Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Oj easye, daj spokoj, nie wszystko :P pad jest co najmniej taki sam albo lepszy, tansze granie przez siec, konsola porzadniej wykonana i fajne ficzery typu snap czy ranking grajacych znajomych.

Dla mnie najslabsza czescia systemu Xboksa jest rozlozenie wszystkiego na apki, 360ka miala lepszy :/

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak, ale w ogolnym rozrachunku to sa szczegoly, na ktore przy wyborze konsoli nie zwracalbym az takiej uwagi.

Najgorzej jest jednak ze "spolecznoscia", o ktorej tak wszyscy pisali. Ona praktycznie nie istnieje, bo wszyscy prawie przesiedli sie na PS4.

Spolecznosc jaka tam zostala, to garstka fanow HALO, cala reszta "januszy" w pilke, sportowki, bijatyki, fpsy i mase innych gier gra na PS4.

Mam wrażenie, że Polski oddział Microsoftu zupełnie nie wie, co ma zrobić w przypadku tak dużej dominacji PlayStation w naszym kraju. Niestety widać to też po stronach i forach internetowych. Xbox tutaj nie istnieje, strony są tragicznie, informacji na nich nie ma żadnych, a jeśli już są, to zredagowane w bardzo słaby sposób - polskilive ma tragiczny i beznadziejny design, a newsów od tamtejszego "Salt The Fries" czytać się po prostu nie da. Tutaj drobny teaser.
MS na wiele rynkow sie prostu wypial i teraz zbieraja tego zniwo.

Edytowane przez easye

Opublikowano

O właśnie, pad. Wolę tego od plejki. Oczywiście to jest porównanie dokonane na zasadzie 5 minut grania w horizon 2 vs 3 miechy grania na PS4. Możliwe że długaśne analogi z czasem sprawdzą się lepiej, ale wyprofilowanie i działanie LB/RB to jest dla mnie porażka, chyba jeszcze gorzej niż w padzie od X360. Świetne są wibracje w spustach i spoko krzyżak, sprawiająca wrażenie monolityczny konstrukcja, ale mimo to pierwsze wrażenie było takie sobie.

Opublikowano

sam przyklad tutaj na forumku - wyzwania w driveclub, turniej o vite w driveclub, ustawiki w destiny, ustawki w battlefield

na xone cisza

polska zostala wchlonieta calkowicie przez sony - w tv co sekunde reklamy ps4, ostatnia akcja z pierwszymi stronami gazet, ruch w dzialach o xone na jakimkolwiek innym forum miedzykonsolowym w polskiej sieci procz naszego prawie zaden

tez jestem zdania ze role sie odwrocily, spencer jak zawsze pisze to gracz - stawia na exy bo wie ze niczym innym nie wygra, sony znowu nie liczac drivecluba jak na razie kladzie lache - exy choc sliczne to niedokonczone, olanie vity, dalekie premiery kozackich exow - ewidetnie zacisneli pasa by ratowac finanse firmy, a starac sie nie musza bo kula sniezna playstation4 sama rosnie i rosnie

Opublikowano

Alez ten One ma za(pipi)iscie miodne exy. Nawet takiego Ryse w singlu - przez klimat, historie i brutalnosc postawilbym przed Killzonem - nie wiem nawet czy nie przed Infamousem.

Wszytsko inne juz niestety gorsze, jak pisze Maciek. Role w tej generacji odwrocily sie calkowicie - One tylko dla paru exow, reszta na PS4!

Gdyby nie DriveClub i Rsogun na PS4 nie byloby ani jednego exclusiva godnego uwagi !

Najlepszego!

Tutaj się muszę zgodzić, że w przypadku gier na wyłączność to Xone dla mnie np. przoduje na tę chwilę (nie wliczam w to PC - nie gram na nim w nowości).

Będzie lepiej, jak wyjdzie Bloodborne i The Order ;)

Fakt faktem jednak, menu i cały interfejs Xone (włącznie ze sklepem) wymaga bardzo wielu poprawek i liczę, że wraz z premierą Win 10 wiele rzeczy się zmieni. Sam system ma podobno dużo efektywniej zarządzać zasobami konsoli i udostępnić więcej RAM dla devsów + więcej mocy CPU. Zobaczymy czy wyjdzie z tego coś fajnego. Chwilowo system w PS4 zjada ten od Xone.

Nie jest gorszy całościowo, bo ma fajne bajery (choćby ten snap, ja z tego często korzystam), czy OneDrive, albo opcja podpięcia TV (co dla mnie jest super wygodne, jak oglądam mecze czy coś sportowego) - sam snap w trakcie trwania Mistrzostw Świata też się fajnie sprawdzał, jak prezentował statystyki meczu za pomocą specjalnej aplikacji - jak to będą dalej rozwijać to super sprawa :)

Właśnie Ficuś, to co mnie bardzo raduje w przypadku Xone - że za sterami tego wszystkiego siedzi Spencer. Od zawsze gracz, od zawsze pasjonat. Dostał dużo kasy, ma wsparcie wielu osób wewnątrz firmy, bardzo poprawił kontakt z devsami - jeżeli konsola mocą nie domaga, to powinna dobrymi grami i on doskonale o tym wie :) A dla mnie to jest właśnie najważniejsze, żebym miał dobrych gier dostatek na sprzęcie do grania przecież.

