Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

ej ale Wy jesteście ładne raki branży. Ludzie na całym świecie szczają po nogach, robią ciasta/torty/imprezy, celebrują, piszą swoje najintymniejsze wspomnienia sprzed wielu lat.

PlayStation to konsola, która jako pierwsza na cały świecie wychowała POKOLENIE graczy. Ludzie, którzy grali za dzieciaka po raz pierwszy przekazują pasję dalej. Internet zalewa fala zdjęć ze ślubów, chrzcin, urodzin gdzie konsola PlayStation była głównym daniem. Ludzie piszą, że za ich czasów nie mieli cd playera i odtwarzali muzykę w ciemno na PSXie. 

Ponoć właśnie masowo rośnie sprzedaż PlayStation, bo ludzie przypomnieli sobie jak wielką rolę dla rynku, dla producentów gier, dla programistów, dla całej branży i dla poszczególnych ludzi odegrało PlayStation. 

Wychodzą świetne materiały pokroju:

http://youtu.be/Z1f1paSoUXs

<ciarki>

a Wy myślicie, że naprawdę jakaś słabiutka składanka kolorowych pifpafów sprzed 13 lat kogokolwiek? Serio myślicie, że SO, które ostatecznie zniknie w czeluściach historii dziś ma jakiekolwiek znaczenie? Przy ikonie branży, przy nadchodzących megatonach jedyne co może zrobić Spencer i bezbeczne xboty to usiąść i podziwiać. Tyle Wam zostało

Ludzie, dziś świat jest błękitny. A w zasadzie to szary. Dziś każdy jest szarakiem

#greatnessawaits

Edytowane przez waldusthecyc

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Motyw właczania PS1 , jest tak za(pipi)isty ze powinien byc zastrzezony i uzywany we wszystkich konsolach Sony

Opublikowano

Dzis kazdy jest rakiem branzy, jezeli wspiera Playstation, chyba to chciales powiedziec.

Opublikowano

xboty nawet chyba nie wierzą w to co piszą, tonący brzytwy się chwyta

Opublikowano

Dzis kazdy jest rakiem branzy, jezeli wspiera Playstation, chyba to chciales powiedziec.

i to jest właśnie obraz xbota. Zawistny, malutki na duchu i krótki w rękawkach człowieczek, który zazdrosny o wszystko dookoła z zawiścią mieli w kącie ozorem udając speca. Jak tylko blask świateł padnie na niego na chwilę, jak typowy przegraniec chowa głowę w dłonie szepcząc "nie ma mnie tu nie ma mnie tu". Potem wszyscy odwracają głowę, cieszą się życiem, celebrują najlepsze momenty w życiu, a xbocki gnom dalej po cichutku, z wrodzoną zawiścią żłobi ich otwarte na świat serca niszcząc wszystko co nas otacza. 

Tak xbocie, niszcząc, bo XBOX zniszczył wszystko co najlepsze. Przeczytaj temat o wspomnieniach na 20lecie PlayStation nawet tutaj na forumku, potem zamknij oczy, weź oddech i przyznaj, że dla gamingu xbox jest niczym.

NI-CZYM

król jest tylko jeden

#4theplayers

Opublikowano

tak ogolnie zaczeliscie rozmowe o tych identyfikatorach - nie wiem jak teraz na One, ale Sony do tej pory nie ogarnelo burdelu na swojej stronie. 20 lat za nami, a u nich wciaz czesto nie mozna podejrzec, ktory znajomy jest online, nie wiadomo dlaczego wyswietla ich 96, skoro mam ponad 100, identyfikatory zewnetrzene robia juz 10 rok, jakby to byl jakis rocket science stuff, nawet odnosniki do profili nie dzialaja, nawet wiadomosci tekstowej wyslac nie mozna - masakra!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Piękne wspomnienia, łezka się w oku kręci, ale mamy rok 2014 i Sony nie jest już ta sama firma co w latach 90.

Nie mozna żyć przeszłością, trzeba iść do przodu, fajnie pooglądać, jak to ludzie wspominają szaraka, ale juz kupiłem PS4 ze względu na sentyment i przywiązanie do marki i teraz nie miałbym w co grać.

