Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tak na pewno #grassgate plus gorszy framerate podczas jazdy przez śródmieścia i podczas strzelanin to deal breaker dla x1 xD

http://www.youtube.com/watch?v=5z6ONWZ7etA#t=108

przecież to co się wyprawia od 1.55 na prawym ekranie to jest zwyczajne ohydztwo i era VII generacji (24-30) vs prawie betonowe 30 fps na korzyśc ps4. 

Edytowane przez nobodylikeyou

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że PS4 jest te 30-40% mocniejsze od Xa, to każdy przypadek kiedy multiplatforma radzi sobie gorzej na konsolce SONY jest failem. To jest fakt. Innym faktem, który codziennie odkrywamy jest to, że sprzęt 30-40% mocniejszy potrzebuje DF, żeby ktoś zauważył róźnicę.

O bebechach XO wiadomo było od dawna, sama konsola kosztuje mniej, wychodzi więcej exów AAA, w multiplatformy da się grać, usługa sieciowa SONY nadal odstaje... Same faile M$.

Przypominam, że X360 wyszedł rok przed PS3 (rok technologicznej przewagi), kosztował mniej o kilkaset złotych, a różnice w multiplatformach na jego korzyść często były większe niż ilość p i 5-10k/s. TO BYŁ DOPIERO FAIL. I co? Nic, klapki rzucały się jak świnie do koryta, nic im nie przeszkadzało. No tak, przecież były jeszcze exy, które stanowiły 76% bibiloteki gierek na konsole SONY. Tjaaaa... zwłaszcza te 70% na MC ogrywane jak wyszły PS+.

Opublikowano

Pajgi siarczyste bomby prawdy, dałem plusa dla Ciebie za rozsądek.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że PS4 jest te 30-40% mocniejsze od Xa, to każdy przypadek kiedy multiplatforma radzi sobie gorzej na konsolce SONY jest failem. To jest fakt. Innym faktem, który codziennie odkrywamy jest to, że sprzęt 30-40% mocniejszy potrzebuje DF, żeby ktoś zauważył róźnicę.

O bebechach XO wiadomo było od dawna, sama konsola kosztuje mniej, wychodzi więcej exów AAA, w multiplatformy da się grać, usługa sieciowa SONY nadal odstaje... Same faile M$.

Przypominam, że X360 wyszedł rok przed PS3 (rok technologicznej przewagi), kosztował mniej o kilkaset złotych, a różnice w multiplatformach na jego korzyść często były większe niż ilość p i 5-10k/s. TO BYŁ DOPIERO FAIL. I co? Nic, klapki rzucały się jak świnie do koryta, nic im nie przeszkadzało. No tak, przecież były jeszcze exy, które stanowiły 76% bibiloteki gierek na konsole SONY. Tjaaaa... zwłaszcza te 70% na MC ogrywane jak wyszły PS+.

o kur,wa tzar bomba prawdy :obama:

Nuclear_Explosion.gif

Opublikowano

większość multiplatform na ps3, wbrew myśleniu życzeniowemu niektórych botów, którym nie chciało się nawet ruszyć doopy na strony DF - wyglądała i działa tak samo, a jeśli już różniła się to praktycznie niezauważalnie (ponownie przykład RE5, Burnaout Paradise, GTA V, Batmanów Rocksteady). Niektóry wyglądały nawet lepiej, vide FF XIII, czy Bio Infinte, a jeszcze inne stanowiły wynik nie mocy sprzętu, a oprogramowania i umiejętności koderskich (Bayonetta, HL2, Mafia 2 i GTA IV to najwybitniejsze przykłady)

winne było zyebane programowanie, nie moc hardware sama w sobie.

w przypadku x1 róznice są w większości mniejsze, ale t.j. w przypadku PES 2015 i MGS V 1080 vs 720, czy Aliena, TEW, Shadow of Mordor nie ograniczają się tylko do 180p na korzyść ps4. A to dopiero pierwszy rok, gdzie prawie każdy tytuł jest cross genem. \

poza tym nie bądźmy hopokrytami, całą minioną generację boty przekonywały że nawet najdrobniejsze różnice w wizualiach to sirius biznes. dostali gorszy bubel i od razu; Liczy się fun nie cyferki!  :pope: 

Czy naprawdę potrzeba było do tego zacofanego sprzętu?

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Tjaaaa... zwłaszcza te 70% na MC ogrywane jak wyszły PS+.

