Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Crash będzie no co ty

Nie bedzie, ND zaprzeczylo :frog:

Zrobie sobie w LBP.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

UWAGA BOMBA PRAWDY!

Dziś miałem okazję przetestować GOTY konsolę Xbox One w Krakowskim Multikinie! Grałem w demo GOTY gry Forza Horizon. Jechałem w cudownej grafice przy olbrzymiej prędkości przez pola kukurydzy używając do tego GOTY pada. Kupuję w przyszłym roku tę konsolę. Z całym szacunkiem do Playstation (cudowna wersja na 20 lecie), ale do Xbox One się nie umywa.

Pad jest świetny. Koniec, kropka. DS4 przy nim jest jak tania, badziewna, ruska zabaweczka. Wibracje pod triggerami GOTY. Jedynie górne triggery lekko niewygodne, cała reszta świetna. 

Forza Horizon mnie zauroczyła. Jestem zauroczony. GOTY konsola. Dziś (czwartek) bądź w sobotę kupuję drugą GOTY konsolę - Wii U, ale Xboxa definitywnie kupuję w 2015. Nawet Bloodborne mnie nie przekonał do PS4.

Jako nintendo-człowiek popieram na 100%

Opublikowano

UWAGA BOMBA PRAWDY!

Dziś miałem okazję przetestować GOTY konsolę Xbox One w Krakowskim Multikinie! Grałem w demo GOTY gry Forza Horizon. Jechałem w cudownej grafice przy olbrzymiej prędkości przez pola kukurydzy używając do tego GOTY pada. Kupuję w przyszłym roku tę konsolę. Z całym szacunkiem do Playstation (cudowna wersja na 20 lecie), ale do Xbox One się nie umywa.

Pad jest świetny. Koniec, kropka. DS4 przy nim jest jak tania, badziewna, ruska zabaweczka. Wibracje pod triggerami GOTY. Jedynie górne triggery lekko niewygodne, cała reszta świetna.

Forza Horizon mnie zauroczyła. Jestem zauroczony. GOTY konsola. Dziś (czwartek) bądź w sobotę kupuję drugą GOTY konsolę - Wii U, ale Xboxa definitywnie kupuję w 2015. Nawet Bloodborne mnie nie przekonał do PS4.

Jako nintendo-człowiek popieram na 100%
Oho widzę Rayos lubisz jeździć do trojmiasta pociągiem co? ;)

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Trudno sie z Rayosem nie zgodzić, pad jest lepiej wykonany i lepiej leży w rękach od DSa

I na tym plusy Xboxa sie kończą :(

Gdyby jeszcze gry na ta konsole były....

Opublikowano

Trudno sie z Rayosem nie zgodzić, pad jest lepiej wykonany i lepiej leży w rękach od DSa

I na tym plusy Xboxa sie kończą :(

Gdyby jeszcze gry na ta konsole były....

Jak dla kogo, dla mnie znacznie wygodniej trzyma się DS, gałki na one są za małe a bumpery po prostu irytują (i to nie tylko samym skrzypieniem).

Edytowane przez easye

Opublikowano

To tez prawda, skrzypienie w cichym mieszkaniu z wyciszonym tv było bardziej wkur.wiajace od głośnej pracy X360

Opublikowano

Dla mnie po za beznadziejnymi bumperami to pad od podkonsoli to jednak mistrz. Chociaż i tak chyba wole tego od x360.

Edyta. Przesadzacie trochę pany, spusty w 360tce też skrzypialy jak cholera a mimo tego szło wytrzymać. Mi to nie przeszkadzało.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

akurat wycięcie godraysów zrównuje grafikę PS4 z wersją na xbone :whistling:

stara beka ale przypomniały mi sie #promykigate jak pomykałem wczoraj w GOTY 2014 i zauważyłem ten efekt (na xbonie który sobie z nim niby nie radzi)

http://youtu.be/hjK0M8iTHr8

Opublikowano

UWAGA BOMBA PRAWDY!

