Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.

Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :D

ZK4lId3.jpg

To ma być ten komfort grania na PC?

Widze we łbach burdel jak na zdjęciu.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To pokażcie ten komfort bo sam jestem ciekaw.

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :DZK4lId3.jpg

plusik za tv :)

Za Szajsunga? Sharp, Sony, Panasonic, ale nie dziadostwo sygnowane logiem Samsung i LG.

Opublikowano

exact Ty się idź lepiej synem zajmij, a nie w cw przesiadujesz całymi dniami :oh_you:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :DZK4lId3.jpg

plusik za tv :)

Za Szajsunga? Sharp, Sony, Panasonic, ale nie dziadostwo sygnowane logiem Samsung i LG.

lol przeciez oni klecza albo siedza na pufach xddd

Opublikowano

No nie popisali się chłopaki, bo są bezprzewodowe pady od xboxa, które można do pieca podłączyć. Ale nobody przecież granie na ps4 równa się granie na kablu chyba, że masz 6 padów jak przyjdzie do ciebie 3 kumpli i zmieniacie co 30 minut i cyk do ładowania.

Wiadomo, wiadomo, sonygaf, opłaceni przez Kaza itd. Co z tego że tak wyglądałaby lista na prawie każdym forum o grach.

Sony dominacja. Jak za czasów PSXa, o.

wujatam, uncharted 4? A gdzie Xenoblade X, Pillars of Eternity, Batman Arkham Night, Hotline Miami 2, Hyper Light Drifter a tym bardziej Halo 5, Rise of the Tomb Raider czy Quantum Break oczywiscie, że nie ma bo neogejo jest prosonowskie i tyle.

Opublikowano

Neogafa nie ma co czytać odkąd nastała "dominacja" PS4. Wchodzą i siedzą tam w większości najgorsze, najlepiej zakonserwowane prosonowskie betony :/

Opublikowano

@bluber

cw off

grywałem ze znajomym na ps4 w Diablo 3, czy Dead Nation. W przypadku ps3 wpada(ło) do mnie max dwóch, czyli tyle ile mam padów. kto przegrywał, ten oddawał go ziomkowi. tak graliśmy np. w MK9, czy Pacific Rift. Na ps3 bateria starcza obecnie na ok. 8h (sixasisa mam od 2008). W przypadku ds4 na ok. 6h, więc spokojnie wystarczy na średnią dł. sesji. No ale nie wiem jak to będzie z nimi wyglądało za parę lat.  :obama:  

Sony takie dobre dba abyśmy mieli powody do zrobienia czegoś innego niż tylko siedzenie cały dzień przed gierkami dla dzieci.  :kaz:  

Ciekaw jest jak w tej kwestii sprawuje się pro controller na Wii U.

Opublikowano

40-50 godzin na jednym ładowaniu.

Opublikowano

Ej mniejsza z tymi waszymi smiesznymi rozkminami, Gang Beasts to bedzie coopowe GOTY 2015, klapy juz moga szukac kolegow zeby wspolnie pograc bo na PS4 tez ma byc.

Mam tylko 2 pady ale i tak gra to czysty fun :D

ZK4lId3.jpg

Taboret moje życie, taboret moja pasja :D

Neogafa nie ma co czytać odkąd nastała "dominacja" PS4. Wchodzą i siedzą tam w większości najgorsze, najlepiej zakonserwowane prosonowskie betony :/

Tak jak wy próbujecie w tym temacie i na "forum nikogo" :P

Opublikowano

zaorane xD nie no 6h to jest spora sesja ale i tak mnie by wku.rwiało takie ładowanie od razu po skończonej grze, ale generalnie pad od ps4 jest spoko tylko ta bateria, scierające się gałki, światełko, które naku.rwia w ciemności i symetryczne analogi :kaz:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Jak ty dawałeś radę grać w demon's soulsy Mate? :P

Dziękuję nieistniejącym bogom, za to że niski framerate nie sprawia, że gry stają się dla mnie niegrywalne; słabo mi się zwyczajnie robi, przez ten wysoki poziom technicznej strony grafiki w Bloodborne, bo wiem, że gdyby te same środki (pieniężne i praca developerów) przeznaczyć na to, żeby gra po prostu dobrze działała na konsolce ps4, a nie na to, żeby ludzie którzy nie wiedzą o co chodzi w grach mogli pocierać swoje lampy i spuszczać się na screenshoty, które to i tak są dziwkarskim oszustwem podje.banym w photoshopie na bazie screenu z builda lecącego na pc w rozdzieloczści 12k; tępe kur.wy z From Software, tak ich kocham, ale jednocześnie tak ich nienawidzę za to, że tak jak Platinum nie zdają sobie sprawy, że 60 klatek na sekundę powinno być jednym z najwyższych priorytetów, a nie kur.wa 30fps is best framerate for action games; no ja pier.dolę jak można wycierać sobie mordę tak dziwkarskim zdaniem.

