Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A co ma zrobic jak go forum oklamalo? FC4 mialo byc goty w wyszlo (pipi) obesrane jak kazda inna gra od Ubi - nie dziwie sie ze chce wymienic na prawdziwe GOTY 2014 - Dragon Age.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

ja wiem klapki, ze dla was z taka bieda fc4 to mesjasz i krol 2014 roku

ale na xbonie po sunset overdrive, d4 i forza horizon 2 - ten wspanialy ubisoftowy fc4 to taki szajz, ze dziekuje ale wole wybrac sie do swiata od bioware

no ale wy lizecie kore drzew bo graficzka i 1000 baz do odblokowania

nawet mi was nie zal, pamietajcie po fc4 wymienic na ac: unity - podobno tez goty gierka

ficusiowi sie w sumie nie dziwie, jak fapował do tego:

zdscPOz.jpg

a później zobaczył to:

1uNzzYr.jpg

no to chłopak od razu poleciał do cw, że najładniejsza gra na ps4 i gniecie jaja - z czego później sie musiał tłumaczyć po pierwszym orgazmie...

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Co do FC4 to biedni sonybociarze...skoro piszecie o wyścigu ogłoszeń to:

http://www.psxextreme.info/topic/108491-s-far-cry-4-ps4/

nawet nie było premiery a już sprzedaje. Do rzeczy. Gra Far Cry 4 na PS4. Bez folii, raz w czytniku, żadnych wad, rys, niczego. Gdyby nie brak folii, nikt nie zauważyłby jakiejkolwiek oznaki używania.

http://www.psxextreme.info/topic/108505-s-far-cry-4-coop-pass/

ogłoszenia z 17 i 19 listopada, Zielonej Szlachty są z 22 i 24

boom-headshot-o.gif

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

ale PSN dalej chodzi jak chce :/

Znów piszesz bzdury, od czasu awarii w okolicach premiery FW 2.0 chodzi dobrze i bez problemów.

Opublikowano

Far Cry 4 - 85%

vs

Sunset - 82%

D4 - 77%

Horizon2 z srednia o 1% wieksza

AC Unity - 75% (72% na one) czyli wyraznie gorzej

jesli FC4 to szajs ( a gra o sredniej waszego jedynego dobrego exa) to....juz sie ogryze w jezyk, szkoda ze taka fajna postac z ulicy sezamkowej niszczysz w tym temacie

Opublikowano

Porównywanie ocen na MC exów z łoniacza do multiplatform od Ubi.

Klapki w szczytowej formie desperacji.

A ich Kaczyński Mendrek przechodzi samego siebie.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

to wy zaczeliscie gloryfikowac swoje exy z srodowiska microsoft z marnymi srednimi na metacritic i nawet stawiac je i ta wasza badziewna konsole obok WiiU

Opublikowano

Akurat PS4 pod tymi sami względami co Xbon też jest będziewne w porównaniu do konsol Nintendo. W tym zakresie płyniemy na jednej łajbie, na której dajemy się ładować od tylu bez wazeliny i ciągle czekamy na więcej. Jedyne co się różni, to kolor skóry tego pana, któremu się wypinamy i kształt jego oczu.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

i tu piona bo to fakt, zreszta pisalem wczoraj ze wygranym pierwszego roku next genow jest tylko i wylacznie PC bo odliczajac gry dostepne na pc oraz remastery na xone i ps4 czegos godnego uwagi praktycznie nie dostalismy

ciekaw jestem 6-7 grudnia - niech sony udowodni, ze ich maszynka to cos wiecej niz sredniackie exy i multiplatformy, niech wyciagnie ciezkie dziala, niech udowodni, ze konsole dalej sa mocne, a nie tylko sprawiaja frajde tym, ktorzy nie graja na pc

Opublikowano

Ale wiesz, że zapowiadać, to sobie może każdy. Prawdziwym argumentem są porządne gry, tymbardziej takie, które nawet za 10-15 lat będą wyglądały tak samo świeżo, będą sprawiały tyle samo radochy, co w momencie premiery, będą ciągle odkrywcze. To właśnie takie perełki przyciągają do konsol, a nie zalew multiplatform od Ubi/EA. Moim zdaniem na minionej generacji nie ma takich Chrono Crossów, Wind Wakerów, REZa czy Okami. Branża schodzi na psy... czytaj Pecety. Wcale się nie zdziwię, gdy następna generacja będzie miała opcję dołożenia ramu, by mieć lepsze for players experience.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Sunset sprzedał się tylko w 300k ?

To raczej następnej części nie dostaniemy.

Gierka naprawdę za(pipi)ista odkąd postać dostaje podstawowe skile,pierwsza godzina to apogeum xboxowej chuyyni.

Pozostałe 300tyś poszło w lewych kontach i składkach na dwóch...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale wiesz, że zapowiadać, to sobie może każdy. Prawdziwym argumentem są porządne gry, tymbardziej takie, które nawet za 10-15 lat będą wyglądały tak samo świeżo, będą sprawiały tyle samo radochy, co w momencie premiery, będą ciągle odkrywcze. Moim zdaniem na minionej generacji nie ma takich Chrono Crossów, Wind Wakerów, REZa czy Okami. Branża schodzi na psy... czytaj Pecety.

nie ma bo upadla Japonia - od zawsze to kkw dostarczalo najbardziej niesamowite i ponadczasowe przygody, era ps3/x360 to ich najgorsza forma w dziejach, juz pisalem i powtorze  - jedynie ich odrodzenie da nam kolejna zlota ere konsol, zachodni wydawcy to w 95% przypadkow tylko molochy nastawione na seryjna produkcje oklepanych schematow

Opublikowano

Ale wiesz, że zapowiadać, to sobie może każdy. Prawdziwym argumentem są porządne gry, tymbardziej takie, które nawet za 10-15 lat będą wyglądały tak samo świeżo, będą sprawiały tyle samo radochy, co w momencie premiery, będą ciągle odkrywcze. Moim zdaniem na minionej generacji nie ma takich Chrono Crossów, Wind Wakerów, REZa czy Okami. Branża schodzi na psy... czytaj Pecety.

