Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie no, wiadomo, tylko sony zaskakuje nowymi ip na wysokim poziomie. Poki co knack i driveklap, 2 goty gierki, ciekawe czy the order wyskoczy poza 70% na metacritic.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

niektore boty w bronieniu xone osiagnely juz dawno poziom mendrka jesli chodzi o merytoryke i podwojne standardy

jak rak branzy robi tak wygladajacego middlegena i to w stalych 30fps to az strach sie bac co sie bedzie dzialo jak juz na calego zacznie sie pisanie gier pod nowe silniki i studia wewnetrzne:

farcry4_20141115211712arsc.jpg

farcry4_2014111521204y9qrm.jpg

farcry4_201411161608016ud1.jpg

15817883375_100d06d48b_o.png

15632473118_016968d5c6_o.png

Opublikowano

najlepsze jest to, ze na zywo wyglada to i tak znacznie lepiej!

Opublikowano

Czyli pomijając remastery, to multiplatformowy fps (który jest też na past genach) od Ubi póki co najlepszą grą na PS4?

Waiting hurts...

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

niektore boty w bronieniu xone osiagnely juz dawno poziom mendrka jesli chodzi o merytoryke i podwojne standardy

jak rak branzy robi tak wygladajacego middlegena i to w stalych 30fps to az strach sie bac co sie bedzie dzialo jak juz na calego zacznie sie pisanie gier pod nowe silniki i studia wewnetrzne:

Aha czyli dobra gra = ładna grafika. Ok już wiem dlaczego się tak wzbraniasz się przed zakupem WiiU i skończyłeś z pszrotem.

Opublikowano

A Tobie standardowo co nie pasuje w tej grze ? Fabula, gunplay, klimat, misje sa swietne.

Edytowane przez easye

Opublikowano

a czy ja napisalem ze to dobra gra? jeszcze w nia nawet nie gralem, na razie oceniem jedynie grafike na podstawie screenow co przeciez napisalem :/

a ty bluber masz wiiu? bo z tego co kojarze to na razie w ogole nie masz next gena

Opublikowano

To chyba jakas plaga na forum - juz nawet Mendrek przestal sie wypowiadac, teraz zastepuja go osoby pokroju Bluber, Zdunek, Donsterydo - wszyscy maja najwiecej do powiedzenia na temat gier, w ktore nie grali, na platformach, ktorych nie maja. Rozni ich wiecznie tylko ton wypowiedzi - dla jedneych "nie trzeba dotykac (pipi) by wiedziec ze to (pipi)", innych wszytskie gry MS po prostu mega interesuja, do tego stopnia, ze pisza o nich godzinami na roznych forach, choc konsole planuja kupic za 2 lata...

Edytowane przez easye

Opublikowano

ale Wy nawet nie próbujcie przekonywać blubiego do FC4 skoro FC3 uznaje za gów.no obesrane

Opublikowano

No niestety - FC 4 w niczym nie przypomina:

fez.png

Ale jak ktos lubi FPSy, z otwartym swiatem to wsiaknie od razu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak easye, ja najwięcej rozpisuję się na temat gier których nie mam XD

Ty wcale nie piszesz jakie to niby kosmiczne lagi są w Halo, jak to niby MM w ogóle nie działa i inne kwiatki na temat pozostałych gier z Xone. Wcale się miesiącami nie ciskałeś jaki to TF jest słaby i nikt na Xone nie gra.

Jaki żal :)

Opublikowano

A Tobie standardowo co nie pasuje w tej grze ? Fabula, gunplay, klimat, misje sa swietne.

lol nic nie napisałem o far craju 4 a ten już, nie grałem to nie wiem, ale skoro to jest Far Cry 3,5 to dla mnie będzie gó.wnem obesranym i nie mam zmiaru tego tykać.

Opublikowano

Dla mnie fez to (pipi) obesrane i gitara. :reggie:

Opublikowano

Tak to wlasnie jest z klapami, mozna im rzucac co rok czy dwa to samo i wszyscy zadowoleni.

Skisłem, a to nie wy w kółko jaracie się Halo, Forzą i Gyrosami? Zresztą w tym roku łyknęliście po raz 4 już wydaną pierwsza część Halo. Przypominam, Halo CE ogramy na Xboxie, PC, X360 i Łoniaku.

Easye dla ciebie odkąd kupileś ps4 wszystko od MS jest słabe więc wiesz ^^

No popatrz, dla takiego Maciomaniaka też, a jeszcze jakiś czas temu zachwycał się Drugim Synem żeby teraz pisać, że to (pipi).

Opublikowano

Ten rok to rok beki z plejstejszyn.

sunset overdrive > infamous 3

project spark > lbp 10

horizon 2 > driveklap

Titanfall, D4, Ori, Disney Fantasia > nic

Bardzo subiektywne opinie, chyba ze opierasz sie na cyferkach.

