Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

1994 roku, dnia 3 grudnia na świat wstąpił mesjasz zwany PlayStation, który to odmienił i podbił rynek gier wideo. To właśnie dziś obchodzimy 20 lat tej jakże szanowanej i uwielbianej konsoli przez każdego zdrowego na rozum i kochającego miodne i genialne gry gracza. Niezapomniane chwile z MGS czy FFVII, pierwsze zerwane nocki z kumplami przy ISS, Tekkenach, magiczne chwile z ICO czy SOTC. Panowie, wstańmy i unieśmy nasze kielichy pełne wina rocznik 1886, wznieśmy toast za to jakże magiczne pudełko. Kolejne 20 lat dominacji na rynku i zgarniania co roku tytułów GOTY, a na koniec generacji GOTG, kolejny mesjaszów, toast. A już w najbliższy weekend ostateczne rozwiązane kwestii mniejszości xbockiej.

No fajnie było Yeti, dobrze to wspominam jak się tak za dzieciaka grało ale wydaje mi się, że ty masz ten sam syndrom co polscy "eksperci" od piłki nożnej. Przestań żyć przeszłością, "konsolowość" konsol się skończyła, zostało co najwyżej WiiU które zresztą ma biblioteke nie dla każdego.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Microsoft sam sobie strzelił w stopę za sprawą tego kretyna Mattricka i cieszę się, że stery objął Spencer - wyprowadza Xone na prostą i chociaż to szalenie trudne zadanie, to robi wszystko co w jego mocy. Nie wiem kto zleca/zlecał wynajęcie osób siejących taką propagandę, ale wierzę w to, że już nie stosują takich praktyk. A przynajmniej nie od pewnego czasu, kiedy Microsoftowi powinno bardzo zależeć, by wybielić swoją reputację.

Dużym błędem jest dla mnie zlekceważenie The Game Awards - wszyscy będą mówić o Sony i o PlayStation Experience, a to nie przysporzy Xone popularności. Co gorsza, jakoś M$ nie kwapi się, by na to odpowiedzieć czymś konkurencyjnym. Powinien korzystać z takich wydarzeń, by budować hype pod siebie. Sony nie ma problemu głosić na prawo i lewo, jaką to mają najmocniejszą konsolę na rynku - Spencer jest świetny, ale taki grzeczny :P

M$ sie nie wychyla bo dla ogłoszenia 3 eksów  to mu wystarczy E3

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił, jak ostatecznie Spencer tak rozbuduje sieć wewnętrznych studiów M$, że tych eksów będzie 20, nie 3 ;)

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił, jak ostatecznie Spencer tak rozbuduje sieć wewnętrznych studiów M$, że tych eksów będzie 20, nie 3 ;)

Szczerze mu tego zycze ale nie bedzie tego na Xbox One

Opublikowano

Bo zaczał pracowac w trakcie tego roku , bo zebranie takich ekip to nie jest pstrykniecie palcem tylko conajmniej rok-dwa pracy , bo proces dewelopingu nowego IP to nie jest rok tylko 2-3 wiec generacja sie skonczy zanim to moze zrobic

Opublikowano

tajny informator maciomaniaka znowu mówi jak jest

Opublikowano

Bo zaczał pracowac w trakcie tego roku , bo zebranie takich ekip to nie jest pstrykniecie palcem tylko conajmniej rok-dwa pracy , bo proces dewelopingu nowego IP to nie jest rok tylko 2-3 wiec generacja sie skonczy zanim to moze zrobic

Spoko, wszystko co piszesz jest prawdziwe, jasne, ale ta generacja nie skończy się przed rokiem 2020 ;) Mają czas.

Opublikowano

Ta generacja bedzie krotsza od poprzedniej, Wspomnisz moje słowa. Spodziwam sie nowych konsol w 2018-219. Te sa poprostu za słabe.

A programowanie jest na tyle łatwe ze beda chcieli klepac kase, 5-6 letni cykl , nie wiecej

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Ta generacja bedzie krotsza od poprzedniej, Wspomnisz moje słowa. Spodziwam sie nowych konsol w 2018-219. Te sa poprostu za słabe.

A programowanie jest na tyle łatwe ze beda chcieli klepac kase, 5-6 letni cykl , nie wiecej

Nie są takie słabe, zarówno PS4 jak i Xbox One mają swoje asy w rękawie, to nie są po prostu laptopowe komponenty, da się z nich jeszcze bardzo dużo wycisnąć.

Microsoft poczynił w przypadku APU jeszcze więcej własnych modyfikacji i programowanie ich konsoli aktualnie jest sporo trudniejsze od PS4.

Opublikowano

Tylko ze dlugosc danej generacji nie zalezy od mocy konsol tylko od tego ile $$$ przynosi. Sony bedzie doilo z PS4 ile sie da, MS z XO zreszta tez. Start nowej generacji do za duze koszta i inwestycje zeby sie w to bawic co 4-5 lat. Jakby chodzilo tutaj tylko o moc to bysmy wymieniali konsole czesciej niz blacharze swoje tytany ;)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ciekaw jestem czy powiedzmy w ciągu 5 lat konsole chociażby dorównają mocnym pecetom pod względem graficznym oraz w jakim stopniu obecnie gry wykorzystują te bebechy.

Opublikowano

Ciekaw jestem czy powiedzmy w ciągu 5 lat konsole chociażby dorównają mocnym pecetom pod względem graficznym oraz w jakim stopniu obecnie gry wykorzystują te bebechy.