Opublikowano

https://www.playfire.com/v0/Bartezoo/games?source=psn&letter=

O lol ja (pipi)e co za niedzielniak xD

to nie jest z akutalizowany profil, brakuje tlou, demon soulsa i kilku innych, ale tak jak mówiłem ps3 pożyczyłem do exów

Opublikowano

bomby prawdy dzisiaj masowo zrzucane od rana na zielonych, a co to będzie w weekend ojacieyrdole :banderas::fsg:

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Bardzo fajnie Waldek, ale Playstation 4 (3 z zreszta tez), nie ma nic wspolnego z potega 2 pierwszych PSow. Czasy sie zmieniaja, kupsztalowe exy, symetryczne scierajace sie galki, konsola zrobiona z plastikowych butelek z odzysku, niedzialajacy online za 200zl i porty gier z androida, czyli wszystko rozumiane jako magia playstation, nie czynia ps4 obecnie dobra konsola.

Opublikowano

Jak wyjdzie BloodBorne, to Xbocka zaraza ładnie podtuli ogonek i pobiegnie do marketu po PS4. Baroni z kolei nie mają najmniejszego zamiaru lecieć po konsolę podczas premiery... no właśnie, czego? Jakie gierki będziecie mieć do ogrania, niebędące kolejną częścią jakiegoś pifpaf? Może kalimba, która i tak wyjdzie na PC?

#4theplayers

Opublikowano

Bardzo fajnie Waldek, ale Playstation 4 (3 z zreszta tez), nie ma nic wspolnego z potega 2 pierwszych PSow. Czasy sie zmieniaja, kupsztalowe exy, symetryczne scierajace sie galki, konsola zrobiona z plastikowych butelek z odzysku, niedzialajacy online za 200zl i porty gier z androida, czyli wszystko rozumiane jako magia playstation, nie czynia ps4 obecnie dobra konsola.

To jest bomba prawdy, ja jakos osoba wychowana na psx-ps2 nie chce konsoli sony bo nawet grosza tamtej magii nie ma w ps4.

Opublikowano

playfire w ogole ma problemy z aktualizacja PSNu.

Rozumiem, ze ten rok oficjalnie juz sie zakonczyl, do konca roku juz nic nie wychodzi ciekawego ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

PlayStation to konsola, która jako pierwsza na cały świecie wychowała POKOLENIE graczy. Ludzie, którzy grali za dzieciaka po raz pierwszy przekazują pasję dalej. Internet zalewa fala zdjęć ze ślubów, chrzcin, urodzin gdzie konsola PlayStation była głównym daniem. Ludzie piszą, że za ich czasów nie mieli cd playera i odtwarzali muzykę w ciemno na PSXie.

Nie można się nie zgodzić.

Pomijasz tylko fakt, że nadszedł w końcu dzień 9.9.1999 i nagle mimo lat panowania konsola Playstation jak i firma, która ją wyprodukowała przestała mieć znaczenie dla wielu ludzi na ziemi. Następnie Microsoft wydał duchowego następcę legendy i tak o to do dziś się wykłócamy która racja jest bardziej mojsza.

Opublikowano

bardzo fajnie es es iks iks iks jeden, ale Playstation4 (po słabszej trójce) to idealny następca i dziedzic potęgi 2 pierwszych PSów. Czasy się zmieniają, nadchodzące genialne exy, fantastyczny (najlepszy ever) pad, konsola z designem top1 (popatrz sobie na xbone lol), świetnie działający online za 190zł rocznie, najlepsze multiplatformy AAA i porty indie rozumiane jako magia PlayStation czynią z PS4 najlepszą obecnie konsolę 

Jak do tego dodamy jeszcze PS4 jako konsolę docelową dla multiplatform i fakt, że w zasadzie gdyby nie żydboks to jeszcze online byłby za darmo mamy obraz kompletny. 

