Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie baton a zacząłem po prostu dyskusję,

o twoim growym guście <rmyrym>

Dobra żona przyjechała z zakupów, więc jadę poćwiczyć.

Pozdrowienia dla wszystkich konsolowych graczy!

Edytowane przez balon

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

SC V na ps 4 poza tym dzisiaj swieto baronów. O ile przed zakupem konsoli miałem jeszcze wątpliwości czy może nie wybrać xone to teraz nie żałuję ani jednej złotówki na wydanej na najlepszą konsolę na rynku. Już na tym etapie, nawet przed dzisiejszym eventem jestem spokojny o przyszłośc PlayStation. Bez beki ale xbox polega zarówno pod kątem gier jak i możliwości konsoli. Od dziś można naprawdę świętować ostateczne zwycięstwo nad zielonymi. Poza wyścigami nie potrafię wskazać ani jednego elementu na korzyść xboxa. Dziękuję wszystkim, ktorzy mi dobrze doradzili. Dzieki Wam jestem spokojnym i spelnionym graczem. w przyszlym tygodniu kończę genialne TLOU, którego jako xbot nie miałem okazji ograć wcześniej i czeka mnie wybór kolejnej gry. Wszystkiego najlepszego moi nowi niebiescy przyjaciele!

Opublikowano

SC V na ps 4 poza tym dzisiaj swieto baronów. O ile przed zakupem konsoli miałem jeszcze wątpliwości czy może nie wybrać xone to teraz nie żałuję ani jednej złotówki na wydanej na najlepszą konsolę na rynku. Już na tym etapie, nawet przed dzisiejszym eventem jestem spokojny o przyszłośc PlayStation. Bez beki ale xbox polega zarówno pod kątem gier jak i możliwości konsoli. Od dziś można naprawdę świętować ostateczne zwycięstwo nad zielonymi. Poza wyścigami nie potrafię wskazać ani jednego elementu na korzyść xboxa. Dziękuję wszystkim, ktorzy mi dobrze doradzili. Dzieki Wam jestem spokojnym i spelnionym graczem. w przyszlym tygodniu kończę genialne TLOU, którego jako xbot nie miałem okazji ograć wcześniej i czeka mnie wybór kolejnej gry. Wszystkiego najlepszego moi nowi niebiescy przyjaciele!

Gratulacje! Ograsz grę z PS3, jaka będzie kolejna gra, którą wybierzesz? Niedziałający Driveklap czy może jakiś inny remaster? :Coolface:

Mogłeś sobie trójeczkę kupić.

Opublikowano

cd project red ostatnio bylo na korepetycjach u ubi?

Nie, po prostu dogadali się z microsoftem.

teczowa-flaga-591x443%5B1%5D.jpg
Opublikowano

posty Maciomaniaka w CW, ze trollowal i jego nagla podjarka dzisisjeszym eventem w temacie o targach  :kaz:

Daddy i kilka jego postow w rzedu w ktorych plakal nad M$ i nie nabijal sie z Sony  :kaz:

Pajgi ktory kupil ps4  :kaz:

Bluber ktory kupi ps4 w marcu  :kaz:

a danie dnia dopiero przed nami, jeszcze Kermit, Hav3n i Mazzeo i mozemy zamykac temat  :banderas:  :banderas:  :banderas:

Opublikowano

Pierwsza czesc street fighter 5 na ps4!

xDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Gratulacje! Ograsz grę z PS3, jaka będzie kolejna gra, którą wybierzesz? Niedziałający Driveklap czy może jakiś inny remaster? :Coolface:

Mogłeś sobie trójeczkę kupić.

No, tak samo mozna kupic 360 i ograc halo oraz forze

Opublikowano

No właśnie, poza tym nie widzę nic złego w remasterach jeśli dotyczą świetnych gier a tym bardziej eksów.

Opublikowano

No nic zlego przeciez!

Po co nowe gry? Wymyslili juz wszystko co sie dalo!

Opublikowano

No nic zlego przeciez!

Po co nowe gry? Wymyslili juz wszystko co sie dalo!

Przecież 20 lat plejstejszyn! Milion gier wyszło, nie ograsz całe życie, a ty jeszcze nowe byś chciał?!

Opublikowano

No właśnie, poza tym nie widzę nic złego w remasterach jeśli dotyczą świetnych gier a tym bardziej eksów.

