Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Na pc masz już 4k i między 4k a 1080 p różnicę zobaczysz ale między 900 p a 1080 ktoś różnicę na tv widzi? Naprawdę? Błagam rozumiem kłócić się o to kto ma lepszą usługę sieciową, lepszego pada czy fajniejszy interfejs. Na jakiej konsoli chodzi w 30 a na jakiej w 60 klatkach bo to da się zobaczyć!

To jest właśnie bekowe w tym wszystkim. Niektórzy jak rasowe klapki wytykają te 900p chociaż nigdy w ruchu nie zauważą tej różnicy. Szczerze wolałbym 900/60 w każdej grze niż 1080/30.

Opublikowano

easyeye - nie spinaj się tak o to kto jak gra. Dzisiaj każdy udaje pro-core-gejmera. Ja też Wam napiszę, że ukończyłem Contrę na jednym życiu i uwierzycie mi? Prawda jest taka, że większość z nas w aspekcie grania się mocno rozleniwiła. Przyzwyczailiśmy się do prostych strzelanek, auto-regeneracji, podświetlanych obiektów czy asyst w celowaniu/podawaniu.

Mało komu chce się dziś zaliczać każdą kupioną grę na 105%. 

dlatego właśnie ostatnimi czasy z wielką przyjemnością odświeżam/sprawdzam starocie

Opublikowano

Zachwalać najgorsze jakościowo multiplatformy na PS2 i PS3 a dzisiaj jechać za to samo XO  :mocking:

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Nie we wszystkie starocie da się dziś normalnie grać. Odpal sobie takiego Duke Nukema: Time to Kill - to sam zobaczysz jak te historyczne mechanizmy są już archaiczne i tylko na siłę utrudniają grę.

Opublikowano

bardziej chodziło mi o starocie z ery mniej więcej PS2, choć taki MGS do dziś jest dla mnie świetnym tytułem.

Opublikowano

Najlepsze gry wciąż bronią się po latach - tak jest właśnie z MGS, FF7, RE2, Tekkenem 3 czy Zeldą: Okaryną Czasu.

Opublikowano

Na pc masz już 4k i między 4k a 1080 p różnicę zobaczysz ale między 900 p a 1080 ktoś różnicę na tv widzi? Naprawdę? Błagam rozumiem kłócić się o to kto ma lepszą usługę sieciową, lepszego pada czy fajniejszy interfejs. Na jakiej konsoli chodzi w 30 a na jakiej w 60 klatkach bo to da się zobaczyć!

To jest właśnie bekowe w tym wszystkim. Niektórzy jak rasowe klapki wytykają te 900p chociaż nigdy w ruchu nie zauważą tej różnicy. Szczerze wolałbym 900/60 w każdej grze niż 1080/30.

Bekowe to jest, ze konsole w 2020-2023 (w zaleznosci ile potrwa cykl) nadal beda wyswietlaly grafike w 900p.

Opublikowano

Maciek, jesteś ostatnim użytkownikiem tutaj, który może wybory innych oceniac, sko parę stron wczesniej stwierdziles "że meczyles się 8 lat z PS3 tylko dlatego że w gazetce napisali ze ma najmocniejsze bebechy " xd

Opublikowano
Mało komu chce się dziś zaliczać każdą kupioną grę na 105%.

To proste, gry nie są tego warte, brak w nich tego co miały w sobie 10 lat temu, to już nie nasz wina, że takich gier jest jak na lekarstwo. 

Z jednej strony można to zrozumieć. Po co kupujemy nowe konsole? W 80% dla możliwości podziwiania lepszej grafy w grach. I nie powiecie mi, że jest inaczej.

Oczywiście, że nie jest inaczej i obie konsole to udowadniają, mają tytuły które wyglądają next genowo  a 900p tu niczego nie zmienia. 

Opublikowano

Gorzej, gdy na nextgenie gry nie wiele się roznia od pastgena, jak COD, Mgs, TitanFall itp ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak grałem na telewizorze to nie widziałem różnicy między 720p a 1080p ale od momentu podwieszenia go na ścianie przez go granie staje się męczące nextgeny ogrywam na monitorze a tam różnica między 900p a 1080p zdecydowanie jest widoczna.

Opublikowano
Gorzej, gdy na nextgenie gry nie wiele się roznia od pastgena, jak COD, Mgs itp ^^ 

Next genowy COD to dopiero wyjdzie, a MGS no cóż, między PS4 a PS3 też jakiś wielkich różnicy niema, to już nie winna konsoli .

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Next genowy COD to dopiero wyjdzie, a MGS no cóż, między PS4 a PS3 też jakiś wielkich różnicy niema, to już nie winna konsoli .

Wait, what? O_o

Opublikowano

https://www.visionexpress.pl/

Ktoś nie widzi różnicy między 1080p i 900p? To niech kupi okulary albo zmieni w końcu ten monitor 1600x900/telewizor HD Ready na coś full HD. Niech niewidomi i niedowidzący przestaną rozsiewać kłamliwą propagandę. Jak sobie na kompie zmniejszycie rozdzielczość, to też na monitorze LCD nie widzicie degradacji jakości obrazu?

Opublikowano

Oczywiście, różnica jest widoczna w ostrości obrazu. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Bez przesady. Wygląda dobrze, ale do nextgena to mu jeszcze duuuużo brakuje.

Opublikowano

Podejście konsolomaniaków:

3j76.jpg

Mając XOne tylko takie obrazki pozostaje Ci wklejać, jak na maniaka technologicznego trochę smutne.

Dla mnie natomiast zabawne jest posiadać XOne i PS4 i grać w grę Single Player na Xone, mimo tego że jest o połowę gorsza od tej na PS4.(nie mówię teraz o Tobie, nie zrozum mnie źle)

Opublikowano

No na pewno dużo lepiej niż COD Ghost i wcale nie gorzej od BF4, po za tym ponoć to w końcu nowy silnik tak przynajmniej dev twierdzi. 

@eX4cT

Połowę gorsza ? skąd Ty  bierzesz te wartości , niech zgadnę z dupy.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No na pewno dużo lepiej niż COD Ghost i wcale nie gorzej od BF4, po za tym ponoć to w końcu nowy silnik tak przynajmniej dev twierdzi.

A przy cod ghost też tak przypadkiem nie mowil?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.