Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tak. No jak na PC zaczęli sami kombinować i im się to udało to twórcy w końcu udostępnili oficjalną opcję.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

problemy z softem mialem regularnie na ps3 - tam zwiechy, wyrzucanie do menu itp byly na porzadku dziennym, vite mam juz prawie 2 lata - zero zwiech, raz mnie wyrzucilo do menu przy football managerze i pare razy przy olliolli (ale szybko tworcy to zalatali), ps4 - jak dotad ani razu mi sie nie zawiesilo, ani razu tez nie wyrzucilo z gry, gry instaluje super szybko, z neta mi sciaga zawsze pelna predkoscia lacza (mam dobrze ustawiony router i podlaczenie po kablu do konsoli) - nie wiem skad wy bierzecie te miejskie legendy, ze wszystko caly czas nie dziala...fakt, moze nie gram co dziennie po 6h przez to moze mam szczescie do wlaczania konsoli w dobrych godzinach ale za wyjatkiem tragicznych problemow z driveclubem czy pes2015 gdzie gra w singlu mi freezuje od czasu do czasu na ulamek sekundy jak konsole mam podpieta do neta to jakos nie narzekam na psn

Ale komu ty to tłumaczysz? Osobom, którzy PS4 widzieli co najwyżej w sklepie. Kultura pracy PS4, a PS3, to dzień, a noc, o czym wie każdy baron posiadający Nadkonsole.

Opublikowano

jak tam Evil Witchin?

No to tak.

Gra ma swoje minusy

-pasy

-fps na poziomie 30, które często spada, nawet do 20 chyba

Ale nadrabia całą resztą, grafika i muzyka bardzo spoko, klimat fajny. Chociaż nie straszy to jest pewien niepokój.

Całę mięso, czyli gejmplej to poprostu usprawniony RE4 (czyli mistrzostwo świata), zresztą którego duch unosi się gdzieś tam cały czas.

Narazie zrobiłem 6 chapterów z 15 i mam prawie 10 godzin grania, co świetnie rokuje na czas gry.

Mało amunicji i dobre starcia z bossami to następne plusy.

Wstępna ocena 8+/10.

Opublikowano

Przeszedłeś w końcu ten moment gdzie Cie zabijali w tym pokoiku na górze? :D

Opublikowano

Best Remaster

•Grand Theft Auto V - Rockstar Games

•Halo: The Master Chief Collection - 343 Industries/Microsoft

•Pokemon Omega Ruby and Alpha Sapphire - Game Freak/Nintendo

•The Last of Us - Naughty Dog/Sony

•Tomb Raider: Definitive Edition Crystal Dynamics/Square Enix

Ha, od razu sie pochwale jaki ze mnie nostradamus:

W tym roku powstanie kategoria na jakims portalu (click bait) Best Remaster/Remake of the Year, zobaczycie.

Opublikowano

Z roku na rok coraz bardziej żenujące są te szumne nagrody, jeszcze teraz ta kategoria "Best remaster" :sick:

W przypadku rpg to na 99% wygra twór Bioware, tak jak wspomniał UberAdi reszta gierek nie ma szans przy marketingowej machinie EA.Do tego DA to takie januszowe/współczesne podejście do rpg. Podczas gdy takie Divinity czy Wasteland 2 to bardziej ukłon w stronę "starej szkoły" więc ogrom ludków zagłosuje na coś bardziej lekkiego i przyjemnego czyli DA.

Opublikowano

Ciekawe kiedy blacharze ogarną ze PC jest do pracy, a ciagle wyciąganie od nich kasy na pro myszki pro klawiatury pro monitory pro karty graficzne jest gorsze od płatnego online na konsolach.

:yao:

To pocieszanie samego siebie, że głęboko wsadzone prącie Sony nie jest wcale takie niekomfortowe.

I opierasz to na wsadzonym prąciu Nvidii czy Ati?
Opublikowano

Niższa rozdzielczość tekstur, brak ambient occlusion czyli gorsze cieniowanie = lepsza grafika? :yao:  Różnice nie są duże ale jednak są na korzyść PC, biorąc pod uwagę że konsolowa wersja ma lock na 30 klatek to nie rozumiem waszej euforii. O co chodzi jakby?

Polecam ogarnąć te screeny w pełnej rozdziałce a nie na tych sliderach.

Jak można uważać się za konsolowca i mieć takiego mentalnego PCLaba w bani.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Okulista niektórym klapkom potrzebny od zaraz.