Każdy człowiek, który określa siebie mianem gracza na chwilę obecną nie ma alternatywy. Z całym szacunek do dokonań PSX, PS2, nawet PSP - świetne konsole. Ale Sony nie jest już tą potęgą co kiedyś, czas uciekać z tego tonącego, bankrutującego okrętu i odkrywać nowe horyzonty. Tylko Xbox. Pad jest GOTY, konsola jest GOTY, jej komfort działania też jest GOTY. To nie silnik kosiarki, czy zamknięta obudowa z wbudowanym zasilaczem, a dobrze skonstruowany sprzęt, duży, masywny, którego w ogóle nie słychać. Żadna tam skośnooka podróba, gdzie temu do amerykańskiej potęgi?

Masz najlepsze gry:

8bdw2cfa5czj.jpg

Które wyglądają rewelacyjnie i dostarczają mnóstwo zabawy. Kochasz wyścigi? Z pewnością wolisz zagrać w to. Otwarty świat, jedziesz gdzie chcesz, sam zresztą widziałeś. Najlepsze zręcznościowe wyścigi ever.

5l97zf8hi2hg.jpg

9qwn761vf92n.jpg

ixntvlfs7kr4.jpg

n82vjcw4vswr.jpg

4ugjhjpg2a6o.jpg

7336mykdyx8n.jpg

Niż w jakiegoś balasa z zamkniętymi torami, 50cioma samochodami i odliczaniem, jak dotkniesz barierki. Z brakiem warunków pogodowych, w dodatku z niedziałającym sprawnie multi. Jeszcze wyglądającym tak:

tumblr_nfgsnubUxE1u4pnkzo3_1280.jpg

tumblr_nfgsnubUxE1u4pnkzo4_1280.jpg

15832846606_4600864d1e_o.jpg

Chcesz pograć w coś nietuzinkowego? Spoko, Xbox ma dobrą ofertę:

2667650-sunsetoverdrive_online_roman_can

tumblr_n73a8xFd8R1r8lde5o2_400.gif

Chcesz pograć w klasykę? Masz cztery gry w jednej, z czego dwa najwyższej jakości remastery + cały HUB + serial + dostęp do bety Halo 5 (jeszcze w tym miesiącu).

e3-2014-halo-the-master-chief-collection

Masz ochotę na coś więcej? Pewnie, gier jest mnóstwo.

maxresdefault.jpg

scalebound.jpg

20140609093525.jpg

41f4b5ef-5c87-4489-bc5c-c1d9534cbfe0.jpg

halo-5-guardians-visual-id-teaser-1920x1

162_221423644.jpg

93fd62d8-f0ad-4d1b-bc8b-be8730b28749.jpg

I będzie wiele więcej, w tym jrpg (gdzie Spencer informował o swojej wielkiej chęci inwestycji w ten gatunek).

Chcesz grać w multi? W co-opa? Świetnie się bawić ze znajomymi? TYLKO XBOX! PS4 konsolą dla pozbawionego znajomych odludka, który ucieka od ludzi i stroni od gadania w "imprezie". W końcu jak już Sony bierze się za multi to wychodzi DriveClub.

Opublikowano

Masz najlepsze, najładniejsze i najlepiej skonstruowane pady:

6xi8b47hotzp.jpg

Gdzie jakiemuś pokracznemu DS4 do tej rewelacyjnej konstrukcji? Gałki w powyższych kontrolerach nie zetrą się, choćby grać na nich do końca życia. A u konkurencji...

Faulty-Dualshock-4-analog-sticks.jpg

Dość wspomnieć, że moja pierwsza PS4 zaliczyła cudowny Blue Light of Death na wejściu. Japońska myśl techniczna!

Masz też znakomicie działającą sieć, świetny snap, rewelacyjne aplikacje. Możesz odpalić w oknie to, co chcesz, nawet włączyć TV jak masz ochotę, czy podpiąć tego niebieskiego szrota i grać w gry na PS4, mając dojście do GOTY znajomych na Xbox Live w tym samym momencie.

