Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Piękny dzień,

Kidnappa zaorany, nieudolne ataki / próby zmiany tematu Yetiego i jego wiernych kompanów, gry tańsze na xbox one oraz multiplatformy ładniejsze na ponoc słabszej konsoli haha

Żyć nie umierać

Czuje dumę

Tylko Xbox

Ty nigdy nie miałeś ps2 więc nie powinieneś tu pisać :reggie:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

:facepalmz:

pisalem juz to wiele razy wiec napisze raz jeszcze 

bo jestem swiadomym graczem i wybralem konsole na ktorej bylo dla mnie wiecej interesujacych gier czyli 

gamecube oraz xbox

:daddy:

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Alien na x1 nie nie osiąga podczas gameplayu stałych 30 fps i chodzi w 900p.

Nope, 1080p na obu platformach.

<ok>

Fixed. 

pHZBV2X.jpg

bla bla bla cyferki vs cyferki

xDDDDD

taaa teraz "cyferki vs cyferki" xDDD 

framerate > grafika 

taka prawda kubson  :reggie:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Boty sobie teraz marszczą do The Crew? :rofl:

What's curious about this game is that two different studios are handling development duties. In charge of the DirectX 11 versions - PC and Xbox One - we have the game's creators, Ivory Tower. It's a new development studio staffed by many veterans from Eden Games, developers of the Test Drive Unlimited titles. Meanwhile, the PlayStation 4 version is handled by Reflections, working directly from the Ivory Tower codebase (we covered the ins and outs of the porting process last year).

Przy takim podejściu do developingu, gdzie jedna firma portuje kod drugiej, dziwne, że ta gra na PS4 działa tak dobrze. Poza tym beton skupia się na małym wycinku jednego screena, a z artykułu wynika, że gra na PS4 i tak wygląda lepiej :daddy:

Opublikowano

cw mode off 

@nobodylikeyou 

kazda ogarnieta osoba wie ze ps4 jest mocniejsze tylko tu chodzi o sam fakt ze co 2 strony ktos z klapkow podnieca sie ze konsola jest 50% mocniejsza, a pozniej wychodza takie kwiatki ze jakas gra smiga ponoc lepiej na xbox one, albo obie wersje sa identyczne i z tego jest beka

Opublikowano

Ok, zobaczmy jakim graczem jest Maciomaniak

8bdw2cfa5czj.jpg

Xbox One                                            PlayStation 4

1. Fifa                     0                                                            0

2. GTA V                 0                                                            1

3. COD AW            0                                                            1

4. SO                     EX - 0                                      Jest Infamous - podobna liga - 0

5. Far Cry 4            0                                                            1

6. AC Unity            0                                                            0 

7.Pro Evo 2015   Go.wno rozmazane                                  2

8.FH2                  Fajny EX +2                                              0

9.Cień                   0                                                              1

10.Obcy                0                                                              1

11.LOF                 0                                                               1 

12.DA                   0                                                               1 

13. SW                 0                                                                1

14.TWAU             1                                                               0 

15.TEW                 0                                                               1

16.Dead Rising 3   1 jest też na PC                                       0

17.TR                      0                                                              1

18.KSR                 DEAL BREAKER!                                       0 

19.Ryse                 1 jest też na PC                                         0

20.Forza 5             +2                                                               0 

21.WD                    0                                                                1

22.SE3                   0                                                                0

23.RL                     0                                                                 0

24.NFS                   0                                                                0

25.Destiny              0                                                                0,5 (eksluzywny content)

+6                                                              13,5

Info zaczerpnięte z http://ie.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates

Oczywiście jest jeszcze DriveClub, jest szybciej działający system, instalacje w locie, mniejsze patche.

Są też nadchodzące premiery BloodBorna i The Order o których wiadomo

Co jest na Xbox One?

Możliwość zamówienia pizzy pod dashem

Możliwość oglądania TV podczas grania

Zewnętrzny zasilacz

I troska o portfel klienta bo nie wiadomo kiedy wyjdzie kolejny ex.

Ja pier.dole i on mówi o sobie gracz.

Jeśli stać Cie na 25 tytułów z których tyle jest gorszych na Xbox One, to stać by Cie też było posiadać dwie konsole i ogrywać te lepsze tytuły na PS4, jak np. PES2015 bo przecież jesteś fanem piłki.

Ale nie, nie jesteś graczem, jesteś ku.rwa betonem który faworyzuje plastik, z graczem nie masz nic wspólnego.

Opublikowano

> Kup xbox one, bo lepsza opcja skoro masz pc

> Graj i nawet spoko mimo małych problemów z halo.

> Eksy bardzo dobre 8/10

> Zostań zjechany w CW przez użytkowników xbox 360, co odkładają kieszonkowe co by się przesiąść na next gena, bo już 100 gifów i 1500 postów, że xbox one lepszy

>

fae.jpg

Tej zielonej mazi nic już nie pomoże ko ma jakiś fajny zestaw ps4 na sprzedaż/zamiane?

