Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dobra, bo ostatnio nudno w tym Benchmark Wars jak ja pier,dolę, to rzucam coś od siebie.

Ładnie wygląda MGSV: GZ na moim PC master race gaming rig?

6nuNMu1.jpg

Za słaby komp, że tyle niewygładzonych krawędzi obok Snejka czy gra graficznie jest słaba? ;)

Opublikowano

@mroku:

To ty się nie ośmieszaj. Na PS4 jest dostępny najlepszy i najładniejszy fps tej generacji - Killzone Shadow Fall. Najlepsze wyścigi - Driveclub (słyszałem, że recenzje mają zostać napisane ponownie, podobno Sony naciska). Najlepsze platformówki - LBP3, Knack. Najlepszy sandbox - inFamous Second Son (gra na 50h z wieloma wyborami, warta dwukrotnego przejścia). A na Eksboksie co? Nudna Forza, niedziałające Halo i... Kurde, wymieniłem już wszystko.

Widzę, że bez xbotów jest już tak nudno, że klapki trollują samych siebie :reggie:

Opublikowano

Ale że niby ten MGS wygląda ładnie? Odpalcie inFamous SS, właśnie zdobyłem moc neonów, jak ta gra wygląda na moim 55 calowym hx850. :banderas:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

to samo Maciomaniak i tacy ludzie mnie najbardziej irytuja - piepsza 24h jakie to xone ma super gry, a ps4 ani jednej - potem patrzysz na profil albo wklejaja zdjecie kolekcji a tam procz paru exow (bo innych nie ma) 90% gier to multiplatformy i z nimi spredzaja najwiecej czasu, ktore mozna w lepszej jakosci ograc na ps4

albo patrzysz na profil typa a tam żadnej gry na XO mimo posiadania sprzętu od roku.

Co lepszej jakości na ps4 to czas przeszły, poziom się wyrównał , do tego więcej lepszych exów, lepszy pad, online, społeczność a ps4? Dla fanów PESa z wymarłej krainy gier KKW i podgraczy.

https://www.youtube.com/watch?v=Nyhju_4isCE

:music:  Sama muzyka wciąga wszystkie 3exy ps4 z 2015.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Co lepszej jakości na ps4 to czas przeszły, poziom się wyrównałp

ze tez zacytuje samego siebie:

eurogamer podsumowalo pierwszy rok ps4 i xone pod wzgledem technicznym - przypomnialo porownania digital foundry, ktore przed minione 365 dni 40 razy sprawdziy jak sprawuja sie multiplatformy:

http://www.eurogamer.net/articles/di...s-ps4-year-one

13 games where we have parity or very minor differences

6 titles where each has its advantages/disadvantages - no overall winner

6 titles where a 900p to 1080p (or equivalent) PS4 resolution boost is the only real differentiating factor

14 titles where the PS4 advantage is noticeable and isn't just limited to resolution (performance or visual effects enhancements too)

1 title with a clear Xbox One advantage

do nowej maskotki CW - takie bomby prawdy pocislem randomie, ze nawet boisz sie odpisac - ps4 bez gier a gra w same multiplatformy, ma jednego exa (caly czas pisze, ze mityczne super gry na xone ograniczaja sie do horizon2 - tutaj kolejne potwierdzenie) - procz tego zamiast super (pipi)o wypasnych exow wolales kupic obesrane multiplatformy z unity na czele

Opublikowano

Hehehe, widzę po kompromitacji z kidnappy zrobiła się cichodajka. :dog:

Opublikowano

Konsola od listopada. Mam FH2,TF do tego dojdzie DR3,SO,Halo i może Ryse. Zamówione Quantum Break,Tomb Raider a wy co ? Dalej w te guwna obesrane ?

59896425487404982370.jpg

Opublikowano

Na prawdę ciężko nie dawać minusów postom daddyego.

Opublikowano

Nikt nie lubi cichodajek, wszyscy wiemy jak z reguly koncza :shotgun:

@Exact

Na PS4 tak chuyowo ze trzeba bylo sie cofnac do lat swietnosci marki ;) ? No coz, rozumiem rozumiem, gdybym mial tylko DC tez bym uciekal do poczciwego GT. Napisz moze pozniej jak wg ciebie gra przetrwala probe czasu, tylko tak szczerze i bez nostalgii jesli potrafisz.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jak Ty ex4ct z takiej odleglosci widzisz roznice miedzy 900p a 1080p to jestes od dzisiaj ex4ct sokole oko xD

Widze, ze do piwa masz taki gust jak do konsol(oczywiscie mam na mysli ps4, nie szaraczka) :reggie:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Jak Ty ex4ct z takiej odleglosci widzisz roznice miedzy 900p a 1080p to jestes od dzisiaj ex4ct sokole oko xD

Widze, ze do piwa masz taki gust jak do konsol(oczywiscie mam na mysli ps4, nie szaraczka) :reggie:

Ale Ty wiesz że ogniskowa telefonu nie oddaje realnego obrazu jaki czlowiek widzi?

