Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Sam się lepiej puknij - ile razy mam pisać, że to są informacje potwierdzone? (sporo tych gier już wyszło tak btw.) I jaki rok? Która gra jest tutaj wyszczególniona NA ROK przed premierą? Wiedźmin 3 - przecież otrzymaliśmy informacje, że gra na PS4 chodzi w 1080p, na Xboxie One aktualnie w 900p i pracują dalej. Wiem, że łudzisz się, że nagle wszystko na Xboxie One z 1080p (900p) spadnie do 720p, ale nie, tak nie będzie.

No i widziales jak ona poki co chodzi na One ? Pamietasz jak jakis czas temu pisalem, ze bylem przy prywatnej rozmowie z jednym z ludzi, ktorzy tworzy ta gre i mowil, ze nie maja zielonego pojecia jak zoptymalizuja kod na Xbonie. No i co zobaczylismy na targach ? 900p, screen tearing i (pipi)owa animacje. Dlatego skoncz porownywac gry, ktorych nie ma, na podstawie zapowiedzi, bo jak dobrze wiesz, wiekszosc developerow nawet w tych grach, co wyszly przez wiekszosc czasu  twierdzila, ze roznic miedzy platformami nie bedzie...

Poki co wszystkie informacje, potwierdzone przez devvelopera mozna sobie w dupe wsadzic, bo pozniej moze sie okazac, ze rozdzielczosc ta sama, kosztem tekstur, plynnosci, oswietlenia i 100 innych rzeczy. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zaden developer, nawet jak jest w (pipi)e nie napisze Ci juz dzisiaj ze taki Wiedzmin, CARS czy inne gry, ktore wymieniasz beda mialy roznice miedzy platformami do ostatniej chwili.

Najwyraźniej żyjemy w alternatywnej rzeczywistości:

http://www.eurogamer.net/articles/2014-06-09-destinys-xbox-one-resolution-raised-after-kinect-gpu-reserve-removal

http://www.eurogamer.net/articles/2014-06-12-diablo-3-runs-at-1080p-on-ps4-900p-on-xbox-one

http://www.polygon.com/2014/5/22/5739550/metro-redux-trailer-2033-last-light

http://www.gamespot.com/articles/shadow-warrior-reboot-is-1080p-on-ps4-and-900p-on-xbox-one/1100-6419962/

http://blog.ubi.com/watch-dogs-next-gen-game-resolution-dynamism/

http://www.gamepur.com/news/13713-resolution-gate-controversy-continues-watch-dogs-runs-900p-and-1080p-ps4.html

http://www.twitlonger.com/show/n_1rqqa5o

Jakoś Blizz, Bungie, Ubi czy 4K Games są w stanie napisać to sporo przed premierą. Nie widzę też powodu dla którego twórcy Wiedźmina 3 mieliby się kryć z faktem, że gra na PS4 chodzi w 1080p, a na Xboxie One w 900p.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Tak - na sporo przed premiera - dokladnie 2 miesiace  :teehee:

Prawie to samo co Dying Light, ktore nawet daty nie ma...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale nie czaję Twojego problemu - gdzie są setki różnic, oprócz rozdzielczości? W której grze? W Watch_Dogs są jakieś drobne różnice w cieniach, za to Wolfenstein: The New Order lepiej wygląda na Xone, podobnie jak Strider - ale to różnice kosmetyczne, takie, że NIE DA SIĘ ich wyłapać bez wnikliwej analizy. No i mówimy O GRAFICE - więc pisz o GRAFICE, a nie o liczbie klatek na sekundę czy różnicach w rozdzielczości.

Więc, za przeproszeniem, co ty pierdolisz?

No i cytując:

Zaden developer, nawet jak jest w (pipi)e nie napisze Ci juz dzisiaj ze taki Wiedzmin, CARS czy inne gry, ktore wymieniasz beda mialy roznice miedzy platformami do ostatniej chwili.

A teraz czepiasz się dwóch miesięcy? To się zdecyduj, albo do ostatniej chwili, albo dwa miesiące są śmieszne.

Opublikowano

a w Tomb Rider widzisz roznice miedzy 30 a 60 klatek ?

