Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Gadałem dzisiaj z kumplem złożył kompa za 2300 pln jakś czas temu I5, 8GB Ram, Gtx 660, taki Far Cry 4 chodzi w średniej 40fpsów, ale możesz sobie zalockować 30fps jak konsoli w 1080p, na konsole wydałeś 1500zł, do tego drugi pad żeby pierwszy mógł się ładować 200zł, gra na konsole na premierę 259 czyli już masz 1959zl a przecież trzeba kupić plazme 55'' panasonica, który kosztuje w zależności od modelu ~4000-5000zł i kto tutaj daje się nabijać w butelkę?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No napisz mi po raz 5364645362342 że jem trawę, no napisz. Wiem, że korci.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ubi przywróciło do FC4 efekt graficzny, który przed premierą był reklamowany jak eksluziw dla pc master złodziei posiadających karty nvidii (niby że tytany tylko to pociągną, jakoś trzeba frajerów naciągać na nowe gpu).

Widocznie FC4 na pc sprzedał się w jakiś 100tys egzemplarzy, a reszta poszła z zatoki (co nie suteq :kaz:), więc Ubi postanowiło, że złodziejów nie będzie nagradzać.

Soul, One lezy i kwiczy w każdym kraju, oprócz USA i UK, gdzie przegrywa nieco z PS4. W takich niemczech poszło 1,2 mln PS4, do 250tyś xbonów. Dominacja jak za czasów PS2 :obama:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Widocznie FC4 na pc sprzedał się w jakiś 100tys

W czym xD?

Opublikowano

Yeti jakie to uczucie grać w gorsze multuplatformy jak obok jest alternatywa z lepszymi?

Opublikowano

Yeti jakie to uczucie grać w gorsze multuplatformy jak obok jest alternatywa z lepszymi?

Zaraz ci odpisze, że nie wie, bo nie ma xbone hehehe

Yeti czy ty bierzesz pod uwagę jakieś inne aspekty gier/konsoli niż grafika i liczba sprzedanych egzemplarzy? 

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Gadałem dzisiaj z kumplem złożył kompa za 2300 pln jakś czas temu I5, 8GB Ram, Gtx 660, taki Far Cry 4 chodzi w średniej 40fpsów, ale możesz sobie zalockować 30fps jak konsoli w 1080p, na konsole wydałeś 1500zł, do tego drugi pad żeby pierwszy mógł się ładować 200zł, gra na konsole na premierę 259 czyli już masz 1959zl a przecież trzeba kupić plazme 55'' panasonica, który kosztuje w zależności od modelu ~4000-5000zł i kto tutaj daje się nabijać w butelkę?

Lol a dobry monitor do Pc to co?

Chyba ze preferujesz gre na taborecie przed 17 calówką.

Opublikowano

Za dużo kamieni, zbyt realistyczne futro, za dobry MSAA, za ostre tekstury, zbyt bójna roślinność, za dużo fpsów.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

No tak zapomniałem, że taboret, czerwony dywan pod stoliczek i myszkę, klawiaturę i podkładkę pod myszkę tez musze liczyć. A czy do kosztu telewizora trzeba doliczyć stolik pod niego czy już nie? Swoją drogą dobry monitor to 1/4 ceny telewizora a, że gierki tansze na PC (i steamsale :kaz:) to wychodzi i tak taniej i lepiej. 1080p/60fps :banderas: a i darmowy online bez płacenia haraczu za gierki indie, których nikt już z bundli nie chce.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Właśnie, apropo starcrafta, co Wy w nim widzicie? Pytam bez cienia zgryzliwosci, warcrafta 2,3 szanuję po dziś dzień, ale fenomenu SC nie jestem w stanie pojąć :-\ podchodziłem parę razy do jedynki i za każdym razem coś mnie odrzucało, nie wiem...

To ja tak mam z Warcraftami. Biorąc pod uwagę jakimi grami się jarasz, to stawiam, że setting SciFi średnio ci leży, więc może stąd taka niechęć do SC. Swoją drogą SC w momencie premiery był kosmosem RTSów i chyba od niego zaczęło się skillowe multi w tego typu gierkach.

Opublikowano

Steam sale czyli pecetowy rak branży w pigułce. A później zdziwko że AAA wygląda jak wygląda. [*] Aż się przypomina forumowe jaranko DARMOWYM (!!!) Dishonored. Gardzę.

Opublikowano

No dobra, 1080/60 fps bedziesz mial przez 2 lata a potem co? Upgrade bo nic nie bedzie chodzic albo wygladac jak gow.no rozmazane przy pozycjach na ps 4.
Dobrym przykładem jest xbox360. Konsola z 2005 albo 2006 roku a chodzi na niej ładnie wygladajacy skyrim czy gta V. Na którymkompie z tamtych lat można by było w te gry pograć. Najlepsze jest to ze wszystko co pisze to truizm a ty i tak bedziesz pisal swoje.

Opublikowano

10898111_799849683415858_114213225913136

:kaz:

Opublikowano

Co jest rakowego w wyprzedażach? O_O

Opublikowano

No tak zapomniałem, że taboret, czerwony dywan pod stoliczek i myszkę, klawiaturę i podkładkę pod myszkę tez musze liczyć. A czy do kosztu telewizora trzeba doliczyć stolik pod niego czy już nie? Swoją drogą dobry monitor to 1/4 ceny telewizora a, że gierki tansze na PC (i steamsale :kaz:) to wychodzi i tak taniej i lepiej. 1080p/60fps :banderas: a i darmowy online bez płacenia haraczu za gierki indie, których nikt już z bundli nie chce.