Opublikowano

Easye dla ciebie odkąd kupileś ps4 wszystko od MS jest słabe więc wiesz ^^

No popatrz, dla takiego Maciomaniaka też, a jeszcze jakiś czas temu zachwycał się Drugim Synem żeby teraz pisać, że to (pipi).

Tylko osioł nie zmienia zdania.

Opublikowano

Far cry 3 był poprawną grą ale szczerze powiedziawszy tonęła w schematach a misje główne były tak chuyowe że żadnej nie pamiętam, nawet nie wiem czemu dobrze wspominam tę gierkę.  :reggie:

Opublikowano

Ten rok to rok beki z plejstejszyn.

sunset overdrive > infamous 3

project spark > lbp 10

horizon 2 > driveklap

Titanfall, D4, Ori, Disney Fantasia > nic

Bardzo subiektywne opinie, chyba ze opierasz sie na cyferkach.
Akurat cyferki, to raczej domena klapków. Zdaje się, że to oni mają w zakładkach i na pulpitach poustawiane linki do MC, by co chwilę sprawdzać i wklejać na forum celem usprawiedliwienia obes.raności PS4.
Opublikowano

nawet nie wiem czemu dobrze wspominam tę gierkę.  :reggie:

haluny po grzybach w jaskini i zabawa a'la predator z lamami w obozach?

u mnie właśnie przez to dobrze wspominam i wezmę też 4

Opublikowano

Akurat cyferki, to raczej domena klapków. Zdaje się, że to oni mają w zakładkach i na pulpitach poustawiane linki do MC, by co chwilę sprawdzać i wklejać na forum celem usprawiedliwienia obes.raności PS4.

Przypomnij mi w takim razie kto tu się ostatnio jarał dobrymi ocenami FH2 i słabymi DC, przypomnij mi również kto tu się jarał tym, że SO zbiera trochę lepsze oceny od inFamous'a. Bo chyba nie klapki.

Opublikowano

Nie wiem. Nie ja kolego.

Osobiście, to jaram się grami po ich zakupie jak już, a nie ich ocenami, w dodatku moment po premierze. Oceny traktuję tylko jako dodatek do opinii przed zakupem danej gry.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

To chyba jakas plaga na forum - juz nawet Mendrek przestal sie wypowiadac, teraz zastepuja go osoby pokroju Bluber, Zdunek, Donsterydo - wszyscy maja najwiecej do powiedzenia na temat gier, w ktore nie grali, na platformach, ktorych nie maja. Rozni ich wiecznie tylko ton wypowiedzi - dla jedneych "nie trzeba dotykac (pipi) by wiedziec ze to (pipi)", innych wszytskie gry MS po prostu mega interesuja, do tego stopnia, ze pisza o nich godzinami na roznych forach, choc konsole planuja kupic za 2 lata...

easye jesteś mistrzem, jechać pesa co roku w dedykowanych tematach to potrafiłeś a sam

Trudno tez dobrze grac odpalajac 2 raz PESa od 2007r :teehee:

Albo twoj legendarny już zwrot do obozu sony a wczesniej taki wojownik ms byłeś

Nie koloryzuje. Fakt jest taki ze majac 2 konsole 95% wolnego czasu spedzalem przy Xie. Sprzedalem swojemu wspolokatorowi PS3, ktory mial X'a i wiesz co ? Skonczyl GOW, Uncharted i opchnal dalej. Kumplowi posul sie X, zainwestowal w PS3. Przyszedl do mnie, zobaczyl FIFE 11, ktora wygladala 2 razy lepiej. Pogral troche z randomami, z kumplami nawet nie mogl pokomentowac meczy i wrocil do X'a. Kolejnym faktem jest to, ze niemal wszyscy moi znajomi, ktorzy posiadaja 2 konsole bez wachania powiedza, ze lepsza dla nich jest X, pomimo, ze ma mniej exow. No i widzisz, ja w zyciu bym nie oddal sieciowego Halo 4 nawet za Kratosa. Przejde z checial, pozycze od kumpla konsole, ukoncze, moze nawet 2 razy ale pozniej juz wiecej do tego tytulu nie wroce. W HALO 4 bede katowal do poki nie wyjdzie kolejna generacja. To jest wlasnie roznica w exach miedzy dwoma firmami.

