Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
A jak tam na PSN. Jaki rekord online w te święta? Oh wait...  :Coolface:

CPSSdA5.gif

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

szybko ci się zmienia. najpierw U2 - 8, U3 - 8+, TR - 7+. teraz U < TR.  :rotfl:

szczerze tomb raider to lepsza gra niż uncharted bo jednak coś tam pograć można, ale w sumie obie serie to paździerze w obecnej formie i mogłby się w ogóle nie ukazywać

CW OFF 

obejrzyj sobie poniższy mecz - choćby do pierwszego fraga i powiedz mi że multi dwójki nie było skillowe

https://www.youtube.com/watch?v=MjjZU-cITj0

spędziłem w nim dziesiątki h. podczas gdy multi TR ssało dla mnie pod każdym względem. 

zajrzyj sobie na stronę poświęconą customom przez społ. FraggedNation ogrywajacych takie tytuły jak COD4, Gearsy, BF BC2, czy właśnie U2&3 i TLOU.

http://www.fraggednation.com/

czy na oficjalne forum ND poświęcone tylko i wyłącznie tematom związanym z multiplayerem, oraz trybem co-op wzorowanym na trybie hordy (ponownie dziesiątki h spędzone ze znajomymi) 

To naprawdę nie wina ND że większość z "koneserów x-boxa" kojarzy ich gry jedynie z singlowego cinematic experience.

Opublikowano

QIEpLDv.jpg

Gra się obłędnie. Czysta przyjemność ze strzelania.

no strzelanie wypada genialnie wielki +

Piekna bedzie ta gra! Wszytskie zmiany jak dla mnie na plus, dynamika gry mocno zyskala, feeling broni swietny, tylko do jasnej cholery niech oni w koncu ogarna ten matchmaking

W HALO 4 bylo idealnie, nawet w becie czekalo sie znacznie krocej na mecz, tutaj zas roznie, raz wyszukuje, a raz trzeba czekac 2 minuty by kogos znalazlo.

Mam tez nadzieje, ze pelna wersja bedzie chodzic w 1080p.

:banderas:
Opublikowano

Nobody jak cw off to chodz do tęczy, ale generalnie ja wbijam w to, że multi jest skillowe czy coś, nie pasuje mi setting tego multi, feeling strzelania, czy własnie te wygibasy po róznych poziomach levela, za to klimatem i gameplayem The Last of Us zarówno multi i singiel kosi każde Uncharted i dla mnie to jest niezaprzeczalny fakt. Tomb Raider dzięki jakieś tam swobodzie, łukowi i własnie lepszemu klimatowi jak całość bardziej mi się podobał jako typowa gra dla wspólczesnego inwalidy, ale to ta sama półka ot trzymaj gałkę, pif paf oglądaj scenkę. No nie jest to mój catch jeśli chodzi gameplay.

Opublikowano

Wszyscy zdaja sobie sprawe za uslugi za ktore placimy powinny dzialac, ale mimo wszytsko jak dla mnie Sony zaliczylo MEGA postep technologiczny od czasow PS3 - konsola softwarowo szybsza niz One, instalacje gier w tle, aktualizacje w tle, grupy ktore nie odbiegaja wiele od tych z Ona, gra zdalna, share play, wieksozsc gier ladniejsza na PS4 i usluga sieciowa, ktora mimo takich wpadek jak w swieta i tak znacznie poszla do przodu. Do tego wspolna zabawa, czaty dla ludzi posiadajacych Vite. Z 2 strony zas mamy MS z dodatkowymi 300tys serwerow, ktory jednym cienciem skalpela odcina sie od starych uzytkownikow. No chcialbym czasami pogadac z kolegami ktorzy siedza jeszcze 360...

To nie postęp Sony, to regres Microsoftu.  :reggie:

Opublikowano

@bluber

Szczerze powiedziawszy to mi także bardziej podobał się setting TR. Tak samo jak jego elementy eksploracji, pseudo zagadki, a nawet flow gunplayu. Kampania Dwójki Drejka podobała mi się nieznacznie lepiej tylko ze względu na większą widowiskowość, oraz kwestie "fabularne". Piję tylko do tego że ND w odróżnieniu od Square (czy kto to tam ma obecnie w rękach markę TR) od dobrych 5 lat nie poświęcają się jedynie efektownym skryptom w singlu.

W U także są solidne brzmiące i działające bronie jak np. M4, czy powalające jednym hitem Magnum, SPAS 12, czy snajperki Dragonov i T-Bolt. Ale złą sławę jaką przyniosły mu  brzmiące choojowo podstawowe bronie odkręcić nie sposób. :teehee:  To w połączeniu z parkourem i wspinaczką było dla wielu graczy sporym powiewem świeżości w swoim czasie w multi TPP.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Chłopaki, czy Bethesda mówiła coś o sprzedaży Wolfa? Dobrze ta gra poszła? Potrzebujemy więcej run n gunów.

Typu DOOM, który zapowiada się obamowo, banderasowo i w ogóle.

