Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

skoro sie nie da grac to mam wyje.bane XDDD

dat bots logic

w sumie to z tego samego powodu klade lache ma xbona

mam wyje.bane, bo nie ma w co grac (i na czym) :)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

skoro sie nie da grac to mam wyje.bane XDDD

dat bots logic

w sumie to z tego samego powodu klade lache ma xbona

mam wyje.bane, bo nie ma w co grac (i na czym) :)

To co kładziesz na PS4? Tam gier nie ma żadnych przecież.

Opublikowano

Macio, jak tam PES 2015 w glorius 720p? Bo widziałem, że kupiłeś.

Od dziś Nadkosnole jeszcze bardziej zajebista dla developerów.

The optimized Physics simulation libraries included in the SDK have also been detailed. A combination of GPU and CPU physical simulations is provided. The CPU is used for simulating objects that require a fine control because they’re involved with the game’s logic. The GPU approach allows for large-scale simulations of objects not directly involved with the game’s logic. Both approaches can be used at the same time.

PS4_SDK_2_27-670x421.jpg?eaa32f

The GPU physics simulation allows for large-scale implementations of rigid bodies, which are normally very costly in processing power. By using the compute shader, it can be made 10 times faster than what a CPU can do.

PS4_SDK_2_28-670x407.jpg?eaa32f

The demo showcased 1,000 rigid bodies simulated with the CPU, while the GPU managed to achieve a higher performance with 10,000. The demo was also repeated with 4,000 yellow ducks.

PS4_SDK_2_29-670x404.jpg?eaa32f

PS4_SDK_2_30-670x398.jpg?eaa32f

PS4_SDK_2_31-670x396.jpg?eaa32f

PS4_SDK_2_32-670x376.jpg?eaa32f

The physics simulation also supports vast spaces, allowing the use in open world games, and continuous collision detection, calculating collisions even after the moment of the collision itself.

PS4_SDK_2_33-670x397.jpg?eaa32f

The GPU of the PS4 is able to perform this kind of task because it can execute general purpose computing. On the other hand, this wasn’t possible for the GPU of the PS3, that had to use the Cell’s SPUs for the purpose. This is enhanced by the unified memory of the PS4, which is all very fast due to the use of GDDR5. This is one of the strong points of the PS4 according to the presenter (Sony Computer Entertainment SVP Technology Platform Yutaka Teiji).

PS4_SDK_2_34-670x417.jpg?eaa32f

Since the CPU and GPU share the virtual memory space, it’s also possible to easily pass data between the two. This allows to make GPU and CPU physics simulations work together with no issue.

Finally, the PSVR speech recognition library has been made available to developer. It’s the same software used by the new and much improved voice recognition system that came with firmware 2.0.

The engine recognizes and defines words in a format called “Grammar,” and returns them as input. The SDK also included tools to create new definitions and supports seven different languages.

PS4_SDK_2_35fixed-670x389.jpg?eaa32f

That’s quite a lot of interesting tech introduced all at once. It’ll definitely be interesting to see how developers will make use of all those shiny toys in the future.

The ability for developers to use the new voice recognition software is especially interesting, considering that it improved the previous implementation considerably. It’d be nice to be able to reliably control gameplay with voice controls on Sony’s console.

reszta

http://www.dualshockers.com/2014/11/23/ps4-sdk-2-0-revealed-includes-a-lot-of-interesting-new-tech-and-features-game-developers-can-use/

Ciekawe jak EDGE dostanie więcej czasu i podkręci co nieco w sprzęcie z Królestwa Niebieskiego.

:fsg:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Serio, jak widzę posty Daddiego to naprawdę jest mi go żal, nie mam ochoty ich czytać, a co dopiero odpisywać, bo w sumie na co tu odpisywać? Jeszcze bardziej żal mi osób, które plusują te jego wypociny na poziomie 6 letniego dziecka (nie wiem czy nie obraziłem 6 letnie dzieci).