Murdered: Soul Suspect tez na One chodzi w 30 klatkach zamiast 60.

w MGS nie widzisz roznic w grafice ? a moze 720>1080 ? 

W Trialsach nie ma screen tearingu ?

Battlefield 4 jest srednio 10 klatek plynniejszy przy wyzszej rozdzialce.

COD nie wiele sie na One rozni od 360tki.

W ogole moze zostawmy grafike, bo jak ND, Santa Monica i inne porzadne studia zaczna wydawac swoje gry, to akurat pod wzglem singla i wrazen audiowizualnych nie bedzie nawet do czego tego porownac. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

a w Tomb Rider widzisz roznice miedzy 30 a 60 klatek ?

w MGS nie widzisz roznic w grafice ? 720>1080 ? 

W Trialsach nie ma screen tearingu ?

Battlefield 4 jest srednio 10 klatek plynniejszy przy wyzszej rozdzialce.

A czy ja mówię o czymś więcej niż o rozdzielczościach? Temat to rozdzielczości, a Ty chcesz za wszelką cenę udowodnić, że PS4 ma lepsze multiplatformy, co i tak już wszyscy wiedzą.

Pytam się - po co?

Tak jak już napisałem - kwestia wyboru - na tę chwilę PS4 ma ŁADNIEJSZE multiplatformy (gdzie choćby w demie MGSV jest to przepaść i to dosłownie), ale Xone potrafi nadrobić te braki w inny sposób, w zależności od preferencji. COD generalnie graficznie ssie i niezależnie od rozdzielczości wygląda tragicznie, BF4 bug bugiem pogania, ta gra to technologiczny bubel, Tomb Raider na Xone ma stałe 30 klatek, na PS4 framerate pływa od 30 do 60 (a nie muszę tłumaczyć, jak to potrafi drażnić).

Inne sprawa, że to nie ma dalej nic do rzeczy. Jesteś graphic whore, to lecisz na piksele, jesteś graczem, który ceni sobie różnego rodzaju rozwiązania, to decyzję podejmiesz niezależnie od liczby pikseli.

Opublikowano

dlatego wypisywanie 8 tytulow, ktorych jeszcze nie ma na rynku i twierdzenie, ze roznice coraz bardziej sie niweluja, "bo tak napisal developer"  jest na dzien dzisiejszy smieszne.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale przed premierą tych gier nikt nie mówił, że będą identyczne na obydwu platformach, więc dalej nie czaję o co Ci chodzi? Konami udostępniło tabelkę z rozdzielczościami i frameratem na poszczególnych platformach, wszystko wiadomo o Murdered, wiadomo było przed premierą, że Trialsy dostaną patcha i będą w niższej rozdziałce na Xone - co tu jest śmieszne? Wiadomo też było, że Tomb Raider na Xone zadziała w 30 FPSach. Może nie śledziłeś tego uważnie, hmm?

Opublikowano

Nope - tego typu informacje pojawialy sie miesiac/dwa przed premiera.

I tak w ogole - powiedz mi, co Ty robiles przez cala poprzednia generacje ? Dlaczego przez tyle lat grales na PS3, konsoli z (pipi)owszym padem, beznadzieja infrastruktura sieciowa, brakiem czatu glosowego itp. ?

Od kiedy gry singlowe, to zmarnowany potencjal ? od kiedy stales sie takim mega fanem HALO (ktore dopiero masz zamiar poznac ^^), Gearsow i trybow wielosobowych ?  :teehee:

Widzisz - te wszystkie roznice na poprzedniej generacji byly o wiele bardziej widoczne niz teraz. Jasne, przez konserwacje PSNu raz w miesiacu, czy gorsza jakosc czatu glosowego Sony nadal odstaje, ale to nie sa juz takie roznice jak na poprzedniej generacji, gdzie dla Xbox Live i multiplatform wybieralo sie konsole MS.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mocno dziś trzepoczą chorągiewki w cw :teehee:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

najwazniejsze ze Ty wciasz gardzisz gierkami mainstremowymi !

FIFA na PS3 [*]  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nope - tego typu informacje pojawialy sie miesiac/dwa przed premiera.