Opublikowano

zaorane xD nie no 6h to jest spora sesja ale i tak mnie by wku.rwiało takie ładowanie od razu po skończonej grze, ale generalnie pad od ps4 jest spoko tylko ta bateria, scierające się gałki, światełko, które naku.rwia w ciemności 

zapomniałeś o trzeszczącym plastiku.

i symetryczne analogi  :kaz: 

wiiupro530pxheaderimg513513.jpg

:oh_you:

Opublikowano

zaorane xD nie no 6h to jest spora sesja ale i tak mnie by wku.rwiało takie ładowanie od razu po skończonej grze, ale generalnie pad od ps4 jest spoko tylko ta bateria, scierające się gałki, światełko, które naku.rwia w ciemności i symetryczne analogi :kaz:

Pad jest naprawdę wygodny ale ta bateria to jakiś żart, ciekawe kiedy gałki mi sie przetrą :frog:

Edytowane przez kubson

Opublikowano
wujatam, uncharted 4? A gdzie Xenoblade X, Pillars of Eternity, Batman Arkham Night, Hotline Miami 2, Hyper Light Drifter a tym bardziej Halo 5, Rise of the Tomb Raider czy Quantum Break oczywiscie, że nie ma bo neogejo jest prosonowskie i tyle.

Quantum Break - mało hajpu jest ogólnie na ten tytuł. Premiera za jakieś pół roku, a wszyscy mają grę w pupie. Nie tylko na gafie.

Tomb Raider - serio? W roku gdzie wychodzi Zelda, Uncharted, Wiesiek czy MGS, myślisz że będzie miejsce dla Tomb Raidera w top? xD

Halo 5 - ta seria też trochę podupada, wciąż mocna marka, ale jednak.

Pillars of Eternity - no nie, kickstarterowa niewiadoma raczej nie uderzy w top 10 oczekiwanych gier

Batman - Brak jej na liście nie znaczy nic klapowego

Uncharted tak wysoko jest zaskakujące, ale to Naughty Dog i gra jest po prostu bardzo oczekiwana. Wystarczy spojrzeć na wyświetlenia na YT pierwszego trailera czy gameplayu. Pokaż mi tyle wyświetleń trailera Halo 5. To nie tylko GAF jest prosonowski, tylko ogólnie branża i fani na świecie (na obecną chwilę).

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Widzę, że pyszny ból dupki ludzi którzy zapomnieli już co to jest granie z kolegami. Ludzi którzy tęsknią za takim graniem a jedyne co mają to patrzenie w samotności na jakiś deszcz w wyścigach.

Co do komentarzy nt. TV. braku kina domowego itd to beke mam mocno. Jak już nie będę studenciakiem i będę robił w miesiącu normalną liczbę godzin a nie taką na jaką pozwalają mi studia to pogadamy jak równy z równym bo na razie jest to chyba niemożliwe do zrealizowania. Tate i mame pieniądza nie rzucają a gierek do kupienia na STEMIE przybywa  :newell:

Kwestia padów - jakbym może podłączył 4 albo gdyby były trzymane z dala od PC tak, żeby wisiały ponad podłogą to by przeszkadzały. Przy tym ustawieniu i 2 padach różnicy nikt nie uświadczył jak na razie, jak będę miał te kilka setek na wydanie to sobie może i kupie bezprzewodowe.

lol przeciez oni klecza albo siedza na pufach xddd

Prawilnie na kanapie ale to pozycja "napinacza" którą zna chyba każdy gracz 

Widze we łbach burdel jak na zdjęciu.

Mówi to koleś któremu się syn urodził niedawno a na forumku pisze posty jak gimbus. Serio jakbym miał zgadywać to dał bym ci z 16 lat po tym co tu czasami piszesz. I nie to, że obrażam  i nie mówie że intelektualnie też taki poziom prezentujesz ale posty piszesz jak dzieciak po prostu.

No i ciekawe jak ty eXact z ziomkami grałeś przy piwie i pizzy, rozumiem że w sterylnych warunkach, każdy okruch z podłogi był zbierany natychmiastowo. 

Opublikowano

@kubson

ten aspekt został już poprawiony. mimo wszystko będę  się rozglądał za jakimś innym drugim padem. 

Opublikowano
Uncharted tak wysoko jest zaskakujące, ale to Naughty Dog i gra jest po prostu bardzo oczekiwana. Wystarczy spojrzeć na wyświetlenia na YT pierwszego trailera czy gameplayu. Pokaż mi tyle wyświetleń trailera Halo 5. To nie tylko GAF jest prosonowski, tylko ogólnie branża i fani na świecie (na obecną chwilę).

