Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ja nie mam nic do tego by mnie ludzie nie lubili (wszak surowa prawda bywa bardzo bolesna), ale niech robią to z głową i przynajmniej niech zachowią pozory obiektywności ;)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jestem ciekaw jak nowe Gearsy przy tym wypadną. 

Ja bym bardzo chciał, żeby zwiększyli pole działań = jakieś większe przestrzenie (ale nie żaden sandbox) i bardziej złożone bitwy. Ale to musi się wiązać z obcięciem grafiki i narażeniem się na lamenty pixelowych płaczków.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

ja sie nabijam z ciebie bo kiedys byles wielce wzburzony ze "pozyczam gry" i nie daje zarobic wydawcom, a ty sie broniles ze jestes lepszym klientem dla sony bo dajesz im zarobic a teraz udowadniam, ze sam kupujesz uzywki i je potem sprzedajesz czyli sony nie zarabia na tobie nic. Oczywiscie zaraz wymyslasz jakies chore teorie w swojej smoczej komnacie gdzie nie dochodzi slonce bo przeciez chlod i deszcz to to co lubisz bo nie musisz wychodzic wtedy z domu i na ulicach jest mniej ludzi przez co jest mniejsza szansa ze ktos rzuci cie czonskiem, krzyzem lub nabije na osikowy kolek

mam beke z ciebie od lat, ojj beczunie

Opublikowano

Nie martw się Karol, mi się zdarza na premierę kupić dwie-trzy kopie gry na którą jestem napalony (niestety, głównie jRPG) więc równowaga w świecie używek i przymierających głodem developerów jest zachowana.

Opublikowano

nie, no te open worldy już się zaczynają przejadać - akurat korytarze w gearsach czy tlou maja być i już, zeby bylo klaustrofobicznie i klimatycznie

wieksze przestrzenie i bedziesz miec drugie halo, - gdzie tu klimacik mrocznego, brudnego, napięcia

Opublikowano

Większe przestrzenie w grach z naciskiem na cover system = zmora dla designerów jak zrobić to użytecznym w środku wielkiej bitwy i jak zapełnić tą otwartą przestrzeń czymś więcej niż kopiuj-wklej ;)

Opublikowano

Osobiście wolę mniejsze światy, ale w których jest co robić, a nie jedna wielka pustynia. Jak bylem młodszy to jarałem się, że w Dagerfall jest taka olbrzymia przestrzeń i ogólnie GOTY, ale tam nie ma co robić.

Opublikowano

nie, no te open worldy już się zaczynają przejadać - akurat korytarze w gearsach czy tlou maja być i już, zeby bylo klaustrofobicznie i klimatycznie

wieksze przestrzenie i bedziesz miec drugie halo, - gdzie tu klimacik mrocznego, brudnego, napięcia

Pisałem, że nie żadne sandboxy, tylko zamknięte lokacje, które dają trochę więcej swobody - może w pionie jak w Sunset Overdrive :) To już zależy od pomysłowości twórców. Bardzo dobrze się stało, że serię dostał inny developer, jest szansa na jakieś nowe pomysły. Tak samo chciałbym żeby w Turn 10 Dan został oddelegowany do jakiegoś nowego studia, do innej serii, a na FM spojrzał świeżym okiem nowy szef, bo pomimo tego, że kolejne gry są świetne, to brakuje trochę odwagi żeby rzucić się na nieznane wody z serią.

Opublikowano

@Ficuś:

Wyobrażam sobie to, jak z upartą zaciekłością czekałeś na info ode mnie, że kupiłem jakąś używkę. Ale w okresie czekania twoje dopierniczanie się byle czego, sprawiło że moment glorii, stał się momentem zażenowania i hipokryzji.

mam beke z ciebie od lat, ojj beczunie

Ale wiesz, że używając pejoratywnych powtórzeń i zdrobień, pokazujesz że zabolało pod kręgosłupem? ;)

Opublikowano

osobiście lubię być prowadzony za rączke po korytarzyku, ale żeby było kolorowo a nie szaro buro jak w the order

Opublikowano

Pisałem, że nie żadne sandboxy, tylko zamknięte lokacje, które dają trochę więcej swobody - może w pionie jak w Sunset Overdrive :) To już zależy od pomysłowości twórców. Bardzo dobrze się stało, że serię dostał inny developer, jest szansa na jakieś nowe pomysły. Tak samo chciałbym żeby w Turn 10 Dan został oddelegowany do jakiegoś nowego studia, do innej serii, a na FM spojrzał świeżym okiem nowy szef, bo pomimo tego, że kolejne gry są świetne, to brakuje trochę odwagi żeby rzucić się na nieznane wody z serią.

Forza to już seria jak GT - co chwilę nowa część, w której praktycznie nic się nie zmienia. Tych gier nigdy bym nie kupił za pełną cenę. To samo z FIFA na vitę, gdzie tylko składy aktualizują, a dają konsumentom tą samą grę. Takie studia developerskie powinny padać.