Swoją drogą - cztery pewniaki na One na przyszły rok - Quantum Break, Forza 6, Halo 5 i Rise of The Tomb Raider idealnie trafiają w mój gust - szkoda, że to wszystko jesień/zima :/

A do tego powinna dołączyć kolekcja Gearsów, która też jest u mnie day one. No i Ori. Z gierkami póki co u Xone jest świetnie, ale 2015 ogólnie będzie dobrym rokiem dla graczy :) Nowa Zelda <3 Bloodborne, Uncharted 4, Ratchet, to wszystko powyżej - o rany... :)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

W moim mózgu nie ma pstryczka off dla CW

2-2-bigger.jpg

+

540x405_glany-wysokie-1255458.jpg

Opublikowano

Życzę wam, abyście zasmakowali kiedyś multiplatform na ultra w 1080p i 60 fpsach.

Opublikowano

Życzę wam, abyście zasmakowali kiedyś multiplatform na ultra w 1080p i 60 fpsach.

To życzenia dla botów?

Opublikowano

z okazji trybu CW OFF powiem Wam, że w 2015 roku pewnie kupię PC do grania. Konsola zostanie, dokupię jeszcze ONE i WIIU aby mieć komplet generacji, ale brakuje mi trochę różnorodności na konsolach. Nie chodzi mi o indie, ale chodzi mi o strategie (mega złożony gatunek, ale mieści wiele różnych podgatunków), brakuje mi dziwnych pomysłów, których nigdzie nie zakwalifikujesz, brakuje mi gier typu Wasteland 

XONE to dla mnie synonim zwycięstwa online - sklep, szybki dash, działający online - gdyby nie M$ to nawet teraz Sony by pewnie nie zrobiło crossgame chata :(

Jeśli chodzi o strategie to chyba właśnie pecet spełni swoją rolę najlpiej. Ja mam ps4 do nowych, dobrych gier, wii do starych dobrych gier i laptopa podłączonego pod większy monitor właśnie to ogrywania strategii, jakoś na nowe nie czekam bo civilization mnie nigdy nie znudzi. 

Opublikowano

Z okazji CW off chciałbym tu powiedzieć, że bardzo szanuję Nintendo, DS i 3DS to kapitalne sprzęty przenośne do grania, Wii i Wii U to też konsole ktòre zawsze chciałem mieć, ale były inne wydatki i silny line up konkurencji. Niemniej naprawdę nie uważam Nintendo za sprzęt dla transwestytòw, acz podkreślam że Nintendo ma swòj kolorowo-bajkowy styl. Cieszy mnie ich obecność na rynku i mam nadzieję że odzyskają dawną pozycję.

Przykro mi to mòwić, ale nie mam zbyt dobrego zdania o Microsofcie i ich polityce, więc nie spodziewajcie się ciepłych słòw o ich produktach, ktòre nota bene nie uważam za kompletnie złe, ale na pewnie nie najlepsze.

Wesołych! ;)

Opublikowano

Wesołych Panowie !  

Siła w grach nie w platformach !!!

pozdrawiam. 

Opublikowano

Ja chciałem napisać ze Forza 5 zbliżyła mnie najbardziej do mojej przygody jaka miałem z Lamboghini Gallardo, to absolutnie najfajniejsza symulacja na konsole nowej generacji.

Xboxa One szanuje ale z uwagi na ogranie Forzy 5 i FH2 konsole zakupie w dniu premiery kolejnej Forzy.

Pad jest zdecydowanie najlepszym w historii gamingu dla fanów wyścigowek.

Lubię tez Daddyego bo jako jedyny wie czego chce i o co walczy.

Lubię tez PC bo to z nich przyszłem na konsole, chciałbym tez mieć mocnego pceta którego mógłbym ulepszać co rok ponieważ jestem po informatyce i lubię takie zabawy w rozwiązywanie problemów ktore borykają software czy hardware, nie moge niestety posiadać takiego z braku miejsca i czasu na gry.

W(pipi)ia mnie to ze Sony Zjanuszowialo a PS4 to modny gadżet, ale moze dzieki temu jest z kim w co grać i można poznać fajnych ludzi.

Lubię Maciomaniaka i blubera.

Pozdrawiam was serdecznie, na żadnym forum nie parsknąłem śmiechem tyle razy co na tym, nie ma drugiego takiego forum z tak fajnymi ludźmi.

Kocham was wszystkich, zdrowych pogodnych świat wam życzę.

Opublikowano

Pozdrawiam was serdecznie, na żadnym forum nie parsknąłem śmiechem tyle razy co na tym, nie ma drugiego takiego forum z tak fajnymi ludźmi.

Kocham was wszystkich, zdrowych pogodnych świat wam życzę.