Chcesz przejrzeć forumek w czasie grania? Czekasz na mecz w Halo? Boom - żaden problem :daddy:

k0ihi4xfdcym.jpg

Chcesz wiedzieć, co się dzieje na świecie? Boom :daddy:

0kwuxjgp1mwm.jpg

Chcesz obczaić, co ciekawego jest na YouTube? Boom :daddy:

k2ski7hu63y8.jpg

Masz ochotę odpisać na wiadomość? Boom :daddy:

ca373nb2zi93.jpg

Chcesz sprawdzić achievy w czasie grania (które są aktualizowane w czasie rzeczywistym wraz z postępami?) Boom! :daddy:

bkighm8kqkw6.jpg

Masz za(pipi)istą płytkę i chcesz jej posłuchać w trakcie grania? Żaden problem. Boom :daddy: (tu akurat wyskakuje, że nie może odczytać płyty, bo w środku siedzi Horizon 2).

r1911khfa186.jpg

Chcesz zobaczyć inne aplikacje? Nic prostrzego. Działa Forza Hub, Halo Channel, działa też Twitch, Ustream - zdecydowania większość aplikacji. Bez wychodzenia z gry. W jednym momencie (każda oczywiście dostępna na pełnym ekranie).

x10rafj9gkog.jpg

A co masz na PS4? Chcesz sprawdzić YouTube? Wychodzimy do menu. Chcesz odpalić przeglądarkę? Wychodzimy do menu. Odpisać na wiadomość, wychodzimy do menu. Takie rzeczy były modne w czasach PS3.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Macio w formie :D

wkleja zdjecie swojej kolekcji 25 gier z czego całe CZTERY to exy!!!!!!!! ino xbox

zestawia ladne zdjecia z Horizon2 z tymi brzydkimi z Driveclub, ino xbox

jara sie i zestawia gry, ktore wyjda za rok lub chuuj wie kiedy ale klapki robic tak nie moga bo beka z grania w zapowiedzi, ino xbox

HIPOKRYZJA

Opublikowano

Masz też GOTY aktualizacje każdego miesiąca, gdzie lista zmian przekracza wszelkie granice - to się nazywa dbanie o klienta:

February Updates

1. See and manage your storage space
2. Control your install lineup and more easily manage your download queue
3. Separate My Games and My Apps lists so you can easily create separate queues for both
4. Track how much battery life is left on your controller
5. Support for your USB keyboard with your Xbox One

March Updates

6. Friends list moved to front and center on the homepage of the Friends app
7. Party chat turns on by default
8. Chat with friends playing different games
9. “Invite friends to game” option available in your multiplayer titles
10. See a list of “Recent Players”
11. Twitch live streaming support
12. Optical out supports 5.1 Dolby Digital
13. Support for Dolby Digital surround sound over HDMI
14. Support for 50Hz output for TV
15. Tailor the number of volume up/down adjustments
16. SmartGlass updates: Receive notifications of Xbox Live messages, check out what your friends are doing, see their latest highlight clips, and unsnap apps with SmartGlass
17. Support for new Xbox One accessories: Xbox One Stereo Headset and Adapter, Xbox One Media Remote, and third party headsets
18. Browser improvements: Direct link to IE, new gesture and controller features for Bing and Google maps, and search improvements
19. IR blasting of power and volume to TVs/AVRs for all regions
20. Easy sound bar setup
21. View Game Clips in Snap mode
22. Passkey feature to protect user settings

April Updates

23. Support for 50Hzoutput for Blu-ray
24. Controller and headset adaptor firmware updates that reduce audio static and improve wireless connectivity
25. Silent reboot after system updates and system update on demand
26. Improved GameDVR video quality through compression algorithm improvements
27. Kinect voice and motion improvements for quality and reliability of Xbox One commands
28. Game save progress bar shows the status of your game saves
29. See what games and apps are being updated or have been updated recently
30. Notifications to see when favorites and friends sign in to Xbox Live
31. Friends who are in multiplayer are identified in the friends list