The game's development, and its reveal presentation, has focused mostly on the tenets of the series' fast-paced combat. Stratton outlined the different "ingredients" that went into their favorite series installments, including a cast of over-the-top demonic enemies, huge and inventive weapons — "which you can carry all at the same time," Stratton confirmed — and quick combat, free of regenerating health.

Opublikowano

Wolfik całkiem przyjemny, czekam na powrót okultystycznych tematów bo żydowska technologia w new order trochę wiala ch.ujem.

Opublikowano

Chłopaki, czy Bethesda mówiła coś o sprzedaży Wolfa? Dobrze ta gra poszła? Potrzebujemy więcej run n gunów.

The game's development, and its reveal presentation, has focused mostly on the tenets of the series' fast-paced combat. Stratton outlined the different "ingredients" that went into their favorite series installments, including a cast of over-the-top demonic enemies, huge and inventive weapons — "which you can carry all at the same time," Stratton confirmed — and quick combat, free of regenerating health.

O Ty gnoju. To od setek stron narzeka się, że Microsoft to rak, bo wprowadził FPP na konsole (XDDDDD no ale Halo trzeba szanować), a tu taki Figaro się wychyla i pisze, że potrzebujemy więcej pifpafów?

Opublikowano

O Ty gnoju. To od setek stron narzeka się, że Microsoft to rak, bo wprowadził FPP na konsole (XDDDDD no ale Halo trzeba szanować), a tu taki Figaro się wychyla i pisze, że potrzebujemy więcej pifpafów?

Bomba prawdy - DA SIĘ zrobić dobrego fpsa. Trzeba tylko przypomnieć sobie, że nie każdy musi być klonem CoDa i BFa.

Quake 1-3, stare Unreale, stare Doomy, Hexeny, Time Splittersy, Metroid Prime (no tak wiecie) i tak dalej.

Dlatego jaram się Doomem, brak regeneracji energii, brak limitu trzymania ilości broni, fast speed i skill based, z podwójnym skokiem, dual wielding, to mi graj. Czekam jak s(pipi)esyn. Niech się jeszcze nie biorą zbyt poważnie, tak jak twórcy New Ordera i będzie przegicior.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

No klimat jest fajny w New Order na pograniczu Tarantino i sc-fi i też e to mi graj. Pingi obczaj sobie łatwy calak ma :kaz:

Opublikowano

No klimat jest fajny w New Order na pograniczu Tarantino i sc-fi i też e to mi graj. Pingi obczaj sobie łatwy calak ma :kaz:

Przeszedłem

na gów.nie obesranym, więc calaka machnę na Xboku

- całą grę szedłem hard, dopiero ostatnia misja na moście przełączyłem na easy bo już mi koleś z allegro pisał kiedy wyślę mu w końcu grę. #justsonythings

Opublikowano
Przeszedłem

- całą grę szedłem hard, dopiero ostatnia misja na moście przełączyłem na easy bo już mi koleś z allegro pisał kiedy wyślę mu w końcu grę. #justsonythings

Patrzajcie jaki ukryty Sosnowiec wyscigowiec :Coolface:

Nowy Wolfik na propsie, nawet fabula (tak, wiem, niecodzienne jak na ten gatunek) byla bardzo znosna.

Opublikowano

Przeszedłem

Patrzajcie jaki ukryty Sosnowiec wyscigowiec :Coolface:

Nowy Wolfik na propsie, nawet fabula (tak, wiem, niecodzienne jak na ten gatunek) byla bardzo znosna.

Oczywiście kupiłem wersję "sama płyta, opakowanie poniszczone w transporcie, stan bdb".

Opublikowano

polecam shadow warriora w takim razie :D mega fps w starych klimatach a jak się spodoba to hard reset od tych samych twórców.

Opublikowano

polecam shadow warriora w takim razie :D mega fps w starych klimatach a jak się spodoba to hard reset od tych samych twórców.

Paskudny reskin gry Serious Sam z kiepsko zaprojektowanymi poziomami, od których bije powtarzalnością (kilkanaście modeli na krzyż na każdy theme + identyczni przeciwnicy - ot taki Serious Sam).

Opublikowano

Paskudny reskin gry Serious Sam z kiepsko zaprojektowanymi poziomami, od których bije powtarzalnością (kilkanaście modeli na krzyż na każdy theme + identyczni przeciwnicy - ot taki Serious Sam).

Nie wiem czy chodzi o Hard Reset bo nie grałem ale jeśli o SW to...

Szanuje Cię pingu ale robisz tej grze dużą krzywdę pisząc takie rzeczy  :frog:

Opublikowano

Przepraszam ze ponownie porusam temat trofeow, xlukk'a itp ale chcialem sie podzielic pewnym info. Z jednej strony to milo ze strony Sony Poland bo np Belgijski, Niemiecki i inne oddzialy nie robia takich akcji, a z drugiej troche zazdrosc moze zzerać.

