Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

zoKCTIR.gif

HUEHUEHUE

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No nie sądziłem, że ktoś będzie szukał plusów w mniejszej ilości trawy w GTA na XO...:D

Opublikowano

Na dwóch górkach w GTA V na Xone jest taka sraka:

3025_original.jpg

Natomiast normalnie w innych miejscach wygląda to tak:

3124_original.jpg

:banderas::kaz::obama:

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

CWOFF

Panowie, nie mam pojęcia o programowaniu wcale, ale to nie jest tak ze gry robią sie co raz bardziej zaawansowane, przez co pisanie kodu do Far Cry jest bardziej złożone niz gry pisanej pod PSX a to na logikę przekłada sie na więcej zgrzytów i powstawanie bugow?

CWON

CW off-topic:

Kodowanie zawsze będzie narażone na bugi, betatesterzy rzadko wszystko wyłapią, dlatego nie ma gier wolnych od bugów (swoją drogą na psx było też sporo gier z bugami, które zawstydzają dzisiejsze). Terminy gonią poza tym. Opóźnienie kilkumiesięczne to spora suma, szczególnie gdy team duży.

Nie zgodzę się za to, że pisanie gier na psx było łatwiejsze, było mniej więcej porównywalne z tym dzisiejszym.  (Ps2 było trudniejsze, o ps3 lepiej nie wspominać).

Teraz gry są dużo większe po prostu, więcej assetów, npc itd. pod tym względem różnią się przedewszystkim  Kiedyś większe gry były narażone na to samo. Buggerfall to idealny przykład (no ale z drugiej strony Bethesda to tytanami programowania nigdy niebyli). Pierwsze Hitmany też sporo za uszami miały (clliping, zapadanie się w podłoże etc.)  O pierwszych GTA 3D nie wspominając.

end OT.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Maciu, nigdy nie wiesz czy w ten drugiej miejscowce na PS4 nie przeplywa Amazonka.

Opublikowano

Maciu, nigdy nie wiesz czy w ten drugiej miejscowce na PS4 nie przeplywa Amazonka.

No nie :/

A teraz jeszcze znalazłem w sieci taki zapisek:

(...) remastered version of Rokstar’s best-selling video game looks like while running on the PlayStation 4 and Xbox One consoles. Initial analysis shows that while both the game performs very similarly on the consoles, though there are some scenes where Xbox One version takes the lead with better level of detail and lighting.

:kaz:

Jakieś brednie :/

Opublikowano

3124_original.jpg

a normalnie w wersji PS4 wygląda to tak:

Uncharted-4-A-Thiefs-End-E3-2014.jpg

także z czym do ludzi. 

Opublikowano

Na dwóch górkach w GTA V na Xone jest taka sraka:

3025_original.jpg

3124_original.jpg

:banderas::kaz::obama:

Harm was done i niestety już przeje.bane do końca życie :frog:

Beczka sonowcy-wyścigowcy i już pierwszy Far Cry 4 na PT wylądował :teehee:

Opublikowano

także z czym do ludzi. 

Zgubić się tu można, nic ciekawego :/

Opublikowano

wy sobie zapalcie jakas herbatke na uspokojenie - bo ktos jakas gre sprzedaje, ostatnio przy PES2015 tez byla beka ze falszywy mesjasz od botow i ze "wysypalo ofertami na pchlim" bo pojawily sie 3 (słownie: trzy) oferty: moja (sprzedaje bo wyroslem ze sportowych choc gra super) , kopii zwanej potoczą recenzencka (czyli ktos ma dojscie do takich i chce zarobic) i jeszcze kogos

KOSMOS TRAGEDIA KONIEC SWIATA SWIAT NIE BEDZIE

Opublikowano

także z czym do ludzi.

W dodatku samo się gra...

Nikt póki co nie wspominał, że ND przy przejściu na nową generację zawsze tworzyli nowe IP: PSX - Crash, PS2 - J&D, PS3 - Uncharted, TLoU. To ostatnie wszystko już też na PS4, więc logiczne byłoby pójście właśnie kierunku tej serii. Stąd stwierdzenie, że ciągnięcie dalej Uncharted może być bardziej skokiem na łatwą kasę. Tymbardziej, że ich nowe IP zawsze spotykały się z ciepłym przyjęciem przez graczy, a póki co cisza w temacie.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

także z czym do ludzi.

Ta... Nie to, co Gearsy w singlu, gdzie skacze się od osłony do zasłony i używa dwóch spustów.

Opublikowano

moja (sprzedaje bo wyroslem ze sportowych choc gra super)

Jak można "wyrosnąć" z gier sportowych? Do tej pory było odwrotnie, sami dojrzali faceci z jajami mają na tyle cierpliwości by w to grać i yebać tych wszystkich małolatów.

Opublikowano

fifa nie ma glebi gameplayu, a w pesie mnie za bardzo wnerwia przenikanie pilki - nie mam juz cierpliwosci do tego

Opublikowano

@Maciomaniak

Nie wiem czy ma dokladnie Ficus to co ja na mysli (tak, ja sprzedalem trzecia kopie) ale podobnie - gram 5x w tygodniu na realnym boisku, trzepie na weekend C+ i w tyg. LM/LE, ale pilka konsolowa zwyczajnie przestala mnie bawic. O ile nerdowalem przy ISS/PES czy jezdzilem po Polsce wygrywajac turnieje w FIFE, tak przy nowym PESie i FIFIE stwierdzilem, ze gierki pilkarskie dzieli jeszcze za duza przepasc od chocby zblizenia sie nieco do realnej pilki, zeby w nie grać z pasja. Moze kogos dalej to jara, ale mnie irytuja plastikowe zachowania i mega nierealizm w porownaniu z prawdziwym boiskiem i sytuacjami na nim. Mysle, ze o to tu moze chodzic, a przynajmniej chodzilo w moim przypadku.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

także z czym do ludzi.