I tak w ogole - powiedz mi, co Ty robiles przez cala zeszla generacje ? Dlaczego przez tyle lat grales na PS3, konsoli z (pipi)owszym padem, beznadzieja infrastruktura, siecia, brakiem czatu glosowego ?

Od kiedy gry singlowe, to zmarnowany potencjal ? od kiedy stales sie takim mega fanem HALO i Gearsow:teehee:

Nigdzie nie podkreślam, że jestem mega fanem Halo i nic takiego NIGDY nie napisałem (ba, częściej te serię hejtowałem, chociaż soundtrack czy multi [według opinii] szanowałem zawsze). Co do Gearsów - jedynkę ograłem kilkanaście razy na PC, na wszystkie sposoby, w co-opie i nie. Dwójki i trójki nie miałem zbytnio jak ograć niestety. A szkoda, dlatego teraz tym bardziej łyknąłbym taką kolekcję Gearsów, jak tą Halo ;) Cały czas powtarzam, że Master Chief Collection będzie dla mnie szansą na zapoznanie się z tym uniwersum i obczajenie co to jest i z czym to się je.

Co do zeszłej generacji - szczerze mówiąc to pojęcia nie mam, dlatego byłem taki tępy i ślepy, by nie zauważyć, że Xbox 360 jest znacznie lepszą konsolą - PS3 miało silniejsze bebechy (bo przecież Cell i Blu-Ray), a ja, jak debil, poleciałem na to i męczyłem się z DS3, bez czatu głosowego, z padającym PlayStation Network, wmawiając sobie, że dobrze robię, bo mam Uncharted i w ogóle kombajn multimedialny. Kiedy obok mnie ludzie grali po setki godzin w multi Gearsów, genialnie bawili się w Horizon, albo przechodzili Halo 4 i wsiąkali w multi na miesiące.

Ja w tym czasie jeździłem kartonami w GT5, sprzedawałem i kupowałem PS3, wycierałem ją z kurzu i nie chciało mi się jej nawet odpalać. Menu z PSP było chyba najgorsze, no i ta wieczna zamuła. Kiedy na PC korzystałem z pada od Xboxa 360, a później chwytałem DS3, to było jak inny świat. Nie mogę grać tym padem, jest tragiczny. Niestety poszedłem tym samym torem i kupiłem PS4, bo też miała (i ma) lepsze bebechy i też się wkopałem, ale w porę zdążyłem zareagować (chociaż DS4 to już przepaść na plus). Prawda jest taka, że ostatnie lata zmarnowałem, bo o ile nie żałuję przejścia Uncharted, pogrania w LBP, Motorstorma, Resistance'a, TLOU, czy wielu innych gier, albo przeliczania białeczka w Folding Home czy odpalania filmów w 3D na Blu-Rayu to jednak straciłem mnóstwo godzin genialnej zabawy. Wymiana wiadomości na PS3, kiedy ścigaliśmy się w demie NFS: Hot Pursuit by wygrać kopię tej gry, kontra czat głosowy na Xboxie 360 - przykładów mógłbym mnożyć, ale w Polsce tak to już jest - ludzie słyszą o PlayStation i istnieje tylko PlayStation. Jeszcze instalacje dem, gier, czy dziesięć aktualizacji miesięcznie - od jakiegoś czasu dociera do mnie, że prze(pipi)ałem sprawę, bo PS3 warto było kupić rok temu, ograć wszystkie gry na wyłączność i sprzedać z niewielką stratą.

To nie tak, że singiel jest zły, ale bez jaj - w The Order, w którym jest tylko JEDNO zakończenie, w grze skonstruowanej w TAKI sposób AŻ PROSI SIĘ o multi. W innym wypadku kupisz, przejdziesz i sprzedasz z małą stratą. Identyczna droga jak z inFamous.

Opublikowano

no z ta roznica, ze teraz te lepsze bebechy widac i w exach i multiplatformach.

PS3 broni sie tylko grami, glownie Single Player.

