Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dlatego stara lista serwerów była i jest najlepszym rozwiązaniem. Klikam i gram, nie rozumiem po co wszyscy brna ciągle w te zrypane matchmakingi.

Przeciętny pożeracz burgerów pewnie był przytłoczony ilością tabelek i ikonek więc stąd ten chory pomysł. Tak sobie kliknie i gdzieś go tam wywali na jakiś serwer.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

16142314612_858525ebe9_o.jpg

oh_yeah_obama.gif

Tyle glosow sprzeciwu w mediach, prosb o niedopuszczenie tej gry do wyjscia, SJW (pipi)zki dostawali - wszystko to tylko zadzialalo na korzysc developerow ktorzy zyskali fchuy fanow i przeciwnikow "cenzury"

Gra przez zla prase osiagnie ogromny sukces jak na ich pierwszy projekt xD

<3 internet :fsg:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Akurat takiej twórczości growej nie popieram.

Opublikowano

Popierac nikt nie musi, podobac tez oczywiscie sie nie musi, ale kazdy gracz powinien sie cieszyc ze gra wyjdzie i ze nie zostala ocenzurowana za brutalnosc - po akcji z GTA V w Targecie (gra namawia do przemocy wobec kobiet (lol), sciagamy z półek) wszyscy sa teraz wyczuleni na ten temat.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Popierac nikt nie musi, podobac tez oczywiscie sie nie musi, ale kazdy gracz powinien sie cieszyc ze gra wyjdzie i ze nie zostala ocenzurowana za brutalnosc

Zupełnie, absolutnie totalnie się nie zgadzam. Szkoda, że gra wyjdzie.

Po ocenzurowaniu pewnie było się okazało że to średniak jak miliony innych, i w zasadzie nie ma tematu.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Akurat takiej twórczości growej nie popieram.

Czemu?

Do kina mogę pójść zarówno na bajke dla dzieci jak i na film o psychopacie ze scenami tortur, nawet w TV takie sceny można obejrzeć. Mogę sobie włączyć muzykę zarówno nawołującą do masowych mordów  jak i głupawy pop z eski. To samo jest z książkami, mangą, anime...

więc czemu ktoś ma zabraniać pełnoletniemu człowiekowi grania w jakąś brutalną grę?

Jeszcze śmieszniejsze wydaje się to demonizowanie jakiejś gierki z perspektywy czasów w jakich żyjemy kiedy większość ma dostęp do internetu w którym można znaleźć każdą chorą rzecz o jakiej pomyślicie. No ale BRUTALNA GIERKA, nie dopuścić do sprzedaży bo jeszcze kogoś to zdeprawuje :D

Opublikowano

MeSSer taki zniesmaczony, a w GTA to przechodniów równo rozjeżdża. :kaz:

Ściągnąłem sobie alphe tego nowego UT i jaki ja dostałem w(pipi). :obama:

Każualowe konsole mnie rozleniwiły. :frog:

Opublikowano

Jak ktoś chce w to grać, ok.
Ale TAKIEJ growej brutalności nie popieram, bo aż mnie ciarki przechodzą jak oglądam ten gameplay trailer :P

Kiedyś kończyny odpadały w Soldier of Fortune i przez grafikę nie wyglądało to tam aż tak sugestywnie, ale tutaj... + te krzyki i panika. Masakra.

Opublikowano

WOLNOŚĆ DLA SZTUKI!

Sama gra to pewnie będzie taki jeszcze bardziej szaro-bury klon Dead Nation, ale dobrze że Steam dopuścił do premiery, źle by to świadczyło o tej platformie gdyby jednak utrzymali bana.