To zależy od wielu czynników - gry wykorzystują zwykle to, co jest aktualnie dostepne poprzez SDK czy technologie silnika graficznego. Wiele tu też mają do powiedzenia utalentowani programiści ;) Im dalej, tym lepsze stery, lepsze SDK, więc i lepsze możliwości.

A graficznie to zależy, jak tę grafikę oceniać, bo jeśli patrzymy przez pryzmat rozdzielczości, ostrości tekstur czy graficznych smaczków (cienie, oświetlenie, bajery o różnych skomplikowanych nazwach), to konsole nigdy nie dorównają PC. Z drugiej strony, nie wiem kiedy na PC zobaczymy taką grafikę jak w The Order 1886 np. No i czy w ogóle taką zobaczymy.

Opublikowano

Spoko, wszystko co piszesz jest prawdziwe, jasne, ale ta generacja nie skończy się przed rokiem 2020 ;) Mają czas.

#thisiswaiting
Opublikowano

czy ja wiem czy ta generacja bedzie taka krotka? jeszcze zadne studio tak na prawde z zewnetrznych nie przeskoczylo na next genowe silniki i dalej siedza w erze ps3/x360 a wy juz typujecie kiedy nowa konsola, moze z rok sie cykl skroci bo teraz byl cykl 6 letni, moze faktycznie skroci sie do 5letniego, na 7 lat jak w przypadku ps3->ps4 raczej juz nie ma co liczyc

Opublikowano

Chyba 10 lat, a nie 7 w przypadku PS3?

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ta generacja będzie trwać przynajmniej tyle samo, co PS3/X360, nie ma żadnych racjonalnych powodów za tym, by nowe konsole wpadły na rynek w 2018 roku. Za dużo kasy tutaj poszło w start nowych systemów, w dodatku nie ma jeszcze next-genowych technologii, a developerzy stosunkowo niedawno zaczęli pracować nad tytułami pisanymi wyłącznie pod nowe sprzęty (z premierą w 2016 najwcześniej).

Opublikowano

Kto jeszcze ma przeczucie, ze to bedzie majgorsza generacja w historii?;/

Opublikowano

btw, na PlayStation Experience pojawi się nowe DLC do The Last of Us na PS4 (i PS3) - w grywalnej formie.

Naughty Dog confirmed that a brand new DLC for The Last of Us: Remastered will be playable at upcoming PlayStation Experience event (will also be available for PS3 version of The Last of Us). The developer also clarified that this upcoming DLC won't fall in Season Pass, and players will have to bought it separately because:

"the season pass ended a long awhile back. We delivered more than we promised in the season pass."

Lastly, Naughty Dog announced that "MayBe" a brand new patch for The Last of Us: Remastered might arrive in future.

http://www.gamepur.com/news/17168-uncharted-4-dev-comments-crash-bandicoot-ps4-uncharted-collection-new-tlou.html

Nie chcą nic powiedzieć o kolekcji Uncharted w HD na PS4, ani o tym, czy pracują nad Crashem czy nie (dalej nie wiadomo, czy te prawa ma w dalszym ciągu Activision, czy Sony poczyniło w tym kierunku jakieś ruchy).

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

mi sie wydaje ze bedzie lepiej niz na ps3/x360 - silent hill, mgs5, persona5, kingom hearts3, ff15, wiedzmin3, batman, bloodborne, uncharted4 - to juz w 2015/2016 z zapowiedzianych, botki dostana pewnie jeszcze w tych latach halo5, nowego tomb raidera, gre platinium czy quantum break - wg mnie lineup zapowieda sie niezle, a pewnie duzo jeszcze tytulow wpadnie

Opublikowano

batman? ta copypasta? 

skarpeti, rili?

Opublikowano

Rowniez mam takie przeczucie, nextgeny sa juz rok na rynku a największą ekscytacje wzbudziły remastery GTA i TLoU :fog: ta generacja potrzebuje nowych gearsow gry ktora wgniecie nas w podloge swiezym podejsciem, orygnalnoscia i grafika ( sunset overdrive byl najblizej ale to niestety nie ten kaplluber), Uncharted i Halo w 2015 roku nie sa dla mnie powodem do kupna next genow

Opublikowano

Może być najgorsza pod względem ilości gier. Przecież na x360 i ps3 wyszło ich mnóstwo, o ps2 nawet nie wspomnę. Ogólnie słabe jest to, że tak powoli to wszystko się rozkręca. Nie mówię, że nie ma w co grać bo są naprawdę dobre tytuły, ale oczekiwałbym po roku istnienia ps4 na rynku dużo więcej. Hiv chyba pisał, że generacja może potrwać jakieś 5 lat. Co do samej  grafiki to tutaj jest dziwnie. Grałem wczoraj w TLOU i wśród ślicznych widoczków pojawiały się drobne ale dość liczne bugi, czy tez pikselowate liście. W ogóle panuje chyba tendencja na tworzenie nierównych gier pod tym względem. Weźmy taki driveclub. Klapy wrzucali screeny bardzo ładne a boty okropne, a to ta sama gra.

Opublikowano

a jak sie ps3 rozkrecalo - co miales w pierwszym roku? lair i inne cudaki

a jak sie ps2 rozkrecalo - co miales w pierwszym roku? procz ttt same gooowna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.