Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pozniej mozna jeszcze runde o prędkości systemu zrobić, będzie kolejne KO.

Nie ma co się kłócić, niech Metacritic rozwieje wątpliwośći która konsola jest lepszą.

19044025962911492626.png

21558816362323925523.png

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Haha, chciałbyś :)

lepiej popatrz na allegro

Zacznijmy od tego, że gpu w ps4 było robione na zamówienie Sony i nie kupisz takiej karty graficznej (niby to odpowiednik radeona hd7870), a po drugie ja sobie nie wymyśliłem, że PS4 jest wydajniejsze o 50%, tylko twierdzą tak developerzy.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

a do xboxa wrzucają gpu wykręcane z pecetów sprzedawanych w MM. Tak.

Prawie trafiłeś, gpu w xbonerze to przeciętny, tani i skierowany do ludzi drugiej kategorii radeon 7770. Przykro mi Mazzeo, cyferek nie oszukasz.

Opublikowano

Ja zaraz odpalam okami a janusze kłócą się o konsole bez gier, jak to się mówi <skisłem>

Opublikowano

Ja właśnie skończyłem Valiant Hearts, polecam mocno!

PS. Ja jestem ciekawy czy Mazzeo serio wierzy w to co pisze, czy może ma jednak świadomość, że jest takim Bonuem BGC forum psxe.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

1899zł za gołe PS4, a więc jako, że Xbone jest o połowę słabszy, cena powinna wynosić 949zł. 

bez przesady, coś koło 30+-%

Opublikowano

Nie ma co się kłócić, niech Metacritic rozwieje wątpliwośći która konsola jest lepszą.

19044025962911492626.png

21558816362323925523.png

Rayman, Fifa, NBA i Tom Raider wyżej ocenione na XBone, co to znaczy?

Opublikowano

19044025962911492626.png

21558816362323925523.png

Mistrz, najlepszą grą na ps4 jest gra, która była czasowym exem dla 360, to najlepiej podsumowywuje nogamestation4

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Widzę, że niektórzy tu całą poprzednią generację najwidoczniej płacili +200 zł za gry, a nie 179zł na premierze. No przecież ceny sugerowane były od 200 zł w górę.

Mentalna spuścizna Mendrka :P

Juz nie wspomne o cenach Xbox Live i Plusa xD. Tylko z oficjalnej stronki producenta.

Miałem swego czasu znajomego, który wszystko kupował po cenach sugerowanych. Grał maniakalnie w WoWa, po każdy pre-paid leciał do Empiku i bulił najpierw 150, a później 130 zł, kiedy choćby na keye.pl ceny skakały od 60 do 90 zł za to samo. Wszystkie gry tylko w MM/Empiku, wszystkie klucze, kody, zawsze po cenach sugerowanych bo bał się, że te pochodzące z innego źródła są kradzione. Przepłacił w swoim życiu dobre kilkadziesiąt tysięcy - szkoda gościa.

Myślę, że kilka sklepów taniej wystawi pakiety z Xboxem, skoro już teraz chodzą po niższych cenach niż te sugerowane ;)

Opublikowano

Ale kto komu zabrania nazywać te serie legendarnymi ? 

Któryś z "Waszych" już ze dwa razy pisał, że Sony nie ma legendarnych serii na miarę Halo. Nie szukam postów, sorry.

Przed piatą częscią Tekken nie wychodził tylko na konsolach Sony.

A Halo nie tylko na Xboxie, no wiem, ale serie są utożsamiane nie bez powodu z tymi sprzętami.

Opublikowano

Don, gdzie jest taka sugerowana cena PS4? W sklepach do których odsyła strona pl.playstation.com jest to ponad 1700 PLN za golasa. Na premierę ceny wynosiły 1600-1750.

no ja pamiętam cyrki z dostępnością konsol po d1 i konsole chodziły nawet za 3200zł na allegro. co do ceny sugerowanej pamietam ze tydzień przed premierą nie było wiadomo ile konsola bedzie kosztowac w polsce i czy starczy dla ludzi co złozyli preordery.

Opublikowano

19044025962911492626.png

pierwsza czwórka najlepszych gier na ps4 dostępna rowniez na vite - przypadek, nie sadze, ps4 2000zł, vita 500zł - tylko Vita!!!

Opublikowano
Któryś z "Waszych" już ze dwa razy pisał, że Sony nie ma legendarnych serii na miarę Halo. Nie szukam postów, sorry.

To jest CW nie bierz do siebie wszystkiego, dystans pomaga. 

Opublikowano

Heh, znalazłem jeden z najstarszych forumków o grach.

https://groups.google.com/forum/?fromgroups#!forum/rec.games.video.sega

Wystarczy kliknąć Filtruj i w "Pierwszy wpis", wpiszcie jakąś datę, np z 1997 roku do 1999 by poczytać sobie ówczesne posty.

O dziwo mało się zmieniło. Już w 1998 roku ludzie narzekali na recenzje Jeffa Gerstmanna. Te posty pełne niepewności i ekscytacji w kwestii Dreamcasta. Smutne, pożegnalne posty o Saturnie. Albo takie perełki topicowe jak "Czemu jest hajp na Crasha Bandicoota?".

Serious up, I don't  understand the hype.  Sonic, Mario, Nights,
and Bubsy (lol) are all rendered-on-the-fly-3D.  Bandicoot uses prerendered
backgrounds.  Ain't that enough to make you wonder?

Heh, chciałbym żyć w czasach gdy Crash Bandicoot jeszcze wychodził.

Serio nic się nie zmieniło. Temat z 1996 roku: "N64 only 30,000 polygon per sec.":

https://groups.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/rec.games.video.sega/M4CwG5_DYDw[1-25-false]

In this aspect, Sony Lead the Battle.  Tekken can never be perform in
N64, @PS quality.

Polecam lekturę. Dużo fajnych tematów.

Opublikowano

Ciekawe znalezisko, poczytam. Lata 90-te, prawdziwa rewolucja w branży. Dla mnie najciekawszy był podział na old i newschool. Była spora grupa 3D-sceptycznych dla których prawdziwe gry to tylko 2D. Trójwymiarowe gierki miałby być bez duszy i dla młodszych graczy.

Opublikowano

mi sie pierwotnie tez gry 3d nie podobaly i wolalem zdecydowanie 2d - bylo bardziej przejrzyste i ladniejsze i jakies takie lepsze dla mnie :D

Opublikowano

A mnie 3D kupiło z miejsca. Chyba w 1996 sąsiad pokazał mi Wipeout 2097. Do dziś to pamiętam.

Opublikowano

Bluber kupiłem, jak będzie chuyowe oddajesz 55zł :D

Jak nie jestes mazzeo to bedziesz mi dziękował.

Miałeś racje Bluber, okami wspaniała gierka  :cray:

Opublikowano

Bluber kupiłem, jak będzie chuyowe oddajesz 55zł :D

Jak nie jestes mazzeo to bedziesz mi dziękował.

Miałeś racje Bluber, okami wspaniała gierka  :cray:

Ano. Okami świetne. Nigdy nie zrozumiem ludzi, mówiących, że początek jest przydługi i nudny. W ogóle tego nie odczułem.

Opublikowano

ah to były czasy, to demko starczało na długie wieczory ! 

Mazzeo nie znają. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Dałem Bluberowi plusika za tekst o Okami. Super gierka, wiadomo. Mnie też początek nie znużył.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.