Ta... Nie to, co Gearsy w singlu, gdzie skacze się od osłony do zasłony i używa dwóch spustów.

Z tą różnica, że w Uncharted może grać cała rodzinka w niedzielę po obiedzie siedząc na kanapie, a w Gyrosach zakładasz headset i łoisz z trzema postrzeleńcami do 3.52 w nocy.

Wolę tą drugą opcję.

Opublikowano

@Maciomaniak

Nie wiem czy ma dokladnie Ficus to co ja na mysli (tak, ja sprzedalem trzecia kopie) ale podobnie - gram 5x w tygodniu na realnym boisku, trzepie na weekend C+ i w tyg. LM/LE, ale pilka konsolowa zwyczajnie przestala mnie bawic. O ile nerdowalem przy ISS/PES czy jezdzilem po Polsce wygrywajac turnieje w FIFE, tak przy nowym PESie i FIFIE stwierdzilem, ze gierki pilkarskie dzieli jeszcze za duza przepasc od chocby zblizenia sie nieco do realnej pilki, zeby w nie grać z pasja. Moze kogos dalej to jara, ale mnie irytuja plastikowe zachowania i mega nierealizm w porownaniu z prawdziwym boiskiem i sytuacjami na nim. Mysle, ze o to tu moze chodzic, a przynajmniej chodzilo w moim przypadku.

Znam wielu piłkarzy czy osób, które z piłką związały swoje życie, z jedną z nich teraz nawet współpracuje, ale z taką opinią jak ta powyższa spotykam się dopiero pierwszy raz. Zwykle każdy z nich te FIFY/PESy uwielbia po prostu.

Opublikowano

Ja rowniez znam wiele osob grajacych na nizszych i wyzszych poziomach i niektorzy po prostu nie potrafia sie bawic w gierki sportowe, bo denerwuja ich zachowania kompletnie z czapy w porownaniu z boiskowymi i ograniczenia w grze, ktorych na boisku nie ma. Jak widac zależy wszystko.

Druga sprawa to to ile takie osoby na serio graja, bo wielu ludzi pyknie sobie na obozie kilka partyjek, bo maja za darmoszke czy zagra lacznie 3 godz w tygodniu. W takim wymiarze tez sobie moge w PESa nadal grac, ale cenie sobie moje 2 stowki, ktore moge np na FC4 wydać.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

wy sobie zapalcie jakas herbatke na uspokojenie - bo ktos jakas gre sprzedaje, ostatnio przy PES2015 tez byla beka ze falszywy mesjasz od botow i ze "wysypalo ofertami na pchlim" bo pojawily sie 3 (słownie: trzy) oferty: moja (sprzedaje bo wyroslem ze sportowych choc gra super) , kopii zwanej potoczą recenzencka (czyli ktos ma dojscie do takich i chce zarobic) i jeszcze kogos

KOSMOS TRAGEDIA KONIEC SWIATA SWIAT NIE BEDZIE

No, ale pes to fałszywy mesjasz - Dave Czezky tak mówi a on się zna. Zresztą warcholstwo nie doceniające RE4 jeszcze ma czelność pozować za jakiegoś guru sonoklapków tfu.

Tylko xbox tylko wyższa kultura konsolowości :sir:

venqsy.jpg

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Kupiłem świadomie XOne jutro po pracy go odbiore(jeśli sklep nie zyebie dostawy) i mam wyebane na skoszoną trawę w GTAV. 

Tylko xbox.

Opublikowano

Xbox Live dzialal wczoraj jak PSN... az dwa razy sprawdzalem czy przez przypadek nie wlaczylem zlej konsoli. Nie dalo sie ani friendsow zaladowac, ani do gry dolaczyc. Nawet piny nie dzialaly... zreszta azure tez ponoc lezalo i kwiczalo. Cloud my ass

Opublikowano

Ale to była kwestia dwóch-trzech godzin. Siedziałem całą noc, do 6:30 rano i Live się skichał jakoś po 3:00, ale po 5:00 wszystko wróciło do normy :P

Opublikowano

No-life.

Opublikowano

Narzekacie na remastery, a tak się składa, że największym z nich jest xbone. Lekko podrasowana wersja sztucznie uśmierconego x360, której jedyną zaletą, jakiej można się na siłę doszukać, są wibracje pod spustami pada  :kaz:

Nie wiem co gorsze i bardziej rakotwórcze, wspieranie głupisoftu i ea preorderami czy wywalanie 1700 zł na wibracje pod triggerami.

Opublikowano

Narzekacie na remastery, a tak się składa, że największym z nich jest xbone. Lekko podrasowana wersja sztucznie uśmierconego x360, której jedyną zaletą, jakiej można się na siłę doszukać, są wibracje pod spustami pada  :kaz:

Nie wiem co gorsze i bardziej rakotwórcze, wspieranie głupisoftu i ea preorderami czy wywalanie 1700 zł na wibracje pod triggerami.

stwierdzil chlopak ktory xbone widzial za szybka w saturnie.

Ale to była kwestia dwóch-trzech godzin. Siedziałem całą noc, do 6:30 rano i Live się skichał jakoś po 3:00, ale po 5:00 wszystko wróciło do normy :P

Te 2-3godz wypadly akurat miedzy 7-10pm mojego czasu... nie kazdy moze siedziec cala noc i grac. Serwis ma dzialac 24/7

Edytowane przez Zeratul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.