Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@Bansai

No tu jest ten problem że V ciągnie się fabularnie jak Metale, więc to trochę wstyd, chamstwo i warcholstwo by tak wpadać bez zaliczenia czterech poprzedników, c'nie? :/

W dodatku w imię niepewnej inwestycji...

Mozna spokojnie kupic 3jczke i 4czke, na plycie z 3jka jest dosc dluga retrospekcja z 1nki i 2jki, takze no problemo bro. Dodatkowo, te gry nie sa jakos mocno powiazane, wracaja jakies postacie, kilka wydarzen, ale nie jest to skala MGSow gdzie wszystko jest jakos ze soba polaczone nicmi przeznaczenia, czy nanomaszynami xD

Edytowane przez Bansai

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Yakuza 1&2HD nie wyszły niestety po ang :/

4 i 5 są mega rozwinięte i mają do zaoferowania masę rzeczy do roboty ale ja nadal mam wielki sentyment do dwóch pierwszych części. Pod pewnymi względami fabularnie mi się najbardziej podobają, niektóre side-questy z nich też są the best w całej serii jak choćby ta poniżej z Y2 :D

Na początku myślałem,że będą cycki i te sprawy ale nie spodziewałem się,że dostane z goła co innego. W sumie mówi się,że w każdym jest coś z dziecka XD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Jak ktos lubi Shenmue, to Yakuza chyba najbardziej zbliza sie pod ten styl rozgrywki. Nie jest to oczywiscie to samo ale zawsze cos... Ogolnie sprawa jest prosta, lubisz japonskie klimaty? Musisz ograc Yakuzy.

Do dzis pamietam jak wrocilem z gieldy komputerowej (oryginaly sprzedawali wiec bez skojarzen) z ta giereczka:

Yakuza-sega.jpg

Wbijam do znajomego, mowie odpalaj ps2 (moje ps2 w naprawie bylo, (pipi) laser) chce nowa gre sprawdzic, wyciagam Yakuze 1, a ten do mnie "co to za goly pedau?" ... :kiss:

6 godzin pozniej... after epic battles and cutscenes

4520819+_2e2c362b53d4c7475b9f0e64ffe30b7

A gra dopiero sie rozkrecala...

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Naturalnie też kupuję Y5. Demo mi się bardzo podobało. Ogrywam trójkę obecnie i jest mega. Z czwórką zdążę do premiery piątki.

Sierociniec </3

W ile Ty gier grasz naraz? :D

Opublikowano

Naturalnie też kupuję Y5. Demo mi się bardzo podobało. Ogrywam trójkę obecnie i jest mega. Z czwórką zdążę do premiery piątki.

Sierociniec </3

Zelda, Shovel Knight, Y3 iii... tyle? ;p Czasem jeszcze wracam na swoją farmę w HM. I pykam Kozaków i Diablo 2, ale to tylko z kumplem.

A co Ty teraz będziesz pykał po SM?

Opublikowano

Sierociniec </3

Zelda, Shovel Knight, Y3 iii... tyle? ;p Czasem jeszcze wracam na swoją farmę w HM. I pykam Kozaków i Diablo 2, ale to tylko z kumplem.

A co Ty teraz będziesz pykał po SM?

Trzeci raz SM? Pokonałem już pierwszego "dużego" bossa (zdjęcie w spoilerze, nie wiem jak się nazywa), to co za pierwszym razem zajęło mi ~2h teraz zajęło 50 minut.

Super_Metroid-1.jpg

A jak już skończe SM to zabiorę się pewnie za Chrono Trigger albo Star Fox / Star Wing (na to akurat będzie mnie stać, żeby grać na konsoli , a nie emu bo kartidże chodzą na allegro po ~30zł).

Opublikowano

To jest Kraid.

Opublikowano

No robienie pamięciówki mapy SM aby za każdym przejściem robić to coraz szybciej i z coraz ciekawszymi skrótami to goty.

Opublikowano

Top 10 w 2014 wg Angry Joe

10. The Banner Saga

9. Smite

8. Endless Legend

7. Hearthstone: Heroes of Warcraft

6. Alien: Isolation

5. South Park: The Stick of Truth

4. Far Cry 4

3. Divinity: Original Sin

2. Middle Earth: Shadow of Mordor

1. Dragon Age Inquisition

=/

Pierwsze miejsce jak najbardziej prawidlowo, reszty nie chcialo mi sie czytac XD

Opublikowano

Top 10 w 2014 wg Angry Joe

10. The Banner Saga

9. Smite

8. Endless Legend

7. Hearthstone: Heroes of Warcraft

6. Alien: Isolation

5. South Park: The Stick of Truth

4. Far Cry 4

3. Divinity: Original Sin

2. Middle Earth: Shadow of Mordor

1. Dragon Age Inquisition

=/

Pierwsze miejsce jak najbardziej prawidlowo, reszty nie chcialo mi sie czytac XD

Wg mnie banner saga powinna zamienić się z Far Cry 4. Smite i heartstone wypad z listy.  Na ich miejsce mario kart i bayonetta. byłoby spoko  no jeszcze dodał bym danganronpe  bo teraz ogrywam i jestem zakochany w tej grze :D

p.S. na vicie network działa ale na ps4 nie :) ps4 się na mnie wypięło chyba :D

Edytowane przez blantman

Opublikowano

No napisałeś, że jest gorsze od Xboksa, to co się dziwisz.

Opublikowano

dodał bym danganronpe  bo teraz ogrywam i jestem zakochany w tej grze :D

A ja ogladam wlasnie anime jako ze sprzedalem Vite przed ograniem tej giereczki :dog:

Dobry setting, kojarzy ktos moze jeszcze cos w tych klimatach?