To mówisz, ze po WiiU, Xonie teraz na mocnego PC się przerzuciłeś?

Opublikowano

To mówisz, ze po WiiU, Xonie teraz na mocnego PC się przerzuciłeś?

Oczywiscie. Tylko master race.

Opublikowano

To, że na PlayStation takich nie majo.

Opublikowano

@Standby

Na złożonym dzisiaj zestawie powyżej 3k nie ma opcji, żebyś nie grał do końca generacji na detalach wyższych niż te oferowane przez PS4 i XO (i WiiU hehehe). Oczywiście nikt nie broni co 2-3 lata dołożyć kafla do nowej karty graficznej, żeby grać na jeszcze wyższym poziomie, ale to zostawmy entuzjastom.

Do czego zmierzam - multiplatformy na mojej GTX770 zawsze będą wyglądać lepiej niż na PS4. Ustawienia o stopień niższe niż "ultra hiper nvidia rządzi śmieciu" nie zrobią nagle z gry wyglądającej o wiele lepiej niż na ps4, gry wyglądającej jak na ps3. Twoja logika, standby, jest mocno dziurawa.

Piszesz o komputerze z 2006 roku, który pociągnie Skyrim. Skyrim w 25-30 fpsach w 720p na low/medium, bo tak to wyglądało na Xboxie (na ps3 było chyba śmieszniej). No jakby to powiedzieć, na takim komputerze odpalisz Skyrim w detalach jak na konsoli. Będzie tak samo... ładny (xD).

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Dokładnie to samo co w PS Plus i w dissach o cebulakach; "poczekam jak będzie w plusie", "poczekam jak będzie promocja na STEM".

To, że na PlayStation takich nie majo.

majo. summer sale, christmas sale itp.

Opublikowano

W sensie że za 5 lat wszystko i tak bedzie na tej karcie wygladac lepiej niz na ps4? :reggie:
A nawet jeśli, to i tak cena ponad 3klocy jest jednak troche wysoka za to że będę miał o 10 fps więcej i  lepsze kamienie. Tym bardziej że w 2015 powinny konsole stanieć do jakichś 1300 zł.

Po za tym samo to że się gra na peciecie, to tak jakbym szczałbym murzynkom w Etiopii do studni, mając obok kibel.

Łap minusa za słabe arugmenty i bronienie pececiarzy.

Edytowane przez standby

Opublikowano

W sensie że za 5 lat wszystko i tak bedzie na tej karcie wygladac lepiej niz na ps4?

No chyba za coś płacisz w takiej sytuacji.

A nawet jeśli, to i tak cena ponad 3klocy jest jednak troche wysoka za to że będę miał o 10 fps więcej i lepsze kamienie. Tym bardziej że w 2015 powinny konsole stanieć do jakichś 1300 zł.

To, czy ktoś zapłaci więcej czy nie, to jest już jego sprawa i zależy od subiektywnego odczucia - czy chcę zapłacić więcej za lepszą jakoś obrazu czy nie.

Po za tym samo to że się gra na peciecie, to tak jakbym szczałbym murzynkom w Etiopii do studni, mając obok kibel.

Jeżeli pozwolisz, na takie rzygi nie będę odpowiadał. Kulturalnie odpowiedziałem na twojego posta, a ty tak brzydko się odnoszisz :|

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie no lepiej wydać 200 zeta rocznie na online haracz nie móc grać przez święta :kaz:

Opublikowano

Nie no lepiej wydać 200 zeta rocznie na online haracz nie móc grać przez święta :kaz:

Zawsze do takiego grania w Fife czy Pesa mogę zaprosić kolegów do siebie do tv 40 calowego! I klimacik lepszy i lepiej to wygląda niż 2 grubasów na taboretach przy malym monitorku.

Opublikowano

1.  te konsole to sa budzetowe goowienka

,2. jeszcze nigdy nowa generacja nie oferowala tak malego przeskoku,

3.  zreszta zerknij gdziekolwiek poza CW na tym forum jak duzo ludzi siega po sprzety i gry retro - nigdy takiej fali nie bylo, gracze tesknia za starymi czasami coraz bardziej

1. Budżetowym goowienkiem jest Wii U, z tym się każdy zgodzi. W przypadku PS4 i Xboxe stosunek cena/jakość jest świetny i b. dobry. 

2. Jak na ten moment, to całkiem nieźle daje sobie radę. Pomijając buble jak AC Unity jest naprawdę bardzo dobrze, Tomb Raider DE to chyba najlepszy przykład. A np. w takim Infamous First Light w przeciągu 6 miesięcy, na tym samym starym silniku podnieśli wydajność o 6 %.

3. Jak na złość, obie konsoli biją poprzedniczki na głowę jeśli chodzi o sprzedaż. No ale najłatwiej operować wyjątkami od reguły.

Żal mi was. Zamykacie się na swietne produkcje tylko dlatego że są na pc. 

Jakby każdy miał płakać ile świetnych gier ze wszystkich sprzętów nie ograł, Chińczycy nie musieliby budować Kanału Panamskiego.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.