Ty to chyba chciałbyś być takim drugim Daddym, ale po stronie klapków, co? Niestety nie dla psa kiełbasa ;)

bez takich pocisków w moją stronę, yeti przeszedł załamanie nerwowe przez to że wybrał pshita4 bez gier i przyszłości....rezygnując na 8 lat z kieszonkowego i się męczy   :)  

dobra ale wrócimy do ważnych spraw:

2446458-7072520291-thief.gif

2360364-1382228_436496209795760_18436138

14111208374253823.gif

ihrijghdqxM3C.gif

ib2oi1LrWrikmU.gif

Do tego płynniejszy COD, Evolve i masa innych gier. Złom ps4 wiecznie na kolanach z pełnymi ustami, miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze od 2005   ^_^

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Beka co ten koleś za gry wstawia xD Kogo one obchodzą?

Opublikowano

Jeszcze trochę poczeka, mam dużo gier w kolejce. Możę do tego czasu wyjdzie patch full hd :P

Opublikowano

Do tego płynniejszy COD, Evolve i masa innych gier. Złom ps4 wiecznie na kolanach z pełnymi ustami, miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze od 2005   ^_^

Naprawdę chcesz aby wstawić tu wybrane cytaty z DF o takich grach jak Obcy, Lord, MGS:GZ, Mordor, BF4 czy Metro?

Bo gifa to ja tez mogę wstawić.

http://i.minus.com/ib0gOrDzD8ScKG.gif

Edytowane przez YETI

Opublikowano

skoro sie nie da grac to mam wyje.bane

Nie, chodzi o to, że granie w gry, które już ograłem x czasu temu (czy to rok czy 10 lat) to mnie koło pyty zwisa, ale akurat multi w halo zawsze lubiłem pograć, ale skoro zje.bali to to nawet bym tego nie kupił.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

PS4_SDK_2_07-670x396.jpg?eaa32f

Zabawne, że Sony potrzebowało aż wypuszczać SDK2.0, by umożliwić wrzucanie filmów bezpośrednio na YouTube. Ahh, ta potęga PS4, nie marnuje się.

Szkoda, że na Xone taka opcja jest już od miesięcy.

Z tych slajdów nic póki co nie wynika - nie ma w tym żadnej rewelacyjnej technologii, ale z chęcią zgłębię ten temat ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Szkoda, że potęga xbona720p nie pozwala na robienie screenów, ale Knur Spencer obiecywał, że będzie w 2015, bo napotkali na pewne utrudnienia. xDDD

Najpierw remastery gierek w 900p, brak trawy w Mordorze, gorsze cienie, czy kwadratowa piłka w PES, to jeszcze xbonik nie radzi sobie z robieniem screenów. Pewnie muszą uwolnić kolejne 10% mocy, może tym razem z aplikacji obsługującej zamawianie pizzy.

:kaz:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Jeszcze trochę poczeka, mam dużo gier w kolejce. Możę do tego czasu wyjdzie patch full hd :P

Zieloni Bracia mają na bogato stół z EXami a u sonybotów...no cóż 

XO

z8712844Q.jpg

złom ps4

ac1ki48wwk444800k8os0wo44kw.600.jpg

Opublikowano

Może coś przyjemniejszego, wczoraj xbox one ukończył pierwszy rok, ja dla was się prezentuje po tym roku dekoder od microshitu? Chętnie poczytałbym tutaj fajne, kilku-linijkowe posty na temat pierwszego roku tej gó.wno rozmazane 720podkonsoli.

Zanim tu wszedłem, to na PPE w oko wpadł mi komentarz niejakiego kowala33, ale tak się składa, że myślę tak samo. No to zacytuję:

"w ciagy roku 3 x obnizka konsoli , dodawane za friko nowe gry za ktore musza zaplacic , setki milionow wywalone na marketing a ten iksboks dalej sprzedaje sie gorzej od ps4"

Prawda.

Bardzo ciekawe biorąc pod uwagę, że zestaw Xone, który był jedynym dostępnym w dniu premiery konsoli co do zasady dalej kosztuje tyle samo ile rok temu, czyli 500$ i de facto pierwszą obniżką ceny tego zestawu jest ta czasowa o 50$, która ma obecnie miejsce w USA.

Po drugie, dziwna wybiórczość z tymi grami rozdawanymi za darmo skoro Sony robi dokładnie to samo z PS4 co jakiś czas, czyli dodaje gratis gry w cenie konsoli :P

No i po trzecie - oczywiście PS4 nie potaniało, dziwne tylko, że np. w Polsce po premierze golasy stały w sklepach nawet po 2 tys. zł, a teraz dziwnym trafem można kupić białą za 1700 zł i to z Destiny w zestawie, a samą konsolę po 1400-1500 zł.