10 sekunda :banderas:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jutro kupię kwiaty i czekoladki w takim razie może mi wybaczy.

@bansai

Żałuj gra mistrzostwo i zaraz jak skończę zaczynam dwójkę. Pierwsze morderstwo to szoker i fajnie jak sam rozwiązujesz sprawę a w serialu masz wszystko pewnie szybko opowiedziane :)

Powiem teraz coś co niektórzy uznają za herezję. Podoba mi się ta gra bardziej niż pchoenix wright (a przeszedłem 5 części) i bardziej niż 999 czy last reward w tych samych klimatach :)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Gdyby nie Yakuza 3&4 to PS3 bylo by guwnem rozmazanym&obesranym&obeszczanym do szescianu,a tak....jest tylko do... kwadratu :lol:

A teraz powaznie. Kocham Yakuze miloscia wielka i niezakłócalną. JEDYNA gra (seria) dzieki ktorej nigdy nie zalowalem, ze posiadalem PS3. Tak...sprzedalem ta konsole, ale w marcu na okolicznosc premiery Yakuzy 5 po angielsku  pozyczam konsole od kumpla i kupuje gre. Gdybym tego nie uczynil to nie mialbym prawa nazywac sie dluzej graczem, powiem wiecej...sam siebie przestalbym szanowac...

Opublikowano

Zgadzam się, pierwsze morderstwo i kawałek gry po nim mnie rozyebało.

Opublikowano
@bansai

Żałuj gra mistrzostwo i zaraz jak skończę zaczynam dwójkę. Pierwsze morderstwo to szoker i fajnie jak sam rozwiązujesz sprawę a w serialu masz wszystko pewnie szybko opowiedziane :)

Niekoniecznie, wlasnie skonczylem anime i praktycznie wszystkie morderstwa rozwiazalem jeszcze przed odpowiedza udzielona przez glownego bohatera.

W anime pierwsze morderstwo bylo dosc proste do rozwiazania:

LEON - odwrocony napis na scianie, wszyscy mysleli ze to liczby byly, na komorce nawet wklepalem te kombinacje jako sms ale guwno mi wyszlo, potem dopiero wpadlem na rozwiazanie

PS. SAKURA :obama:

Gdyby nie Yakuza 3&4 to PS3 bylo by guwnem rozmazanym&obesranym&obeszczanym do szescianu,a tak....jest tylko do... kwadratu :lol:

A teraz powaznie. Kocham Yakuze miloscia wielka i niezakłócalną. JEDYNA gra (seria) dzieki ktorej nigdy nie zalowalem, ze posiadalem PS3. Tak...sprzedalem ta konsole, ale w marcu na okolicznosc premiery Yakuzy 5 po angielsku  pozyczam konsole od kumpla i kupuje gre. Gdybym tego nie uczynil to nie mialbym prawa nazywac sie dluzej graczem, powiem wiecej...sam siebie przestalbym szanowac...

Nawet bot szanuje Yakuze, prosze wziac to w perspektywe i szykowac portfel na 5tke.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

heh ja od razu wiedziałem ale to bardziej chodziło o ofiarę i o to co się potem z mordercą dzieje :D Ten miś to mistrzostwo świata !   Tak czy siak najlepszy ex tego roku na playstation :D

P.S. PS4 mi w końcu zadziałało i mogłem rozpocząć ściąganie kupionej 24 grudnia na ps store gry :D

P.S. 2 . W Danganronpa trofea chyba są zgliczowane bo po pierwszym procesie dostałem 3 za zrobienie czegoś we wszystkich procesach. Nie żebym narzekał ale zakładam że to nie jedyny proces a glitch :)

Opublikowano

warto interesowac sie danganrompami jesli last reward mi nie podeszlo?

Opublikowano

Noo, w anime dosc ciekawie pokazuja ... wiesz co. Nie ma klasycznej kreski, polecam sobie zerknac. A misiek rozpyerdala system xD, szkoda tylko ze anime ma 13 odcinkow i szybko poszlo, w jeden dzien peklo, teraz zostalem z takim ssaniem na wiecej czegos w podobnym klimacie.

Opublikowano

to kup vite i dangaronpe 2 :D  Ficuś warto bo to jednak troszkę inne gry dla mnie bliżej jej do Pchoenixa Wrighta połączonego z personą. (social bardziej rozwiniętay w tej grze z 'randkowaniem w stylu persony)

Sakura to najpiękniejsza postać kobieca w anime :D A przynajmniej najbardziej realistyczna postać kobieca

Edytowane przez blantman

Opublikowano

a warto brac dwojke nie grajac w jedynke?

Opublikowano

Grales w last rewarda bez 999? Boj sie boga.

Danganronpa to zupelnie inny rodzaj gry, bardziej nastawiony na zbieranie poszlak i rozprawy, zdecydowanie warto obczaić nawet jak Ci VLR nie siadl.

Ja wlasnie skonczylem 4 chapter, chyba najlepsza rozprawa do tej pory :P

Edytowane przez Copper

Opublikowano

nie nie warto :) chyba że anime obejrzysz które grę 30h skraca do 13 odcinków anime :) a to na zachętę  :D

danganlolpa.jpg

p.S. Właśnie ficuś grałeś w last reward a pewnie w 999 nie to żałuj i nic dziwnego że mogło nie podejść:D

Edytowane przez blantman

Opublikowano

gralem i mi nie podszedl (hi dave czezky) - moglbym pisac dlugo dlaczego, a szkoda bo sama fabula fajna, a ponoc do konca oferuje twist za twistem, w 999 nie gralem bo nie ma na konsolkach sony, ktore jako jedyne posiadam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.