To jest 40 calowa Bravia, i jak widzisz nie mam tam nigdzie PS4, PS4 podpięte jest pod 55" Bravię od której siędzę zalecane 3,5 metra by cieszyć oko ilością detali jakie można uzyskać dzięki wysokiej rozdzielczości FHD.

Ogólnie w kwestiach technicznych proszę botki o nie wypowiadanie się bo już Ins dawno udowodnił a Ty tylko postawiłeś pieczątkę że nie macie pojęcia o czym piszecie, dlatego pewnie wybór padł na Xboxa One, skoro nie widzicie różnicy pomiędzy rozmazanym guwnem a ostrym obrazem,to pewnie kablówkę też oglądacie w SD bo nie będziecie płacić za programy w HD skoro nie widać różnicy.

ps.

a co do piwa to wyboru w Irlandii zbytnio nie ma.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

PS4 to jednak guwno pieczone, bo piecza was tylki jak nikogo w necie :reggie:

Pieczatki to chyba zbierasz sobie do kalendarzyka z prosbami o gry na ps4 :(

Nawet na stronie, ktora podal Ficus jest wyrazne napisane, ze roznie w grach 900p a 1080p sa praktycznie niezauwazalne, ale ex4ct wszystko widzi (bo jak sie nie ma w co grac to sie czlowiek gapi w ekran i licczy z linijka te biedne pixele)

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Ale Ty wiesz że ogniskowa telefonu nie oddaje realnego obrazu jaki czlowiek widzi?

To jest 40 calowa Bravia, i jak widzisz nie mam tam nigdzie PS4, PS4 podpięte jest pod 55" Bravię od której siędzę zalecane 3,5 metra by cieszyć oko ilością detali jakie można uzyskać dzięki wysokiej rozdzielczości FHD.

Ogólnie w kwestiach technicznych proszę botki o nie wypowiadanie się bo już Ins dawno udowodnił a Ty tylko postawiłeś pieczątkę że nie macie pojęcia o czym piszecie, dlatego pewnie wybór padł na Xboxa One, skoro nie widzicie różnicy pomiędzy rozmazanym guwnem a ostrym obrazem, pewnie kablówkę też oglądacie w SD bo nie będziecie płacić za programy w HD skoro nie widać różnicy.

ps.

a co do piwa to wyboru w Irlandii zbytnio nie ma.

Granie na X1 musiało im wypalić ślepia skoro między grami na PS3 i XO widzieli mniejsze różnice, a teraz twierdzą, że nie ma żadnych.

Opublikowano

ficus - możliwe, poziom wyrównał się gdzieś tak od września, są wyjątki że TES jest wyraźnie lepszy na ps4 lub AC na XO. 

Do XO powinno się doliczać jeszcze lepszego pada i online :)

ex4ct jakie samozniszczenie xD na gównie obesranym bez gier ps4 nie ma w co grać to sonyboty uciekły do psx, smutne to czasy sonybociarzy, wieczne życie przeszłością i picie szczochów.

Opublikowano

PS4 to jednak guwno pieczone, bo piecza was tylki jak nikogo w necie :reggie:

Pieczatki to chyba zbierasz sobie do kalendarzyka z prosbami o gry na ps4 :(

Nawet na stronie, ktora podal Ficus jest wyrazne napisane, ze roznie w grach 900p a 1080p sa praktycznie niezauwazalne, ale ex4ct wszystko widzi (bo jak sie nie ma w co grac to sie czlowiek gapi w ekran i licczy z linijka te biedne pixele)

Nic wam nie poradzę że myślicie zero jedynkowo jak włącznik światła na ścianie, czyli albo coś jest albo tego nie ma, brak trawy zauważycie ale gdy źdźbła trawy będą jak guwno rozmazane a na PS4 wyraźne i ostre to tego nie zobaczycie.

Ja mam wzrok dobry, różnice widzę, z matematyki dobry nie jestem ale wiem ile wynosi pół miliona pixeli różnicy w obrazie.

battlefield-1080p.jpg

Opublikowano

Skoro boty nie patrza na rozdzialke, to po co kupowali xbona? Titanfall, halo i forza sa na x360

