Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Lepiej Capcom niż Crytek. Ekskluzywny Monster Hunter i Resident Evil na vite uratowałby tą konsole.

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Sony od 3 lat wyprzedaje wszystko co posiada, nawet udziały w SE za marne 140 ml $, a tu ktoś wierzy, że wydadzą setki mln $ na zakup jakiegoś dużego developera :P

No i koniecznie napisz ile zajela Ci sama glowna misja w MGS i czy za pierwszym razem uwolniles wszytskich w 7 minut  :teehee:

efnll2.jpg

Zwykłe demko ...

Żenada. Tyle można powiedzieć.

To ile razy easye przeszedł "grę" - 10 razy? :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W 2012 kupili gaikai za 400 milionów $ a w tym roku dywizja odpowiedzialna za telewizory przyniesie zysk pierwszy raz od 10 lat. 

Opublikowano

Ile? Po 10 latach strat zarobią 20 mln $? :P Mogą się szarpnąć, heh. A Gaikai to na razie utopione 400 mln.

Opublikowano

Pierwsze zyski od dziesieciu lat, klekac do miecza kurtyzany xD.

Opublikowano

Tak, powiedz to swojemu koledze co gada o zyskach ze sprzedazy TV.

Opublikowano

Zysk przynoszą telefony, tablety i playstation a w tym roku telewizory. Sony jest w trakcie restrukturyzacji która kosztuje bardzo dużo. Zwolniono kilka tysięcy osób i paradoksalnie koszty tego sony będzie ponosić do końca 2015 bo w przeciwieństwie do Polski trzeba zapłacić byłym pracownikom odprawy. Dodatkowo w Japonii nie można zwyczajnie zwolnić osoby po 50. Czytałem o 55 letnim pracowniku sony którego chciano zwolnić i zaproponowano mu odprawe w wysokości 4 letniej pensji. Facet odrzucił propozycje i teraz przychodzi codziennie do swojego biura i nie ma żadnych obowiązków. Musi tylko przychodzić i siedzieć 8 godzin. :teehee:

Opublikowano

Co mu po 4 letniej pensji jak na emeryturę w Japonii przechodzi się od 70 roku życia. W Japonii od ponad dekady mają kryzys ekonomiczny, państwo dopłaca do ogromnej ilości miejsc pracy.

Opublikowano

efnll2.jpg

Tyle killsów, alertów, jakieś powtórzenie i jeszcze ponad godzina. Wstydziłbym się chwalić na forum.

Opublikowano

1. Chodzi tylko o czas przejścia, a nie chwalenie się ilością alertów.

2. Powtórzenie było bo po intrze BB stał przez 20 minut czekając jak skończę oglądać mecz.

3. Czyżbyś był  jednym z tych frajerów, którzy kupili to demko ? 

PS. O wstydzie nie powinna pisać osoba, która fapuje do Wash Dogs.

EDIT:

Jako, że nie przyfrajerzyłem i nie wydałem ponad 100zł na demko idę dalej przechodzić znowu MGS3 zamiast "masterowac" na siłę z powodu wydanych pieniędzy. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

To że demko za ponad 100 zł nie trwa godzinę a dwie faktycznie całkowicie zmienia obraz sytuacji :P

A później ludzie sami płaczą nad DLC itp. gdy sami dają się robić w wała i jeszcze to usprawiedliwiają. 

Opublikowano

A później ludzie sami płaczą nad DLC itp. gdy sami dają się robić w wała i jeszcze to usprawiedliwiają. 

Ludzie którzy kupili Ground Zeroes to raczej osoby dla których DLC to nie duże pieniądze. Gracze to nie  jednorodna masa.

Opublikowano

Na tym forumku chyba znacząca większość psioczy na DLC itp., a jak się okazuje, sporo osób kupiło demko MGS - teraz dodaj sobie 2 do 2 ;)

Opublikowano

Nie do końca jestem zadowolony z praktyk Kojimy, ale trzeba oddać mu choć tyle, że poza "głównym" wątkiem później są jeszcze przeróżne misje i jakieś tam deja vu mode'y czy tym podobne sprawy, są easter eggi i teoretycznie jest zabawy na 10-15h. Chociaż wiadomo, to jest produkcja która powinna startować od $19,99.

Opublikowano

No i przy preorderze dawali pw \o/

Opublikowano

Na tym forumku chyba znacząca większość psioczy na DLC itp., a jak się okazuje, sporo osób kupiło demko MGS - teraz dodaj sobie 2 do 2 ;)

Tak samo było z Tomb Raiderem, FF X HD, kolekcją MGS, tak samo będzie z Halo TLoU i co tam powymyślają. 