No, ale jak niektórzy widzą 60fps na 30fpsowym gifie to :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Bądźcie sprawiedliwi i porównujcie do PS4 a nie do PS3

A ty suteq sie nie odzywaj bo w tej twojej pirackiej wersji na laptopa to pewnie jest gorzej niz na PS3 - ale za FREEEEEE

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Różnice nie są duże ale jednak są na korzyść PC

plus oczywiście standard w grach na PC, nawet pojawiło się oficjalne info o tym na stronach Ubi:

PC Crashes: Some players have been reporting problems loading the game that result in a crash that manifests as a black screen. We have been able to reproduce this internally. While we are just starting to investigate this, our initial findings suggest that this may be the result of the presence of certain peripherals that are causing conflicts. 

Adi ja Cię proszę, Ty odpuść ten temat, Ty spoko chłop jesteś, po co wystawiać się na pośmiewisko. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Przeszedłeś w końcu ten moment gdzie Cie zabijali w tym pokoiku na górze? :D

No jasne, od strzała, tylko musiałem pograć NA TRZEŹWO. Wtedy dreptałem półtorej godziny w jednym miejscu :pawel:

Opublikowano

po co wystawiać się na pośmiewisko.

To samo idzie w drugą stronę.

w stronę XBOXa

zgadzam się

Opublikowano

PC gejming? Dajcie spokój. To było dobre w latach 90tych. Padło tu fajne określenie "konsolowe betony" czy jakoś tak. To chyba miało być obraźliwe. Nic z tego. Jestem dumny z bycia konsolowym betonem. Mam fajne konsolowe gierki i gwarancję że każda mi ruszy. A na konsolowym forum mogę poczytać wrażenia innych z GRY, a nie jej instalacji, czy o niekończącej się liście problemów technicznych i ich rozwiązań. Piękna sprawa.

15472_784365824962216_133602376260548604

Opublikowano

i jeszcze nie zapominaj o nieśmiertelnym "czy mi pójdzie"

Opublikowano

A na konsolowym forum mogę poczytać wrażenia innych z GRY, a nie jej instalacji, czy o niekończącej się liście problemów technicznych i ich rozwiązań. Piękna sprawa.

No piękna sprawa była ale w czasach 6generacji.

Opublikowano

Klapki widze ofensywa na calego i wciaz wspominki z czasow gdy tylko jeden sasiad mial na osiedlu aj bi ema 286 z bursztynowym monitorkiem. I tak chodzili pewnie czasem z tata do niego zobaczyc jak Prince of Persia sie porusza, czy looknac oblezenie zamku w Defender of thr Crown i cali szloci. Oczywiscie dostawali po lapkach jak chcieli myszki dotknac od starego a zly dotyk boli cale zycie stad pewnie ten du.poscisk i usilne proby wyszukiwania jakiejs beki z PCta. Ofcoz jak biedaki sie zabieraja za pisi gejming to nawet ja sie usmiecham z politowaniem. Pytam z czym do ludzi? Tu tylko szlachta i magnaci growego swiata moga zasiadac i ze stolu Lorda gabena ucztowac. A nie jakies zestawy z biedry ktore staly obok ps3 z biblia :reggie:

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Xbox One has smashed the one million sales barrier in the UK, MCV can reveal.

It’s hit this number after out-selling PlayStation 4 for three weeks in a row, UK retailers have told us. The numbers are based on their GfK Chart-Track reports.

The resurgence in Xbox One sales has come on the back of a number of blockbuster game launches, including Sunset Overdrive, Call of Duty: Advanced Warfare and Halo: The Master Chief Collection.

Microsoft has also bolstered its hardware line with a special White Xbox One and a 1TB Call of Duty-branded machine, while retailers have been running a number of promotions.

“We’re seeing fantastic momentum with Xbox One having sold almost 10 million units to retailers worldwide,” said Xbox UK marketing director Harvey Eagle.

“This momentum is reflected in the UK, particularly over the last three weeks, which is extremely encouraging as we approach the Christmas shopping period. People buy consoles to play the best games, and Xbox One is home to the best games. Halo: The Master Chief Collection is one of the highest rated next-gen console games released, Sunset Overdrive is the highest rated new franchise on any next-gen console and Forza Horizon 2 is the highest rated driving game on any next gen console.

"We have an excellent line up of games to look forward to in 2015, including Quantum Break, Fable Legends and of course Halo 5: Guardians. With some great deals to be had on the high street, now really is the best time to be an Xbox One owner.”

Despite its recent sales success, Xbox One still has some way to go before it topples PS4, which shot past 1m UK sales back in September.

The real challenge for Xbox will be whether it can maintain this recent sales momentum during the weeks when it does not have a major exclusive game launch.

Numbers are based on GfK Chart-Track figures and are sold through to consumers.

:banana:

Opublikowano

Dostałem informacyjnego emaila od PS, a tam takie coś:

oGlyipQ.png

No kurrwa :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.