Śmieszy mnie jak bociarnie zawsze bolą dupska o ten PS+.

Opublikowano

Wstrząsy po fali uderzeniowej wywołanej bombą prawdy pajgiego odnotowały nawet sejsmografy w Szczecinie  :mog:

Opublikowano

Wstrząsy po fali uderzeniowej wywołanej bombą prawdy pajgiego odnotowały nawet sejsmografy w Szczecinie  :mog:

PS4 pospadały z półek w Szczecińskim MM.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Te szroty już okupowały miejsce na podłodze więc nic się nie stało  :reggie:

Opublikowano

Wstrząsy po fali uderzeniowej wywołanej bombą prawdy pajgiego odnotowały nawet sejsmografy w Szczecinie :mog:

Smiechłem

Opublikowano

No nie bardzo, na PS4 są spadki nawet do 21fps, na Xone takich nie uświadczysz w ogóle. Co więcej, PS4 brakuje wielu miękkich cieni i źródeł światła, w dodatku ma sporo gorszy LOD. Wiele elementów w oddali ukrytych jest za mgłą w porównaniu do wersji na Xone.

Te rewelacje to od twojego insajdera?

Opublikowano

no to chyba nie ma z czego się cieszyć, i tym bardziej devi powinni sami sobie zdać sprawe czy czasem nie są nieudacznikami, dostając dwie konsole które są prawie jednakowe w programowaniu z tym, że jedna jest mocniejsza o 30-40% od drugiej, wszyscy się spodziewają że na PS4 grafa będzie po prostu ładniejsza czy lepsza, i wypadałoby żeby tak było, a tak nie jest, pokazuje to tylko jak są nieudolni, na najwyższą jakość można liczyć jedynie od first party devów sony :kaz:

Opublikowano

Mersi, no ale są - cała para idzie w 1080p. A że zauważalna różnica pomiędzy upscallowanym 900p na Xone a natywnym 1080p nie jest zbyt duża, to już tylko sam baroni gejmingu mogą sobie pluć w brodę, że robią wszędzie zamieszanie o 180p więcej. W 900p te same gry na PS4 wyglądałyby pewnie o wiele lepiej (efekty, wygładzanie krawędzi itp.).

Opublikowano

na ps3 większość multiplatform na ps3, wbrew myśleniu życzeniowemu niektórych botów, którym nie chciało się nawet ruszyć doopy na strony DF - wyglądała i działa tak samo, a jeśli już różniła się to praktycznie niezauważalnie (ponownie przykład RE5, Burnaot Paradise, GTA V, Batmanów Rocksteady). Niektóry wyglądały nawet lepiej, vide FF XIII, czy Bio Infinte, a jeszcze inne stanowiły wynik nie mocy sprzętu, a oprogramowania i umiejętności koderskich (Bayonetta, HL2, Mafia 2 i GTA IV to najwybitniejsze przykłady)

winne było zyebane programowanie, nie moc hardware sama w sobie.

w przypadku x1 róznice są w większości mniejsze, ale t.j. w przypadku PES 2015 i MGS V 1080 vs 720, czy Aliena, TEW, Shadow of Mordor nie ograniczają się tylko do 180p na korzyść ps4. A to dopiero pierwszy rok, gdzie prawie każdy tytuł jest cross genem. \

poza tym nie bądźmy hopokrytami, całą minioną generację boty przekonywały że nawet najdrobniejsze różnice w wizualiach to sirius biznes. dostali gorszy bubel i od razu; Liczy się fun nie cyferki!  :pope: 

Czy naprawdę potrzeba było do tego zacofanego sprzętu?

Zacznę od końca. Odkąd wiem, że ludzie podejmują decyzje co do zakupu konsoli odwiedzając ten temat, to warto przypomnieć jak to jest naprawdę z tymi różnicami, nie dającymi spać klapkom ("jak ktoś może kupić BF3,5 na X1, jak tylko wersja na PS4 jest prawilna").

Wiem i zdaję sobie sprawę, że róźnice są i będą na korzyść mocniejszego sprzętu. Czy się będą pogłębiać to się zobaczy, nie jestem niebieskim prorokiem, ale przyznaje, że się specjalnie nie zdziwię. Biorę na klatę fakt, że 30-40% mocniejsza maszyna jest... mocniejsza?

