Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ale w jakich dużych grach poza Bf4, pesem, MGS:V jest 720p? Dlaczego Bungie, Blizzard, Rockstar nie mają problemu z zrobieniem identycznych/z lekkimi różnicami gier w 1080p na obu konsolach? 720p a 1080p to różnica generacji, dużo większa niż dwa krzaki za miastem. Jeśli chodzi o DR3 to chyba w patchu były DLC, dlatego tyle ważyło, choć to słabe usprawiedliwienie.

Jest lista gier z różnicą p i jest większa niż sugerujesz. Jestem na mobilnym to nie dam radę wkleić. Dwa krzaki za miastem? Chyba widzieliśmy inne porównania ;p zauważ że Rockstar i Blizzard wydały last genowe gry, a Bungie cross gena.

Poczekamy, zobaczymy. Mnie rozdzialka nie obchodzi, ale śmieszy zmiana nastawienia xbotów w przeciągu generacji w tylu kwestiach.

ps4 vs x1 to jednak nie tylko różnica w pikselach, ale także we framerate, vide TR, czy Alien. Tak prawilnie przypominam. No ale w końcu liczy się fun, nie cyferki. zawsze tak było, c'nie?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Alien? Gra chodzi tu i tu w 1080p/30.

Edit, ok, gra nie trzyma stałych 30 klatek :/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Top 10 roku wg miesięcznika Edge

10. Little Big Planet 3

9. This War is Mine

8. Far Cry 4

7. Ultra SFIV

6. MGS V: Ground Zeroes

5. Nidhogg

4. Hearthstone: Heroes of Warcraft

3. Mario Kart 8

2. Dark Souls II

1. Bayonetta 2

Opublikowano

Alien? Gra chodzi tu i tu w 1080p/30.

chciałbyś.  :kaz:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-alien-isolation-performance-analysis

The PS4 version of Alien: Isolation mostly hits a solid 30fps throughout, with frame-rates only mildly impacted in more demanding scenes. On the other hand performance takes a bigger hit on the Xbox One, where frequent frame-rate drops and tearing is commonplace.
Opublikowano

Drugie miejsce :dog:

Cały ranking :dog:

niktcienielubi i jego alien :dog:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

W żadną nie grałem i nie zamierzam :potter:

Chciałbym Cię dotknąć <3

Opublikowano

W żadną nie grałem i nie zamierzam  :sorcerer:

"MGS V: Ground Zeroes" - Nope Panie Przechodzę MGS3 regularnie raz na rok:taknieco:   

niktcienielubi i jego alien  :dog:

masz szczęście że za przekręcanie nicków nie ma już banów.  :dog: 

Opublikowano

a zagrałeś już w tego aliena czy grzeje się na półce?

Opublikowano

Nie kupuję dem za 150zł. Reszta z tej listy mnie w ogóle nie interesuje. Były lepsze gry w tym naj.(pipi)owszym dla gier roku w historii.

Opublikowano

grałem u znajomego. ale uznałem że nie będę sobie psuł tak gry (tak samo jak TEW). ogram samemu po zakupie ps4 z Bloodborne późnym wieczorem. jak przystało na fana survival horror.  

najważniejsze że gatunek został wsparty finansowo.

edit:

@Insane

gra za jakieś pół roku stanieje, względnie możesz załatwić sobie używkę za 6 dych. ja sam wstrzymam się z zakupem do premiery The Phanton Pain (może V wyjdzie w limitowanym zestawie wraz z GZ).

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

3 gry Nintendo w top 10 do tego w podium 2 zacne szpile ( Bayoneta i Mario Kart ).
Przypadek?  :reggie:

Opublikowano

B5ECNCUCMAEmQdf.jpg

:kaz:

Opublikowano

Oho, zaraz przyjdą psychofani wąsatego hydraulika, siejąc ferment i swoje chore przekonania. Jeszcze usłyszę, że Wii U to next gen. Uciekać z tematu, ratuj się kto może.

Opublikowano

WiiU świetna konsola, poczekam aż mi syn podrośnie tylko, muszę tylko odstawić w odpowiednim momencie żeby z chłopakiem za rękę mi któregoś razu nie przyszedł.

Opublikowano

tacy wielce obrońcy nintendo na forum, a pozwolili by w głosowaniu na GOTY 2014 Forza Horizon 2 wyprzedziła MK8 i Bayonettę 2.  :beksa::lapka:

Opublikowano

raven jaka powaga w temacie przeznaczonym do trolowania XD

Nie zmienię mojej sygnatury!