May Updates

32. Sound Mixer for apps in Snap mode
33. Volume control when using Kinect with chat
34. Opt-in to help improve speech recognition
35. Take the next system update when you want

June Updates

36. External storage support
37. The ability to add your real name
38. OneGuide and Universal Remote Control added to SmartGlass
39. Select an account for automatic sign-in
40. For Xbox One owners in Canada and Europe, access to OneGuide and more TV, SmartGlass, and voice features
41. Games with Gold & Deals with Gold
42. All Xbox Live members can access popular gaming and entertainment apps without a Gold membership

July Updates

43. Snap Mode for Achievements
44. Double-tap to launch Snap Center
45. Choice of spoken language in New Zealand, Ireland, and Austria
46. Background updates for future digital bundles and compilation discs
47. Ability to like GameDVR clips

August Updates

48. Activity feed updates: New ways for you to interact with friends in the activity feed
49. Mobile purchase from SmartGlass or Xbox.com
50. Low battery notification
51. Disable notifications during video
52. Enabling 3D Blu-ray
53. OneGuide in Brazil, Mexico, Austria and Ireland
54. Last seen time in Friends list
55. Pre-order and pre-download titles

September Updates

56. Expanded Friends area on Home
57. A new Media Player app for USB and DLNA playback
58. Improved Party app with party leader settings
59. New features for SmartGlass: Post status messages from the Activity Feed and comments, share items from both your Activity Feed and Game Clips, personalized Activity Feed added to your profile, threaded messages, record game clips directly from the Now Playing bar, What’s New page highlighting the features of each release
60. “Xbox On” capabilities in Australia, Canada (French), Italy, Spain, Mexico and Brazil
61. Boot directly to television when coming out of connected standby
62. Manage controllers and other accessories under Settings – Devices & Accessories
63. Bandwidth Usage shows users how much bandwidth their Xbox One is consuming over a period of time
64. Choose multiple GameDVR clips to delete at once in the Upload app
65. Save Avatar Gamerpics to users’ OneDrive

October Updates

66. Snap Center updated to include quick access to Friends, Messages, Achievements, Game DVR, clock and battery indicator
67. Friends Snap App
68. Messages Snap App
69. Achievements App
70. See a list of top games in your profile and your friend’s most popular games in the Friend's section of SmartGlass
71. Improvements for TV and video
72. Media Player DLNA and MKV support
73. Live TV Trending based on your country and OneGuide settings
74. USB-attached Xbox One Digital TV Tuner available in Europe (UK, France, Germany, Italy, and Spain)
75. Stream TV to SmartGlass with the Xbox One Digital TV Tuner
76. Live TV MiniGuide for markets where OneGuide is available
77. OneGuide in 12 new countries
78. Apps with live TV channels include their TV listings within OneGuide and other Xbox TV features work with these apps
79. Universal remote control in SmartGlass
80. Live TV initial setup experience
81. Live TV cable & satellite box auto-detection
82. Updated Devices & Accessories page
83. Firmware updates
84. Find my Controller to easily find (or identify) a controller by making it vibrate
85. Hide Games & Apps on your console
86. Password resets and added protection made easier

November Updates

87. Custom backgrounds
88. Share your location and bio as part of your profile and select a set of showcase items that are displayed
89. Tweet about your favorite game clips
90. Live TV Trending
91. Twitter TV Trending
92. Xbox TV Trending
93. Tweets in MiniGuide
94. Recents and Favorites in MiniGuide
95. Store pages on Xbox One improved to quickly browse and find content
96. Friends’ game activity on SmartGlass
97. Games with Gold & Deals with Gold on SmartGlass
98. SmartGlass Store improved to easily find and download apps for your Xbox One, and a Coming Soon filter for Games and Add Ons
99. Easily snap from a full screen experience and move Internet Explorer into snap mode
100. Internet Explorer featured sites
101. My Stats shared in Preview dashboard
102. Leaderboard added that shows how you stack up against your friends

Masz też trzy lata gwarancji, świetny serwis i Spencera, który dostał przydział 20 miliardów dolarów do 2020 roku na rozwój marki Xbox (technologie, gry, studia developerskie). Sony takie pieniądze widziało... nie. Nigdy nie widziało.