Opublikowano

A ja myślałem, że nowa generacja będzie wyrównana pod kątem grafiki, no bo przecież logicznie rzecz biorąc tak powinno być. Xone skompromitowało się pesem w 720p, przecież taka różnica w grze multiplatformowej jest niedopuszczalna. Jaracie się tym halo, kur*wa sorry ale ile można. Ta gra ma 10 lat. Dziesięć! A jak Sony wypuściło remaster najlepszej gry minionej generacji - The Last of Us to że beka i nie ma w co grać. Poza wygodniejszym padem, xbox przegrywa na całej linii. W porównaniu z PS4 to nie jest nowa generacja. A ja nawet chciałbym, żeby na tę platformę powstawały dobre tytuły, które będą wyglądać tak jak obecnie driveclub na ps4, by nawiązała się zdrowa rywalizacja, gracze na tym by skorzystali. Xbox one to konsola wybrakowana technologicznie. Boty pokroju daddiego i tego mroka to nawet nie są gracze. Jak można wylewać jad, że drivecluba poprawili. Każdy normalny fan gier powinien z tego się cieszyć, ale to Was chyba przerasta. Aha i jeszcze jedno, ZROZUMCIE WRESZCIE, ŻE ISTOTĄ NOWEGO PATCHA NIE JEST SAM DESZCZ, A NAJWAŻNIEJSZA, ŻE GRA JEST KOMPLETNA, ŻE MOŻNA GRAĆ ONLINE. Nigdzie w internecie nie widziałem takiego bólu du.py jak tutaj. Ktoś ma możliwość gry w fajniejszą/ładniejszą gierkę, szukajmy w niej na siłe wad. 

Opublikowano

Nigdzie w internecie nie widziałem takiego bólu dupy...

Tam gdzie konczy sie internet, zaczyna sie CW :taknieco:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

A ja myślałem, że nowa generacja będzie wyrównana pod kątem grafiki, no bo przecież logicznie rzecz biorąc tak powinno być. Xone skompromitowało się pesem w 720p, przecież taka różnica w grze multiplatformowej jest niedopuszczalna. Jaracie się tym halo, kur*wa sorry ale ile można. Ta gra ma 10 lat. Dziesięć! A jak Sony wypuściło remaster najlepszej gry minionej generacji - The Last of Us to że beka i nie ma w co grać. Poza wygodniejszym padem, xbox przegrywa na całej linii. W porównaniu z PS4 to nie jest nowa generacja. A ja nawet chciałbym, żeby na tę platformę powstawały dobre tytuły, które będą wyglądać tak jak obecnie driveclub na ps4, by nawiązała się zdrowa rywalizacja, gracze na tym by skorzystali. Xbox one to konsola wybrakowana technologicznie. Boty pokroju daddiego i tego mroka to nawet nie są gracze. Jak można wylewać jad, że drivecluba poprawili. Każdy normalny fan gier powinien z tego się cieszyć, ale to Was chyba przerasta. Aha i jeszcze jedno, ZROZUMCIE WRESZCIE, ŻE ISTOTĄ NOWEGO PATCHA NIE JEST SAM DESZCZ, A NAJWAŻNIEJSZA, ŻE GRA JEST KOMPLETNA, ŻE MOŻNA GRAĆ ONLINE. Nigdzie w internecie nie widziałem takiego bólu du.py jak tutaj. Ktoś ma możliwość gry w fajniejszą/ładniejszą gierkę, szukajmy w niej na siłe wad. 

ale ból odbytu   :)

Jednak sonybociarnia to najlepsza grupa klientów na świecie, $ony wali ich na dwa baty a oni proszą o jeszcze więcej.

DC miał wyjść rok temu za free, wyszedł w tym roku jako średniak-dobra gra w porywach za normalną kasiorę i mimo to grę ostro wykastrowali, bo dali gluty na szybie w patchu to sonyboty klaszczą uszami że jest ok i jakie sony jest dobre.

Najlepsze są jednak rodzyny żeby grę ponownie ocenić, ja pierdole, to jest zielone światło do wypuszczania niedopracowanych gier. Tyle pisania jakie Ubi jest złe a tu $ony pakuje wam pytonga  w kolejną dziurę.

Halo z kolekcji ma:

13lat

10lat

7lat

3lata

2lata

0 lat

To są wszystkie wersje, fajnie tak upraszczać że kolekcja to tylko H2 z 2004.

Sonyboty wiecznie na kolanach. 

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

DC nigdy nie mialo byc za free, od pierwszej informacji miala byc za udostepniona darmowo dla plusowcow w wersji "driveclub ps plus edition" - nic nigdy sie nie zmienilo odnosnie tej gry, (oczywiscie procz tego, ze dalej sie czeka na ta edycje) ale wiadomo daddy w kazdym poscie kompromituje sam siebie

Opublikowano

eurogamer podsumowalo pierwszy rok ps4 i xone pod wzgledem technicznym - przypomnialo porownania digital foundry, ktore przed minione 365 dni 40 razy sprawdziy jak sprawuja sie multiplatformy:

http://www.eurogamer.net/articles/di...s-ps4-year-one

Na 40 porównań - 50% tytułów na ps4 działała lepiej, z czego 14 nie tylko przez pryzmat rozdzielczości i tylko jeden tytuł zauważalnie lepiej na xo.

Nie ma co. Różnice się zatarły.  :kaz: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.