To może kup sobie PC, tam po zmianie karty graficznej będziesz mógł sobie zmienić detale w grafie i to bez konieczności wydawania kasy drugi raz na tą samą grę. Modderzy też robią paczki z lepszymi teksturami do wielu doskonałych gier :banderas:

Opublikowano

Weź nie pisz takich rzeczy, bo YETI wydaje na te samą grę 2 razy po 200 zł i jeszcze pisze, że producenci kart jadą bez mydła blacharzy. Szlachta, a najlepsze, że nawet w gazetce PE piszą o PS4 jako "budżetowej konsoli, Playstation 3,5". LOLek.

Opublikowano

Smakowite informacje z ostatnich dni, pięknie się zeszło z moim osobistym dołączeniem do niebieskiej szlachty królewiczów gejmingu  :yes2: generalnie po przesiadce z ps3 - na nowszej maszynce Sony jest naprawdę dużo lepiej, cały interfejs, wygoda i prędkość działania, które niegdyś były słabiutkie obecnie jawią się wyśmienicie.

A teraz idę sobie być rakiem i grać w tego kupiastego fc4, no był w bundlu  :reggie:

Opublikowano

Ace, ale serio prędkość działania interfeju jawi się znakomicie ? :oh_you:

Opublikowano

Po przesiadce z kupiastego ps3 jak najbardziej  :dog: 
tak niekonsolowarsowo rzeknę - nie wiem jak tam u konkurencji, ale jestem zadowolony jak to aktualnie wszystko śmiga

Opublikowano

Lepiej niż na xbonie, tak twierdzą posiadacze obu konsol.
Opublikowano

Lepiej niż na xbonie, tak twierdzą posiadacze obu konsol.

Racja, kidnappa mówił, że pomimo posiadania XOne, woli PS4 a Xbox to szrot. Ja tam mu wierzę :kaz:

Opublikowano

Kidnappa pewnie potwierdzi :dog:

Edit:

Ping szybszy o 5s xD

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Ale taka prawda. Obcując z interfejsem xbona można się czasami w(pipi)ić. Opcja wstaw aplikację działa strasznie wolno, ciągłe przycinki animacji, nawet youtube nie działa tak płynnie jak na ps4...

Opublikowano

kto by pomyślał że sytuacja się tak odwróci w tej generacji... lepsze eksy ( PS3, One ) , lepszy interfejs ( 360, PS4 ), gorsze multiplatformy ( PS3, One ). Tylko online bez zmian :(

Opublikowano

Podoba mi się powolne chowanie się pod stół blacharzy. Myślę, że patrząc na ofensywę konsol, zdają sobie sprawę że pc od dawna nie jest już czym był kiedyś i czym być powinien - potężną konkurencją konsol. Teraz trudno mówić by twórcy w ogóle oglądali się specjalnie za pc-tem. Nikt nie tworzy już gier "po konkretne podzespoły". Nikt z dużych nie wydaje gier-benchmarków. Ubisoft - jeden z dwóch największych graczy na rynku którzy dyktują warunki, jasno deklaruje się jak bardzo głęboko w d*pie ma PC-ta. Oni nawet nie kryją swojej niechęci.

http://www.computerandvideogames.com/364271/pc-piracy-rate-above-90-says-ubisoft/

"On PC it's only around five to seven per cent of the players who pay for free-to-play, but normally on PC it's only about five to seven per cent who pay anyway, the rest is pirated," he said.

"It's around a 93-95 per cent piracy rate, so it ends up at about the same percentage as free-to-play".

http://asidcast.com/index.php/2014/11/ex-ubisoft-employee-talks-experience/

I was in a meeting personally with Yves Guillemot, who said that he doesn’t care about PC gamers because, and i quote “90% are pirates anyway”, that’s after a direct question from a well-respected, well paid programmer back in the late 2000s asking “why are our pc ports fucking shit?”, so we outsourced it all to Eastern Europe.

Efekt? Wydawanie portów na PC-ta poprzez mało doświadczone studio z Ukrainy, a na dodatek wycinanie shaderów z gier takich jak Watch Dogs, gdyż nikt nie będzie wspierał platformy z której korzystają cebulaki i piraci. Ubisoft jasno pokazuje - konsole to jest dzisiaj zysk, a zysk równa się priorytet. Priorytet dla nas też. Dla graczy konsolowych.

