Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Vita to chyba największy konsolowy fail sony w historii.

245_psp_go_vf1.png
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie zgodzę się, startu ps3 w cenie 500 dolarów z padem bez wibracji z oszukanymi grami, które nawet nie leżały obok trailerow z e3 albo prezentowały poziom lair lub giant enemy crab to raczej nie przebija ta vita. Aż dziwię się, że udało im się odbić od dna.

Opublikowano

Vita wcale nie jest taka zła. W sumie teraz ta konsola stanowi świetnie uzupełnienie dla PS3/PS4. Gierki takie jak Guacamelee czy Hotline Miami wprost idealnie sprawdzają się na tym przenośnym sprzęcie. A konsolka moc ma lecz wydawanie gier AAA retail jest po prostu mało opłacalne. Ale wraz z rocznym pakietem PS+ Vita to wymarzony zestaw. Sony pewnie samo dobrze o tym wie dodając Vitę do PS4 w bundlu.

Nazywanie tego fejlem jest trochę na wyrost bo równie dobrze to samo można powiedzieć o Wii U z wynikiem niecałych 7 mln od premiery. A jednak dopiero teraz szykują się prawdziwe perełki. Przykład sprzedaży Mario Karta pokazuje, że konsolka ma jeszcze duże szanse na sukces.

Opublikowano

Mogłoby na vitę powstać jakieś dobre grand strategy albo 4X (historyczne albo w kosmosie).

Opublikowano

Trochę dziwnie jak piszesz, że Vita to dobre uzupełnienie PS3/PS4, po czym wymieniasz dwie gry, które są na stacjonarkach ;)

Opublikowano

Trochę dziwnie jak piszesz, że Vita to dobre uzupełnienie PS3/PS4, po czym wymieniasz dwie gry, które są na stacjonarkach ;)

Obydwie widziałem w akcji na obu sprzętach i uwierz mi, że to na Vicie gra się w nie najlepiej. Sądzę, że podobnie jest z Raymanami. 

Vitę mogą uratować jrpgi lub nowe wariacje Dark Souls. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Dla mnie gra w te gry na Vita zamiast TV i PS3/PS4 to taka sama fanaberia jak pocinanie w Mario 3D World na padlecie zamiast TV.

Opublikowano

Do poki nie zrozumiesz po co sa handheldy, to wszystko bedzie fanaberia.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Obydwie widziałem w akcji na obu sprzętach i uwierz mi, że to na Vicie gra się w nie najlepiej. Sądzę, że podobnie jest z Raymanami. 

Vitę mogą uratować jrpgi lub nowe wariacje Dark Souls.

Miałem Vitę praktycznie od premiery jednak jakieś pół roku temu sprzedałem, nie lubie jednak kieszokonsolek ale sprzęt sam w sobie świetny.. Co do Raymana to kolory na oledzie wyglądają najlepiej jednak 46 cali na TV zdecydowanie dla mnie wygrywa przy tej pozycji.

Opublikowano

Do poki nie zrozumiesz jaka role pelnia handheldy, to wszystko bedzie fanaberia.

A jaką rolę może pełnić handheld, na którego ekranie nic nie widać jak tylko słońce wychodzi?

Nie oszukujmy się, jak człowiek ma grać w domu, to jednak lepiej na dużym ekranie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tak, to najwazniejszy argument przeciw! ^^

Dobrze, ze w Polsce nie mamy takich problemow nawet w lato.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No a nie. Może grasz w drodze do pracy jak prowadzisz samochód albo ciśniesz się w autobusie. A może grasz w pracy? Większość ludzi gra w domu.

Opublikowano

No albo w pociagu, albo na wyjezdzie i tak, w domu to wciaz swietny sprzet do grania, sam nie zawsze mam ochote odpalac stacjonarke, a 20 minutowa sesja lezac w lozku, po pracy w ulubiona szpile, dokladnie od tego momentu gdzie skonczylem (vity nigdy nie wylaczam) jest naprawde spoko. Ba, wole w niektore gry ciorac na Vicie niz na swoich 46 calach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie no, bardzo wygodnie leżeć w łóżku i wyginać się żeby jakoś tam pograć na 5" ekranie :P Grasz pewnie po 20 minut, bo cię kark boli :P

Jak ktoś bardzo chce, to sobie wmówi, że wszystko jest świetne.

