Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

nie wiem, ale wyobrazam sobie miny osob ktore dostaly pod choinke ps4 i nie moga sie zalogowac xD

A jak ktoś dostał xboxa? Bez netu nawet singla nie odpali...

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

tyle ze odkad mam psn to ciagle cos nie tak natomiast z live na palcach jednej reki moge policzyc wtopy. gdyby nie ludzie z ktorymi ciupie w destiny/diablo to juz dawno obesrane (pipi) w postaci czarnego chu.jostwa poszlo by w pi.zdziec

Opublikowano

zawsze kiedy powraca temat streamingu i zagrożeń jakie niesie PS NOW warto przeypomnieć filmik proroka SUPERBUNNYHOPA:

bierzcie i jezdzcie z tego wszyscy, wspomnicie te słowa za 10-15 lat.

Opublikowano

Wyobraźcie sobie always online DRM który przeszedł u MS jak planowali i dziś ktoś by chciał sobie coś pograć i bynajmniej nie byłby akurat na grzybach...

DRM pokonany zanim się jeszcze wykluł, znacznie poważniejszym wrogiem w przyszłości może pokazać się ps now i arcadia.

Wiemy mniej więcej jak miało wyglądać to always online(czyli stricte nie always online...) i tu pytanie, czy to by się nie sprawdziło? Czy od premiery do tej pory była awaria XBL dłuższa niż 24h, a tylko taka uniemożliwiałaby grę? Demonizowanie problemu i tyle, a jak się okazuje nawet granie na PlayStation bez dostępu do sieci dzisiaj nie ma praktycznie sensu. Nie masz sieci i spróbuj pograć w większość gierek bez patcha Day one, życzę powodzenia.

Oczywiście nadal bezmyślnie powtarzane są hasła jak to M$ chciał nam utrudnić życie i chyba każdy ma w 4 literach jak wygląda jego granie obecnie. Tak naprawdę M$ nie musiał nic zmieniać, tylko wystarczyło powiedzieć ludziom, że dostaną to czego chcieli. Ta świadomość konsumencka konsolowej braci c'nie.

Miałem mieszane odczucia w sprawie DRM i nadal mam, ale tylko dlatego, że nikt nie miał pojęcia jak to będzie wyglądać na konsolach, a nie dlatego, że uważam to za zło rujnujące gracza. Nie wyobrażam sobie, żeby M$ sprzedawał gierki z DRM w cenie gierek bez DRM na PS4 i żeby to była jedyną różnica na korzyść tego rozwiązania. W końcu amerykanie zdają sobie sprawę z jakim rynkiem mają do czynienia i że konserwatyzm konsolomaniaków trudno skruszyć.

Dzisiaj dostajemy stare gierki w HD za 200 złotych i więcej(sic! ) , no ale możemy nimi handlować, a cyfrowe wersje nadal kosztują więcej niż w pudełku. Ważne, że jest po staremu. Ludzie grający na PC w większości kładą lagę na DRM, bo widać ten potwór nie gryzie, a często wręcz się opłaca.

Pomijam jeszcze takie domniemanie, że pozostawienie sprawy na starych warunkach mogło pociągnąć za sobą również zaniechanie mocniejszego rozwoju usługi sieciowej. No bo po co, skoro większość jedzie na płytach, a jak nam (pipi)nie XBL, to niczemu nie przeszkadza, bo nie ma DRM i always online...

Według mnie dwubiegunowść tak strategii dystrybucji, usług czy samej architektury konsolek przyniosłaby branży więcej dobrego niż utrzymanie starego porządku, na którym korzysta teraz głównie SONY, mniej M$, a najmniej gracze.

Z różnicami w powerze, póki co się sprawdza,bo teraz prawie każdy przyznaje, że drogą M$ powinny być exy, a 1,5 roku temu jak o tym pisałem toczyła się wojna o to jakie to będą faktyczne różnice w grafice, nikt nie zwracał uwagi na korzyści tego stanu, bo w końcu najważniejsze są p i k/s.

Opublikowano

nie wiem, ale wyobrazam sobie miny osob ktore dostaly pod choinke ps4 i nie moga sie zalogowac xD

A jak ktoś dostał xboxa? Bez netu nawet singla nie odpali...

o, znalazłeś ps4 lem(ingu) czy nadal tylko gify grane?

Piszecie tak jakby Live dzialal ^^

Ty mi działa.

Opublikowano

No mnie na PS3 też dziś PSN działa.

Nie powiedziałem dzisiaj słowa na temat psnu w odróznieniu do mendrka, który xbl widział tylko na yt.

Opublikowano

I u kolegi jak ogrywał battlefielda na steamie.

Opublikowano

XLIVE juz dziala a PSN lezy na kolanach :kaz:

11so3f5.jpg

Opublikowano

Mroku się starał ale nie wyszło, teraz może wraca do guwna rozmazanego w 900p.

Opublikowano

Dzięki za spoiler,YETI. Poszedł raport za sygnaturę

Opublikowano

Jesteś chujowy Mrokutrzytrzytrzy

Opublikowano

Jeden daddy na cw wystarczy

Opublikowano

A ja od kilku dobrych dni w ogóle się do PSN nie logowałem i dopiero wczoraj przeczytałem na forumku, że nawet nie działał xD

Non stop Wii, Okami i Mario Kart.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

U mnie dalej nie działa Psn. A miałem sobie grę kupić:(

Je.bane Sony i hakerskie szmaty:(

Opublikowano

Gry się w pudełkach kupuje.  :reggie:

Opublikowano

U mnie na pewno też nie działa PSN, a dzisiaj zamknięte sklepy i jedyną możliowością kupienia gry był sklepik PSN. SONY dlaczego? DLACZEGO?!

Opublikowano

Mam dość usieciowionych gier. W takich sytuacjach nie mam w co grać na ps4  jak serwery padają. Chciałem far cry 4 w co opie i chciałem w driveclub a tu dupa. Wczoraj przeszedłem murdered a dziś idę grać w xenoblade na wii u. :P Next gen my ass na pc takich kłopotów z network nie ma :P

Opublikowano

Tylko STEM. Czas chyba wymienić pc.

Opublikowano

A mi dziś w singlu pięknie LBP3 i FC4 wchodzi, je.bać multi online prawdziwego rak branży bo multi offline jest miodem.

Opublikowano

multi offline na tych konsolach? :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.