Klapy i ta ich alternatywna rzeczywistość :)

To chyba nie wiesz jak było w Polsce. Popyt był duży, to konsole podrożały i kosztowały więcej niż cena sugerowana.
Opublikowano

Szkoda, że potęga xbona720p nie pozwala na robienie screenów, ale Knur Spencer obiecywał, że będzie w 2015, bo napotkali na pewne utrudnienia. xDDD

Najpierw remastery gierek w 900p, brak trawy w Mordorze, gorsze cienie, czy kwadratowa piłka w PES, to jeszcze xbonik nie radzi sobie z robieniem screenów. Pewnie muszą uwolnić kolejne 10% mocy, może tym razem z aplikacji obsługującej zamawianie pizzy.

Przynajmniej nagrywa video zawsze wtedy kiedy chcesz ;) Jak nie potrafisz zrobić czegoś dobrze, to tego nie robisz, więc Sony mogło już pozostać przy tych screenach tylko.

Opublikowano

Przynajmniej nagrywa video zawsze wtedy kiedy chcesz ;) Jak nie potrafisz zrobić czegoś dobrze, to tego nie robisz, więc Sony mogło już pozostać przy tych screenach.

PS4 też nagrywa kiedy chcesz, może były z tym jakieś problemy w pierwszych miesiącach, ale teraz wszystko chodzi tip top, ale skąd ty to możesz wiedzieć.

Opublikowano

Beka co ten koleś za gry wstawia xD Kogo one obchodzą?

Wejdz do tematu zakupy growe, obecnie 90% gier kupowanych przez posiadaczy ps4 to cod, unity i fc4.

Opublikowano

Przynajmniej nagrywa video zawsze wtedy kiedy chcesz ;) Jak nie potrafisz zrobić czegoś dobrze, to tego nie robisz, więc Sony mogło już pozostać przy tych screenach.

PS4 też nagrywa kiedy chcesz, może były z tym jakieś problemy w pierwszych miesiącach, ale teraz wszystko chodzi tip top, ale skąd ty to możesz wiedzieć.

Coś tam słyszałem, że Sony wreszcie uporało się z tą stabilnością systemu, ale PSN dalej chodzi jak chce :/

Opublikowano

Sunset sprzedał się tylko w 300k ?

To raczej następnej części nie dostaniemy.

Gierka naprawdę za(pipi)ista odkąd postać dostaje podstawowe skile,pierwsza godzina to apogeum xboxowej chuyyni.

Edytowane przez KarolJanuszGejmingu

Opublikowano

No tak, gierka musi się rozkręcić, ale im dalej, tym lepiej, aż dochodzi do mistrzowskiego poziomu i nie odpuszcza :)

Te 300k wzięte jest z VGChartz, czyli nic pewnego, ale wyniki z pewnością są sporo wyższe, wliczając w to jeszcze bundle.

EDIT:

Tak w ramach ciekawostki ;)

BuOacY2IYAAZybb.jpg

Opublikowano

GTA na złomboxie nie dość, że bez trawy i z gorszym framerate'em, to na dodatek z uwalonym oświetleniem.

PS4_001.bmp.jpg

XO_001.bmp.jpg

Biedne boty :empathy2: Jak to jest kupić konsolę, która nawet przy remasterach z poprzedniej generacji ciągle daje tyłka?

Opublikowano

Mogę Ci znaleźć kilka innych screenów działających na niekorzyść PS4. To powyższe porównanie jest jakieś wyjątkowo słabe.

Opublikowano

Porównanie jest wyjątkowo słabe, bo pokazuje efekt, którego na szrocie nie ma? Tak, masz rację - na waszym miejscu też by mi się nie podobało.

W szukaniu screenów na niekorzyść PS4 jesteście nieźli, co daddy pokazał na poprzedniej stronie. Podobnie jak w naginaniu rzeczywistości.