Spencer zaprasza do swojego zielonego przylądka każdego zagubionego gracza, który to opuścił tonący okręt Sony i dryfuje po bezkresnym oceanie braku perspektyw.

120140614120730.jpg

No i GOTY aplikację na telefon, która ma wszystko to, co potrzebne. Chcesz kupić grę? Dodajesz do koszyka, boom - pobiera się na Xboxie. Chcesz odpisać znajomemu? Boom. Chcesz podejrzeć klipy z gier? Boom. Chcesz zobaczyć osiągnięcia? Boom. Chcesz, żeby to chodziło szybko i sprawnie. Boom, tak własnie chodzi.

t0niljd6jvt0.jpg

Chcesz pograć w balasy od EA płacąc 5$ miesięcznie? (albo 20 rocznie?) Boom - masz EA Access, ściągasz takie tuzy jak BF4, FIFA14, NFS: Rivals, Peggle 2, Plants vs. Zombies. Grasz ile chcesz, cały miesiąc za pięć dolców. Boom :daddy:

z2e45t5li2cj.jpg

Chcesz odkryć gry na nowo? Cieszyć się życiem? Napawać wspaniałym gamingiem bez stresu, że za chwilę gałeczka się zetrze, albo konsola rozkręci tak, że wyleci na orbitę? Bierzesz jedynego, słusznego Xboxa One. Wchodzisz do zielonego królestwa Spencera, który w pół roku osiągnął więcej, niż Sony przez całą poprzednią generację.

phil_spencer_effectxlkhf.png

Posiadacze PS4 wciągają koks z rowa, od którego dostają takich odlotów, że nazywają siebie baronami gamingu, grając w remaster gry z poprzedniej generacji i mówiąc, że DC to najlepsze wyścigi od czasów PGR4. Chcesz do nich dołączyć? Nie, nie chcesz. Brakuje miejsca na dysku? Boom, podpinasz dysk zewnętrzny. W PS4 musisz wymienić go wewnątrz i zgrywać dane, bo panowie z Sony nie przewidzieli, że miejsce kiedyś się skończy.

Oczekujesz kombajnu multimedialnego? BOOM, zobacz ile formatów obsługuje Xbox One:

• 3GP audio
  • 3GP video
  • 3GP2
  • AAC
  • ADTS
  • animated GIF
  • .asf
  • AVI DivX
  • DV AVI
  • AVI uncompressed
  • AVI Xvid
  • BMP
  • JPEG
  • GIF
  • H.264 AVCHD
  • M-JPEG
  • .mkv – coming late 2014
  • .mov
  • MP3
  • MPEG-PS
  • MPEG-2 MPEG-2 HD
  • MPEG-2 TS
  • H.264/MPEG-4 AVC
  • MPEG-4 SP
  • PNG
  • TIFF
  • WAV
  • WMA
  • WMA Lossless
  • WMA Pro
  • WMA Voice
  • WMV
  • WMV HD

A będzie więcej, patrząc na historię aktualizacji.

Chcesz zagrzać miejsca pośród najlepszej społeczności, która świadomie wybrała ten sprzęt? Bez zalewu gimbusów, dzieciaków z ADHD i opętanych małolatów, którym starzy kupili PS4 "bo każdy ma"? Bierzesz Xboxa. Konsolę dla prawdziwych graczy. Xbox 4ThePlayers. PS4TheWaiting. Nie czekasz na Last Guardian już 8 rok, nie marzysz o Agencie od Rockstara, po którym ślad zaginął. Nie myślisz o Shadow of The Beast, The Witness czy Deep Down, które Sony promowało i... tyle z tego wyszło.

Dostajesz zapowiedź gry na targach E3 - BOOM! Grasz we wrześniu :daddy:

TYLKO XBOX! Drodzy Państwo. Atak DDOS na Xbox Live? 3 godziny i załatwione.