To nie tak, że singiel jest zły, ale bez jaj - w The Order, w którym jest tylko JEDNO zakończenie, w grze skonstruowanej w TAKI sposób AŻ PROSI SIĘ o multi. W innym wypadku kupisz, przejdziesz i sprzedasz z małą stratą. Identyczna droga jak z inFamous.

No jakby mieli robic takie multi jak w Uncharted, Tomb Rider itp. to dziekuje. Brak multiplayera w Uncharted 2 nie przeszkadzaloby, by byla to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji.

Edytowane przez easye

Opublikowano

no z ta roznica, ze teraz te lepsze bebechy widac i w exach i multiplatformach.

PS3 broni sie tylko grami, glownie Single Player.

No jakby mieli robic takie multi jak w Uncharted, Tomb Rider itp. to dziekuje. Brak multiplayera w Uncharted 2 nie przeszkadzaloby, by byla to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji.

Co faktu nie zmienia, że multi w Uncharted 2 i tak było bardzo fajne ;) Chyba jedyne multi na PS3 w które grałem jakoś dłużej.

Teraz widać lepsze bebechy, gry na PS4 będą ładniejsze, ALE (jak zwykle) jest tutaj coś za coś. Mam nieodparte wrażenie, że bardziej next-genową konsolą jest platforma Microsoftu i nie chodzi tutaj o możliwości graficzne. Wykorzystanie sieci do stworzenia Drivatara (który robi ogromną różnicę w grach wyścigowych), wykorzystanie sieci do zaaplikowania zaawansowanej fizyki w Crackdown (jeśli zapowiedzi się sprawdzą, to też będzie rewolucja), wykorzystanie sieci w Halo 5 i znacznej poprawie sztucznej inteligencji (jak wypali, będzie rewolucja) - poza tym funkcja snap, czyli wyświetlanie dwóch rzeczy jednocześnie, obsługa tego wszystkiego komendami głosowymi, odpalanie konsoli i TV jednocześnie jedną komendą, pauzowanie gry i wznawianie następnego dnia (przy wyłączonej konsoli), sam Skype i dokładność Kinecta 2.0 to jest też rewelacyjna sprawa.

Poza tym OneDrive i przeglądanie zasobów z PC instant na konsoli, smartglass na tablecie (+ obsługa przeglądarki), plany połączenia wszystkich urządzeń (konsoli, tabletów, telefonów, PC z Windowsem) - teraz powstaje aplikacja Game Arena, która pozwoli graczom na tworzenie własnych wyzwań (jeszcze nie wiem, jak to będzie dokładnie działać), snapowanie osiągnięć i aktualizacja w locie, oglądanie TV i granie jednocześnie, appki (których stale przybywa) w tym genialna Brazil Now, czy MLB w USA. Świetna obsługa sieci + duże nastawienie na społeczność, automatyczne logowanie, przełączanie na swój profil za pomocą komendy głosowej (Kinect wykrywa kto mówi i kim jesteś też po głosie). Że nie wspomnę o OneGuide, które pozwala na zaprogramowanie konsoli do wyświetlania przypomnień, wyników meczy, godzin rozpoczęcia seriali czy zmiany kanałów za pomocą jednej komendy (co u nas będzie we wrześniu).

Tego jest mnóstwo i pytanie, czego wymagamy od next-gena. Czy lepszej grafiki (ale dalej problemów z siecią, pustki w menu, kontynuowania schematu PS3, zero innowacyjnych rozwiązań w samej funkcjonalności konsoli), touchpada i światełka w kontrolerze, czy powyższych, które dają coś zupełnie innego. Według mnie, o wiele bardziej funkcjonalnego. No i Xbox One, po komendzie "Xbox On" jest gotowy po 3 sekundach, z zalogowanym profilem i grą gotową do kontynuowania. PS4 potrzebuje trochę więcej czasu na rozruch + jeszcze ponowne odpalenie gry.

