Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@Jaromiej (xDDDD)

Ależ oczywiście że były deal breakerem. Zapytaj np. Insa. Przypomnij bekę z Mafii 2, GTA IV i RDR (choc ten działał już akurat ok). Plus nie każdy lubi bawić się na pc. Ja np. poza rtsami i crpg gram na nim w ostateczności, także dlatego, że nie mogę podłączyć lapka do kina domowego z powodu braku amplitunera. Podobne podejście ma Copper, czy Maciomaniak.

DC jest dla mnie grą okay do wypożyczenia/ ogrania od znajomego. Na pewno go nie kupię. Ot tytuł tylko niezły z perspektywy hejtera asfaltówek.

@Figaro

no dobrze "około". nie jest to pewna informacja, ale skoro po tylu latach mają tylko 55% plus ten fragment;

Zaczniemy wpierw od silnika Luminous. Ten jest w tym momencie w wersji 1.4, gdy pojawi się demo 'piętnastki', jego wersja przeskoczy na 1.5. W momencie premiery gry (czyli za około dwa lata), Luminous w końcowym wydaniu otrzyma oznaczenie 2.0.

Edytowane przez nobodylikeyou

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

do tego na vicie - grin fandango, hotline miami2, banner saga, bastion i jeszcze kilka

Jak nabywałem drogą kupna nadkonsole, to naszły mnie pewne obawy, że teraz Vita, mini nadkonsola pójdzie w odstawkę. O ja głupi! Co sprawi mi większą radość niż niesłabnąca pamięć SONY do klasyki?
Opublikowano

Chciałem tylko sprostować jedną rzecz jako członek zielonej rodziny nie obraziłem nikogo w cw za przynależność do innego obozu, ale szpagaciarze czaili się na mnie w ciemnej uliczce w dzień 6 grudnia i zostałem błyskawicznie zamknięty na 16 dni

na terapię przymusową na której gestapo sony katowało mnie swoimi reklamówkami, trailerami nadchodzących crapów pokroju The Order 1886, kazali oglądać jak jeden z ziomków przechodził Knacka 6 raz aby zdobyć jakiś tam pucharek, kazali studiować dokładnie plan wydawania kolejnych elementów do DriveCluba (budzili w nocy i musiałem wyrywkowo odpowiadać kiedy będzie dodatkowy samochód a kiedy paczka z nowymi trasami).

A-Clockwork-Orange-1971.jpg

Kazali mi również chodzić w czapce i rurkach a do tego musiałem codziennie odmawiać litanię, którą każdy sonoklap zna na pamięć, na kolanach dwa razy dzień odmawianie jak zdrowaśki

mEgilxG.jpg

No i codzienne podsumowywanie wyników z vgc, wszyscy z uśmiechem na ustach powtarzali "dominacja jak za czasów ps2, xboty na kolanach i mają pełne usta". Brr strasznie mnie to obrzydzało, a zarazem trochę smieszyło jak patrzyło się na line up gierek na ps4 a ps2.

Najgorzej jak nie chciałem przyznac im racji, że gameplay Uncharted 4 jest znakomity graficznie (kazali oglądać bo kilka razy i przyglądać się wszystkim detalom w 1080p) a jeszcze do tego musiałem przytakiwać im kiedy pytali czy sam rdzeń gamepleju mi się podoba i to, i wypytywali czy to, że nie ma już kapiszonów mnie satysfakcjonuje. To była tortura. Tortura dla umysłu.

