Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

wy serio tak wybiorczo czytacie posty lub ich nie czytacie ze masakra

Robisz dokładnie to samo.

To sie rozczarujesz podobnie, jak singlem w HALO  ;)

Masz jakieś tajne info od swoich insajderów? Nigdzie nie pisałem, że Halo mnie rozczarowało (jest akurat odwrotnie).

Ale za kazdym razem jak pytam, ktora czesc juz ukonczyles i ktora podoba Ci sie najbardziej unikasz tematu. Zreszta sluchaj - nie oszukujmy sie, wymagan co do gier nie masz zadnych, w koncu Infamous to GOTY produkcja na minimum 50h i wysoka ocene.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dolewam benzyny do graficzno klatkowego ogniska :D

Bloodborne bez 60 fps przez "ograniczenia techniczne"

http://www.ppe.pl/news-32643-bloodborne_bez_60_fps_przez__ograniczenia_techniczne____mamy_swiezy_gameplay_.html

"To trudna decyzja, którą musieliśmy podjąć w związku z technicznymi ograniczeniami. Niestety nie planujemy animacji 60 fps. Naprawdę mam nadzieję, że ludzie nie będą się nade mną za bardzo znęcać z tego powodu" - powiedział Miyazaki.

To niech na PC wydadzą, tam nie będzie ograniczeń  :newell:

kolejna beczunia ze szrota ps4 bez gier, ile można...

ficus tak (pipi) o tych 900p Ryse co nie zmienia faktu że gra z 2013 na gównianych wtedy devkitach XO i 10% obciążeniem mocy nadkonsoli przez Kinecta wciąga noskiem plastelinowy pokaz Dreejka w unch 4   :)

Oczywiście do premiery unch4 powinno być lepiej.

a skoro tak boli ciebie rozdzielczość to jak tam the order z paskami w niższej rozdzielczości czy killzone: sf  ?

wciagaja noskiem elementy, ktore sa prerenderowane

Opublikowano

Pajgi troche dziwnie sie czyta twoje posty wiedzac, ze masz w domu jednego next gena i jest nim ps4, no chyba ze kreca ciebie takie fetysze

XD

Pajgi ten temat jest wiecznie taki sam, od roku mamy status quo czyli beka z xbone, który nadaje się do niczego i kwalifikując go do middlegenów obok wiiu czekamy na ich produkt nowej generacji. Do tego tru next gen PS4 oczywiście obrońca uciśnionych (przypomnijmy co microszit oferował na premierze xbone, gdyby nie Sony to jeszcze za odsprzedaż używek byście bulili tantiemy tak Was lubią bardzo), PS4 platforma wiodąca dla większości deweloperów (potwierdzane wiele razy w wywiadach - jak tak chętnie cofasz się w historii to poprzeglądaj sobie dokładnie). Zostaje nam PC, które faktycznie odstaje technicznie do przodu od PS4, jednak kosztuje więcej niż Mazda Masorza. A ten, który kosztuje tyle co PS4 nadaje się dla gimbazy do Minecrafta w 720p (przypomnij statystyki steam ilu graczy gra w mistyczne 1080p na PC o 4K już nie wspomnę).

temat trzyma poziom jak zwykle, za sobą mamy piękną imprezę wspomnieniową Sony, Xbox takiej nigdy nie doczeka, bo kto by wspominał kawałek plastiku wyglądający jak dekoder Polsatu z 2004 roku. 

jednym słowem, dobry, mocny constans 

:sir:

No widzisz Walduś, to jest właśnie przyczyna twojego wypalenia. Nie orientujesz się w temacie o którym piszesz ew. sam sobie przeczysz.

Przypomnijmy, że PC na podzespołach, które w dniu premiery miał np.X360 mógł kosztować więcej niż Mazda Masorza, a wiadomo, że PC który oferował jakość grafy z X360 kosztował 2x Mazdy Masorza.

PC, który oferuje grafę na poziomie PS4 (FC4 obecnie najładniejsza gra na PS4 według klapków to poziom FC3 sprzed 2 lat na mojego pieca za 2,5 kafla) to koszt nabycia w dniu premiery PS3.

Nie, PS4 nie jest tru nextgen i to wiadomo, gdzieś od momentu kiedy pochwalono się budżetowymi podzespołami. Tru nextgen w momencie premiery nie byłby ubogim krewnym PCta sprzed kilku lat.

