Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dopiero środa a xboty dzisiaj zostały zmiecione z CW. Strach pomyśleć co to będzie w weekend, trochę smutno, że M$ dostaje takie baty :(

Na TGA też nie zapowiedzą żadnych gier, przykre :(

Edytowane przez Neox

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ja kupiłem po miesiącu pracy, tylko potem jadłem suchy chleb i zapijałem łzami szczęścia do następnej wypłaty

Opublikowano

O, ten sam kredytodawca, na którym polega cała masa klapów, chcących kupić wymarzony sprzęt.

Szkoda, że trzeba się zaciągać u tych lichwiarzy. Potem pozostaje tylko pianie peanów pochwalnych dla gier z oferty PS Plus. W sumie trochę desperatów rozumiem. :sir:

Powiedział koleś rozwożący pizze :D

Ping vel Paweł pracuje w KFC...

Dementuję, już nie robię w KFC, ostatnio wrzucałem w status fotki mojej odprawy (dwa bony na darmowy zestaw), obecnie rozwożę pizze, MichAelis zamawiał to wie. Stawka lepsza i czasem wpadają napiwki - mam w skali miesiąca na jedną premierówkę więcej, ale i tak beka z providenciarzy z PS4kami i grami z plusa.

Wróćmy do tematu niedziałającego PSN... ;)

Edytowane przez ping

Opublikowano

Dziś faktycznie PSS przycina, bo jednak Sony rzucając megatonowe promocje (GoW: A za 35 PLN) plus przecenione klasyki, plus fajny temacik za darmo, plus AAA gry w abonamencie PS Plus na trzy konsole (w tym PS4), to i sklep nie wyrobił. To nie marketplace gdzie wieje sandałem i ludzie wchodzą tam przez przypadek. Czy Steam ktòrego serwery chłodzone są syropem z cebuli i zostały od początku skonstruowane z myślą o pcebulakach :)

Acz mi PS Store działa dobrze, nawet grę dziś kupiłem i gry z plusa dodałem... :)

Opublikowano

Wchodze sobie na allegro, sprawdzam ile kosztuje dzienna porcja raka i co widze ?

http://allegro.pl/gry-na-konsole-sony-playstation-4-146702?order=d&string=far+cry+4&bmatch=seng-v6-p-1-ce-1106

2 miliony Januszow Biznesu...

Janusz Cebula musi wkroczyc do akcji chyba :/. Sony jak i MS powinni ukrocic jakos ten proceder na allegro, koszmarnie sie szuka przez to tanich wersji pudelkowych.

67792042280815108140.png

Opublikowano

LOL - na Xbonie to nawet juz uzywek sklepach nie ma, bo wszyscy sie na lewe konta przezucili, na dodatek skladaja sie po 2-3 wymieniajac haselkami... Pomijam juz fakt, ze Ci sami uzytkownicy na poprzedniej generacji pierwsi rzucali cebulami w skladkowiczow, no ale do tego juz jestesmy przyzwyczajeni...

no i srlsy - 3  strony o niedzialajacym sklepiku, ktory nie wyswietla sie 1 uzytkownikowi ^^ Ping dzisiaj przebil Mazzeo, ktory pol roku BF4 probowal odpalic  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

LOL - na Xbonie to nawet juz uzywek sklepach brakuje, bo wszyscy sie na lewe konta przezucili, na dodatek skladaja sie po 2-3 wymieniajac haselkami...

no i srlsy - 3  strony o niedzialajacym sklepiku, ktory nie wyswietla sie 1 uzytkownikowi ^^ Ping dzisiaj przebil Mazzeo, ktory pol roku BF4 probowal odpalic  :teehee:

Jak tam Plantsy?

Opublikowano

najlepsze jest to że sklepik śmiga tak szybko jak menu PS4, nie wiem z czym mogę to porównać na XOne żeby botki miały jakiś punkt odniesienia.

mam

działa to tak szybko jak przeskakiwanie z kafelka na kafelek pod dashem Xboxa One (przeskakiwanie, nie wchodzenie w niego)

Opublikowano

Jak tam Plantsy?

Nie kupilem - tak ostatnio polecales multiplatforme w 900p, ze kupilem ja na konsole, ktora wyswietli spokojnie 1080.

EDIT: w sumie Plantsy tez lepiej na PS4 wygladaja  :teehee:

xDDDDDD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wchodze sobie na allegro, sprawdzam ile kosztuje dzienna porcja raka i co widze ?

http://allegro.pl/gry-na-konsole-sony-playstation-4-146702?order=d&string=far+cry+4&bmatch=seng-v6-p-1-ce-1106

Janusz Cebula musi wkroczyc do akcji chyba :/. Sony jak i MS powinni ukrocic jakos ten proceder na allegro, koszmarnie sie szuka przez to tanich wersji pudelkowych.

67792042280815108140.png

I co to ma na celu ? Przeciez napisalem ze Sony jak i MS musza cos z tym zrobic ...