Nie napisałem nigdzie, że większość multiplatform na X360 zjadała na śniadanie wersje z PS3. Napisałem, że dysproporcje często były większe niż te p i parę k/s. Fakt, przez jakieś 3 pierwsze lata, a później się to wyrównało, ale nieprzypadkowo podajesz gierki z późniejszych lat...

Podawałem już kiedyś przykłady FEARa, NBA 2K , Orange Boxa, Bayo ( to z gierek które ogrywałem na obu sprzętach), gdzie różnice w wyglądzie/działaniu były kolosalne.

Ktoś tutaj ostatnio próbował "argumentować", że przykładem Mafii (mniejsza już o to, że to jest przykład, który dzisiaj się wywołuje do tablicy kiedy przychodzą porównania z GTA V- widać kaliber problemu podobnie mikroskopijny, ale jeszcze nie wyszedł na XO bubel pokroju tego jakie wychodziły na PS3) nie można się posługiwać, bo za wersje na PS3 odpowiadało jakieś małe studio. Bicz plis... Co mnie jako klienta obchodzi z czego wynikają problemy danej gierki? Mam sobie wyobrażać, że efekt końcowy byłby lepszy, gdyby za konwersje odpowiadały Pieski?

Opublikowano

Kocham jak nobody walczy i tym df ciagle kontratakuje, ale byś widział na własne oczy takiego skate 2 na ps3 a obok na 360 to byś dziko zapial jak ch.ujowy framerate byl na konsoli sony.

Opublikowano
no to chyba nie ma z czego się cieszyć, i tym bardziej devi powinni sami sobie zdać sprawe czy czasem nie są nieudacznikami, dostając dwie konsole które są prawie jednakowe w programowaniu z tym, że jedna jest mocniejsza o 30-40% od drugiej, wszyscy się spodziewają że na PS4 grafa będzie po prostu ładniejsza czy lepsza, i wypadałoby żeby tak było, a tak nie jest, pokazuje to tylko jak są nieudolni, na najwyższą jakość można liczyć jedynie od first party devów sony :kaz:

No devi są nieudolni, idealny przykład to Konami, które ma dwie lewe ręce i nie potrafi napisać gry na XO w normalnej rozdzielczości jak inni developerzy.

Opublikowano

Zamiast rozlewać jad proponuję pograć w coś, odprężyć się... Nie wiem co prawda w co, poza oczywistym CW, mogłyby zagrać klapki. Zdaje się, że ich krucjata mająca pokazać wyższość kilku pikseli nad nieco mniejszą ilością pikseli u konkurencji nie ma końca.

Tymczasem nadal cieszę japę mogąc spuszczać takie oto bomby na oranżadowych ludków, całkowicie randomowo, bez celu. Dawno nie miałem przypadku gry, którą bym włączał jak niegdyś np. Crazy Taxi - 10-30 minutowa sesyjka i w pełni zrelaksowany oraz nieco rozładowany po całodniowej gonitwie wyłączamy konsolę. Polecam!

https://www.youtube.com/watch?v=eI4n1-IGb9o&feature=youtu.be

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Swoją drogą dzisiaj klapki miały jakis szał macicy z przeklejaniem ofert z pt a u was to samo

Jestem w trakcie ogrywania gra mnie doszczętnie wciągnęła więc może będę chciał zrobić 100 % czyli wysyłka może nawet za 2 tyg. Z drugiej strony chcę wymienić tylko na Dargon Age Inkwizycja, FC4 lub GTA V na PS4 więc pewno też długo będzie ogrywane, czyli mogę się już powoli ustawiać na "deal".

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że PS4 jest te 30-40% mocniejsze od Xa, to każdy przypadek kiedy multiplatforma radzi sobie gorzej na konsolce SONY jest failem.

Ozesz ja pyerdolę takich potrzepanych bredni to juz lata nie czytałem w tym temacie. Chyba czas zresetować CW bo masa krytyczna u progu.

Zaraz sie okaże, ze wszystko jest winą Sony, a NAJWIEKSZA WINĄ SONY JEST FAKT, ZE DALI MOCNIEJSZY SPRZĘT.

Bez kitu pajgi wracaj w góry bo smog niszczy Ci nie tylko płuca.

Ciekawe co będziecie pisać po nadchodzącym PS Experience oraz generalnie w 2015, kiedy konsola MS okaże sie juz kompletnym Pegazusem.