Toczyłem tutaj boje, bodajże z MeSSerem, który twierdził, że 8GB RAMu znaczy 100 razy więcej niż porządne układy graficzne czy procek. Na chwilę obecną 8GB RAMu ma problem z płynnością działania menusów w dashboardzie kiedy mamy odpaloną gierkę... Tekstury nie są 16 razy lepsze niż na PS3/X360 itp.Jak pisałem, że te konsole optymalnie powinny wyświetlać obraz w 720p, to były śmiechy, że PS4 tylko 1080p (na początku jeszcze parę osób przebąkiwało o 4K...). No i jest, a idę o zakład, że widząc jakość U4 w 720p żaden bot by nie pisnął. Może z czasem SONY odpuści sobie ten marketingowy bełkot "tylko u nas 1080p" i zaczniemy dostawać piękne gierki ale w niższych rozdziałkach. Oczywiście dla klapków chwilowo nastałyby ciężkie czasy w tym temacie, ale ogólnie każdy by na tym skorzystał.

Tak, bez trollingu, PS4 mam tylko ze względu na kumpli z którymi pogrywam w rakowe gierki. Ficuś dobrze o tym wie.

Opublikowano
Ale za kazdym razem jak pytam, ktora czesc juz ukonczyles i ktora podoba Ci sie najbardziej unikasz tematu. Zreszta sluchaj - nie oszukujmy sie, wymagan co do gier nie masz zadnych, w koncu Infamous to GOTY produkcja na minimum 50h i wysoka ocene.

Widocznie mam większą radochę z grania niż Ty i jaram się tymi gierkami jeszcze. Ale o 50h nic nie pisałem. Nie grałem prawie wcale w poprzednie części inFamous, to inaczej podchodziłem do Second Son.

A co do Halo, przeszedłem jedynkę, która przyssała mnie do konsoli dopóki jej nie skończyłem i kończę dwójkę.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Tak, bez trollingu, PS4 mam tylko ze względu na kumpli z którymi pogrywam w rakowe gierki. Ficuś dobrze o tym wie.

i jeszcze pewnie dobrze się przy tym bawisz

JEZU NIE TYLKO NIE TO! NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

co do PC to chyba żyjemy w innych światach, bo większość graczy PC, którzy lubią grać mają samą grafikę o wartości konsoli PS4 a i tak narzekają na ch,ujową optymalizację gier na PC. 

no ale oczywiście sobie to zmyśliłem

Opublikowano

bez beki CW tez sie zastanawiam czy nie lepiej, ze ta generacja przy tych podzespolach powinna wypuszczac tylko gierki w 720p - moze bylby blurek ale w zamian za to genialny framerate, antyalising i grafika, ktora wypalalaby galki oczne, a moze z zaoszczedzona moca devi robili by cos jeszcze (jakies islniki od fizyki, zniszczen itp)

przy okazji pozdrawiam botki serdecznie, ktore tak grzmia tutaj w temacie

qngvum.gif

Opublikowano

40-letnia whisky a jak przychodzi co do czego to baroni gamingu wklejają tu zdjęcia ballantinesa zwanego także assassins creedem wśród whisky. no ale to nie przypadek. jakość tego trunku jest takim samym paździerzem jak gier na PS4. 

Opublikowano

Już kiedyś ktoś to prorokował - powrót do 720p w obecnej generacji. Myślę, że jednak nie przejdzie takie rozwiązanie. Twórcy raczej będą się za bardzo obawiać łatki cofających się w rozwoju.

Opublikowano

a u was pils z biedronki, buraki i disco polo - king bruce lee karate mistrz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Czemu daddy nic nie wspomina ze driveclub juz naprawiony niszczy forze pod każdym wzgledem?

Opublikowano

co do PC to chyba żyjemy w innych światach, bo większość graczy PC, którzy lubią grać mają samą grafikę o wartości konsoli PS4 a i tak narzekają na ch,ujową optymalizację gier na PC. 

Jak to przecież jeszcze do niedawna wg CW gracze PCtowi w większości jechali na zintegrowanych kartach i grali tylko w LoLa a teraz okazuje się że grają na kartach o wartości PS4  :yao:

Opublikowano

którzy lubią grać mają samą grafikę o wartości konsoli PS4

Co nie zmienia faktu,że za mniejszą kasę też można mieć kartę graficzną,która odpala gierki w bardzo dobrych ustawieniach graficznych. No ale to takie proste walnąć hasłem,że Tytany to minimum by pograć w indie gierki.A cała reszta ma rozjechaną optymalizację.