W weekend na szczęscie dali mi już zestaw gierek i konsole do swobodnej zabawy, cały dysk wypełniony gierkami z plusa, które ograłem już dawno w cebulowym bundlu albo coś dziwnego co było zdecydowanie mało grywalne (Secret Ponchos), pad bardzo wygodny niestety mieli premierowego i guma schodziła mu już na jednej gałce a po chwili grania była już tylko jedna kreska baterii, ale na szczęscie starczało na circa 6h grania w wątpliwej jakość tytuły na pierwszy ogień poszedł Killzone Shadowfall doszedłem do 3 etapu (ten w którym dostajemy dostęp do drona) i trochę przysnałem, kolorowa i futurystyczna oprawa to nie było to za co nawet lubiłem uniwersum Killzone, ale fakt wyglądało to ładnie, ale nie robiło żadnego wrażenia dla mnie bo ogrywałem już kiedyś Crysis 2 i 3 na dobrym piecu, system jest fajny, szybki i przejrzysty, działa podobnie szybko jak na xboxie360 a nawet lepiej. Pograłem również w nowego Far Crya no i cóż, śliczne widoczki, fajnie się lata bzyczkiem i to by było na tyle gra to kalka poprzedniej części, której fanem nie jestem. Sprawdziłem też AC Unity w tym paskudnym 900p i niestety gó.wno rozmazane, ale przynajmniej w 7 dużej odsłonie o skrytobójcy można wreszcie kucać i skradać się, animacja postaci fajna, 3 przyciski do poruszania się po budynkach no i generalnie nic ciekawego, do tego mgła w paryżu mnie irytyowała. Niestety nie dane było mi sprawdzić DriveCluba po patchu z deszczem gdyż gestapo sony nie miało na tyle szybkiego łącza żeby pobrać potrzebną łatkę i mogłem tylko deszcz podziwiać potem jak wypuscili mnie ze swojej tajnej siedziby i kazali wracać autobusem do domu. Aha grałem jeszcze w GTA V, wygląda super, trawy od cholery w której można było nawet się chować, do tego widok FPP super trochę zbyt blisko kamera w aucie była, ale fajny ficzer nie mogę się doczekać GTA VI bo jednak tryb fpp w nowym RDR to nie będzie to chyba, że wprowadzą możliwośc jazdy autami ale tego bym nie chciał. Propaganda sony kazała mi brac udział w konkursach na instagramie sony, ale powiedzieli, że i tak nie wygram tej szarej plejki bo dają ją tylko bogatym celebrytom reszte rzucili do kilku sklepów żeby plebs się rzucał. Musiałem podpisać pewien pakt, w którym jestem zmuszony kupić ps4 razem z Bloodbornem na premierę oraz nie mogę już nic pisać na temat XO ani nie mogłem zakupić w tym tygodniu swojego egzemplarza konsoli microsoftu (sorry Niewidoczny). Także tego tylko 1080p, tylko sony.

Nie chciało mi się czytać tych wypocin ale do tego zdania dotarłem i było warto.

Opublikowano

@bulubaba (xDDD)

Na banicji kupiłeś ps4?

Opublikowano

w 2015 - ratchet, uncharted4, rime, no mens sky, mam nadzieje ze persona5 lub ffxv wpadna w 2015, wiedzmin3, mgs5, batman + pewnie jeszcze jakas niespodzianka, ordera pewnie obadam po taniosci dla grafiki, podobnie jak until down bo lubilem heavy rain, do tego zaleglosci jak evil within czy alien

do tego na vicie - grin fandango, hotline miami2, banner saga, bastion i jeszcze kilka

Gra z ps2, Uncharted 5, 2 indyki, gra z ps3 i reszta multiplatformy.

Faktycznie warto miec ps4.

A vity w to nie mieszaj, bo sony sie wyparlo tego sprzetu :/

Ogolem Ficus jest dla mnie wielka niewiadoma, w przypadku vita vs 3ds stoi mocno za mniej popularna konsola z ciekawszymi grami, a w przypadku ps4 vs xbone woli popularny gadzet bez gier.

Chociaz jednak nie, jest wspolny mianownik, Ficus gra tylko na sprzecie od Sony :(

juz chyba 13 razy pisalem, ze multiplatformy i ich jakosc na ps4 to mocny argument przy wyborze konsoli (np watpie by jakikolwiek ex na 2015r w obu obozach podskoczyl mgs5), do tego wypisalem kilka exow - ich liczba i tak jest wieksza niz exow jakie jaraja mnie na xone(napisze jeszcze raz bo beton lubi wybiorczo czytac posty - horizon2, ori, cuphead, quantum break, za 20zl ogralbym ryse bo lubie klimat rzymu), do tego jak pisalem multiplatformy na xone z powodu gorszego dzialania sa nikogo - wniosek jeden, to xone dalej jest konsola bez gier jak juz mam uzywac tego glupiego zwrotu wymyslonego przez was

Opublikowano

Ja (pipi)e kłócicie się o przyszłe niedoszłe exy na nadkonsolki. W tym czasie na wii u szlachta ogrywa genialne exy u czeka na nadejście kapitana grzybka. A co wy macie w grudniu czy styczniu?

W lutym samograj dopiero w marcu sony dostarczy hit szkoda że jedyny taki w tym roku. Xbox tak samo albo i gorzej jak ktoś halo nie lubi.

Wasza walka o to która konsola jest lepsza to jak walka menela z żulem który bogatszy i który mniej śmierdzi.