Oczywiscie nie zmiania to faktu, ze GOW i Uncharted 2 to dla mnie dwie z najlepszych gier w jakie gralem w zyciu. Ale niektorzy tutaj naprawde trzepial sie takimi tytulami, ktorych nawet nie dalem rady ukonczyc, bo to exclusive ! Bez kitu, niejedna multiplatforma daje wiecej fanu niz tytuly czasami tutaj wymieniane...

http://www.psxextreme.info/topic/97315-console-wars-3de/page-405?do=findComment&comment=2616998

Nope - wyszla przeciez Forza 4 i Horizon, Gearsy 3 i HALO 4. To wciaz najlepsze gry w swoim gatunku, ale Ciebie pewnie nie interesuja ^^

^^ XD

Masz naprawdę siano w glowie. Twoj PS3 z TLOU nie zmieni nagle historii. Xbox 1 miał jedne z najlepszych exow, dlatego mimo ogromnego hejtu na ta konsola zyskala ogromna popularność. Obronila się wlasnie grami, sam z glowy mogę Ci wymienić pare szpil, których na próżno było szukac gdzie indziej z rewelacyjna jak na tamte czasy grafa (nawet pececiarze w 2001 roku nadzwic się nie mogli jak wygladal Dead Or Alive 3), a od MS wtedy dostałem takie szpile jak Project Gotham Racing, Rallisport Challenge 2, Ninja Gaiden, Kung Fu Chaos, Jet Set Radio Future, HALO, Forza Motorsport, Fable, Dead or Alive 3, APEX, Otogi 2, Tao Feng,

nowy Tony Hawk, seria Tom Clancy (Ghost Recon 2 i 3 byl chyba wtedy exem), Jade Empire, Oddword, Unreal nowy, Tony Hawk 2ka i wiele wiele innych, ktore pewnie wylecialy mi z glowy.

ahaha

ale (pipi)icie farmazony. Tak, teraz wmawiajcie sobie ze Sony wydawalo super sprzęty, ze znakomita infrastruktura i spolecznoscia, tylko fani Xboxow sa hejterami !

Rozumiem PSX'a, Ps2 (gdzie nie było w ogole online), Xbox w swoim czasie dlatego był dla mnie numerem jeden bo sesja w HALO Online, DOA, PES, czy PGR - spolecznosc i rywalizacja przebijaly dla mnie wszystkie ukończone single, no i grafika wtedy przebijala wszytsko co było dostępne na rynku.

Ciekaw jestem ilu tutaj jest sonoklapow, co z kolei cale zycie spędzili przy jednej marce i do tej pory nie maja zadnego porównania miedzy konsolami. Już nie mowie, o wyśmiewanym wszędzie Nintendo, ale ze 100 stron wcześniej czesc specow nie kojarzylo zadnej gry z biblioteki 1 Xboxa i w swoim czasie jaralo się (pipi)owym Killzonem z botami na PS2 gdy na rynku było dostępne HALO z rozgrywka sieciowa.

Zreszta jak moglo być inaczej, jak jeszcze pod koniec zywota PS2 Sony twierdzilo, ze  granie online nie jest az tak istote, gdy MS już zarabial gruby hajs na samych abonamentach.

Mam nadzieje, ze PS4 zaskoczy mnie przede wszystkim swietna infrastruktura sieciowa i spolecznoscia, bo po sobie widze jakie to w dzisiejszych czasach jest ważne, bo do dzisiaj nie oddałbym Xboxa 360 z Xbox Live (nawet z brakiem exclusivnych gier) za PS3, tylko przez to, ze sama konsola w sobie JEST Z(pipi)ANA, a wystarcza 2 dobre multiptaformy bym dana konsole kupil. Sentymentow zas do danej marki nie mam zadnych, milo się wspomina, ale nie będę szedł do sklepu jak niektórzy po konsole, która "na bank jest lepsza, bo plejstejszyn !"

ale nagle easye przemienia się w bestię zwaną klapersem

skonczcie z tym brakiem gier. Aktualnie mam u siebie Killzona, BF4, FIFE 14, NBA 2K i Resogun.

Jakim trzeba byc nolifem by te szpile przejsc w 10 dni i napierdalac ze nie ma w co grac.

Rozumiem, jak ktos nie lubi gier sportowych, fpsow, ale to nie jest rownoznaczne z tym - ZE NIE MA GIER.

Jest Forza na inym nextgenie, NFS nowy, zaraz bedzie Drive Club - "nie lubie samochodowek - NIE MA gier!"

W dupach sie poprzewracalo.

Dlaczego poóźnienie Xbox One to błogosławieństwo ?

najlepiej jakby za 5 lat zrobili premierę. Mnóstwo gier za 1/3 ceny, nowa wersja konsoli z większym dyskiem. Albo niech nie robią jej wcale! Za granicą już pierwsze sztuki do serwisu poszły, my nie mamy takiego problemu. LOOOOOL

Czekam na kolejne super artykuły - o tym jak mamy polewkę rynku niemieckiego. "Frajerzy mają już XBOX ONE"

Beka z Baronów Xboxa.