Kwestia tego, że funkcja "share", tak szumnie zapowiadana na PS4, działa lepiej na Xbox One. Twitch czy Ustream, szumnie zapowiadane na PS4, lepiej działają na Xbox One, wyłączanie konsoli z odpaloną grą i wznowienie od tego samego momentu następnego dnia też działa na Xbox One (na PS4 nie bardzo). Przeglądarka internetowa jest znacznie lepsza na Xbox One (+ obsługa YouTube), do tego na E3 zapowiedzieli apkę YouTube na PS4, która jest już od dawna na Xboxie One i można ją snapować. Są przecieki, że na Xboxie One będzie Spotify, poza tym aktualizację są co miesiąc (i wnoszą wiele dobrego), masz też możliwość podpięcia dwóch dysków twardych dowolnej wielkości. Obsługa Wi-Fi jest lepsza. Ogromną wadą Xboxa One są czasy instalacji gier i mało intuicyjne menu (które Microsoft za rok pewno zmieni nie do poznania).

Szkoda, że wszystkie powyższe elementy mogłem zauważyć dopiero wtedy, kiedy sam kupiłem Xboxa One. Przychylam się ku temu, że jest on o wiele bardziej "next-genowy" od PS4, bo wprowadza mnóstwo rzeczy, których na konsolach wcześniej nie widzieliśmy. Gdyby określać te sprzęty mianem next-genowych tylko pod kątem grafiki - PS4 na to bardziej zasługuje. I dlatego uważam, że podobny schemat dla niektórych będzie i na tej generacji - PS4 kupią pod koniec jej trwania dla kilku exów i tyle. Xbox One ma lepszy, bardziej wytrzymały kontroler (+ genialne wibracje, które faktycznie robią różnicę w immersji - nie to, co touchpad w padzie), ma więcej usług nastawionych na budowanie społeczności i ma więcej gier, które skupią się na sieci, multiplayerze i kontaktach ze znajomymi. PS4 wydaje się konsolą dla indywidualistów.

Poza tym jest tutaj kilka świetnych pomysłów na połączenie serialu i gry (jak w Halo czy Quantum Break), jest Sunset Overdrive na ten rok, które ma co-op online na 8 osób, jest Forza Horizon 2 z klubami na 1000 osób, gdzie masz dodatkowo otwarty świat, wymianę samochodów między graczami, rozbudowane opcje malowania samochodów czy drivatar, masz też pakiet Halo, który ma kilka świetnych rozwiązań dla wielu osób (w tym cross-playowe kampanie, 106 map w multi i splita dla dwóch osób). Xbox One jest ukierunkowany na to, by bawić się wspólnie i to jest pomysł, który chcę wspierać, bo zabawa ze znajomymi dalece wyprzedza zabawę w pojedynkę. Poza tym pytasz mnie o tryby wieloosobowe, gdzie ponad 4 lata grałem w WoWa i kilka innych MMO, przegrałem setki, jak nie tysiące godzin w BF2 i BF3, Quake'a III czy Unreal Tournamenta, podobnie w multi Gearsów na PC, czy Uncharted 2 na PS3, biegałem po kafejkach ze znajomymi i graliśmy w Countera czy pierwszego Half-Life'a, albo urządzamy sobie nocki w Dotę, Borderlands 2, przy FIFIE czy kilku innych tytułach.

Zawsze żałowałem, że PS3 nie stawiało na multi.

Opublikowano

Xbox one jest konsolą zdecydowanie bardziej społecznościową, nastawioną na grę z kumplami przez sieć, na poznawanie nowych ludzi itd. Mam wrażenie, że Sony zatrzymało się pod tym względem bardzo dawno temu, główny nacisk kładąc na gry singlowe. Trzeba iść z duchem czasu, nie mówię że granie samemu jest złe, ale nie ma co ukrywać ze online daje masę frajdy i przedłuża żywotność tytułów.

Opublikowano

Czytam wczorajszą dyskusję i podsumowując:

Maciomaniak i Easye nie mają w co grać na swoich konsolach to na cw siedzą bo ich pupka boli. Poza tym są studentami/ uczniami/bezrobotni (niepotrzebne skreślić) bo do 4 kłócą się o duperele;).

Pozdrawia człek pracujący który ma 20 gier na różne platformy i nie ma czasu grać a chciałby bardzo:(.

Valiant Hearts polecam! Obok banner saga najbardziej wzruszająca gra tego roku. Tylko dla prawdziwych twardzieli.