:reggie: 

Edytowane przez Stunik

Opublikowano

6b538a60-8a3e-4d2a-b1b8-92f2e53142e0.png

VS

81o-u2-S2yL._SL1500_.jpg

Opublikowano

eX4cT_PL 

wbij sobie do glowy ze Sunset Overdrive i Infamous to nie jest podobna liga, te gry nic nie laczy oprocz widoku z 3 osoby,

reszty twoich bzdur nie chce mi sie komentowac, ale serio kim ty jestes zeby mowic ze ktos nie jest graczem ? chlopie nazywasz sie wielbicielem wyscigow i sprzedales konsole na ktorej sa dwie poki co najlepsze gry wyscigowe

beka z ciebie masakryczna  

eX4cT_Pl 

pomylily ci sie fotki 

rd2XySB.png?1

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Zaraz się okaże, że żaden klapek nie miał ps2 tylko wszyscy siedzieli na gacku/xboksie, bo liczą się tylko ładniejsze multiplatformy.

maxresdefault.jpg

TO były różnice między multiplatformami, nie jakieś 180p różnicy, które ze skalowaniem jest (prawie) nie do odróżnienia(jak ktoś gra na projektorze, ręka do góry). Ale cóż, klapom się zmieniają standardy w zależności jaką konsolę dostaną, bo są zbyt zaślepieni, by spróbować czegoś innego.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

81o-u2-S2yL._SL1500_.jpg

Chyba:

ps4headsetearset.jpg

Shoelaces_20050719_001.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Zaraz się okaże, że żaden klapek nie miał ps2 tylko wszyscy siedzieli na gacku/xboksie, bo liczą się tylko ładniejsze multiplatformy.

maxresdefault.jpg

TO były różnice między multiplatformami, nie jakieś 180p różnicy, które ze skalowaniem jest (prawie) nie do odróżnienia(jak ktoś gra na projektorze, ręka do góry). Ale cóż, klapom się zmieniają standardy w zależności jaką konsolę dostaną, bo są zbyt zaślepieni, by spróbować czegoś innego.

Ej, ja tutaj nie widzę specjalnej różnicy. 

Opublikowano

Exact i jego wyliczenia z piz,dy jeża xD

swoją drogą klapki to śmieszne kreatury

oby oby :) pewnie w weekend na tym evencie podaja date patcha z pogoda

OBY OBY to chyba ulubione powiedzonko graczy czekających na content do DriveClub, już za chwile, już za momencik będzie data patcha z deszczem :banana: ale ni ch.uja bo deszcz wróci na deskę kreślarską i wyjdzie dopiero za 3 miesiące 

Im dłużej gram tym coraz bardziej mi się podoba. Mega miodna gierka. Biorę wszystkie DLC jakie wyjdą. Fajnie że będą długo wspierali, bo można będzie do gry wracać z wywieszonym jęzorem. Dla mnie to teraz 9/10 i chyba najlepsze wyścigi arcade obok NFS: Hot Pursuit (nie licząc KRÓLA Wipeout'a).

Ch.uj, że early access na pc to rak branży, ale biorę wszystkie DLC! Shut up and take my money!

Opublikowano

eX4cT_PL 

wbij sobie do glowy ze Sunset Overdrive i Infamous to nie jest podobna liga, te gry nic nie laczy oprocz widoku z 3 osoby,

reszty twoich bzdur nie chce mi sie komentowac, ale serio kim ty jestes zeby mowic ze ktos nie jest graczem ? chlopie nazywasz sie wielbicielem wyscigow i sprzedales konsole na ktorej sa dwie poki co najlepsze gry wyscigowe

beka z ciebie masakryczna  

eX4cT_Pl 

pomylily ci sie fotki 

rd2XySB.png?1

Znów powtórzę

38255723842117979797.png

Idąc Twoim tokiem rozumowania, DonSterydo i bluber nie powinni wcale w tym temacie się wypowiadać, i nie nie są to najlepsze gry wyścigowe.

Obecnie najlepsze wyścigi to DriveClub, bo jeśli Forza 5 i Forza Horizon 2 to jakieś mega wyznaczniki świetnych gier to mam dobrą wiadomość, nie trzeba wcale kupować nowej generacji, Forza 5 to demo Forzy 4 (dzięki Bogu ze świetną fizyką) a FH2 jest gorsza od FH1

Opublikowano

maxresdefault.jpg

Ej, ja tutaj nie widzę specjalnej różnicy. 

Tutaj też nie? Przecież ps2 w tamtej generacji prawie jak na psxie gry wyglądają w porównaniach

RE4%20Comp%2007.jpg

ps2

tom-clancys-splinter-cell-chaos-theory-2

xbox

splinter-cell-chaos-theory-screenshot-01

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

maxresdefault.jpg

Copper wiesz że ja cię lubię, ale teraz pjeprzysz. W tamtych czasach nie było mowy o konkurencji przy premierze, jak w przypadku ps3 i 360-tki. Ulepszony hardware na pc wychodził wtedy jak poyebany co nie wiele dłużej niż pół roku, że człowiek co rusz wahał się czy kupować pieca teraz, czy może poczekać jeszcze parę miechów. Ta sytuacja uspokoiła się dopiero kilka lat później. Włodarze Sony wydając ps2 nawet nie wiedzieli że MS wyda tak dopakowany sprzęt (o ile w ogóle wiedzieli pod koniec 99'). Nie wiem jak można w ogóle zestawiać tamte czasy z VII i VIII generacją.