Poza tym gunplay i zniszczalne ściany zapowiadają się nieźle. Powstało już w historii bardzo wiele gier, gdzie wcielamy się w tego złego, tylko zwykle twórcy fakt że jesteśmy "tym złym" mówią subtelnymi środkami, w tej grze mówi się to otwarcie, tak żeby każdy (nawet Maciomaniak, którego ciarki przechodzą od zerojedynkowej przemocy) zrozumiał. To tylko gra, ludzie. Pewnie będzie słaba, pewnie będzie się fajnie strzelać do policjantów (no ale szokujące bo pierwszy raz strzelamy w grze video do policjantów) i pewnie pod koniec bohater umrze w celi śmierci i będzie retrospekcja z jego dzieciństwa jak go bito kijem na przerwie w szkole bo był gruby i wielka wiadomość "NIE BIJCIE GRUBYCH DZIECI KIJEM BO KIEDYŚ STRZELĄ WAM Z M16 W KRTAŃ!"

No i jak się twórcom uda najlepsza wersja zdarzeń, to będą artykuły na polygonie i w kotaku o tym, jak to szokującymi środkami przekazali piękną wiadomość i jak to ci biedni developerzy musieli tyle czasu być pod gradobiciem ze stron różnych środowisk, bo przecież to że ich gra jest tak naprawdę moralnie ok wynika dopiero z tej cutscenki przy zakończeniu.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Ściągnąłem sobie alphe tego nowego UT i jaki ja dostałem w(pipi). :obama:

Każualowe konsole mnie rozleniwiły. :frog:

Na początku bot na tym ustawieniu trudności 5 mnie jechał, po paru godzinach robię go do 0 więc tak jak od zawsze w dobrych arena shooterach trening czyni mistrza :P

Opublikowano

Ja od razu wszedłem na serwer z ludzikami. Co niektórzy wyczyniali. :mog:

Ale miałem 2 double kille i jednego multikilla. :D

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@UberAdi - nikomu niczego nie bronię. Niech sobie zrobią to Hatred i niech sobie ludzie grają, jak im przyjdzie ochota.

Po prostu ludzie, którzy protestują przeciw temu mają dobre powody, by tak robić i akurat ja się do nich zaliczam.

Opublikowano

@UberAdi - nikomu niczego nie bronię. Niech sobie zrobią to Hatred i niech sobie ludzie grają, jak im przyjdzie ochota.

Po prostu ludzie, którzy protestują przeciw temu mają dobre powody, by tak robić i akurat ja się do nich zaliczam.

No a ja Cię właśnie pytałem o te dobre powody. Więc?

Opublikowano

Tez jestem ciekaw, co jest takiego dobrego w narzuconej cenzurze lub calkowitej blokadzie wydania gry?

Opublikowano

Adi gdzie ta beta do sciagniecia, Na lapku popykam?

https://forums.unrealtournament.com/showthread.php?12011-Unreal-Tournament-Pre-Alpha-Playable-Build

Nie mam pojęcia w sumie jakie to ma wymagania i jakiego masz lapka ale próbuj śmiało. To właściwie sam szkielet bez jakichś efektów i z zastępczymi teksturami więc nie powinno dużo wymagać.

Opublikowano

- budowanie marketingu gry na najniższych możliwych popędach ludzkich,

- epatowanie bezsensowną przemocą

- utrwalanie szkodliwych stereotypów na temat naszej branży.

Poza tym, moje osobiste poglądy na takie sprawy.

Ta gra to taki Nergal - nikt by o nim nie wiedział, że istnieje, nikt nie zna ani jednej jego piosenki ale drze tą Biblię więc jest głośny i medialny. I zraził całą masę osób do mocniejszych brzmień.

@Uberadi wcześniejszy post - nie bez powodu takie tytuły mangi/filmów/ gier to niewielki % tych całych branż. No i nawet w takiej twórczości, przemoc to tylko środek do celu, nie cel w sobie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

dla koneserów gamingu którym się czasem śni next genowy System Shock 2:

:mog:

Bardzo ladne, szkoda tylko, ze 3ka nigdy nie powstanie.

Tak btw, to ten filmik jest MEGA spoilerem, takze bym wyedytowal.

