Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

obejrzyj ten odcinek Big Bang, to brzmi naprawde zabawnie w serialu

nie pamiętam, który to był ale wygooglujesz

hav3n - jak u ciebie jest w Xb1 z temperatura, grzeją wam sie troche, czuć lekkie ciepło obudowy?

----

nie przyszedłem tu trolować, jak pytałem tydzień temu o coś i za trola mnie uznano

szanuje obie konsole, ale wybrałem ps4

Edytowane przez Fanek

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Po kilku godzinach grania konsola jest zimna jak zwloki niektorych klapkow po E3.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Xbox one jest konsolą zdecydowanie bardziej społecznościową, nastawioną na grę z kumplami przez sieć, na poznawanie nowych ludzi itd.

Wymień mi tę funkcję dzięki którym xbone jest bardziej nastawiony na grę z kumplami.

No tez jestem ciekaw, co sprawia, ze w takie Destiny, BFa, FIFE gra sie lepiej na Xbonie?

Zaproszenia do znajomych, grup, gry wygladaja inaczej ?

Chyba nie, dlatego tego typu stwierdzenia skonczyly sie z poprzednia generacja.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wszystko fajnie, xbox ma snapa, jakieś aplikacje, komendy głosowe...

Ale wiecie, że rozmawiamy o konsolach do gier?

A te, jak wszyscy wiedzą lepiej działają/wyglądają na PS4. Dlatego jeśli ktoś szuka konsoli do pure gamingu - wybierze PS4 i będzie zadowolony.

Dla mnie gry są najważniejsze, a nie funkcje smart i wkurzałbym się, że wydałem tyle samo (a nawet i więcej) i dostaję gorszą grafikę/mniejszą rozdzielczość. Nawet głupie d3 na x1 działa w 900p - to jest śmiech na sali. I nie chodzi o to, że może tego na pierwszy rzut nie widać. Chodzi o sam fakt, że Microsoft przyoszczędził na bebechach i ten różnicy nigdy w przyszłości nie nadrobi.

Oczywiście to tylko moje zdanie, byś może innym to nie przeszkadza.

Opublikowano

Nie zgodzę się, startu ps3 w cenie 500 dolarów z padem bez wibracji z oszukanymi grami, które nawet nie leżały obok trailerow z e3 albo prezentowały poziom lair lub giant enemy crab to raczej nie przebija ta vita. Aż dziwię się, że udało im się odbić od dna.

Starty ps2 i X360 nie były lepsze. Na tej pierwszej tez na początku nie było za bardzo w co grać. Nie pamiętam jak z ceną, ale chyba też była dosyć wysoka (przynajmniej u nas) a ta druga psuła się co chwilę buczała jak wiertarka udarowa i nie można jej było stawiać w pionie bo rysowała płyty. taki faili pewnie jeszcze można by więcej wymienić.

Opublikowano

6. Grając w jedną gre przed wyłaczaniem konsoli wyjmujecie płyte z napedu, czy wkładacie raz i wyjmujecie dopiero po przejściu gry?

Nic nie stanie sie płytce jeśli będzie przez tydzień siedziała niewyjmowana?

Nowy nabytek #sonyslaves tak dobrze dopasowal sie do reszty  :sorcerer:

Opublikowano

Na zachodzie dziala juz beta PS Now. Jakies opinie ? Usluga w ogole dziala ? Ceny gier jak dla mnie sa zdecydowanie za wysokie, no ale to target ludzi, ktorzy nawet konsoli nie posiadaja.

Opublikowano

Na zachodzie dziala juz beta PS Now.

Usluga w ogole dziala ?

w sumie nie powinny dziwić takie pytania użytkownika playstation

Opublikowano

nie raz pisalem, ze zastanawia mnie po co biora sie za takie projekty, skoro od lat ogarniaja PSN i jak widac do tej pory potrzebuja konserwacji przynajmniej raz w miesiacu.

Jeszcze wypozyczenie gier kosztuje wiecej niz plyta.

Edytowane przez easye

Opublikowano

playstation now to bedzie gigantyczna pozywka dla xbotow kiedy usluga w pelni wystartuje wiec lepiej niech kazdy playslave nauczy sie dystansu - nie ma szans by to smigalalo bez lagow, zrywan i zawieszen gdy ruszy w pelni na braviach,vitach i ps4

Opublikowano

nie raz pisalem, ze zastanawia mnie po co biora sie za takie projekty, skoro od lat ogarniaja PSN i jak widac do tej pory potrzebuja konserwacji przynajmniej raz w miesiacu.

Playstation Now nie opiera sie na technologii Sony wiec moze dzialac  :teehee:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Beka z Maciomaniaka który podczas posiadania PS4 pisał że ps4 to potwór, zestawial najdroższe karty graficzne z PC, a teraz kłóci się ze gry będą identyczne na obu konsolach mimo że X1 jest o 50% słabsze i nie ma nic nadzwyczajnego poza esramem.

XDDD

Musi widocznie sobie w głowie zatrzeć różnice że pierrdoli takie głupoty.