Bo dają się nabierać na kłamstwa sony już od poprzedniej generacji :reggie:

swoją drogą uncharted < tomb raider

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Z telefonu korzystam po to, by dzwonić, odpisać na smsa, sprawdzić skrzynkę mailową. Dlatego mam telefon za 200zł, który trzyma tydzień na jednym ładowaniu, a nie telefon za 2500zł, który muszę ładować co 8 godzin i wrzucać screeny z aplikacji od zarządzania baterią i chwalić się ziomkom "ej Mateusz, zobacz, siedem godzin wytrzymał na jednym ładowaniu!".

Analogicznie w przypadku konsol bardziej cenię sobie funkcjonalność niż kolorowe, modne bajery. Więc grajcie na tych swoich sonyszrotach z kolorowymi lampkami, modnym gadżeciku, a ja wracam do Xboksa, gdzie na jednym ładowaniu gram około 30-40 godzin, a zawsze mogę wymienić akumulatorki-paluszki zamiast ciągnąć kabel przez pokój i narażać braci mniejszych (kocur) na krzywdę, bo pancio musi sobie kolorowe światełko podładować.

Sony w tym momencie robi sprzęt dla wyścigowców, żelpenów-piłkarzyków, co chcą mieć modny gadżet i grać w FIFA. Chcesz prawdziwego konsolowego miodu? Zapraszam do zielonego zakonu. Tyle.

Opublikowano

szybko ci się zmienia. najpierw U2 - 8, U3 - 8+, TR - 7+. teraz U < TR.  :rotfl:

Opublikowano

Z telefonu korzystam po to, by dzwonić, odpisać na smsa, sprawdzić skrzynkę mailową. Dlatego mam telefon za 200zł, który trzyma tydzień na jednym ładowaniu, a nie telefon za 2500zł, który muszę ładować co 8 godzin i wrzucać screeny z aplikacji od zarządzania baterią i chwalić się ziomkom "ej Mateusz, zobacz, siedem godzin wytrzymał na jednym ładowaniu!".

Analogicznie w przypadku konsol bardziej cenię sobie funkcjonalność niż kolorowe, modne bajery. Więc grajcie na tych swoich sonyszrotach z kolorowymi lampkami, modnym gadżeciku, a ja wracam do Xboksa, gdzie na jednym ładowaniu gram około 30-40 godzin, a zawsze mogę wymienić akumulatorki-paluszki zamiast ciągnąć kabel przez pokój i narażać braci mniejszych (kocur) na krzywdę, bo pancio musi sobie kolorowe światełko podładować.

Sony w tym momencie robi sprzęt dla wyścigowców, żelpenów-piłkarzyków, co chcą mieć modny gadżet i grać w FIFA. Chcesz prawdziwego konsolowego miodu? Zapraszam do zielonego zakonu. Tyle.

#ZAORANE

Opublikowano

Tomb Raider - serio? W roku gdzie wychodzi Zelda, Uncharted, Wiesiek czy MGS, myślisz że będzie miejsce dla Tomb Raidera w top? xD

Jak na razie (pipi) pokazali wcale się nie zdziwię jak się okaże że poleci na początek 2016 ;)

Opublikowano

TotalBlacharz zrobil swoje Video Game Awards, siedze i slucham wlasnie grajac w Hearthstone'a na tablecie i poki co nawet spoczko to pomyslalem ze sie podziele z wami:

Opublikowano

szybko ci się zmienia. najpierw U2 - 8, U3 - 8+, TR - 7+. teraz U < TR.  :rotfl:

szczerze tomb raider to lepsza gra niż uncharted bo jednak coś tam pograć można, ale w sumie obie serie to paździerze w obecnej formie i mogłby się w ogóle nie ukazywać

Opublikowano

Do złotego królestwa Gabena w święta wkroczyło jednocześnie 8,156,455 graczy co tym samym oznacza nowy rekord.

http://www.ppe.pl/news-33029-nowy_rekord_steam___ponad_8_milionow_zalogowanych_graczy.html

Dokładnie 8,156,455 zalogowanych równocześnie użytkowników zanotował 27 grudnia Steam. Jest to przełomowy moment dla platformy, ponieważ pobito rekord z czerwca 2014 roku – wtedy 8,020,813 osób było Online.

Warto w tym miejscu przypomnieć, że w święta 2013 roku Gabe Newell ogłosił rekord – 7,5 mln zalogowanych graczy.

Coraz więcej ludzi uznaje wyższość nadplatformy.

A jak tam na PSN. Jaki rekord online w te święta? Oh wait...  :Coolface:

Edytowane przez UberAdi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.