Opublikowano

Bardzo dobra wiadomość

Nowy interfejs API pozwala zrobić z ESRAM to, co deweloperzy chcieli zrobić od zawsze, ale dostęp był utrudniony. Ten element wraz z ulepszonym narzędziem PIX pozwoliło nam zdecydowanie poprawić wydajność i dostosować zużycie ESRAM.” – powiedział Maciej Binkowski.
http://www.ppe.pl/news-33042-microsoft_wciaz_ulepsza_xboksa_one___zwiekszono_dostepnosc_pamieci_esram.html

Trzymajcie tak dalej, panowie. Powolutku, krok po kroku odkrywamy moc next genów.

Opublikowano

Ta gra to taki Nergal - nikt by o nim nie wiedział, że istnieje, nikt nie zna ani jednej jego piosenki ale drze tą Biblię więc jest głośny i medialny. I zraził całą masę osób do mocniejszych brzmień.

Ale czyja to jest wina ze o grze sie mowi ? Gra rzucila jeden trailer i to media sraki dostaly i wszedzie o tym pisali. Dzieki temu ludzie ktorzy sa przeciwni cenzurze lub wmawiania im w co wypada grac a w co nie przez SJW media postanowili cos zrobic i tak kula sniezna zaczela rosnac.

Poza tym dalej nie widze zadnego dobrego powodu dlaczego ta gra mialaby zostac zbanowana i niedopuszczona do sprzedazy, ktos chce "bezsensowna przemoc"? Niech ma, w czym problem? Dla kogos nawet Mario moze zawierac bezsensowna przemoc, tak zgniatac te biedne grzybki i zolwiki. Ciekaw tez jestem Twojej definicji "sensownej przemocy".

Przemoc sie sprzedaje, wszyscy lubia przemoc, czy to kapiszonowa, czy luductowa - wiekszosc ludzi lubi sobie porozpyerdalac piksele.

Stereotypy ? Stereotypy sa i beda, nikt z uprzedzonych osob nigdy nie zauwazy piekniejszej strony naszego hobby, ale nie przez takie gry jak Hatred, po prostu nie chca jej zauwazyc.

Nergal jak kazdy inny "artysta" ma prawo bytu i tyle - jeden spiewa o dniach tygodnia, drugi drze biblie, a trzeci wpyerdala zywego kurczaka na scenie. Dzieki temu wszystko jest zroznicowane, kazdy szuka jakiegos pomyslu na siebie, a ze jeden jest tanszy i bardziej krzykliwy, co z tego? Bezsensu to jest wlasnie narzucanie opinii ze wszystko musi miescic sie w jakis granicach.

Opublikowano

Niech ma, w czym problem?

Widzę, że mamy zupełnie inne spojrzenie na to. Nie ma sensu się spierać.

Opublikowano

@Uberadi wcześniejszy post - nie bez powodu takie tytuły mangi/filmów/ gier to niewielki % tych całych branż. No i nawet w takiej twórczości, przemoc to tylko środek do celu, nie cel w sobie.

Marketing polega na tym właśnie. Jak w reklamie widzisz cycki to wyłączasz TV? Razi Cię marketing Bayonetty albo DoA czy uderzanie w te konkretnie popędy już jest spoko?

- No nie bezsensowną, przecież to bohater tu nadaje sensu swoim czynom. Taki z niego hejter troche he he <suchar>. A tak poważnie to przemoc to ludzka rzecz, od zawsze grała w dziejach ludzkośi dużą rolę, często nawet ta "bezsensowna" wiec nie widzę nic złego w grze skupiającej się na jednym z nieodłącznych elementów ludzkiej natury.

- Tak tak, kiedyś modne było demonizowanie muzyki. Diabły wcielone w postaci Dio, Ozzyego czy panów ze Slayera oraz ich zgubnego wpływu na młodzież się znudziły to ciężar przechodził na inne media aż trafił na gry. Serio Cię obchodzą jakieś stereotypy krążące wśród ludzi którzy nie mają pojęcia o czym mówią? Jakie to ma znaczenie? Że mniej Januszy kupi konsole bo uwierzy w jakieś bzdury? Cmon

Opublikowano

Dobry rodzyn.

Opublikowano

Nergal był popularny i kochany za granicą zanim zaczęła się afera o Biblię itd. Heh.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.