Ooh, baby, do you know what that's worth ? 
Ooh heaven is a place on Earth 
They say in heaven love comes first 
We'll make heaven a place on Earth 
Ooh heaven is a place on Earth 
Opublikowano

no tak, bo dwie gierki na krzyż typu so i horizon 2 to już argument za którym xbon wygrywa generacje, o wyglądzie niczym okap kuchenny czy prlowski magnetowid po co wspominać , a o zagadkowo śmiechowych rozmazanym guwnem rozdzielczościach następnych gier i plebsowych podzespołach po co też wspominać, a już w ogóle o wciskaniu kasy przez kulawy ms żeby gierki tak samo u nich jak i ps4 wyglądały to po co mówić :reggie:  na swoje 20 ms powinien ogłosić się najwiekszym rakiem branży jakikolwiek powstał, o ile w ogóle to kiedyś nastąpi :kaz:

Opublikowano

@waldus

Nie produkuj sie, oni dopiero bedą sie podniecać przy 20 leciu Xbox 360, wielu z nich słyszało dopiero o PSX w 99 roku.

Stary, to dzieciaki, ich nawet Kinga nie kręci jeszcze z PS Polska.

Opublikowano

Tak Waldek czasy się zmieniają i już w poprzedniej generacji się zmieniły na tyle, że obie konsole od ms i sony praktycznie się nie różnią, większość najlepszych gier (według metacritca czy tam gamerankings bo jeśli chodzi o gust to wiadomo ktoś lubi kapiszony a ktoś nie) to multiplatformy i raczej nic tego nie zmieni i nie będzie nawałnicy eksów skoro wychodzi ich w przeciągu roku może ze 3-4 (takie duże AAA tylko na daną konsole) więc ps4 to wcale nie jest najlepszy wybór a tym bardziej jedyny. Oczywiscie multiplatformy są lepsze niż na xboxie, ale na PC sa lepsze niż na ps4 i co teraz? No nic, zaraz odeprzecie ten argument, że nikt nie gra na PC więc ps4 to jedyny słuszny wybór a exy z xboxa ogracie na laptopach vaio :kaz: Także tego, ps4 warto mieć, ale to już nie ten czas i magia playstation, teraz tylko destiny, ac, cod i to się najmocniej sprzedaje na tych konsolach i to promuje sony.

Opublikowano

Panowie, ależ dziś bombardowanie, a przypominam ze mamy środę, do weekendu chyba zostaną z 3 boty, tę najbardziej oderwane od rzeczywistości.

Stary, to dzieciaki, ich nawet Kinga nie kręci jeszcze z PS Polska.

xDDD

Także tego, ps4 warto mieć, ale to już nie ten czas i magia playstation, teraz tylko destiny, ac, cod i to się najmocniej sprzedaje na tych konsolach i to promuje sony.

Spokojne, w przyszłym roku Sony będzie reklamować tylko eksy.
Opublikowano
, nadchodzące genialne exy, świetnie działający online za 190zł rocznie,

Za duzo nostalgii z reklam sony sie nacpales bo bredzisz xD

Nadchodzi 1 genialny ex, a online nawet nie skomentuje XDDDDDDD

W ogole zrobili mi nadzieje na twitterze:

Jesli teraz nie zapowiedza nowego crasha bede mial z nich prawilna beke, porownywalna do tej porazki z Conkerem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Oby tylko The Order nie miał 82 na MC bo botom pójdzie sie je.bac cała linia obrony.

Opublikowano

No , to nie sa zagrywki jakie powinni robic. Chyba ze naprawde cos bedzie

Opublikowano

"Zróbcie sobie Crasha w LBP." Tak będzie.

Opublikowano

Bansai jak wiem że ciężko ogarnąc xbotowi tyle gier na raz, ale jakbyś nie zauważył tweet PSEurope dziś nie zapowiada gier na PS4 tylko cały czas bombarduje retro screenami, starymi tytułami itp. o MGS też pisali i nawet gif z FF7 był, czyli rozumiem wg Ciebie wszystkie te tytuł rafią na PS4, bo jeśli nie to beka?

PlayStation własnie weszło w epokę dominacji i jedyne o czym się na rynku teraz rozmawia to: co będzie na PlayStation, jakie gry, co wychodzi, jak to wygląda, jaki gameplay itp. Xbox już nikogo, nawet trawy w multiplatformie z zeszłej generacji nie ogarnia, więc z czym do ludzi.

Xbox po weekendzie będzie traktowany jak gry na Androida w lepszeym wypadku, w gorszym stanie w szeregu z grami typu DiamondRush na Facebooku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.