Opublikowano

Beka z Maciomaniaka który podczas posiadania PS4 pisał że ps4 to potwór, zestawial najdroższe karty graficzne z PC, a teraz kłóci się ze gry będą identyczne na obu konsolach 

Tak jak już napisałem - kwestia wyboru - na tę chwilę PS4 ma ŁADNIEJSZE multiplatformy 

ty exact idz lepiej sciagnij demko sparka, moze przekona cie do zakupu fulla

Opublikowano

Playstation Now nie opiera sie na technologii Sony wiec moze dzialac  :teehee:

ale serwery beda Sony...

Edytowane przez easye

Opublikowano

a to nie infrastruktura i technologia Gaikai?

Opublikowano

Newsa na PPE o tym nie bylo? 

Opublikowano

Playstation now nie jest dla nas i nigdy nie będzie. Nie wierzę że to kiedykolwiek zadziała poza ameryka.

Opublikowano

Xbox one jest konsolą zdecydowanie bardziej społecznościową, nastawioną na grę z kumplami przez sieć, na poznawanie nowych ludzi itd.

Wymień mi tę funkcję dzięki którym xbone jest bardziej nastawiony na grę z kumplami.
No tez jestem ciekaw, co sprawia, ze w takie Destiny, BFa, FIFE gra sie lepiej na Xbonie?

Zaproszenia do znajomych, grup, gry wygladaja inaczej ?

Chyba nie, dlatego tego typu stwierdzenia skonczyly sie z poprzednia generacja.

Co sprawia ? Po pierwsze pad ale to tak BTW. Po drugie , z tego co mówił mi kumpel który ma dwie konsole , party w ps4 działa gorzej niż na xbonie. Headset od ps4 to jest chuynia. Microsoft ma dedykowane serwery, na sonce ciągle są jakieś problemy z połączeniem , często zrywa itd.

Opublikowano

No ale wyglada tak samo  :teehee:

Opublikowano

acha, czyli Pad sprawia, ze konsola jest bardziej spolecznosciowa  :teehee:

Party na PS4 dziala tak samo jak na Xie, sama jakosc jest ciut gorsza, w najblizszej aktualizacji zas najprawdopodobniej bedzie mozna utworzyc grupe 16osobowa, headsety do PS4 - identyczne jak do Xboxa kosztuja 30-40 zl, MS ma dedykowane serwerery w paru grach na krzyz. W BFa, Destiny, FIFE i inne multiplatformy kolega gra na tych samych serwerach co uzytkownicy PS4, jezeli zrywa mu polaczenie niech sprawdzi Nat, porty badz DNSy, bo PSN jest bardziej restrykcyjna siecia jezeli chodzi o ustawienia. NIe sa to argumenty dla ktorych wybralbym gre mniej plynna i ze slabsza rozdzielczoscia.

Playstation now nie jest dla nas i nigdy nie będzie. Nie wierzę że to kiedykolwiek zadziała poza ameryka.

Jezeli w USA by to dobrze chodzilo, to dlaczego nie mialoby zadzialac w Europie?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Po takim Ryse wiem, że exy na ONE jakoś bardzo nie będą odbiegać od exów na PS4, taki The Order ciężko ocenić jaki dokładnie poziom prezentuje, póki co jedynie na podstawie filmików, mimo to widać, że jakoś dużo lepiej to od Ryse nie wygląda, obie gry prezentują  bardzo zbliżony poziom a trzeba pamiętać, że Ryse to gra startowa, skoro takie gry graficznie ONE dostaje na dzień dobry to raczej później gorzej nie będzie. Jestem ciekaw jak nowe Gearsy przy tym wypadną. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Hipokryzja moich hejterów z Ficusiem na czele, sięga powoli zenitu. Zarzucają człowiekowi, że ma PS+ (mimo iż przecież kupuje też gry poza Plusem), a jak już kupi używkę, to zarzucają że kupuje gry. Co by człek nie zrobił, Ficuś i spółka się przywalą, aż w tym amoku nie widząc, że zaprzeczają samym sobie. 

Masz PS+ - źle.

Kupujesz gry (używane) - źle.

Czyli co? Zostaje kupowanie gier na premierę (co też człek wiele razy uczynił swoją drogą) i najlepiej NIE SPRZEDAWAĆ BO OKRADAMY. A potem Ficuś wchodzi do Console Wars i ma się za jakiegoś gracza, część naszej społeczności. Tak, część naszej społeczności, która WYPOMINA że ktoś kupił/sprzedał używkę albo opłacił PS+ . Co więcej, sam gra na używkach, pożyczając od innych (przy czym chwali się to jaki to on jest wielki darczyńca Sony, bo kupił wiele gier na premierę - przypomina to tłumaczenia przestępcy przed sądem w stylu "ale ja na chore dzieci dużo pieniędzy daję"). 

Aż mnie intryguje ta troska o interesy wydawców i procudentów. Mam propozycję, Ficuś. Napisz do Sony, żeby wyłączyli już usługę Playstation Plus, i jako powód podaj że Mendrek i wielu innych psuje branżę, bo źle tego używa. Na pewno potraktują Cię z pełną powagą ;)

Opublikowano

Sam jesteś winny stosunku innych do swojej osoby, więc nie stękaj.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.