Na PC masz to samo za darmo w formie modów tworzonych przez społeczność. Na konsoli trzeba zapłacić dwie i pół stówki za nową płytkę.

Nintendo też by mogło klepać ciągle te same mariany, ale oni akurat kochają graczy i chcą dla nich wszystkiego dobrego.

Edytowane przez ping

Opublikowano

mnie w gearsach urzekało

chodzenie po opuszczonych piwnicach gdzie były te słoje, ciasne tunele, opuszczone budynki, padający deszcz za oknami, trzewia potwora

gdy wychodziłem na większe przestrzenie gdzie odbywała się jakaś wieksza bitwa jakoś klimacik ulatywał, wolę pozostać w korytarzach ;)

Opublikowano

Hipokryzja moich hejterów z Ficusiem na czele, sięga powoli zenitu. Zarzucają człowiekowi, że ma PS+ (mimo iż przecież kupuje też gry poza Plusem), a jak już kupi używkę, to zarzucają że kupuje gry. Co by człek nie zrobił, Ficuś i spółka się przywalą, aż w tym amoku nie widząc, że zaprzeczają samym sobie. 

Masz PS+ - źle.

Kupujesz gry (używane) - źle.

Czyli co? Zostaje kupowanie gier na premierę (co też człek wiele razy uczynił swoją drogą) i najlepiej NIE SPRZEDAWAĆ BO OKRADAMY. A potem Ficuś wchodzi do Console Wars i ma się za jakiegoś gracza, część naszej społeczności. Tak, część naszej społeczności, która WYPOMINA że ktoś kupił/sprzedał używkę albo opłacił PS+ . Co więcej, sam gra na używkach, pożyczając od innych (przy czym chwali się to jaki to on jest wielki darczyńca Sony, bo kupił wiele gier na premierę - przypomina to tłumaczenia przestępcy przed sądem w stylu "ale ja na chore dzieci dużo pieniędzy daję"). 

Aż mnie intryguje ta troska o interesy wydawców i procudentów. Mam propozycję, Ficuś. Napisz do Sony, żeby wyłączyli już usługę Playstation Plus, i jako powód podaj że Mendrek i wielu innych psuje branżę, bo źle tego używa. Na pewno potraktują Cię z pełną powagą ;)

Czyli co się okazuje? PC Master Race najlepsza, bo kupują z pierwszej ręki i nie odsprzedają 8). Nie musicie dziękować za utrzymywanie naszej ukochanej branży, wystarczy jak nie będzie podpisywać więcej petycji, by jakieś gry nie opuszczały konsol. Tymczasem Mendrek stara się jak może ukoić swoje sumienie kupując jedną używkę na rok i chwaląc się tym na forum, by nie było, że jest maksymalną cebulą i gra tylko w gierki z Plusa. Try harduj dalej.

Opublikowano

mnie w gearsach urzekało

chodzenie po opuszczonych piwnicach gdzie były te słoje, ciasne tunele, opuszczone budynki, padający deszcz za oknami, trzewia potwora

gdy wychodziłem na większe przestrzenie gdzie odbywała się jakaś wieksza bitwa jakoś klimacik ulatywał, wolę pozostać w korytarzach ;)

No to radzę zainwestować w Judgment, bo ta część jest właśnie taka bardziej klaustrofobiczna :)

Opublikowano

No to radzę zainwestować w Judgment, bo ta część jest właśnie taka bardziej klaustrofobiczna :)

No i najgorsza czesc serii przy okazji, gdzie pomyslu zabraklo nawet na fabule, wiec wymyslili horde niemal w kazdym levelu. Ostagnia czesc jaka bym polecal to Jugment.

Forza to już seria jak GT - co chwilę nowa część, w której praktycznie nic się nie zmienia. Tych gier nigdy bym nie kupił za pełną cenę.

Przeciez Forza 5 ma o wiele lepszy model jazdy niz 4ka.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czyli co się okazuje? PC Master Race najlepsza, bo kupują z pierwszej ręki i nie odsprzedają

Zapewne twórcy bardzo cieszą się z tego dolara za pakiet gier, którym dzielą się dodatkowo z chorymi dziećmi. Zawsze to dolar więcej, niż w przypadku pobrania z zatoki, co np. w przypadku gier Ubisoftu wedle ich danych, czyni 90 % posiadaczy PC disaster race... :)

Opublikowano

Fabuła w Judgment jest tak samo "złożona" jak i w każdej z pozostałych części.

Opublikowano

forza 5 jest jak fifa 14 na next geny - casual powie, ze to to samo, ale jak ktoś wie o co kaman to od razu wyczuje smaczki w nowych silnikach, fizyce itp.

Opublikowano

okej - to gra jest prze(pipi)owa, nudna, bez ciekawych bosow, po 3 czesciach skonczylem ja na sile i cieszylem sie ze pozyczylem, a nie kupilem.

