzie ją przejdą w 3 godziny i nie będą o niej wiecznie gadać)

i podkreślam - nie traktuje tego w kategoriach "gra co ma 5 stron jest lepsza od gry co ma 3 strony" mówie tu o ogromnych liczbach - jeśli jakaś gra zdołała nabić 100-200 stron albo i więcej to poprostu coś w niej musi być, bo o gównie nikt by tyle nie gadał. a w drugą strone - jeśli ma kilka stron to nie musi odrazu być crapem ale warto sie zastanowić co jest  z nią nie tak że tak mało ludzi sie nią interesuje

mam nadzieje że wyjaśniłem co konkretnie miałem na myśli, bo widze że próbujecie to tylko spłycić i wyśmiać.. cóż mój limit postów w CW na ten miesiąc został wyczerpany więc narka

Brave-Haters-gonna-hate.gif

Edytowane przez Yano

Opublikowano

yano, ale wiesz że tak realnie gdyby sprzątnąć te tematy, wywalić hype, jednolinijkowce, gify, obrazki, aktualizacje statusu zamówienia, spusty i inne śmieci to każdy temat dałoby się wykastrować do kilku stron? łapie twój przekaz i że to nie jest dokładny miernik, bo to jest żaden miernik.

Opublikowano

Czy Wy gadacie o jakiejś urojonej zależności pomiędzy długością tematu, a jakością gry? :P

Opublikowano

Czy Wy gadacie o jakiejś urojonej zależności pomiędzy długością tematu, a jakością gry? :P

To tylko teoria Yano, nic wielkiego ;)

Opublikowano

gdyby sprzątnąć te tematy, wywalić hype, jednolinijkowce, gify, obrazki, aktualizacje statusu zamówienia, spusty i inne śmieci

a czy jakaś słaba gra zawiera w sobie te wymienione przez Ciebie rzeczy?

to co wymieniłeś dotyczy dobrych gier, a czy są realnie dobre czy przehajpowane można sprawdzić porównując ile stron zostało naprodukowane przed premierą a ile po, wystarczy przejrzeć taki temat i widać że gra sie okazała wielką wydmuszką 

Opublikowano

Wychodzi na to że Console Wars jest lepsze niż całe forum.

Opublikowano

Czyli jednak destiny jest lepsze od twewy, najs xD

pewnie wiele osób ci tak powie, twewy to specyficzna gra i możesz być jej wielkim fanem ale nie wiem jak dużo osób byś zebrał twierdzących że jest to lepsza gra niż wszelkie ostatnie GOTY

ja do niej nic nie mam ale wybrałeś coś tak nietypowego że no poprostu świata tym nie zawojujesz

Wychodzi na to że Console Wars jest lepsze niż całe forum.

CW to nie gra, chociaż powinna taka powstać ;)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Spójrzcie na to z tej strony:

Tu nie chodzi o ilość postow w temacie. Tu chodzi o TREŚĆ. Jest różnica między dziesięcioma postami pt. " - Dzialajo już serwery?? - Nie. - Aha... A teras??", a postami w których trwa dyskusja nad tytułem, taktykami jak ubić bossa i tak dalej. Polecam temat Dark Souls, gry wydanej w 2011. Temat liczy sobie 185 podstron i dalej jest aktywny. To o czymś świadczy.

Opublikowano

To o czymś świadczy.

no dokładnie właśnie to chce powiedzieć

czy jest jakiś temat o grze z 2011 w której nie działały serwery? może jest gdzieś na dnie spowity pajęczynami, bo o takiej grze nikt długo nie pogada, bo ile można czekać aż serwery wstaną? pare wkurzonych postów poleci i gra wyląduje na allegro

Edytowane przez Yano

Opublikowano

W Driveclubie serwery nie działają półtora miesiąca, a ludzie jakoś piszą w temacie  :scratch_one-s_head:

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Drivecrap wiecej stron niz ktorakolwiek forza, takze sorry bracia xboci, ale czas przeskoczyc do obozu niebieskich :/ dobrze, ze nie dalem sie zmylic recenzjom i Yano otworzyl mi oczy.

Opublikowano

Drivecrap wiecej stron niz ktorakolwiek forza, takze sorry bracia xboci, ale czas przeskoczyc do obozu niebieskich :/ dobrze, ze nie dalem sie zmylic recenzjom i Yano otworzyl mi oczy.

Też muszę, nie miałbym problemu z grami, bo tam tylko 3 na tym PlayStation 4, to ograłbym jedną na miesiąc - jaka oszczędność czasu i pieniędzy.

Sony dba o portfele graczy!

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Ja myślę że piszą tyle w temacie bo gra nie działa jak należy. Gdyby forza na premierę nie działała to by miała 2 razy więcej postów w temacie. No ale jak coś działa to się gra a nie pisze na forum;)

Opublikowano

Asax, wpuściłeś krakena do cw :(

Opublikowano

Tyle nienawiści w waszych postach, kiedy my sie bardzo cieszymy ze po 10 miesiącach dają wam 3 gry,w sumie to jedna ekskluzywna z przesłankami francuskiego Amazona ze i ona straci status ekskluzywności.

Nie wiem o co wam chodzi, ja będąc na waszym miejscu w obliczu takiej sytuacji to tez wylewałbym radość w każdym poście i temacie, co więcej ukończyłbym SO przynajmniej 6x, w szczególności mając na uwadze ze pomijając indyka Ori to kolejny ex na Xboxa wyjdzie dopiero gdzieś we wrześniu przyszłego roku.

Opublikowano

Końcówka 2014 to najlepsz moment na kupno Playstation 4. Naprawdę będzie i już jest w co grać, nadkonsola się rozkręca i wszystko jest na dobrej drodze. Jestem spokojny o markę, a w grudniu kolejne zapowiedzi. Boty się śmieją, że ciągle czekamy ale my mamy na co czekać. Toczą bekę bo premiera przesunięta o miesiąć. Takie problemy akurat dotyczą każdej plarformy, a jeśli chodzi o bloodborne to nie ma opcji by ta produkcja była nieudana. W the order natomiast będzie mnóstwo wspaniałego klimatu. W LBP mnóstwo zabawy. To co wyszło do tej pory to tylko taka rozgrzewka przed potężnym startem i pięknym zwycięstwem. Jak jeszcze pojawią się jakieś pożąðne wyścigi na tej platformie to już będzie perfekcyjnie. Boże jak dobrze, że wybrałem PS4.

Opublikowano

Kupić konsole, by czekać na zapowiedzi gier.

Fu.ck logic.

Opublikowano

Napisałem przecież, że już jest w co grać i jest na co czekać i miałem tu na myśli czekanie na premiry zapowiedzianych już tytułów, a nie czekanie na zapowiedzi. To dosyć prosty tekst i samodzielna interpretacja nie powinna wyjść poza poziom szkoły podstawowej, no ale pomogłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.