Zrozum, że dla większości ludzi to mija się z celem, co Ty robisz to Twoja sprawa, możesz na kiblu grać jak Cię to kręci.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No a nie. Może grasz w drodze do pracy jak prowadzisz samochód albo ciśniesz się w autobusie. A może grasz w pracy? Większość ludzi gra w domu.

Don ale ty wiesz ze ty nie toczysz beki z slabej vity tylko w ogole z sensu powstania i grania na handleldach? przytoczone przez ciebie minusy mial kazdy przenosny sprzet grajacy od powstania ekranu i wszystkie twoje zale mozna zwrownac do:

duzy ekran>maly ekran

easye dobrze prawi - pierw powinienes zrozumiec sens i istote handheldow a potem zacznij hejtowac - szybkie menu vity, multitaskowosc, ekran, start/stop play w kazdym momencie to niewatpliwe plusy no i sa gatunki gier, ktore o wiele wiele lepiej ogrywa sie majac ekran w rekach niz na duzym tv

Opublikowano

No to w sumie fakt, na tym forum ludzie dalej sobie wmawiają, że xbox one jest świetny  :teehee: 720p nie przeszkadza, tak samo jak 5 cali na vicie.

Opublikowano

LOL, powiedzial user, ktory juz dawno z klienta stal sie marketingowcem MS.

Nie masz Vity, gry na Vite Ciebie nie interesuja, nie znasz biblioteki i standardowo wiesz najwiecej w jakiej pozycji i jak sie na niej gra ^^

Opublikowano

LOL, powiedzial user, ktory juz dawno z klienta stal sie marketingowcem MS.

Nie masz Vity, gry na Vite Ciebie nie interesuja, nie znasz biblioteki i standardowo wiesz najwiecej w jakiej pozycji i jak sie na niej gra ^^

Opinia hipokryty i chorągiewki znaczy tyle co nic :)

Don ale ty wiesz ze ty nie toczysz beki z slabej vity tylko w ogole z sensu powstania i grania na handleldach? przytoczone przez ciebie minusy mial kazdy przenosny sprzet grajacy od powstania ekranu i wszystkie twoje zale mozna zwrownac do:

duzy ekran>maly ekran

easye dobrze prawi - pierw powinienes zrozumiec sens i istote handheldow a potem zacznij hejtowac - szybkie menu vity, multitaskowosc, ekran, start/stop play w kazdym momencie to niewatpliwe plusy no i sa gatunki gier, ktore o wiele wiele lepiej ogrywa sie majac ekran w rekach niz na duzym tv

Spoko, easye nie chce się odpalać PS3 czy PS4, które niby ma, a ja odpalam WiiU w 10 s i jestem w grze. Nie wiem jak tam ten nextgen Sony działa.

Opublikowano

Don a wogole konsole przenosne maja sens i czy w ogole mialy? bo kazda wade jaka wymieniles ma kazda konsola przenosna i hejtujesz w ogole ta odmiane konsol, a nie vite 

Opublikowano

Nie nalezysz do wiekszosci ludzi - sprzedasz 3DS jednak potwierdza, ze ludzie jednak "nawet na kiblu graja".

Edytowane przez easye

Opublikowano

duzy ekran>maly ekran

Don w tym momencie zachowujesz się tak jakbyś totalnie kwestionował sens istnienia handheldów. One są właśnie takim uzupełnieniem, żeby pograć sobie ot tak, bez rozsiadania się przed TV - taki jest ich urok od momentu pojawienia się kultowego GejmBoja. Vita jest bardzo dobrym sprzętem - pełni funkcję zastępczą dla PS3/PS4 - bardzo przystępna jest opcja cross-buy.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Don a wogole konsole przenosne maja sens bo kazda wade jaka wymieniles ma kazda konsola przenosna i hejtujesz w ogole ta odmiane konsol, a nie vite 

Konsola przenośna tak jak każda inna, warta jest posiadania gdy ma dobre gry, a easye twierdzi, że Vita jest dobra no bo jest handheldem :P

Opublikowano

Pie(pipi) farmazony jak troglodyci z pragi. Nie nalezysz do wiekszosci ludzi - sprzedasz 3DS jednak potwierdza, ze ludzie jednak "nawet na kiblu graja".

Nooo, 3DS ma szpile, w które nie pogram na tym co stoi pod TV. To chyba jasne dlaczego ludzie kupują.

Opublikowano

Ty zas twierdzisz, ze nie ma gier, bo "te akurat Ciebie nie interesuja"  :stupid:

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.