DLC ? Wystarczy przejrzeć ile ludzi się dopytuje co będzie w season passie.

MGS GZ ma zawartości tyle co przeciętny indyk, ale to MGS więc ,, aj wach, musze ograc "

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Kupilem demko GZ za 79zl na PS3, dodawali Peace Walkera HD ktory sam w sobie byl warty tyle na PSNie (teraz cena spadla bodajze).

NIGDY, ALE TO NIGDY nie kupilem zadnego DLC, wiec co tu dodawac ? Wytlumacz mi prosze.

Spedzilem w Ground Zeroes ok. 20 godzin krecac Ski w misjach pobocznych, robiac speedruny, zbierajac wszystko (czyli gralem tak jak w kazdego MGSa) zanim zaczalem odczuwac jakakolwiek nude, wiec jak za 79 zl + PW HD to uwazam to za dobrze zainwestowane pieniadze, na MGS V jaram sie jak kurtyzana na szylingi, gameplaye z TPP jeszcze bardziej rozjuszyly ten plomien wiec na wiesc o GZ nawet 5 minut sie nie zastanawialem co zrobie, chcialem juz poczuc next-genowego MGSa po tylu latach i nie zawiodlem sie.

Poza tym demo to kawalek pelnego produktu, w TPP nie uswiadczymy zawartosci z GZ.

Kupilem GZ, nie wsytdze sie tego, bawilem sie wysmienicie, nie bede dluzej sie z tym kryl, tak, kupilem, patrzcie jaki diabel elektronicznej rozrywki ze mnie, wiem wiem, moglem przeznaczyc te pieniadze na kolejnego CoDa, FIFE czy NFS'a, w koncu taki obszerny wybor mam, nie bijcie. Wyjdzie TPP to bede warowal przed sklepem, tak gleboko mam kutanga Kojimy w (pipi)e.

Chu... w dupe hejterom, kocham te serie i ciesze sie ze nie musialem czekac do 2015-2016 aby zagrac w next-genowego MGSa.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Chu.j w dupe hejterom płatnych demek ... Brak słów. Ja też jestem napalony na nowego MGS'a ale nie powinno się finansować czegoś takiego. Poczekać jak stanieje, pożyczyć, używkę kupić. No cokolwiek, a nie preorderować, nawet jak dodaja Peace Walkera =/

Opublikowano

No ale Ins - godzine przechodziles glowna misje. Teraz napisz Donsterydo, ktory jak zwykle wie tyle ile zje ile Ci misji zostalo do przejscia po tej glownej.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Chu.j w dupe hejterom płatnych demek ... Brak słów.

To stwierdzenie kierowalem w strone osob ktore maja problem z tym ze ktos to kupil, nigdzie tam nie jest dopisane platnych demek. To ze komus sie ta praktyka nie podoba jak najbardziej rozumiem i zlego slowa nie powiem. Takze prosze mnie zle nie zrozumiec.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

No ale Ins - godzine przechodziles glowna misje. Teraz napisz Donsterydo, ktory jak zwykle wie tyle ile zje ile Ci misji zostalo do przejscia po tej glownej.

Doszły wariacje na tym samym terenie. Znajdź tam kogoś czy zabij, zmieniła sie pora dnia itp. Ale mało mnie to interesuje bo nie gram w MGSy dla gejpleju. Płytka już wyjęta z napędu i czeka na oddanie kumplowi.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

ja nie bronie MGS, bo gra tego typu nie powinna kosztowac 100 zl, ale sam fakt, ze jak ktos jest fanem skradanek, to spedzi z nia o wiele dluzej niz godzine.

Masz pare wariacji, dodatkowe misje, znajdzki, retrospekcje, nawet elementy strzelanki, gdy zaliczysz misje z helii - no ale Ty przeszedles jedna na od(pipi)ol, reszta Ciebie nie interesuje,wiec o czym tu dyskutowac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja kupilem kilka DLC, które starczaly na około 4/8 razy dłużej niż ten GZ i to mowie tylko o głównym wątku a nie, że przechodzenie misji na wyższe ratingi itp DLC do Gears of War 3 za 30 złotych było na 3h singla conajmniej plus dodawało 3 pakiety map do multi a ci tutaj bronią gry na 2h za 80 zł o_O i mają czelnosc mówić coś o dymaniu, ale sony slave juz pieniądze na GT7 Prologu z autami z ps2 juz szykują.

@easye jak ktoś chce dobra grę o skradaniu na więcej niż 2h to kupi Mark of the Ninja, ale skąd ty możesz o tym wiedzieć bo ponoć xbox360 jest martwy od 5 lat i nic na niego nie wychodzi.

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.