Opublikowano

Ci co piszą, że nie ma w co grać, to ogólnie chyba nie mają w życiu nic innego do roboty oprócz gier. Ja marze żeby się wreszcie wykopać z mojej kupki wstydu.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Maciomaniak - chyba jedyny w tym dziale w miare bezstronny

mi wczoraj przyszła PS4 i pierwsze urcuhomienie konsoli

wersja bundle w WD, najnowsza rewizja 4B, poprawione analogi i może coś jeszcze

ale pograłem tylko 10min przed snem w Killzone bo nie miałem czasu wczoraj

póki co wszystko ok, zero problemów z aktualizacją softu, nie ma błedów, pad nówka nic nie skrzypki

konsola po 1h jedynie była lekko ciepła przy zasilaczu, ale PS4 chyba tak ma, gdzieś czytałem że w spoczynku ma 40*, a w grach 45*

Xb1 grzeją wam sie troche, czuć lekkie ciepło obudowy?

http://uk.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates

tu porównanie rozdziałek

Opublikowano

Wykorzystanie sieci do stworzenia Drivatara (który robi ogromną różnicę w grach wyścigowych)

Funkcja "ghost player" znana od dawna z bijatyk, nagle została zaimplementowana do wyścigów. Rewolucja? Raczej po prostu nikt na to wcześniej nie wpadł, albo nie uznawał tego za coś wartego zaimplementowania.

oza tym funkcja snap, czyli wyświetlanie dwóch rzeczy jednocześnie

Jak często z tego kozystasz, tak serio?

obsługa tego wszystkiego komendami głosowymi

Działa chu*owo, mówiąc wprost. Chyba trzeba mieć rednecki akcent by działało w ogóle.

smartglass na tablecie (+ obsługa przeglądarki)

Nie przeglądarki, tylko Internet Explorera. W dodatku okrojonego.

No i Xbox One, po komendzie "Xbox On" jest gotowy po 3 sekundach, z zalogowanym profilem i grą gotową do kontynuowania. PS4 potrzebuje trochę więcej czasu na rozruch + jeszcze ponowne odpalenie gry.

Wierutne kłamstwo.

https://www.youtube.com/watch?v=dJ8cyVZ-vyc

(PS4 wygrywa w cold boot, w standy minimalnie gorzej, ale tylko dlatego że uprzejmie informuje o zagrożeniach epilepsji)

Kwestia tego, że funkcja "share", tak szumnie zapowiadana na PS4, działa lepiej na Xbox One. Twitch czy Ustream, szumnie zapowiadane na PS4, lepiej działają na Xbox One

Wszyscy którzy mają PS4 i do tego XO, twierdzą że po obu stronach share jest niedopracowane. Twitch na XO daje dostęp do gier na wszystkich platformach, i tyle. Za to PS4 pozwala nagrywać bodajże 15 minut rozgrywki, i pozwala to wrzucić prostym kliknięciem na FB, a niebawem na YT, z którym Sony się ugadało w tej kwestii. XO tylko pięć minut, z mało intuicyjnym menu wrzucania.

Xbox One po prostu stawia także na casualową rozrywkę - seriale, TV, areobiki, płatne usługi pozagrowe, efektowny wygląd. PS4 jest stonowane, bardziej skupiające się na samych graczach niż ich rodzinach i to bez względu na region. Bo nie będzie żadną niespodzianką, że PS4 będzie lepiej wspierane na polskim rynku i na tym rynku również wygra. Lokalizacje, community support, i baza graczy - Polacy wybiorą PS4.

Opublikowano

tak, tak - to wszytsko widac po 2 minutach. Ogromna szkoda, ze gra jest (pipi)owa ! Szkoda, ze jeszcze nie dostala oceny 4/10 to Maciek by platynowal i przechodzil 6 razy.