Wii u > pc (lepsze multiplatformy więcej gier) > 3ds> ps4 (bo bloodborn) > xbox one > vita.

Żałuję że kupiłem ps4 przed wii u. Żałuję że w ogóle kupiłem ps4 przed marcem 2015. Nie żałuję że nadal nie kupiłem xboxa one.

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze przy takim Sunsecie, DR3 czy Horizon 2 takze dobrze bys sie bawil.

Ps. Ja zaluje ze Wii nie ma zadnej spolecznosci.

Opublikowano

wii u to miazga jesli chodzi o exy ale niestety brak spolecznosci i multiplatform dyskwalifikuje ta konsola jako glowny sprzet do grania, wiiu kupie ale w okolicach zeldy lub chwile potem

Opublikowano

Albo społeczność i internetowi koledzy albo gry, które gracz dostanie bez jednoczesnego dymania go na każdym kroku.

Mimo tego też wybrałem dymanie, jedynie stojący jeszcze obok Tv pierwsze Wii przypomina mi jak kiedyś wyglądało granie.

Opublikowano

nintendo tez ostro dyma swoimi seriami ale fakt, przynajmniej to co na plycie jest wypakowane po brzegi zawartoscia i jest dokonczone i nie czeka na day one patch

Opublikowano

I zawsze mogę sobie na Wii odpalić gry z Gc co dość często robię, bez potrzeby ponownego wydawania na nie kasy w wersjach pseudo hd.

Opublikowano

Blantman, wymień jakieś duże tytuły AAA na pc z tego roku, ktòre nie wyszły/nie wyjdą na konsole?

O multiplatformach nie wspominaj, bo wiemy jak sprawa wygląda z wycinanymi shaderami, schrzanionymi optymalizacjami, drm-ami na premierę, i setkami innych problemòw przez ktòre pc powinien być na ostatnim miejscu w Twoim zestawieniu...

Opublikowano

Cywilizacja beyond earth, football manager 2015, age of wonders 3, divinity i wasteland 2 to ten rok z pamięci. W następnym np: total war attila, pillars of eternity czy starcraft 2 legacy of the void to tak na dobry początek. Samo pillars zjada wszystkie wasze exy :)

P.s. dr3 grałem na pc gowniana gra po 5 h nudzi się.

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Cywilizacja beyond earth, football manager 2015, age of wonders 3, divinity i wasteland 2 to ten rok z pamięci. W następnym np: total war attila, pillars of eternity czy starcraft 2 legacy of the void to tak na dobry początek. Samo pillars zjada wszystkie wasze exy :)

P.s. dr3 grałem na pc gowniana gra po 5 h nudzi się.

Za dużo myślenia dla Mendrka, u niego gra musi być prosta, najlepiej pif paf ze strzałkami gdzie iść i co robić. A no i musi być w plusie. :nea:

Opublikowano

Blant czegoś tu nie rozumiem ? Piszesz, że multiplatformy tyle lepsze na PC a dużo, jak nie większość ogrywasz na PS4.

Opublikowano

W forumkowym goty 2014 2 eksy na xboksa, 2 na wiiu i 0 na ps4, coz za zaskoczenie :reggie:

Nawet na pc sie zalapal 1 eks xDD na pc!! Na konsolowym forum. A na ps4 0. Konsola roku.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Nikogo

Opublikowano

bo klapy sa obiektywne jak przystalo na baronow :sir:

Opublikowano

W forumkowym goty 2014 2 eksy na xboksa, 2 na wiiu i 0 na ps4, coz za zaskoczenie :reggie:

Nawet na pc sie zalapal 1 eks xDD na pc!! Na konsolowym forum. A na ps4 0. Konsola roku.

Nawet nie wiesz jak dobrze posmarowałem, żeby się tam nic nie znalazło na ps4 dzięki czemu chociaż w święta możecie pomyśleć, że coś wam się w życiu udało. Nawet dziękuję nie usłyszałem. 

Opublikowano

Posmarowales to raczej pewna czesc ciała maścią na bol dupy, zeby dac rade siedziec na forum po zobaczeniu tego rankingu :reggie:

Opublikowano

Dominacja. Jak. Za. Czasów. PS2.

:kaz:

Opublikowano

Dominacja. Jak. Za. Czasów. PS2.

:kaz:

Warto również zaznaczyć, że w owym rankingu klapkowo - mesjaszowe DC okazało się być największym fuckupem tego roku...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.