Przyłączam się do tych słów - to forum jest niesamowite. Pisałem na wielu z nich, ale w zasadzie tylko to sprawiło, że z niektórymi ludźmi nawet złapałem się w rzeczywistości i do dziś mam świetny kontakt (choćby Terror - super człowiek).

Pomimo atmosfery CW (unikalnej swoją drogą), która niejednokrotnie wydawała się napięta, lubię i eX4cTa i Easye, Ficusia, YETIego czy Figaro - wszystkiego najlepszego chłopaki :)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

wszystkiego dobrego towarzysze. oby gry były grami a nie papką do wielokrotnego spatchowania, oby gracze byli graczami a nie zaślepionymi fanatykami. oby nigdy nikt w żadnym obozie nie musiał narzekać na to, co devi próbują mu wcisnąć bez mydła za spory hajs, oby sprzęty służyły wiernie i długo a gry dostarczały tyle zabawy ile tylko jesteście w stanie znieść.

:kiss:

Opublikowano

Ja tam każdego gracza szanuję, chociaż czasem złapię się za łeb jak ktoś tu napisze totalną głupotę. Radykalizm w stronę którejś konsoli czy peceta do niczego dobrego nie prowadzi. Zbyt długo grałem na x360 i zbyt bardzo szanuję kilka eksów aby na serio pluć jadem w stronę Microsoftu. Gry zadecydowały o wyborze konsoli. Liczę, że cała generacja dobrze się rozwinie i mam nadzieję, że xbox nie zostanie drugim dreamcastem i będzie mu się wiodło. Tak jak napisaliście, Spencer to gracz, więc powinno być ok. To co mnie boli to dlc, wersje cyfrowe i brak innowacyjnych tytułów, no ale wszystko przed nami. 

Opublikowano

Ale tu dzis milo. A od soboty:

443374.jpg

Opublikowano

kazdy wie ze to forum jest gotg, nie the last of us, nie half life, nie nowa zelda, nie nowe halo - to wlasnie kazdy z userow z osobna swoimi postaci sprawia, ze jest to najlepsze miejsce w internecie - kompleksowe, swojskie, cudowne

Opublikowano

Dziś jest tu tak miło, wzruszyłem się <3

Opublikowano

W skrocie: wszystkiego najlepszego wszystkim i dzieki za kopalnie beki w 2014 i ze kawa w pracy dzieki wam smakowala jeszcze lepiej.

Bo i tak kazdy xbot skonczy z ps4 a kazdy klapek z xbonem predzej czy pozniej (no chyba ze do czesania uzywa szpachli)..

I oby wojna w 2015 byla jeszcze lepsza (o co nietrudno) i zeby MS i Sony w 2015 dostarczyli nam jak najwiecej swiezej amunicji.

Pozdro konsolomaniaki11!!

Opublikowano

Tak miło że macie parę kodów 48h na live :

MHXFQ-67KQQ-9649X-8KX3D-YB897
86X32-K6VWV-HYKQW-DH4PK-VFFWM
4BC4C-6HCD6-X2Y8K-J9JW6-29Y2H
6DCT6-D8Q9K-B3XVB-RR2Q9-CJQVX
YJ9MF-V4RYJ-8V9K4-GRQ8D-QD6RG
KFP9X-99MP4-83VF8-4BC6G-RMPVB
BV26P-3HP4J-CM7PQ-C8V9J-WWHD9
YV8JR-9DXG4-KP2M2-B973C-QMXH4
JYC7F-GXYC7-RK9PP-7M2JC-QGTP4
PS. Na ps4 nie działają . Pozdro

Edytowane przez szarku123

Opublikowano

potwierdzam kody na PS4 nie działają, wklepywałem każdy pojedyńczo

:teehee:

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Tak miło że macie parę kodów 48h na live :

MHXFQ-67KQQ-9649X-8KX3D-YB897
86X32-K6VWV-HYKQW-DH4PK-VFFWM
4BC4C-6HCD6-X2Y8K-J9JW6-29Y2H
6DCT6-D8Q9K-B3XVB-RR2Q9-CJQVX
YJ9MF-V4RYJ-8V9K4-GRQ8D-QD6RG
KFP9X-99MP4-83VF8-4BC6G-RMPVB
BV26P-3HP4J-CM7PQ-C8V9J-WWHD9
YV8JR-9DXG4-KP2M2-B973C-QMXH4
JYC7F-GXYC7-RK9PP-7M2JC-QGTP4
PS. Na ps4 nie działają . Pozdro

FAŁSZYWA DOBROĆ! Chciał je wcześniej sprzedać, ale nikt nie chciał i teraz  mikołaja udaje!

życzę wam mniej remasterów bo jak wiecie to rak branży.  No może na The Warriors sam bym się skusił... 

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

Ja zyczę lemowi żeby mu rodzice sprezentowali ps4 a nie musial pożyczać od kumpla. Mam niesamowicie mokro na myśl o bloodbornie, ale żyłach i tak zielona krew płynie bo nie szanuje sony za to co zrobili z ps3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.