Myślę, że te czasy już nie wrócą. Powstaną gry bardzo dobre, rewelacyjne, ale nie takie jak napisałeś. Po prostu rynek na to nie pozwoli. Obecne trendy typu dlc, tasiemce, cyfrowa dystrybucja zabiłý szanse na takie odkrywcze tytuły. Jedynie indyki coś mogą podziałać na tym polu. Duże firmy boją się bądź już nie potrafią stworzyć takich gierek. Widać, że wolą sprawdzone marki (Halo, cody, BFy,Remastery) bo to się sprzeda. Dzisiaj spokojnie można wydać niedopracowaną grę, obiecać graczom, że wyda się łatkę a hajs się zgadza.

Opublikowano

To jeszcze wrócę do tych slynych używek. Kupując dzisiaj Ona miałem do wyboru COD Ghost! Wszyscy mieli taka beke na poprzedniej generacji z PS3, a z tego co widać obecnie na Xboxie sprzedają się tylko lewe konta.

Edytowane przez easye

Opublikowano

a ja tam widze powolne przebudzenia KKW i zainteresowanie next genami - jest dobry PES, w produkcji Bloodborne, MGS5, Persona5, Silent Hill, FFXV - do tego ogarniaja wreszcie technicznie co w poprzedniej generacji tez im szlo srednio, fajnie jakby jeszcze np pelnoprawny Dragon Quest pojawil sie na ps4

Opublikowano

Rzeczywiście coś w tym jest. Oby tylko wszystkie te japońskie perełki trafiły na nasz rynek.

Opublikowano

nie ma bo upadla Japonia (...)

Japonia właśnie podniosła się z kolan - 2015 i 2016 będzie bardzo mocny, jeśli chodzi o japońskie gry na stacjonarki. Ach, gdyby więcej devów z Nipponu olało klepanie gier na modłę PS2 na 3DS-a i Vitę, tylko brało przykład z Kojima Productions, FromSoftware, Platinum czy Nintendo, świat byłby lepszym miejscem. Za rok o tej porze będziemy czytać artykuły o powrocie króla.

Opublikowano

Japonia właśnie podniosła się z kolan - 2015 i 2016 będzie bardzo mocny, jeśli chodzi o japońskie gry na stacjonarki. Ach, gdyby więcej devów z Nipponu olało klepanie gier na modłę PS2 na 3DS-a i Vitę, tylko brało przykład z Kojima Productions, FromSoftware, Platinum czy Nintendo, świat byłby lepszym miejscem. Za rok o tej porze będziemy czytać artykuły o powrocie króla.

wpis przegigantyczny, tez trzymam za to kciuki, KKW formie = cudowna generacja, tak bylo zawsze. Oczyscie pewnie zaraz jakis gimbus, ktory dotartal na cod i bf lub zazdrosny xbot (bo wiekszosc tych gier to beda exy na ps4) wklei zdjecia golych bab i innych dziwnych tworow i napisze ze japonskie gierki nikogo

Opublikowano

Jezeli chodzi o ponadczasowe tytuly jak Chrono Cross i inne perełki z przeszlosci to jak dla mnie obecnie Bravely Default zapadlo mi mocno w pamiec i napewno do tej gry wroce w przyszlosci bo poczulem stary dobry klimat grajac w ta gre. No ale to na 3DS, na handheldy moge bez problemu wymienic kilka tytulow ktore sa mega cool, ale gorzej z konsolami stacjonarmymi.

Poza Valkyria Chronicles nie jestem chyba w stanie wskazac innego tytulu ze stacjonarek (poza seria Tales of) w ktory moglbym zagrac podjarany za 10-20 lat.

Opublikowano

FF moze byc dobry ale na pewno bedzie kontrowersyjny bo jego formula nawet nie lezy obok ram tego gatunku - to moze byc fajna gra ale to bedzie action adventure w otwartym swiecie

Opublikowano

Trzymam kciuki za Ori, które zapowiada się na mocną pozycję. Raczej marne szane na ponadczasowy tytuł, ale na pewno nie brak mu uroku. Trochę szkoda, że przerzucili go na 2015 chwilę przed premierą i raczej wątpię, by było to z powodu zmian potrzebnych w samej grze, przez te 4 lata produkcji raczej zdążyli wszystko dopracować.

Opublikowano

Ja sie boje ze z Ori moze wyjsc piekna wydmuszka, choc tez trzymam kciuki za ten tytul - urzekajacy jest

Moj czarny konik to Cuphead choc tutaj na razie siedze cicho bo nic o tej grze w gruncie rzeczy nie wiadomo

Opublikowano

Twórcy w ogóle odnieśli się do tego, czy Ori będzie krótkometrażówką, czy czymś większym, jak np. Dust?

Opublikowano

Styl Cuphead nie każdemu podejdzie. Mnie bierze na wymioty jak widzę stare rysunki disneya.

@Up

To powinna być raczej normalna pełnometrażowa pozycja AAA. No chyba, że robili całość 4 lata, a kochany MS znowu załaduje nas w kupsztala i rozbije na kilka części, informując o tym miesiąc przed premierą.

Edytowane przez Humulin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.