Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Już widzę te epickie kanapowe pojedynki 1v1 w SFV na 40+' tiwikach z podłączonymi padami i DD 5.1. :banderas:

Czyli jakieś 0,01% ogółu polskich pecetowców. :newell:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Już widzę te epickie kanapowe pojedynki 1v1 w SFV na 40+' tiwikach z podłączonymi padami i DD 5.1. :banderas:

Czyli jakieś 0,01% ogółu polskich pecetowców. :newell:

Ważne, że spuszczę wpie,rdol plejstejszynowcom na padach nieprzystosowanych do SFa.

Tylko trochę się boję, że mi ktoś z PSNu wyśle wiadomość z życzeniami śmerci :obama:

No chyba, że PSN nie będzie działał :reggie:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Co jest rakowego w wyprzedażach? O_O

Dokładnie to samo co w PS Plus i w dissach o cebulakach; "poczekam jak będzie w plusie", "poczekam jak będzie promocja na STEM".

Co jest rakowego w wyprzedażach? O_O

To, że na PlayStation takich nie majo.

majo. summer sale, christmas sale itp.

Czyli ogólnie wyprzedaże nie ważne jakie są rakiem, bo każdy czeka... Tylko, że zwykle wygląda to tak, że w przypadku STEAMa nie czekam rok-dwa, aż gierka, która serio mnie interesuje będzie do kupienia z 4 zł i 32 grosze. W takiej cenie kupuje gierki w które nie zagram, ale to tylko 4zł i 32 grosze, więc wspieram twórców, może zrobią coś za co będę chciał zapłacić te premierowe 90 zł. W normalnych warunkach nie kupiłbym tego, a tak niszowy twórca dostał jakiś grosz z mojej kieszeni. To jest po prostu moja decyzja, że mam 200 gier, które sobie leżakują i dojrzewają.

W przypadku PS+ sprawa wygląda tak, że i tak każdy musi to płacić, więc istnieje szansa dostania gierki jaką się chce, nie w cenie 250 zł, tylko paru zeta. I np. taki prorok Mendrek ogrywa exy od SONY 2-3 lata po premierze albo w ogóle, bo nie dali w plusie. Najgorzej jak kupisz gierkę za 250 zł,  mniej słabo jak kupisz za 100, ale zawsze jest szansa, że w danym miesiącu będziesz miał zajętego slota w PS+ przez gierkę, którą już masz. Czyli płacisz w danym miesiącu za niedziałającego neta. Zazwyczaj nie wiesz za co płacisz, bo o tym dowiadujesz się parę dni przed początkiem danego miesiąca. Bywają też takie przypadki jak DC, którym SONY reklamuje PS4 i PS+, po to, żeby nie wydać tego na PS+ ponad rok po zapowiadanym terminie.

To są takie "minimalne" różnice w rakowatości PS+ i STEAMa.

Opublikowano

jak tam pes pajgi? bo sie waham dalej czy znowu nie przysiasc do tej edycji, a jeszcze taka goty cena w promocji

Opublikowano

Jak ty dawałeś radę grać w demon's soulsy Mate? :P

Opublikowano

jak tam pes pajgi? bo sie waham dalej czy znowu nie przysiasc do tej edycji, a jeszcze taka goty cena w promocji

Spoko, dostałem w(pipi) i nie ogarniam, ale będę grał.

Opublikowano

No akurat From to nie są mistrzowie kodowania, ale wystarczyłoby grę wydać na PC i już pyk 1080p/60fps jest.

Opublikowano

Juz nie moge sie doczekac jak bede nabijal fragi w tym nowym Unreal Tournament, a nie jakims Halo czy innym Killzonie na padzie :rofl:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ciekawe czy dla speców z From PS4 to wystarczający sprzęt żeby zrobić locked 30 fps. Dark Souls to techniczne nieporozumienie (na ps360). 

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Czyli ogólnie wyprzedaże nie ważne jakie są rakiem, bo każdy czeka... Tylko, że zwykle wygląda to tak, że w przypadku STEAMa nie czekam rok-dwa, aż gierka, która serio mnie interesuje będzie do kupienia z 4 zł i 32 grosze. W takiej cenie kupuje gierki w które nie zagram, ale to tylko 4zł i 32 grosze, więc wspieram twórców, może zrobią coś za co będę chciał zapłacić te premierowe 90 zł. W normalnych warunkach nie kupiłbym tego, a tak niszowy twórca dostał jakiś grosz z mojej kieszeni. To jest po prostu moja decyzja, że mam 200 gier, które sobie leżakują i dojrzewają. (...) To są takie "minimalne" różnice w rakowatości PS+ i STEAMa.