ZAPEWNE BEDZIE ZE KAŻDA GRA PONIŻEJ 6K i 120fps TO FAIL SONY

goddamit ale Was trzyma chłopaki, a juz poniedziałek jest

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Don. To jest ta różnica, dzięki której ta sama gierka chodzi na lapku w 1080p z kartą z PS4 i w 720p z kartą z XO.

Trzeba sobie zdać sprawę, że te 30-40% różnicy to nie jest wybór między porsche a ferrari, tylko fiatem a audi. Może jak nowy Drejk nie da rady z 1080p, to się trochę otrząśniecie z tej marketingowej paplaniny SONY.

Opublikowano

FLASHBACK

Premiera next genów, xboty: eee tam PS4 wcale nie mocniejsze, gdzie tam, patrzcie Ryse hehehehe ale zyeba z sonyklapków, zero różnicy, X bedzie tańszy i jest tak samo dobry a nawet lepszy juhuhuhuhu

BACK TO REALITY UP THERE GOES GRAVITY

Sony lepsze o 40%

kurtyna

................................................

Jeszcze z półtora roku i xboty klękną do błękitnego miecza błagając z przewieszoną przez ramię bandaną o dostęp do Drake'owej przygody

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

30-40% mocniejsza? Co to za brednie?

Racja, według Chmielarza i twórców War Thunder 50% mocniejsza. Po pokazie Uncharted 4 sądzę, że będzie jakoś 100% mocniejsza od xbonka.

:kaz:

Poza tym pisanie, że dzięki tym 40% większej mocy, gry na PS4 chodzą w full hd, a wyglądają tak samo jak na x złomie, to bzdury. Wyznacznikiem mocy konsoli są gry ekskluzynwe, a nie takie GTAV z poprzedniej generacji czy Far Cry 4 pisane na silniku, który pamięta czasy PS3. Multiplatformy zawsze będą wyglądały mniej więcej tak samo, nie licząc braku trawy w Mordorze, gorszej rozdzielczości czy cieni, ale to dla botów są nic nie znaczące różnice, liczy się fun niczym z Dreamcasta. Jestem przekonany, że xone nigdy nie dostanie tak wyglądającej gry jak Order 1886, zresztą 6-7.12 sporo się wyjasni w kwestii mocy PS4, bo grę pokażą prawdopodobni ci, co wyciskali najwięcej z PS3. Dzieła zniszczenia w przyszłości dopełni Santa Monica.

PS. Waldek, gramy w TLoU:R?

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Wiem i zdaję sobie sprawę, że róźnice są i będą na korzyść mocniejszego sprzętu. Czy się będą pogłębiać to się zobaczy, nie jestem niebieskim prorokiem, ale przyznaje, że się specjalnie nie zdziwię. Biorę na klatę fakt, że 30-40% mocniejsza maszyna jest... mocniejsza?

Nie napisałem nigdzie, że większość multiplatform na X360 zjadała na śniadanie wersje z PS3. Napisałem, że dysproporcje często były większe niż te p i parę k/s. Fakt, przez jakieś 3 pierwsze lata, a później się to wyrównało, ale nieprzypadkowo podajesz gierki z późniejszych lat...

Burnaout, RE5 i Batek to akurat pierwsze lata: 2008-2009. Zresztą ja tutaj nigdzie nie neguje faktu że 360-tka była ogółem lepszym sprzętem dla multiplatform (aczkolwiek takie tytuły jak Tekken, MK, SF4, czy ogółem bijatyki są katorgą do grania w nie na padzie od iksa (ten krzyżak i bumpery). Tym bardziej nigdy nie broniłem zyebanej architektury ps3, którą ogarniali głównei 1st party devi oraz najlepsi zewnętrzni koderzy. 

Kiedy por. sobie chodzącego w betonowym 30 fps Obcego Izolację w por. z wersją x1 nie będacą w stanie osignąć tego samego, gorszy blur w TEW, czy 720p w MGS V GZ i PES 2015 - w przypadku przecież cross genowych gier jakoś powątpiewam aby X1 miałby kiedykolwiek zniwelować różnice - nie odnoszącą się jedynie do -180p.

No ale to by tłumaczyło nagłe odmienienie i demage control w rodzaju liczą sie exy, a nie multiplatformy, oraz wypieranie się porównań graficznymi całą minioną generację, bo tu liczy się fun z gry a nie rozdziałka.  

Przyznasz że to ostatni to wyjątkowa żałosna zagrywka, c'nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.