Tylko pod wzgledem graficznym dawala rade.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czyli co się okazuje? PC Master Race najlepsza, bo kupują z pierwszej ręki i nie odsprzedają

Zapewne twórcy bardzo cieszą się z tego dolara za pakiet gier, którym dzielą się dodatkowo z chorymi dziećmi. Zawsze to dolar więcej, niż w przypadku pobrania z zatoki, co np. w przypadku gier Ubisoftu wedle ich danych, czyni 90 % posiadaczy PC disaster race... :)

Wedle moich danych 10% kupujących gry Ubisoftu to i tak o 10% za dużo, te ich "gry" nie zasługują nawet na thepiratebay.

Oczywiście w dalszą dyskusję nie mam zamiaru się wplątywać, bo a) żal Ci du,pę ściska że nie możesz też kupować gierek na PS3 za dolara w pakiecie b) w takich pakietach lądują głównie indyki, a za dolara dostajesz tylko część gier z całego pakietu, który kosztuje od $4-6 do nawet $10-15, ale spoko, nie wymagam, byś miał jakiekolwiek pojęcie o tym co mówisz, w końcu jesteśmy w console wars c) pozostałe, duże gry AAA poza pakietami są w normalnych cenach wahających się od nawet 12 zł w czasie świetnych promocji (norma to 20-30 zł) do ok. 120 zł na premierę jak ktoś jest super niecierpliwy.

Opublikowano

Zabrzmialo Bluberem ^^ Ubi to nie tylko Assasin, WD, ktore hejtujesz, to takze takie marki jak Rayman, Rainbow Six, Splinter Cell, Far Cry, Ghost Recon, Driver, CHILD OF EDEN, Prince of Persia, Settlersi, Tom Clancy's, w tym nadchodzacy The Division, Beyond Good and Evill, Luminess i wiele wiele innych (chocby swietne Zombiaki an Wii U, Red Steel 2 na Wii), ktore albo wspoltworzyli, albo dzieki swojej kasie wydawali na rynkek.

Edytowane przez easye

Opublikowano
Wedle moich danych 10% kupujących gry Ubisoftu to i tak o 10% za dużo, te ich "gry" nie zasługują nawet na thepiratebay.
Typowy złodziej: "Tak wysoki sądzie, przecież te Mercedesy to takie g*wna, nie warte swojej ceny, najwyżej ukraść, ale i wtedy niewiele warte."

a) żal Ci du,pę ściska że nie możesz też kupować gierek na PS3 za dolara w pakiecie
Mi żal? E, nigdzie nie wyraziłem żalu. Raczej ty, bo najwyraźniej bycie pcebula-rasa uwiera. Pewnie jakby nie obecne na PC obowiązkowo DRM (aka "kaganiec"), to byś jeszcze tą cebulą wtórnie handlował :)

b) w takich pakietach lądują głównie indyki, a za dolara dostajesz tylko część gier z całego pakietu, który kosztuje od $4-6 do nawet $10-15
W sensie, że czasami worek cebuli jest NIECO droższy i już jest ok? ;)

c) pozostałe, duże gry AAA poza pakietami są w normalnych cenach wahających się od nawet 12 zł w czasie świetnych promocji (norma to 20-30 zł) do ok. 120 zł na premierę jak ktoś jest super niecierpliwy.
A potem dziwić się, że twórcy politykę skupiają na konsolach, i są w stanie nawet sztucznie blokować możliwości pc-tów, byleby nic nie zakłóciło triumfalnego marszu konsol. Jak się to mówi, nie rzuca się TLOU przed wieprze... :)
Opublikowano

"Typowy złodziej". Zgłosiłem obrazę. Mam szczerą nadzieję, że zostaniesz należycie ukarany.

Rayman Legends kupiłem w preorderze. Ty tą grę ograsz jak będzie za 15 zł w używce (i sprzedasz po tygodniu od kupna) albo w Plusie rzucą. W ogóle na gierki wydałem pewnie z 10x więcej niż Ty (z czego prawie wszystko na cyfrówki, tylko na PS3 kupuję używki żeby jak najmniej kasy do Sony trafiło hehe). Boże po co ja tracę czas na dyskusję z kimś takim jak ty.

;)

:)

:)

;)

Opublikowano

Ale żeby nie było - nie mam nic do promocji na Steam, PS+, GwG, używek, czy nawet pożyczania. Co najwyżej do piracenia, bo to już kradzież. Lecz korzystanie z legalnych metod nabywania gier, to przecież nic złego. Jasne, jest się cebulą w mniejszym (konsolowym) czy większym (pc-towym) stopniu, ale też nic złego. Gra jest grą, granie jest graniem, a ludzie są ludźmi.

Głupio jednak wygląda, jak humble-cebundle user wypomina komuś używki czy PS+ ;)

Ps. Pisząc "typowy złodziej" nie miałem na myśli Ciebie, ale pewien specyficzny tok myślenia, to ze złodziejem było w cudzysłowiu jako metafora.

Edytowane przez Mendrek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.