Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ze dwa miesiące temu było info, że beta będzie w 720p, no ale klap jak zwykle prawie rozgarnięty ... Drugi klap myśli, że to Halo 4 ... Jezusie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Słyszycie to, 720p w niemal 2015 roku xDDD. To już przestało być śmieszne.

Ciekawe czy ktoś w temacie awaryjnosci xbona będzie pytał czemu ma taką dziwną grafikę w H5.

:kaz:

Opublikowano

Klapki od Sony jak sie buntuja :obama: .Jestem ciekawy w co bedziecie grali w '15 roku. Uncharted na 100% bedzie mial opsuwe i jeszcze zrobia ponowny downgrade grafiki bo jak wiadomo ps4 nie wyrabia. Nawet Killzone nie dziala w 1080p i 60fps :reggie:

yVhaB4M.jpg

Na chwile obecna martwił bym sie o to w co wy bedziecie grali. [...]

Wyjasnijmy sobie cos. Na ten moment sytuacja na polu bitwy wyglada mniej wiecej nastepujaco:

PS4: kozackie U4, kozackie Bloodborne, niewiadoma w postaci The Order: 1886

Xbox One: kozackie Quantum Break, kozackie Halo 5, niewiadoma w postaci Tomb Raider.

No (pipi), licze na wszystkie mozliwe sposoby: dziele, mnoze, dodaje, tworze wykresy i roznej masci funkcje i jak w morde strzelil za kazdym razem wynik jest jeden: 3 - 3. Od najmlodszych lat mnie uczono, ze 3 = 3, ale dla niektorych tutaj 3 > 3   :facepalmz:

ps. post byl kierowany do jednej jak i drugiej strony barykady.

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Już ci tłumacze

ilość dobrych ex'ów jest co prawda jest ta sama, ale różnią się wagą

Na wagę exa składają się dwa współczynniki: żywotności i korytarzowości, skupie się na tym drugim czynniku ponieważ myślę, że wszyscy wiemy czym jest żywotność exa i jak ją mierzyć.

Korytarzowość mierzymy średnią szerokością korytarza liczoną w metrach, przyjmując iż współczynnik 0,1= The Order 1886, Ryse natomiast 1,0= Minecraft

Tym sposobem dochodzimy do słusznych wniosków mówiących, iż Xbox One ma więcej exów

Ten post brzmiałby 100x lepiej gdyby napisał go Yano ;(

Edytowane przez asax

Opublikowano

Mi sie wydaje ze QB moze być węższe od The Ordera.

Opublikowano

Z perspektywy czasu okazuje się, że Mattick miał rację w swej polityce. On racjonalnie spojrzał na XO i stwierdził że to g*wno rozmazane nie powinno służyć do gier, bo wstyd. Zamiast tego pròbował ratować sytuację przeznaczając xszrota do roli dekodera, i torpedując granie chorymi drm-ami. MS jednak jak krowa, poszedł w zaparte i dziś z jego konsoli jest tylko pośmiewisko...

Opublikowano

Czesc botow juz sie opamietala i kupila ps4, albo blache. Tych kilku zaslepionych przez najblizsze miesiace bedzie grac w rozmazane multiplatformy.

Opublikowano

Przeznaczam czas na granie, chocby w (pipi) rozmazane. A stukanie sie koncowkami malych pisiorkow zostawiam wam. Byloby spoko gdyby przepychanki i trololo mialo miejsce w grupie wiekowej miedzy 11-17 a tu stare ciule sobie jada. Hilarius.

Opublikowano

Nie wydaje mi się 

351iyq0.png

należy jednak pamiętać, iż ulice XIX Londynu były znacznie węższe niż obecnie. Więc korytarzowość The Ordera można traktować jako zalete i wierne odwzorowanie skali  tkanki urbanistycznej historycznego Londynu (podobnie sytuacja ma się w przypadku kuchni która również została wiernie odtworzona)

Opublikowano

A tymczasem nowa gierka twórców Pixel Junków - The Tomorrow Children - powstająca tylko na PS4, a więc nieograniczona guwnem rozmazanym i zacofanymi blaszkami z komunii, wykorzystuje Voxel Cone Tracing.

http://fumufumu.q-games.com/archives/Cascaded_Voxel_Cone_Tracing_final_speaker_notes.pdf

PS4 wyznacza standardy graficzne, których boty nie doświadczą nigdy, a blacharnia przez najbliższe lata zobaczy tylko w tech demach :fsg:

Opublikowano

nie bylo jeszcze jakis czass temu informacji ze to niby jest nieosiagalne dla tej generacji konsol?

Opublikowano

A i owszem, było.