Nvidia jest największym pasożytem na PC-cie i największym oszustem, który żeruje na dawnej chwale potężnych specyfikacji i pięknych gier. Ale statystyki są okrutne - pc-tów do grania na najwyższych detalach jest zdecydowana mniejszość. Wiecie, że jednym z warunków wytyczonych przez finansujące projekt Divinity Original Sin grono, było to żeby gra chodziła nawet na słabych kompach? Dlatego gra wygląda jak remaster Icewind Dale 2. Szału nie ma. W ogóle kickstarter na PC to temat na osobną dyskusję. Wasteland mia być megatoną od twórcy Fallouta, a wyszła bezmózga sieka pokroju Rezerwowych Psów z zepsutym cover systemem (nie dało się jak w Fallout Tactics?), i miałką fabułą.

Pamiętam jak niektórzy wymieniali Civilization: Beyond Earth jako jakiegoś nowego mesjasza. Tymczasem wyszedł kotlet.

http://gamezilla.komputerswiat.pl/recenzje/2014/10/recenzja-sid-meiers-civilization-beyond-earth

Tak radykalna zmiana otoczenia wskazywała na to, że pewne rzeczy muszą się w grze zmienić, chociaż po pierwszych pokazach tego tytułu wiele osób doszło do wniosku, że Civilization: Beyond Earth wygląda raczej jak rozbudowany mod do piątej części Cywilizacji, niż pełnoprawna gra.

I wiecie co? To nie jest tak, że ja betonowo nie lubię PC-ta. Ja uważam, że obecnie hejt na pc-ta się należy po prostu. Nie można jak nvidia mamić ludków, że jest dobrze, że pc master race. To robienie krzywdy pc-towi, który kiedyś przecież był wspaniałą platformą do grania. Pamiętam czasy jak wychodziły ex za ex'em, i nawet w te nie-blockbusterowe dało się grać. Gdzie się podziały Delta Force'y, Warlords & Warlords Battlecry (wiecie, że ta druga seria jako pierwsza wypromowała rozwój bohaterów w rts-ach, czyli coś co zerżnął potem Blizzard w Warcraft III i na potyczkach bohaterów powstał mod DOTA, z którego powstał LoL- innymi słowy WB to protoplasta LoL-a), gdzie Homefront/Starmageddon/Hegemonia, gdzie Stalkery i Silent Huntery. I wiele wiele innych, wspaniałych gier dla których warto było mieć PC-ta i konsole. Teraz głównie bieda-porty niewykorzystujące potencjału PC-ta, jakieś indyki i kickstarterowe zbiórki które kończą się różnie. Albo wcale.

Ja PC-ta widzę obecnie głównie dla esportu i ftp-owych MOBA. To chyba jedyny sens posiadania go. Jak kogoś jarają taboretowe kilkadła pokroju LoL-a, DOTA 2, Smite i reszty, albo chce być esportowcem i dostawać łomot od Szwedów czy Francuzów w CS: GO (ewentualnie od Azjatów w Starcraft 2), to proszę bardzo. Reszta - klops i upadek. Ale też prostszy wybór dla kieszeni graczy - wybierasz konsolę i się cieszysz ;)

Opublikowano

Jak sony promowało ps4 wśród polskich graczy? Rozdało gimbusowym guru youtube po konsolce i gierkach. Czaicie? Gość typu Remigiusz Maciaszek dostał/dostaje za free gierek od waszego szanownego SONY i tworzy "epickie gempleje" :D Gimbusiarnia to łapie, zlatuje się na forum i potem mamy teksty: "ale beka", "zielona zaraza",  "ić stont", czy inne  :sorcerer: 

Co za (pipi)enie xD

Opublikowano

Kiedy miałem 9 lat to rodziców nie było stać na kupowanie mi zabawek za ponad 2 kafle. Lepiej się teraz czujesz z tą świadomością balon? :)

Baroni biegający z siatkami pełnych piratów po osiedlu i giełdach, dzisiaj tacy dumni ze swojej konsolowej przeszłości wgniatają w ziemię zieloną zarazę :kaz:
Ja pie.rdole raven, ty hipokryto, powiedz nam jaka wersje Forzy Horizon 2 ogrywałes na X360, no ku.rwa powiedz a pózniej wytykaj piractwo innym.

Jesteś rakiem tej branży i zaraza internetu.

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.