Napisano 11 grudzień 2013 - 10:43

xD

Jak dla mnie Sony wykonalo kawal dobrej roboty !

Mazzeo - biblioteka PS3 zawsze była lepsza - zawsze, pewnie przez to, ze Ms to w zasadzie 3 gry - przez cale 8 lat katowane wzdluz i wszerz.

2 temat - nadrabiam wlasnie pare exow z PS3 i tak sie zastanawiam, ze na tej generacji MS zostanie calkowicie zdetronizowany.

Graficznie konsola slabsza, wszytskie multiplatformy gorsze, Sony zapowiada, ze znowu kase laduje w jeszcze wieksza biblioteke gier niz na poprzedniej generacji, niedlugo wychodzi kolejny exclusive na konsole MS - gra ktora graficznie wyglada jak COD Pies a i tak dziala w 720p

Dla mnie BF 4 to obok FIFY i NFS jedna z najlepszych gier na PS4

:banderas:

na Gearsach mozemy postawic krzyzyk...

nie ma szans by byly lepsze, niz 2 ostatnie nudne czesci,

Mnie tez Infamous w końcu wciagnal - szkoda, ze dopiero za 2gim razem. Gdy się pozna cala gre, mechanikę to nawet przyjemnie jest zaliczyć 2 podejście - szczególnie po zlej stronie mocy.Pierwsze przejście było o wiele nudniejsze.

a zagram drugi raz może mi się spodoba :teehee:

Tak mnie hejtuje, że nie gralem czegoś a typ sam po gifach skreśla exa na one

Jaranie SO jest dla mnie jeszcze gorsze niż podjarka Infamousem. No nizej upaść nie można.

Ta gra nawet na gifach się lepiej prezentuje niż podczas rozgrywki, gdzie nie ma do zaoferowania totalnie nic.

no ale Twój gust na szczęście jest w mniejszości - wystarczy wejść na jakikolwiek portal, metacritics, czy inna strone, by zobaczyć, ze "szroty" nawet od graczy dostają 9teczki, a Twój Ryse, ledwo 5 przekracza

oho na metacriticu oceniamy gierki :oh_you:

mistrz post o destiny

Rozmachem Destiny przebije HALO - juz nie mowie o otwartosci swiata, eksploracji, rozwoju postaci, ilosci uzbrojenia - sama alpha wyglada jak jakies MMO, design i klimat rozwala, a Bungie widac doskonale wie co robi - tworzy nowa potezna marke, ktora ma zamiar sprzedawac przez najblizsze lata!

:dog:

o jezu co ja sie pośmiałem to moje :obama:

Opublikowano

Okrutna bomba prawdy.

Przepraszałbym sam siebie na Twoim miejscu easye.

Opublikowano

Nawet nie wiem jak sie odniesc, bo nie wiem gdzie zmienilem zdanie ?

PESa mialem kazdego, tyle ze odpalalem na 2 h i okazywal sie takim (pipi), ze nawet przez mysl mi nie przeszlo, zeby to kupowac, tymbardziej trenowac. Piszac nie odpalalem mialem na mysli normalnego grania z ludmzi w sieci, zreszta przez ostatnie lata i tak sie nie dalo :teehee:  Widzisz roznice ? No i gdzie tutaj mijam sie z prawda ? od zawsze 95% czasu spedzam z multiplatformami ? Zawsze stawialem Xboxa 360 przed PS3 przez multiplatformy. Od zawsze zas powtarzam,ze jezeli chodzi o single to biblioteka PS3 nisczyla.

FIFA 11 wygladala jak (pipi)(pipi) w 720p na Ps3, wymienilem na wersje 360 - teraz kupilem PS4, by nie grac w PESa w 720 na Onie. 360tke takze kupilem na poczatku przez lepsze multiplatformy i ich roznice w grafice. :sorcerer:  

Co do braku gier ktore podkresliles i DriveClubie - no dokladnie 2 strony temu napisalem dokladnie to samo? Wyszla gra ktora nie powala, ale nie jest crapem, jak tutaj ludzie probuja innym wmawiac, ale konsoli dla niej bym na pewno nie kupil!

Cytujesz moje wypowiedzi o exach z PS3 - dokladnie to samo napisalem 2 strony temu na temat exow z Xbona. Ludzie trzepia do exclusivowow, ktorych nawet teraz przy wysypie paru multiplatform juz nikt nie pamieta. Dobre exy na oby nextgenach mozna policzyc na palcach jednej reki.

No i te cytaty bez dat. "Dla mnie BF 4 to obok FIFY i NFS jedna z najlepszych gier na PS4"

No trudno by bylo inaczej jak pisalem to pewnie miesiac po premierze konsoli, a przeciez dla nich kupilem nextgena...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tylko osioł nie zmienia zdania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.