Opublikowano

wlasnie, cieszy wobec tego takie info bo przeczy ogolnej teorii, ze te konsole sa tak proste w programowaniu, ze duzo ladniej niz obecnie juz nie bedzie

szkoda, ze na chwile obecna w ogole mnie te tomorrow children nie jara

co do ordera - wstyd go nawet przyrownywac do quantum break, co jak co ale max payne w przyszlosci na pewno zarzadzi tak jak kazda wczesniejsza czesc, nic odkrywczego to nie bedzie ale max payne to max payne. Order to na razie smutny korytarzyk w mega grafie i miazdzacym designu troche steampunkowego londynu. Procz tego te gameplaye to goowno choc nie rozmazane - zrobic tak dlugi level na sterowcu gdzie jest lacznie chyba ze 100m2 to na prawde szacun, podobnie nienawidze gier gdzie skradac i eliminowac po cichu mozna tylko w wyznaczonych momentach, w innych nawet nie mamy tych umiejetnosci

chcialbym by order zarzadzil i byl mega dobra korytarzykowa strzelaninka ale jak na razie to tylko moje marzenia bo kazdy gameplay mnie przekonuje do czegos zupelnie innego

Opublikowano

image_stream-25937-3060_0002.jpg

A strone wcześniej heheszki że Halo wygląda jak gra z 2007  :yao:

I jeszcze Lem jarający się technologią która w tej grze nikogo nie będzie obchodzić.

Opublikowano

PC:

f4676a32004b98536ca4039a49cc36db.png

PS4:

tomorrow-children-b05png-2e3e6b.png

Tak to na dzień dzisiejszy wygląda.

Piecze? Posmaruj.

1998ec4e3a54.jpg

Opublikowano

image_stream-25937-3060_0002.jpg

A strone wcześniej heheszki że Halo wygląda jak gra z 2007  :yao:

I jeszcze Lem jarający się technologią która w tej grze nikogo nie będzie obchodzić.

Ale te Tommorow Children to gra do cyfrowej dystrybucji robiona przez mały team. A Halo to wiadomo głowna seria Micro i robiona przez tak ubóstwiany tutaj 343.

Opublikowano

Ale te Tommorow Children to gra do cyfrowej dystrybucji robiona przez mały team. A Halo to wiadomo głowna seria Micro i robiona przez tak ubóstwiany tutaj 343.

Ciii! Przecież jeszcze moment i zacznie TTC do trzeciego krzysia albo gwiezdnego obywatela porównywać.

Opublikowano

eurogamer podsumowalo pierwszy rok ps4 i xone pod wzgledem technicznym - przypomnialo porownania digital foundry, ktore przed minione 365 dni 40 razy sprawdziy jak sprawuja sie multiplatformy:

http://www.eurogamer.net/articles/di...s-ps4-year-one

13 games where we have parity or very minor differences

6 titles where each has its advantages/disadvantages - no overall winner

6 titles where a 900p to 1080p (or equivalent) PS4 resolution boost is the only real differentiating factor

14 titles where the PS4 advantage is noticeable and isn't just limited to resolution (performance or visual effects enhancements too)

1 title with a clear Xbox One advantage

Opublikowano

Już niedługo 30 urodziny największego badassa gier video. Na cześć naszego bohatera, zobaczmy ten piękny filmik od acornfilms

Miyamoto+Mario+Nintendo+Blast.jpg

bad-game.png

Bh9bauzIQAAkN6w.png

Trochę się nudzę, beeek.

Opublikowano

i tysiac czesci mario kart, mario tennis, mario football, 300 czesci o krasnalu, robocie co sie zaminia w kulke xD

Opublikowano

Nie wydaje mi się

351iyq0.png

należy jednak pamiętać, iż ulice XIX Londynu były znacznie węższe niż obecnie. Więc korytarzowość The Ordera można traktować jako zalete i wierne odwzorowanie skali tkanki urbanistycznej historycznego Londynu (podobnie sytuacja ma się w przypadku kuchni która również została wiernie odtworzona)

W świetle takich dowodów zmuszony jestem przyznać Ci racje.
Opublikowano

Jaki ten Iras jest rakotwórczy. :/

Opublikowano

Fajnie obserwować jak klapy same ze sobą prowadzą dyskusje w CW. 

Chcecie janusze trochę pofapować i sami siebie poplusikować ? Proszę, materiał dla was.

13 games where we have parity or very minor differences

6 titles where each has its advantages/disadvantages - no overall winner

6 titles where a 900p to 1080p (or equivalent) PS4 resolution boost is the only real differentiating factor

14 titles where the PS4 advantage is noticeable and isn't just limited to resolution (performance or visual effects enhancements too)

1 title with a clear Xbox One advantage

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Bociarnia na kolanach z pełnymi ustami to teraz żeby karawana jechała dalej musi dojść do wojny domowej w szeregach klapków,bo inaczej trzeba zamknąć CW do e3 :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.