Opublikowano

Ohoho, zaczynają się kłamstweka. Pamiętając manipulacje i kłamstwa w przypadku GTA IV na PS3, Prawda Patrol reagować musi szybko i stanowczo.

https://games.yahoo.com/news/won-t-believe-different-gta-v-looks-ps4-040056344.html

Half a dozen of the biggest games of the year are launching this week, but they’ll have to compete with one of the best-selling games of 2013. Grand Theft Auto V for PS4 and Xbox One hit store shelves on Tuesday, which means that gamers the world over want to know which version is worth spending their money on.

Eurogamer’s Digital Foundry is here to help.

Although the team at Digital Foundry has only just begun testing the PS4 version of the game, their initial impressions are that the performance of the PS4 and Xbox One versions of GTA V are nearly identical. Other than the “rare dropped frames” (less common on PS4 than Xbox One), the new-gen GTA V holds steady at 30FPS, even in the most graphically intense scenarios.

Both versions also feature native 1080p resolution, but at least one astute YouTube user has found some subtle differences that might push visual-minded gamers to the PS4 release.

In the following video, iLewisGTA runs both versions of the game side by side. Although it’s nearly impossible to tell the difference between the two for most of the video, something very peculiar happens at 6:36. Take a look.

https://www.youtube.com/watch?v=1t9xAI5g7Ao

It appears that the foliage is much less dense on the Xbox One than on the PS4. For many of you, this won’t be an issue. It’s not as if extra blades of grass will affect the way you play the game, but it does look a little awkward. Some NeoGAF users have been posting GIFs which back up the video as well.

Performance doesn’t seem to be a deciding factor, but there is clearly a marked difference in texture quality, at least when it comes to foliage. Digital Foundry says it will have a more thorough examination of the two versions soon, so if you still can’t decide which version to pick up, it might be smart to sit tight for a few more days.

Drodzy czytelnicy, nie dajcie się okłamać że gorsza grafa i gorszy framerate jest na PS4. Z powyższej analizy wynika zupełnie bowiem odwrotnie, co nie jest zaskoczeniem, gdyź PS4 jest mocniejsze i multiplatformy ma zazwyczaj lepsze...
Opublikowano

sonyboty znowu wciągają Butaprem za szkołą w lesie, wywalenie Kinecta to nie obniżka ceny konsoli, obniżka jest obecnie jedna, na 350$ i jest do końca roku. XO z Kinectem to dalej 500$ bez ok 400$ i obecna promocja 350$.

XO lepiej sprzedaje się w US i UK co dużo dała ta akcja, MS dodaje gry do konsoli tak samo jak $ony. Dziękuje za uwagę, teraz sonyboty do łóżka biegiem i jutro rano na 7:00 macie być punktualnie na lekcjach wychowania w rodzinie.

Że co niby? To chyba tobie przydało by się pójście do szkoły a nie klapkom. Zapamiętaj na przyszłość butapren a nie butaprem.

Premiera FC4 niedawno a sonowcy wyścigowcy już się pozbywają gry na PT, a nie sorry, raczej xboxowcy wyścigowcy :)

http://www.psxextreme.info/topic/108549-z-fc4-na-dragon-age-3-xbox-one/?do=findComment&comment=3260200

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Podobno dzis ma byc nowa aktualizacja do kolekcji szefa kuchni i uaktualnienie soundtracku w matchmakingu o ten kawałek

Opublikowano

Premiera FC4 niedawno a sonowcy wyścigowcy już się pozbywają gry na PT, a nie sorry, raczej xboxowcy wyścigowcy :)

http://www.psxextreme.info/topic/108549-z-fc4-na-dragon-age-3-xbox-one/?do=findComment&comment=3260200

jest tego wiecej:

http://www.psxextreme.info/topic/108533-z-gta-v-na-fc4-x1/

Uwagi dodatkowe:

jeszcze ogrywam, z tydzień pewnie mi zejdzie. jeżeli ktoś gra obecnie w Far Cry 4 i planuje wymianę w podobnym okresie to można już dogadać się wcześniej. nie mam nic przeciwko tymczasowej wymianie, nawet lepiej. być może ktoś ma ochotę ograć tylko singla, multi i tak wpada za transfer postaci.
jakby co to zapraszam na pw.

po tylu akcjach powinnismy juz drodzy bracia przywyknac do podwojnych standardow botow

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.