Całą minioną generację "cyferki vs cyferki" były niesamowicie ważne dla botów. Fakt czasem były aż nadto widoczne (GTA IV, Orange Box), a nagle, kiedy x1 dostaje co dostaje, co rusz ktoś z was odwołuję się do mitycznego gameplay >>>> grafika. Lol seriously? Sami sobie wyhodowaliście to monstrum, bo sami tacy byliście. 

HIPOKRYZJA OVER 9999 

Ps Jeśli ktoś serio uważa że 1080 nie jest istotne, ten niech lepiej zarobi baranka w ścianę. Przypominam że mamy rok 2014 i powinniśmy mieć tę rozdzielczość jako standard, tocząc epickie batalie typu "Na którym hardwarze gra częściej zalicza drastyczne dropy do 50-53 fpsów." :<

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

bluber, ja wiem, że SC na Xboksie to niemal inna gra niż na PS2 i nie przeczę, że różnice pomiędzy pierwszym Xboksem a PS2 są większe, niż teraz pomiędzy PS4 a XOne, ale ten Black to chyba nie jest za dobry przykład.

Opublikowano

Czemu nie rozmawiamy o Splinter Cellu, RE4 i Blacku tak po prostu, dyskutując o samych grach, tylko roztrząsacie różnice w grafice? :/

Opublikowano

Czemu nie rozmawiamy o Splinter Cellu, RE4 i Blacku tak po prostu, dyskutując o samych grach, tylko roztrząsacie różnice w grafice? :/

Grałem SC CT na PC i PS2 na obu sprzętach bawiłem się super, grałem w RE4 na ps2 i pózniej w HD wersje na 360 a w Blacka na ps2 i też było super, nie bylo internetu tak powszechnie dostępnego więc nikt nie walczył (chyba?). Miałem jednego kumpla, któremu pokazywałem gierki na ps2 po czym on poprawiał okularki i pier.dolił coś o grafice i komputerach, ale nikt go nie lubił bo był niskiem karłem z zajęczą wargą - ergo tacy są własnie graphic whore, niedowartościowani okularnicy, którzy myślą, że cyferkami w gierce powiększą sobie penisa :lapka:

Ps Jeśli ktoś serio uważa że 1080 nie jest istotne, ten niech lepiej zarobi baranka w ścianę. Przypominam że mamy rok 2014 i powinniśmy mieć tę rozdzielczość jako standard, tocząc epickie batalie typu "Na którym hardwarze gra częściej zalicza drastyczne dropy do 50-53 fpsów." :<

Racje masz panie, ale pomijając kilka gier na start XO to większośc już smiga 900p/1080p i to nie są ogromne różnice, fakt na dużym ekranie wyraźne i fajnie jak coś jest full HD niż nie jest, ale pisanie, że

Gra y na XO - ch.uj bo gra z na ps4 ma 1080p to jest zabawne z ust sonoklapka, który w czasach ps2 miał rozmazane gó.wno serio, a na ps3 720p nie zawsze było standardem.

Opublikowano

spokojnie po co sie kłócicie, jutro piątek :)

Opublikowano

Botom już tak się pod kopułą poprzestawiało,że starają się wszystkim wmówić,że xbox był lepszy od ps2  :facepalmz:

Opublikowano

Grałem SC CT na PC i PS2 na obu sprzętach bawiłem się super, grałem w RE4 na ps2 i pózniej w HD wersje na 360 a w Blacka na ps2 i też było super, nie bylo internetu tak powszechnie dostępnego więc nikt nie walczył (chyba?).

Ktoś kiedyś na forumku wklejał archiwa jakiegoś anglojęzycznego forum z wczesnego internetu gdzie kłócili się jeszcze ostatnie niedobitki BIT wars.

A Black to jest piękna gierka, szkoda, że na ng+ nie można sobie wybierać dowolnej broni do każdej misji, chętnie przeszedłbym sobie całą grę z magnum.

Opublikowano

Botom już tak się pod kopułą poprzestawiało,że starają się wszystkim wmówić,że xbox był lepszy od ps2  :facepalmz:

Obie miały róznorodne i fajne gierki, ale oczywiscie, że klapy zawsze widzą wojenkę w zwykłej wymianie zdań :facepalmz: Grałem zarówno w Dragon Questa VIII jak i Morrowinda i obie mi się podobały, ale oczywiscie TYLKO PS2 eh, wy jesteście jak pisowski zabobon nic wam sie nie da powiedzieć, tylko byscie chodzili po ulicach i krzyczeli GDZIE JEST PS2!

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.