Atak DDOS na PSN?

1492584_10204235860312868_44219675425563

I tak ciągle. A tu jakiś błąd wyskoczy, a tu sklep nie działa, a tu PSN ma konserwację, a tu synchronizacja trofeów. Kochane Sony w czasach epoki PS2.

Zieloni bracia, łączmy się. Czas obalić te prosonowską propagandę. Wczoraj był piękny, wspominkowy dzień, 20lecie PlayStation, szacunek dla tej firmy za dokonania z lat 90. Ale w roku 2014 i 2015 zostaną po nich zgliszcza, a nieliczni od nadmiaru koksu dalej będą coś tam bredzić o baronach gamingu. Wyrazy współczucia, są straceni. Zielone królestwo pozostanie dla nich niedostępne.

:daddy:

boom-headshot-o.gif

Opublikowano

czas uciekać z tego tonącego, bankrutującego okrętu i odkrywać nowe horyzonty. Tylko Xbox. 

yDIqQFH.gif

Opublikowano

Beka, wyzywa innych od Januszy, że grają w cody, bfy itp. A sam ma pokaźną kolekcję Januszostwa, a przy okazji jeszcze padzik w klimatach Janusz Warfare xD

Opublikowano

Maciomaniak całkiem niezle sie wyrabia w trolowaniu, za MaZZeo jak znalazł.

Nie wmówicie mi ze hasło "nie ma alternatywy" jest na poważnie XD

Z drugiej strony Maciomaniak szanował past gena PS3, biorąc wiec pod uwagę ze prędkość działania, czas instalacji, wielkość plików instalacyjnych czy kończąc na grafice jest jak na PS3 to by mogło w sumie być to na poważnie.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Macio w formie :D

wkleja zdjecie swojej kolekcji 25 gier z czego całe CZTERY to exy!!!!!!!! ino xbox

zestawia ladne zdjecia z Horizon2 z tymi brzydkimi z Driveclub, ino xbox

jara sie i zestawia gry, ktore wyjda za rok lub chuuj wie kiedy ale klapki robic tak nie moga bo beka z grania w zapowiedzi, ino xbox

Nie chodzi tu o exy, chodzi tu o gry ogólnie - gdzie napisałem, że mówimy tylko o exach? Tak samo jak nie jaram się zapowiedziami, a przedstawiam, co będzie z tych większych tytułów (wrzuciłbym wszystko i zdjęć było znacznie wiecej, ale forumek ma ograniczenie :()

Opublikowano

jakie dlugie posty Macia, chyba miesiac sie do tych postow przygotowywal skrzetnie je piszac w notatniku

twoja kolekcja gier to pomnik hipokryzji potow - 25 gier z czego 4 exy, reszta tych killerow to multiplatformy, ktore sa lepsze na ps4 lub do ogrania na pc, do tego jarasz sie grami ktore chuuuj wie kiedy wyjda i przypisujesz je jako zalety xboxa ale jak robia to klapki to zaraz zygasz na zielono ze tak nie wolno

Opublikowano

czas uciekać z tego tonącego, bankrutującego okrętu i odkrywać nowe horyzonty. Tylko Xbox. 

yDIqQFH.gif

kto pierwszy ucieka z tonacego statku?

Opublikowano

Argument, że mutlplatformy lepsze na PS4 powoli staje się przedawniony jak dominacja PlayStation za czasów PS2.

Opublikowano

Macio dostarczył :fsg:

Jak tam nowoklapy? Kredycik w providencie spłacony?

Opublikowano

Nie spodziewałem się, że Macio tak zmasakruje klapków i to 2 dni przed ich imprezą. :kaz:

Czuję się zachęcony do kupna Xboksa ONE.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jak to możliwe, że kupiłem łoniaka i jakoś mi nie zlaszowało mózgu jak to w przypadku Maciomaniaka? To dla tego, że w moim sercu gości PlayStation czy mam jakąś wrodzoną odporność na ścierwo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.