Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Czyli jak ktoś wspomina, że na PC można grać równie wygodnie na padzie jak konsoli, tzn. że to suchar, bo większość gra na klawiaturze w LOLa? OK.

Sam gram na PC podpiętym pod TV i pada, chyba, że akurat pykam w jakieś Wastelandy, to wolę siąść przed monitorem. Gram jak jest mi wygodniej i ogólnie granie na PC można łatwo dostosować pod własne preferencje czy typ gry. Z konsolami jest trochę inaczej i trzeba sobie wmawiać, że granie na padzie jest dobre w każdym gatunku i dlatego różnorodność tytułów na konsolach jest taaaaka duża. Jak tam wygląda granie w wyścigi na konsoli z podpiętą dobrą kierą ? Kładziesz sobie zestaw na kolana czy jednak wygodniej jest w trochę w innej konfiguracji?

Sam gram na pc prawie wyłącznie na padzie, tak tylko napisałem bo z tego co kojarzę to Raven sporo gra / grał w cywilizację i sobie wyobraziłem jakie to musiałoby być niewygodne z padem.

Wiadomix, że gra się na tym co lepiej pasuje do gry, a z tego co zauważyłem rzadko się zdarza, żeby w daną grę równie dobrze grało się na m+k jak i na padzie. Najgorzej mam z hotline miami, bo tam do melee lepszy jest pad ze sterowaniem z PS3, a do strzelania myszka. Więc gram na konsoli, bo strzelanie to dla mnie tylko 35-40% walki w tej grze.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

wczoraj to nie ich wina bo był ddos, ale naprawiają to już ponad 24h

Nie naprawiają tylko ddos trwa.

Opublikowano

Ja mam pytanko. Da się pieca odpalić przy pomocy jakiegoś kontrolera bezprzewodowego? Drugie - czy da się obsługiwać pieca tylko i wyłącznie padem bezprzewodowym? Wykluczając całkowicie użycie myszki i klawiatury - wiecie, że padem sobie śmigam po windowsie i wybieram w jaką gierkę mam grać. To samo z obsługą wszelkiej maści przeglądarek, itp. No bo jakoś sobie nie wyobrażam, że siedzę z klawiaturą na kolanach na fotelu... Pytania poważne. Nie znam się na tym. 

Da się.

Opublikowano

LOL xD

Kim Dotcom Makes Deal with LizardSquad to stop attacks towards Xbox Live and PSN

All of you who just got your Xbox One or PlayStation 4 for Christmas can now connect to Xbox Live or PSN. The recent DDoS attacks from Lizard Squad have taken the services offline, but have since stopped

The founder of Mega tweeted Lizard Squad asking them to stop the attacks in exchange to give their entire crew 3000 Mega lifetime premium vouchers.

Dotcom was the founder of the now Shut down Megaupload. Dotcom is also an eager gamer once ranked number one on Modern Warfare 3 before the raid on his home.

http://www.thetechgame.com/News/sid=7750/kim-dotcom-makes-deal-with-lizardsquad-to-stop-attacks-towards-xbox-live-and-psn.html

W linku znajdziecie tweety wszystkie xD

Opublikowano

Kim Dotcom na ratunek M$ i Sony XD

Tez zauwazyles te ironie ? Wlasciciel wielkiej zlej strony pirackiej uratowal im dupe w swieta XDD

Opublikowano

32 cale i padzik na kablu? Wszystkim na pewno klapki z zazdrości pospadały :yao:

Opublikowano

Nom to dodatkowo jest zabawne w tym wszystkim. A Sony nawet się nie wysiliło z jakimś komunikatem w związku z tą sprawą awarii i ataków.Oni na serio żyją w jakimś swoim wyimaginowanym świecie.

@up: wszystko zależy jak daleko siedzi się od telewizora. Czasem nawet i "skromne" 32 cale w zupełności wystarczają.

A problem z kablem to szukanie dziury w całym, bo w przypadku zabawek Sony i tak trzeba ładować pady więc są chwile,że gra się z kabelkiem.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

32 cale i padzik na kablu? Wszystkim na pewno klapki z zazdrości pospadały :yao:

40' , pad na kablu z własnego wyboru.

Opublikowano

Do takich mebelków to i klasyczny big tower by pasował ;)

Opublikowano

A Sony nawet się nie wysiliło z jakimś komunikatem w związku z tą sprawą awarii i ataków.

Telegram do domu mają jeszcze wysłać?

40'

Żeby to chociaż 4K było...

Opublikowano

Czasem nawet i "skromne" 32 cale w zupełności wystarczają.

widać, że blacharz. 

Opublikowano

32 cale i padzik na kablu? Wszystkim na pewno klapki z zazdrości pospadały 

Pad od X360 nie ma metra kabla jak ten gówniany dualshock. :yao:

Opublikowano

W Cywilizację dawno nie grałem, no a jak grałem to oczywiście myszką, są gatunki, gdzie ten typ sterowania jest zdecydowanie najlepszy. Ja mówię o gierkach dostępnych wszędzie, bo to się da porównać.