Opublikowano

Czemu daddy nic nie wspomina ze driveclub juz naprawiony niszczy forze pod każdym wzgledem?

Szczególnie pod kątem ilości pojazdów, otwartości tras i objętości. Wreszcie deszcz i śnieg, po dwóch miesiącach, w końcu naprawiony! Szacun, że tak szybko. 

Opublikowano

otwartosc tras.....rozumiem, ze jak wyjdzie forza6 z trasami zamknietymi to kazdy bedzie ja hejtowac z botkow ze nie ma otwartych tras tak?

Opublikowano

Ta gra obecnie jest kocurem, ale warunki pogodowe, te wszystkie trasy i przede wszystkim serwery powinny byly dzialac od poczatku - z tym sie zgodzaja wszyscy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Gdyby działały to gra by miała spokojnie średnia ponad 80 %. Ale ktos w Sony lub evo dał dupy zmuszajac do wydania przedwczesnie.

Opublikowano

tak żeby dzieciarnia nie płakała cały dzień to trzeba przyznać że deszcz w dc wciąga noskiem ten z fh2, kozak, reszta bez zmian. Tylko że tu robotę robią zamknięte trasy i pełno uproszczeń dirve crapa.

Może na premiere dc2 znowu sobie załatwię szrota albo pod koniec 2015 będę stał przed wyborem wiiu z zelda i genialnymi grami od nintendo   :)

Opublikowano

Ale ktos w Sony lub evo dał dupy zmuszajac do wydania przedwczesnie.

Ciekawe, zwlaszcza ze DC mial byc tytulem startowym.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

To prawda, gra wciąga jak bagno, kawał świetnego kodu.

A jakbyś porównał do Forzy Horizon 2? (bo widze, że grasz)

A jeśli chodzi o złote trophy (strona wcześniej)- wpadło w końcu i potwierdzam, trzeba mieć odpaloną grę w momencie kończenia czasu wyzwania.

Pytanie nie do mnie, ale sporo pograłem w Forzę Horizon 2, to pozwolę sobie odpowiedzieć.

Jedna gra nastawiona na ostrą rywalizację o setne sekundy na zamkniętych torach, druga na beztroską zabawę w otwartym świecie z ruchem ulicznym, krzakami i polami. W DC uczysz się każdego samochodu dłuższą chwilę, jeden fałszywy ruch spustem gazu w zakręcie i po tobie. W FH2 w sumie model jazdy jest uproszczony i przewidywalny.

W DC uczysz się każdego zakrętu, żeby wygrać. W FH2 przejedziesz jako tako trasę bez większych błędów i wygrasz.

W DC zabawa jest poprzez ostrą rywalizację, a w Forzie zabawa jest beztroska.

W DC coś pójdzie nie tak -> restart - jak za dawnych lat. W Forzie możesz mieć dostępną tfu linię jazdy i cofanie czasu. To też pokazuje, że zabawa ma być bezstresowa w tej grze.

Chociaż są to inne gry, to obie mnie wciągnęły jak bagno. Jednak Forza po pierwszym festiwalu okazuje się wydmuszką. A DC - jeżeli znajomi będą grać - prędko się nie znudzi. Kluby, z których się śmiano są moim zdaniem świetnie rozwiązane, bo każdy czuje się potrzebny, w Forzie w ogóle nie wczułem się w ten temat.

jezusicku aż pajgiemu kierpce spadną!

ZAORANE CHŁOPAKI TYLE W TEMACIE

qngvum.gif

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Ale ktos w Sony lub evo dał dupy zmuszajac do wydania przedwczesnie.

Ciekawe, zwlaszcza, ze DC mial byc tytulem startowym.

To prawda tylko że najprawdopodobniej rok temu to oni to zaczeli pisac prawie od nowa. To juz mogli poczekac te dwa miesiace i wydac gre taka jaka jest teraz.

Opublikowano

sytuacja z DC wygląda mi na sytuację gimba który dostał w szkole mocne baty, został ośmieszony, zmobilizował się żeby przypakować na siłce, 3 msc pakuje przy muzyce eye of the tiger, biega po schodach pałacu kultury, pije surowe jajo, w końcu przypakował te 2 kg - myśli no w końcu się uda. WRACAM DO WALKI

ale wraca do pustej szkoły, już są wakacje a FH2 zgarnął wszystkie nagrody, najlepsze laski z balu i pojechał na Teneryfe...