Nie no super. Z ogólnego przyznania że steam sale wywołuje takie same rakowe zachowania, co plusowe cebulaki doszliśmy do tego że co prawda steam sale nie jest idealne, ale jednak ps plus mniej przyjazne cebulakom xD Tym samym wyprzedaż STEM oferuje bardziej szlachetnego raka płuc, zamiast odbytu. Aww, okay, okay.

Taki Transistor to dla mnie przykład idealny gry za ktorą mogę śmiało wydać pełne 8 dych na psn za 8-10h kampanii, do której po latach z pewnością znów wrócę, niż czekać sobie (i tak krócej niż na tym zyebanym ps plus!) aż cena będzie w granicach 10-ciu zeta. No ale ja wydałem 4 stówy dla dwóch gierek, które do czasu zakupu ps4 przeleżą u mnie dobre pół, tylko dlatego że postanowiłem wesprzeć tak niszowy gatynek, więc pewnie znów pieprzę od rzeczy. :reggie:

Ps Nigdy nie zakupiłem PS Plus

Opublikowano

Ranking najbardziej oczekiwanych gier w 2015 wg neogafa:

1. MGS V

2. Zelda U

3. Uncharted 4

4. Bloodborne

5. Persona 5

6. Witcher 3

:fsg:

Exa na Xboxa oczywiście nie stwierdzono.

Opublikowano

Aha to w sklepie też idziesz po dajmy na to buty i patrzysz o panie to jest rak, buty z wyprzedaży idę do sklepu obok gdzie wyprzedaży nie ma. Seems legit.

Ranking najbardziej oczekiwanych gier w 2015 wg neogafa:

1. MGS V

2. Zelda U

3. Uncharted 4

4. Bloodborne

5. Persona 5

6. Witcher 3

:fsg:

Exa na Xboxa oczywiście nie stwierdzono.

no wklej jeszcze liste z pssite i napisz to samo

Opublikowano

Wiadomo, wiadomo, sonygaf, opłaceni przez Kaza itd. Co z tego że tak wyglądałaby lista na prawie każdym forum o grach.

Sony dominacja. Jak za czasów PSXa, o.

Opublikowano

Czyli ogólnie wyprzedaże nie ważne jakie są rakiem, bo każdy czeka... Tylko, że zwykle wygląda to tak, że w przypadku STEAMa nie czekam rok-dwa, aż gierka, która serio mnie interesuje będzie do kupienia z 4 zł i 32 grosze. W takiej cenie kupuje gierki w które nie zagram, ale to tylko 4zł i 32 grosze, więc wspieram twórców, może zrobią coś za co będę chciał zapłacić te premierowe 90 zł. W normalnych warunkach nie kupiłbym tego, a tak niszowy twórca dostał jakiś grosz z mojej kieszeni. To jest po prostu moja decyzja, że mam 200 gier, które sobie leżakują i dojrzewają. (...) To są takie "minimalne" różnice w rakowatości PS+ i STEAMa.

Nie no super. Z ogólnego przyznania że steam sale wywołuje takie same rakowe zachowania, co plusowe cebulaki doszliśmy do tego że co prawda steam sale nie jest idealne, ale jednak ps plus mniej przyjazne cebulakom xD Tym samym wyprzedaż STEM oferuje bardziej szlachetnego raka płuc, zamiast odbytu. Aww, okay, okay.

Taki Transistor to dla mnie przykład idealny gry za ktorą mogę śmiało wydać pełne 8 dych na psn za 8-10h kampanii, do której po latach z pewnością znów wrócę, niż czekać sobie (i tak krócej niż na tym zyebanym ps plus!) aż cena będzie w granicach 10-ciu zeta. No ale ja wydałem 4 stówy dla dwóch gierek, które do czasu zakupu ps4 przeleżą u mnie dobre pół, tylko dlatego że postanowiłem wesprzeć tak niszowy gatynek, więc pewnie znów pieprzę od rzeczy. :reggie:

Ps Nigdy nie zakupiłem PS Plus

Ale jak mniej przyjazne cebulakom? Przecież różnica jest zasadnicza. Zobacz sobie na bibliotekę gier Kruka i Mendrka. Kto tutaj cebuli? Kruk, który kupił (pewnie teraz z ) 700 gierek, z czego zagrał w 50. Wsparł bezinteresownie 650 studiów developerskich ( z czego 649 to produkcje niszowe, niezależne, ambitne, nietuzinkowe, nie dla psa kiełbasa), pozwolił im prosto spojrzeć w przyszłość, utrzymał ich rodziny, zapobiegł rozwodom. Mendrek, który zachwyca się grami w które nie grał, bo szkoda mu kasy i SONY musiało wprowadzić obowiązek płacenia z PS+, bo inaczej zdechliby z niedoboru zielonego, sam petent ma w kolekcji z 50 gierek (w tym 49,5 PS+), a SONY zamyka studia, które nie dały gierek do abonamentu.