Od momentu jej ustawienia mam spokój z botami modami.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ja swoją noszę z dumą jako wyraz sprzeciwu przeciwko usunięciu :sexkonik:'a. 

muszę jeszcze wyszperać emotkę :siki: i znów będę mógł brać emotkę :daddy:  na dwa baty olewając cenzurę.  :usmiech:

Opublikowano

tacy wielce obrońcy nintendo na forum, a pozwolili by w głosowaniu na GOTY 2014 Forza Horizon 2 wyprzedziła MK8 i Bayonettę 2.  :beksa::lapka:

Ja zagłosowałem na Dragon Age ale w top 3 mam 2 gierki nintendo :D

Opublikowano

Nintendo WIi U świetna konsola dla graczy z ktorej litrami wylewaja sie dzbany miodu. Tak gierki wygladaja jak dla dzieci, tak gierki sa kolorowe, ale jednoczesnie wymagajace i taki Donkey Kong to zaden faceroll jak te inne samograje na konsole dla "prawdziwych" graczy z tofeami/achievementami za odpalenie menu albo zmiane guzikow na padzie.

mariogayluigi.gif

Opublikowano

Jak nintendo geje mogą śmiać się z Asasyna, kiedy Marianów wyszło trzy razy tyle? I w KAŻDEJ się skacze, więc nawet nie wciskajcie mi kitu, że każda część to coś nowego, bo już nieraz ktoś używał tutaj takiego argumentu.

Wkurza mnie też w grach Ninny brak zmiany poziomu trudności w trakcie gry. A co jak utknę w którymś momencie? Że niby mam się męczyć po 10 godzinach pracy i zaspokojeniu seksualnie swej kobiety?

Wkurza mnie też brak cutscenek i fabuły, jak mam odpocząć od gameplayu? Jak mam się emocjonalnie przywiązać do bohatera? Gdzie online? Na ch.uj komu split screen, lata 90te minęły.

Jak bym chciał kolory, to bym odpalił Cartoon Network. Ja chcę prawdziwe barwy realistyczności, szarość i wiarygodne twarze, tak jak w prawdziwym życiu... Ja chcę trofea by poczuć, że nie marnuję czasu i faktycznie coś osiągam.

Nie mam nic do nintendozboczków, póki się tak swą orientacją publicznie nie obnoszą. Kochajcie się w tym wąsatym hydrauliku czy grzybkach, ale zdala ode mnie i moich bliskich.

Opublikowano

Nintendo WIi U świetna konsola dla graczy z ktorej litrami wylewaja sie dzbany miodu. Tak gierki wygladaja jak dla dzieci, tak gierki sa kolorowe, ale jednoczesnie wymagajace i taki Donkey Kong to zaden faceroll jak te inne samograje na konsole dla "prawdziwych" graczy z tofeami/achievementami za odpalenie menu albo zmiane guzikow na padzie.

mariogayluigi.gif

Mario i spółka mnie nie grzeją, ale dla Zeldy, Bayo 2, Xenoblade X i mam nadzieję także nowego Metroida chętnie zakupię ten sprzęt w 2016. Zwłaszcza kiedy branża głównego nurtu robi się coraz bardziej choojowa, przez zalew remasterów, tasiemce zjadające własny ogon, niedokończone produkty, stawianie grafiki ponad gameplay (hi The Order), czy smutną hegemonię Ubi, Activision i EA wpływającą na poziom innych gier.

Wbrew pieprzeniu niektórych VII generacja wcale nie była stracona, ani nie brakowało jej mnóstwa tytułów na min. "9+", które będę wspominał latami. Teraz znalezienie podobnych gier AAA na psone stało się jednak faktycznie dużo trudniejsze (w przyszłym roku osobiście widzę tylko kilka tytułów).

Opublikowano

Wkurza mnie też w grach Ninny brak zmiany poziomu trudności w trakcie gry. A co jak utknę w którymś momencie? Że niby mam się męczyć po 10 godzinach pracy i zaspokojeniu seksualnie swej kobiety?

Wkurza mnie też brak cutscenek i fabuły, jak mam odpocząć od gameplayu? Jak mam się emocjonalnie przywiązać do bohatera? Gdzie online? Na ch.uj komu split screen, lata 90te minęły.

jak odejda od tego to zatraca swoja oryginalnosc i to co ich wyroznia od blizniaczo podobnej konkurencji robiacej praktycznie wszystko na jedno kopyto

choc z drugiej strony czesc mnie az blaga by nintendo wreszcie wydalo jakiegos przemocnego next gena i chocby jedna gre dla proby tak troche podkrecilo pod cinematic experience

Opublikowano

A myślałem, że lubisz platformówki nobody.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.