Przez takie akcje rynek wtorny mocno cierpi i napedza tylko ruch na zlodziejskim gametrade :/, w sumie nawet nie tylko wtorny, coraz mniej ofert ze zwyklych sklepow nawet widnieje... co za padaka.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

bTKbf7n.jpg

:newell:

Opublikowano

co wy macie z tym sklepikiem na ps4? mi od wrzesnia od kupna ps4 smiga super, obilo mi sie o uszy ze sa ludzie ktorym sklep dziala tylko jesli pierw do niego wejda po uruchomieniu konsoli, jak juz beda probowali po zagraniu w jakas gre to nie dziala ale nigdy z takim przypadkiem sie nie spotkalem, dzis buszowalem tak jak zawsze milo po sklepie

moze serio macie cos z portami w routerach bo sprzety sony sa na to wrazliwe, nie liczac cyrku z driveclubem ja odkad mam ps4 problemow z psn nie mialem

Opublikowano

O, ten sam kredytodawca, na którym polega cała masa klapów, chcących kupić wymarzony sprzęt.

Szkoda, że trzeba się zaciągać u tych lichwiarzy. Potem pozostaje tylko pianie peanów pochwalnych dla gier z oferty PS Plus. W sumie trochę desperatów rozumiem. :sir:

Powiedział koleś rozwożący pizze :D

A ty pokaż swój psn/gt zobaczymy czy masz te ps4/xo

Opublikowano

Ja mam często że sklepik nie chce mi się załadować, super konsola to właśnie ps4.

Opublikowano

67792042280815108140.png

I co to ma na celu ? Przeciez napisalem ze Sony jak i MS musza cos z tym zrobic ...

Przez takie akcje rynek wtorny mocno cierpi i napedza tylko ruch na zlodziejskim gametrade :/

wiem, podkreślam tylko że występuje to po obu stronach.

Może mi ktoś to wytłumaczyć jaki można mieć w tym zarobek na Playstation?

Przecież grę można dzielić chyba na max 2 osoby, gdzie jest zarobek?

Chodzi o to że karty za które dokonywane są zakupy są kradzione czy o co kaman?

Opublikowano

Jak tam Plantsy?

Nie kupilem 

Zasmuciles mnie.

Opublikowano

67792042280815108140.png

Przez takie akcje rynek wtorny mocno cierpi i napedza tylko ruch na zlodziejskim gametrade :/

Te gnoje robia jakies myki z jednorazowym odsprzedawaniem slota i mozna jakos na 4 dzielic - w sumie nie wiem do konca jak to dziala, ale ma to dosc spory wplyw teraz na dostepnosc normalnych uzywek/nowek na allegro i strasznie mnie to wkur... moj sklep w miescie zrobil sie zachlanny ostatnio bo brak lepszej alternatywy na allegro jest juz dosc widoczny, moglbym isc jeszcze szukac na gametrade, ale z tymi cebulakami juz interesow nie robie ^_^.

Ostatnio wiecej kupuje cyfrowo niz w pudelkach bo wychodzi mi taniej (US PSN) - cos o czym bym nie pomyslal nawet rok temu "musi byc pudelko i chu..." - no ale te niebotyczne 250 zl to gruba przesada, a jak nie to, to 90 zl za slota i badz tu madry. Dzisiaj nawet widzialem UZYWANE KONTO - autentycznie tak typek napisal, umarlem.

Pozostaje jeszcze pchli targ, ale cisnienie zeby miec gre na premiere mam przewaznie spore i nie moge czekac :reggie: .

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

67792042280815108140.png

No ale po dezaktywacji to gierka typowi na konsoli działa a koleś z allegro może tym kontem obracać dalej.

Opublikowano

Zasmuciles mnie.

Za duzo gier do ogrania, ale planuje na swieta sobie sprawic i w koncu zobaczyc jednego z glosniejszych exow Xboxa ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

LOL - na Xbonie to nawet juz uzywek sklepach nie ma, bo wszyscy sie na lewe konta przezucili, na dodatek skladaja sie po 2-3 wymieniajac haselkami... Pomijam juz fakt, ze Ci sami uzytkownicy na poprzedniej generacji pierwsi rzucali cebulami w skladkowiczow, no ale do tego juz jestesmy przyzwyczajeni...

o czym ty (pipi)sz znowu?

Opublikowano

o Tym, ze w calej stolicy niemal w kazdym sklepie masz 3 (pipi)owe uzywki na krzyz, a 3/4 osob z Xboxa kupuje sobie giereczki z kont na allegro, bo "wychodzi taniej, mozna sie skladac, a po przejsciu konto normalnie odsprzedac". A no i o tym, ze Ping jest takim samym wyznacznikiem, jak Ty, gdy pisales, ze nie mozesz rozegrac zadnego meczu w BF, przez PSN i EA, NAT3 itp. gdy wszyscy inni w temacie grali...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale po dezaktywacji to gierka typowi na konsoli działa a koleś z allegro może tym kontem obracać dalej.

Tutaj chyba chodzi o kupowanie czegoś karta/paypalem (czy cholera wie co) i cofanie płatności. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

zakladasz konto

dajesz passy do konta dwom osobom z dwoma roznymi konsolami i obie sciagja gry

logujesz sie na to konto przez pc i dezaktywujesz przypisane konsole, jesli tych dwoch kolesi juz nigdy nie wejdzie na to konto z ktorego pobralo gre to system sie nie polapie 

zakladacz konta ma na nowo wolne dwa sloty wiec moze przycebulic kolejnym dwom osobom

+ zarobek na kupowaniu zdrapek - duzo aukcji gdzie 100zl za 80zl, czasem kolesie nawet jednorazowo po 100 zdrapek kupuja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.