DC siedzi w kącie z płaczem, ej no przecież już mam deszcz, ej no już są wyzwania, czemu nikt tego nie widzi...

Opublikowano

i jeszcze pewnie dobrze się przy tym bawisz

JEZU NIE TYLKO NIE TO! NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Bawię się na razie tak na solidne 3/10, ale to dlatego, że jeszcze nie mam za dużo gierek (może w końcu, któryś by się wymienił na Dragon Age'a CO?!!!!), czekam na Blooda i zaprzestanie tej wojenki na ilość P prowadzonej przez SONY i M$. Oczywiście dzięki temu sprzedają konsole, bo przeciętnemu Januszowi łatwiej wygarnąć cyferkami niż wrażeniami z obcowania z danym tytułem. Gdyby było inaczej, to M$ poszłoby po rozum do głowy i już na premierę ustaliło 720p jako standard, gierki nie licząc rozdziałki z miejsca wyglądałyby i działały lepiej niż na konsoli o 40% mocniejszej. Widać od razu, że nie jakość grafiki jest priorytetem (pomijam dyskusyjną wartość samych gierek).

Ja tam nadal tle w sobie teorie na temat tego przewrotu SONY z odpuszczeniem blokowania używek, always online M$ itd., które przypomina mi merytorycznie wojnę na ilość P. Nie ważne jak faktycznie by to wyglądało, sprzedało się łatwo przyswajalne hasełko.

A skoro jesteśmy przy systemach z blokadą na używki. Optymalizacja PC zawsze będzie stanowiła problem, chyba, że Steam Machine da radę, a wtedy... Takie tam dywagacje, ale miło, że jest osoba posiadająca PS4/XO, która nie ma problemu z optymalizacją gierek. Ten argument już od pewnego czasu jest dinozaurem.

Opublikowano

Jako posiadacz PS4 czuje sie mocno dymany. Nie mam xbox one, uwielbiam Sony (PS3 i Vita) ale nie oszukujmy sie, PS4 to dymanie nas w tyłek i to na sucho. Zgadzamy sie na to kupujac sprzet za 1500zl ktory odpala indyki ktore sa dostepne prawie za darmo na KOMPUTERACH KLASY PC. Nie zgodze sie z zartami ze PSN nie dziala, nie da sie grac przez siec albo ze usluga PS plus jest do dupy bo majac wszystkie trzy konsole te 150zl za caly rok sie ładnie zwraca i tutaj placz jest nie uzasadniony. A problemow z siecia tez jakos specjalnie nie mialem.

Problem lezy gdzie indziej, mianowicie dla mnie nie do pomyslenia jest ciagniecie od ludzi póltora kafla na konsole, wydawanie na nia remasterow, remakow i gierek z PC, dawanie nam gownianie zrobionych padow ktore sie wyladowywuja po jednym dniu grania a na koniec wielkie halo i szok trzy pietra bo chlopaki zagracie sobie w remake FF7 z PC'ta. No (pipi)a super dziekuje bardzo, gdyby nie Bloodborne juz dawno bym wypieprzyl to (pipi) na allegro i sie nie zastanawiał.

My jako gracze głosujemy portfelem, dajemy moc tym hienom i przez to pozwalaja sobie na coraz wiecej, kiedys nie do pomyslenia by bylo wydawanie konsoli bez mozliwosci zmiany tła, sluchania mp3, odtwarzania filmow bo "trzeba czekac na patch". Powoli robi sie z tego Apple gdzie po aktualizacji mozna bylo sobie zmienic motyw to ludzie sikali po gaciach ze moga robic cos co od wielu lat jest dostepne na normalnych sprzetach.

Opublikowano

otwartosc tras.....rozumiem, ze jak wyjdzie forza6 z trasami zamknietymi to kazdy bedzie ja hejtowac z botkow ze nie ma otwartych tras tak?

Nie, według mnie jakiekolwiek porównania do Horizon 2 są z dupy, to różne gry.

A deszcz w DC kosi, świetnie to wygląda.

Opublikowano

kermit idzie w zaklinanie rzeczywistości. ten temat to raj dla psychoanalityków - tyle etapów zwichrowania psychiki na paru stronach to oni przez 5 lat studiów nie widzieli. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.