Fajnie,ze wymieniasz gry w 1080, ktorych jeszcze na rynku nie ma ^^. Moze poczekaj z porownaniem rozdzielczosci i grafiki do momentu, kiedy pojawia sie na rynku, a nie wrozysz z fusow, bo tworcy "nie wykluczaja 1080"  :teehee: Rozdzielczosc moze spadac jak w TR tylko w przerywnikach, ale sama gra chodzi w 30klatkach, zamiast 60ciu.  :ninja:

Wymienilem 7 gier, w tym 2 exy na nextgena MS, ale wy ciagle powtarzacie, ze jest ich 5, bo Tytani wyswietlaja 9pixeli wieccej ?  :teehee:

Ostatni gameplay z E3 z The Order pokazujacy strzelanie do jegnego przeciwnika w ciemnej piwnicy plus wrazenia z gry:

Ready At Dawn’s The Order 1886 is a graphically amazing game—let’s not disagree on that, because whatever anti-aliasing they’re using, is working—but that is where the excitement stops.

At E3 2014 I was given a 10-minute “gameplay” demo, and I’m saying gameplay in quotation marks because out of the 10 minutes I was playing I maybe had approximately 3 minutes of actual playtime. That is playtime in which I was simply taking out enemies, not really using my own brain. Most of the time I am essentially guided like a tutorial to go in a particular direction, even when I am in a closed off room! Seriously.

At one point in the demo I was in a room listening to the other people in my order talk. I could not interact with anything in the room or anyone I am with. Then, suddenly, I am allowed to interact with a piece of parchment. It shows me the direction I need to take to reach my destination, then suddenly (again) I am allowed to interact with a metal object that I wasn’t able to interact with just 30 seconds ago. I had to explode the metal object, which I knew before I was told to do so. My point is—this is by far the most linear game I have ever played. There is hardly any form of freedom in the game; but from what I was told, that is the point.

The story, which is set in 19th century London is quite interesting in itself, and it would be very fun to play if I was actually given the chance to play it. Based off the things I was shown and played, this game is simply an interactive movie, but that’s not necessarily a bad thing. The developers want to tell a story their way, so we are playing the game their way. As much as the game looks amazing—which in all honesty is breathtaking—my gripe is with the core of the game itself.

Other than that, combat was a bit cool. Combo-ing the missile launcher-type weapon with the flammable pellets makes for one nasty explosion. I personally liked the pistol. It was the most accurate and took down the enemies with two to three shots on average. I unfortunately did not get to finish the demo since my hero got stuck on a staircase. The game’s in development so there were bound to be some issues like that.

Ale tak, tak, skad mozna wiedziec jaka bedzie ta gra. Przeciez to ex na PS4 a Sony zlych gier nie robi i trzeba bronic jej z calych sil na forumku w srodku nocy  :teehee: Zreszta i tak pewnie nie zrozumiesz co jest tam napisane bo newsa na PPE jeszcze nie bylo.

Opublikowano

a ogladaliscie odcinek Big Bang Theory jak Sheldon zastanawiał sie jaką konsole wybrać?

przedstawił plusy i minusy obu

"najpierw był psx czyli ps1, pozniej ps2, ps3 i teraz ps4, ułożona numeracja, to ma sens

najpierw był xbox, pozniej xbox360, a teraz xbox one, czy oni nazwe konsoli wymyslili w windzie?"

:D

Opublikowano

Xbox one jest konsolą zdecydowanie bardziej społecznościową, nastawioną na grę z kumplami przez sieć, na poznawanie nowych ludzi itd.

Wymień mi tę funkcję dzięki którym xbone jest bardziej nastawiony na grę z kumplami.
Opublikowano

a ogladaliscie odcinek Big Bang Theory jak Sheldon zastanawiał sie jaką konsole wybrać?

przedstawił plusy i minusy obu

"najpierw był psx czyli ps1, pozniej ps2, ps3 i teraz ps4, ułożona numeracja, to ma sens

najpierw był xbox, pozniej xbox360, a teraz xbox one, czy oni nazwe konsoli wymyslili w windzie?"

:D

235.gif

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Działa chu*owo, mówiąc wprost. Chyba trzeba mieć rednecki akcent by działało w ogóle.

Wierutne kłamstwo.

ja nie wiem po co mendrek i easye się wypowiadają na temat tego sprzętu skoro w każdym poście coś bzdurzą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.