Opublikowano

Lista najbardziej oczekwiancyh gier wg Figaro:

1. Cos na WiiU (i tak nie kupie)

2. Pewnie tez cos na Wiiu (i tak nie kupie)

3. Jakies kitajskie (pipi)

4. Jakies kitajskie (pipi)

5. Jakies kitajskie (pipi)

6. Jakies kitajskie (pipi)

:Coolface:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

:negative:

Anyway, Boyd Multerer, lead enginner Xboxa odchodzi z tonącego statku.

87hwki0.png

Opublikowano

Ale jak mniej przyjazne cebulakom? Przecież różnica jest zasadnicza. Zobacz sobie na bibliotekę gier Kruka i Mendrka. Kto tutaj cebuli? Kruk, który kupił (pewnie teraz z ) 700 gierek, z czego zagrał w 50. Wsparł bezinteresownie 650 studiów developerskich ( z czego 649 to produkcje niszowe, niezależne, ambitne, nietuzinkowe, nie dla psa kiełbasa), pozwolił im prosto spojrzeć w przyszłość, utrzymał ich rodziny, zapobiegł rozwodom. 

Po prostu 5 zł od sztuki.

Co ma Mendrek do plusa czy wyprzedaży bo nie wiem ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.

Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :D

ZK4lId3.jpg

Opublikowano

Tego dnia, 15 lat temu wydano Shenmue w Japonii. Na cześć parę shenmuowych mądrości życiowych:

dnRUoAt.png

Opublikowano

@pajgi

W przypadku wyprzedaży najbardziej obrywają produkcje AAA (stąd przykład jarania się swego czasu free Dishonored). Nie drobne indyki, ktorych koszty produkcji (i dzięki stream dystrybucji) są nieporównywalnie tańsze, więc byle grosz i tak wyjdzie im na plus. Co z tego że na ten przykład wykupiłeś 50 gier grosze zamiast powiedzmy 5-ciu z obnizką 25%, skoro dla tworcow większych produkcji tak naprawdę niczego to nie przyniosło? Twórcy ostatniego Thiefa wylecieli po pierwszym miesiącu od premiery ich gry za to że sprzedaż po 60$ kopia okazała się niewystarczająca. Ekipa Levine został zdegradowana do małego studia (choć to może wyjdzie im to na plus) po słabej sprzedaży ich ostatniej produkcji. Te gry sprzedane po długich miesiącach, czy latach za grosze nie przyniosą żadnych zysków devom, a już na pewno nie pozwolą im rozwinąć bardziej skrzydeł.

Steam sale, jak i ogółem ta usługa jest dobra tylko dla małych studiów i projektów, projektów z kick startera itp. Osoby którą faktycznie chcą wspierać AAA zakupią w pierwszych tyg. od premiery Bloodborne, Zeldę U, Personę 5 za 60$.

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :DZK4lId3.jpg

plusik za tv :)
Opublikowano

Przecież każdy kto cokolwiek robił to wie. Jeśli sprzedawca obniża cenę, to obniża tylko i wyłącznie swoją marżę, i tyle. 

Przykład ? Polskie elektrownie już od dawna dużym odbiorcom jak firmy itp. sprzedają prąd poniżej kosztu wytworzenia, byleby tylko nie stracić klienta. Odbijają sobie na gospodarstwach domowych,.. i jakoś to się kręci już 5 lat. 

Kiedyś były takie kosze z (pipi)owymi gierkami za 5 zł, np. Zorro czy coś. Wciskane na siłę, byleby tylko zeszło. Tak samo jest na steam. Sprzedaż 1mln gry po 60$ a sprzedaż 1 mln po 25$ to gigantyczna różnica z punktu widzenia deva, bo to on tylko ,, spuszcza z ceny ". 

Inna sprawa to indory -faktycznie, dla takiego modelu nawet 1mln po 1 dolcu to w (pipi) dużo. No i darmowa reklama, serwer itp.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.

Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :D

ZK4lId3.jpg

ale ale jak to ?

Przecież sonyboty mówią że PC = taboret, klawiatura i monitor 15'

Dobry bro w postaci kasztelana, pad xboxa, pizza, kanapa, hantle, kumple  :drinks:   

Opublikowano

nom. pady na kablach plus audio z tv to te samo standardy co combo tv + kino domowe + konsola + 2 pady bezprzewodowe. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.