Otóż, xlukk jak i drugi gracz skroq zostali przez Sony Polska wrzuceni do "Media List". Co to oznacza? Od teraz KAZDA gra, KAZDE dlc i KAZDY film itp z dystrybucji cyfrowej beda dla nich dostepne od reki za darmo i wrzucane na ich konta w ramach nagrody za zdobyte do tej pory trofea. Ciekawy jest fakt ze Dominikk_PL ktory zajmuje 2 miejsce w rankingu, przed skroqiem nic nie dostal wiec albo trzeba zostac postacia medialna albo miec jakies koneksje, nie wiem.

Opublikowano

Przepraszam ze ponownie porusam temat trofeow, xlukk'a itp ale chcialem sie podzielic pewnym info. Z jednej strony to milo ze strony Sony Poland bo np Belgijski, Niemiecki i inne oddzialy nie robia takich akcji, a z drugiej troche zazdrosc moze zzerać.

Otóż, xlukk jak i drugi gracz skroq zostali przez Sony Polska wrzuceni do "Media List". Co to oznacza? Od teraz KAZDA gra, KAZDE dlc i KAZDY film itp z dystrybucji cyfrowej beda dla nich dostepne od reki za darmo i wrzucane na ich konta w ramach nagrody za zdobyte do tej pory trofea. Ciekawy jest fakt ze Dominikk_PL ktory zajmuje 2 miejsce w rankingu, przed skroqiem nic nie dostal wiec albo trzeba zostac postacia medialna albo miec jakies koneksje, nie wiem.

W sumie to jak darmowe dostawy kokainy dla narkomanów :-)

Opublikowano

dokladnie, czuje sie troche rozczarowany ta produkcja bo wszedzie szlo wyczytac ze to remake swietnego shadow warrior z '97, niestety tak nie jest, kiepskie levele sprowadzajace sie do schematu aren i w sumie tyle, ze staroszkolnych klimatow jedynie sa apteczki i "klucze"

Opublikowano

QIEpLDv.jpg

Gra się obłędnie. Czysta przyjemność ze strzelania.

no strzelanie wypada genialnie wielki +

Piekna bedzie ta gra! Wszytskie zmiany jak dla mnie na plus, dynamika gry mocno zyskala, feeling broni swietny, tylko do jasnej cholery niech oni w koncu ogarna ten matchmaking

W HALO 4 bylo idealnie, nawet w becie czekalo sie znacznie krocej na mecz, tutaj zas roznie, raz wyszukuje, a raz trzeba czekac 2 minuty by kogos znalazlo.

Mam tez nadzieje, ze pelna wersja bedzie chodzic w 1080p.

:banderas:

Tyle, ze jezeli Matchmaking bedzie dzialal tak jak w MCC, albo w becie 5tki pierwszego dnia, to beda mogli sobie wsadzic ta gre w dupe. W ogole to chyba najwiekszy facepalm MS - gra ktora sprzedaje Xboxa ma "niedzialajacy" matchmaking.

Nawet beta 4ki na 360tce chodzila 5razy lepiej!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Halo 4 nie miało otwartej bety, więc skąd wiesz jak  działał MM w becie?

Opublikowano

no to moze dlatego dzialo dobrze, fakt natomiast jest taki, ze 343 poki co ze swoim matchmakingiem jest gleboko w (pipi)e.

Nie jest to wina atakow, przeciazonych serwerow, bo w kazdej innej produkcji jak COD, Titanfall, BF, Destiny wszytsko dziala bez zajekniecia. MCC przy tym to porazka, HALO 5 poki co nie zapowiada sie lepiej (znowu wolne wyszukiwanie, bledy przy dolaczaniu, jak masz druzyne 3-4 osobowa itp) i oby przez ten rok w koncu ogarneli serwery, bo nie wyobrazam sobie tak dzialajacego HALO 5!

Beta Destiny to majstersztyk onlinowego grania przy tym, co widze w HALO.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dlatego stara lista serwerów była i jest najlepszym rozwiązaniem. Klikam i gram, nie rozumiem po co wszyscy brna ciągle w te zrypane matchmakingi.

Opublikowano

no to moze dlatego dzialo dobrze, fakt natomiast jest taki, ze 343 poki co ze swoim matchmakingiem jest gleboko w (pipi)e.

Nie jest to wina atakow, przeciazonych serwerow, bo w kazdej innej produkcji jak COD, Titanfall, BF, Destiny wszytsko dziala bez zajekniecia. MCC przy tym to porazka, HALO 5 poki co nie zapowiada sie lepiej (znowu wolne wyszukiwanie, bledy przy dolaczaniu, jak masz druzyne 3-4 osobowa itp) i oby przez ten rok w koncu ogarneli serwery, bo nie wyobrazam sobie tak dzialajacego HALO 5!

Beta Destiny to majstersztyk onlinowego grania przy tym, co widze w HALO.

Wczoraj rzeczywiście działało to bardzo słabo i ostatecznie trzeba było grać w pojedynke (a później mnie w ogóle wywaliło z grupy, ale to pewno kwestia mojego netu, bo nie mogłem dołączyć :/). Dzisiaj jest już trochę lepiej - wbiłem i graczy znalazło mi w kilka sekund ;)

Tak czy inaczej, muszą to poprawić i mam nadzieję, że zrobią to jeszcze w becie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.