No i pajgi dobrze prawi, przynajmniej jest wybór, na konsolkach jak zawsze lipa. Do dzisiaj mnie bawią posty o tym, jakie Diablo jest wygodne na padzie 8).

Opublikowano

Wyobraźcie sobie always online DRM który przeszedł u MS jak planowali i dziś ktoś by chciał sobie coś pograć i bynajmniej nie byłby akurat na grzybach...

DRM pokonany zanim się jeszcze wykluł, znacznie poważniejszym wrogiem w przyszłości może pokazać się ps now i arcadia.

Wiemy mniej więcej jak miało wyglądać to always online(czyli stricte nie always online...) i tu pytanie, czy to by się nie sprawdziło? Czy od premiery do tej pory była awaria XBL dłuższa niż 24h, a tylko taka uniemożliwiałaby grę? Demonizowanie problemu i tyle, a jak się okazuje nawet granie na PlayStation bez dostępu do sieci dzisiaj nie ma praktycznie sensu. Nie masz sieci i spróbuj pograć w większość gierek bez patcha Day one, życzę powodzenia.

Oczywiście nadal bezmyślnie powtarzane są hasła jak to M$ chciał nam utrudnić życie i chyba każdy ma w 4 literach jak wygląda jego granie obecnie. Tak naprawdę M$ nie musiał nic zmieniać, tylko wystarczyło powiedzieć ludziom, że dostaną to czego chcieli. Ta świadomość konsumencka konsolowej braci c'nie.

Miałem mieszane odczucia w sprawie DRM i nadal mam, ale tylko dlatego, że nikt nie miał pojęcia jak to będzie wyglądać na konsolach, a nie dlatego, że uważam to za zło rujnujące gracza. Nie wyobrażam sobie, żeby M$ sprzedawał gierki z DRM w cenie gierek bez DRM na PS4 i żeby to była jedyną różnica na korzyść tego rozwiązania. W końcu amerykanie zdają sobie sprawę z jakim rynkiem mają do czynienia i że konserwatyzm konsolomaniaków trudno skruszyć.

Dzisiaj dostajemy stare gierki w HD za 200 złotych i więcej(sic! ) , no ale możemy nimi handlować, a cyfrowe wersje nadal kosztują więcej niż w pudełku. Ważne, że jest po staremu. Ludzie grający na PC w większości kładą lagę na DRM, bo widać ten potwór nie gryzie, a często wręcz się opłaca.

Pomijam jeszcze takie domniemanie, że pozostawienie sprawy na starych warunkach mogło pociągnąć za sobą również zaniechanie mocniejszego rozwoju usługi sieciowej. No bo po co, skoro większość jedzie na płytach, a jak nam (pipi)nie XBL, to niczemu nie przeszkadza, bo nie ma DRM i always online...

Według mnie dwubiegunowść tak strategii dystrybucji, usług czy samej architektury konsolek przyniosłaby branży więcej dobrego niż utrzymanie starego porządku, na którym korzysta teraz głównie SONY, mniej M$, a najmniej gracze.

Z różnicami w powerze, póki co się sprawdza,bo teraz prawie każdy przyznaje, że drogą M$ powinny być exy, a 1,5 roku temu jak o tym pisałem toczyła się wojna o to jakie to będą faktyczne różnice w grafice, nikt nie zwracał uwagi na korzyści tego stanu, bo w końcu najważniejsze są p i k/s.

gry miały być tańsze o 20-30% w porównaniu do pudełkowych wersji i miała być jakaś opcja dzielenie się grą do 10 osób,

Opublikowano

Raven akurat z diablo sobie swietnie poradzili I przyznaja to nawet betony z CDA.

Opublikowano

Do takich mebelków to i klasyczny big tower by pasował  ;)

mebelek z przeceny w aldi meble polecam serdecznie  :cebula:

Opublikowano

Daddy, nigdzie nie mówili, że miały być tańsze.

Kurde, chciałem usunąć drabinki i coś zyebałem :/.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Nie mówię, że sobie nie poradzili, wszak gra od samego początku była planowana (czyt. zubożana) tak, aby dało się w nią grać na padzie. Przy czym to wcale nie wyklucza tego, że na myszce wciąż jest wygodniej.

Opublikowano

Nie mówię, że sobie nie poradzili, wszak gra od samego początku była planowana (czyt. zubożana) tak, aby dało się w nią grać na padzie. Przy czym to wcale nie wyklucza tego, że na myszce wciąż jest wygodniej.

Którym przyciskiem myszy w Diablo 3 na PC robi się unik?

Opublikowano

UNIKI W DIABLO XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

(pipi)łem

Opublikowano

Uniki sa dla casuali grajacych na konsolach.

Opublikowano

tak, tak, oczywiście raven, oczywiście <klepie po plecach>

Opublikowano

Dla mnie uniki znacząco zmieniają i wzbogacają rozgrywkę w Diablo, i to nie tylko kontaktowymi postaciami. Dlatego kupiłam wersję na konsolę. No może też dlatego, że XBL lubię do pykania po sieci najbardziej z dostępnych usług.

Edytowane przez Wieslawa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.